Kolegyňa odbehuje z práce
Baby kolegyna odbehuje z prace takmer kazdy tyzden skor aj 2x. Ma 12 rocneho syna a chodi s nim k dr raz ma fyzio raz zubar raz prakticky tak na kontroly. Minule kaslal a uz letela k dr comi pride trochu moc. Ked sme jej naznacili sby si to strieskala na jeden den aspon dvoch dr povedala, ze sa neda ( no da sa to ja tak robim) stve ma, za nu musime
Dotahovat este robotu nie vela ale musime. Nik sa neozve lebo chcu mat klud v rodine radsej potiahnu za nu. Cakaju ze spinavu pracu za nich urobim ja.Mna trochu stve ze vyuziva situaciu, a navyse mne by to isto nepreslo, pritom na taku kontroku moze s chlapcom zajst napr aj brat kt s nou zije v dome.. baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Prejde va to??
@lienka.7 nezijem na lazoch. Aj ak by sme na tych lazoch zili, pre nas plati ten isty zakonnik prace ako pre tych z velkych miest. My mame rovnake prava a povinnosti ako ti z velkych miest.
Diskusia je o inom. O tom, ze my odbiehame z prace aby sme mohli vybavit doktorov, o tom, ze neporusujem ziaden zakon ak to robime ako to robime. To, ze to robime ako to robime je dane hlavne tym, ze su veci, ktore ovplyvnit nevieme ale musime sa im prisposobit, pretoze je to nevyhnutne, nie preto, ze niekomu chceme robit prieky alebo ho vyuzivat.
Dovolim si pripomenut, ze Slovensko nekonci za krizovatkou Triblavina. A nie, neplacem, to sa len ty nazdavas. Len som ti chcela vysvetlit, ze zijes vo svojej velkomestskej bubline a nemas ani najmensiu potuchu o tom ako ziju ti "na lazoch". Tvoja pravda nie je unierzalna, tvoja pravda je platna len pre teba. Moja pravda je platna pre mna.
@lienka.7 pozri..aj keby každý jeden lekár ordinoval jeden deň v týždni do 17:00 (čo je v realite blbosť, ale tak skúsme si to predstaviť), myslíš, že každá jedna matka, ktorá túži práve po takomto termíne by sa dokázala objednať práve na tento deň a čas? Možno o niekoľko mesiacov áno, ale keď ma dieťa nejaký problém, človek sa snaží riešiť čím skôr a nie sa handrkovať o termíny. Už to, že si to tá ženská vie zariadiť v neskoršom čase je skôr obdivuhodné a nie, aby sa na to ešte nejaká kolegyňa sťažovala
Tak takú kolegyňu ako ty by som nechcela, ja som vždy ochotná kolegyniam pomôcť, keď treba a aj oni mne, že ti nie je hanba sem prísť s takou otazkou, deti si vzájomne vedia pomôcť a tebe dospelej to nič nehovorí? Hanbi sa.
Zbytocne to tu riesis. Tak ako kolegyna vyuziva zakonny narok, ty nemas povinnost za nu zadarmo pracovat. Vyries si to so sefom raz a navzdy. Ak sa s nim neda, najdi si pracu, kde bude vsetko, ako ma byt.
@lienka.7 kde si sa len taka mudra nabrala...
@viestta ja ťa obdivujem, že sa to tu stále snažíš vysvetliť. Bohužiaľ, vysvetľuješ to ženám, ktoré to nechcú pochopiť, lebo si myslia, že len ich pravda je správna a neuvažujú, že tá pravda môže byť niekde inde. Bohužiaľ, čím ďalej je takýchto ľudí viac a viac. Vidím to v mojom okolí. Len neviem, čím to je spôsobené. Možno to tak bolo vždy a len som si to nevšimla, ale mám pocit, že v dnešnej dobe je to nejako extrémne vystupňované. Som zvedavá, dokedy vydržíš. 🤪
@neznamaznama ano, pochopila som, ze niektore nepochopia ani ked nakreslim. Ci nemozu alebo na tej nechapavosti tvrdo pracovali, to uz neviem.
@lienka.7 och, aby ti raz ten hrebienok nespadol. Ja bývam v krajskom meste a je teda tiež problém objednať sa k lekárovi na poobedie. Ostatní bývajú na lazoch podľa teba, ako prepáč toto je už úplne cez a mimo tému. Skoro mi oči vybehli ako toto môže napísať dospelá žena 🤔.
@bilberryday neviem na ktory konkretny koment narazas. Ja sa nastazujem. Ja veci riesim, na stazovanie ja nie som.
Zo zákona má nárok na tie Pečka, tak isto ako aj ty. Ty nechodíš k lekárovi? Keď si na PNke alebo si čerpáš dovolenku nikto za teba nepracuje? Keď sa ti to nepáči, že si čerpá P choď sa sťažovať nadriadenému a keď bude normálny, tak ta hneď vysmeje čo riešiš 🤷♀️
A inak nechápem to pomenovanie ,,odbehuje z práce" ja som to najskôr pochopila, že chodí cez pracovnú dobu niekde, napr na kávu 😂
Tak prestan hrat formu psni dokonalej, zober pecko - ale na pol dna a lietaj kade tade. CO alebo KTO ti v tom zabrani? Na jednej strane hras dokonalu na druhej len fnukas a si podrazacka. Tym ostatnim to mozno ani tym ostatnym tam nevadi, len pindsju s tebou. Aspom maju od teba klud ked sa spravas ako furia.
Však, keď nie je v práci nech si vezme P ma nato nárok.. a keď si vyčerpá už behať nebude. Každý má nárok na lekára. Práca je len práca, treba sa odosobniť..
Kolegyne ide na 1-2 hodky k lekarovi a ty s tym mas problem? Co by si robila keby je tyzden pn? Urcite deti nemas a ak nahodou ano, tak ich lutujem pretoze je u teba odcividne dolezitejsia praca ako zdravie. A ano s dietatom sa ide k lekarovi aj ked zakasle, aby potom nemuselo brat volno dalsich 15 mam koli tomu ze jedno prislo do skolky chore. Kolegynu ako di ty by som nechcela a ako citam komentare tak nikdy, sa trosku spametaj. A dufam ze tych 10 ludi ti otvorilo oci. Ty si si vsetky pn minula uz vo februari a teraz je ti to luto, alebo ako?
baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Co si tym myslela? Ty pracovnicka roka 🤮
@lienka.7 ja oto hovorim keby sme este tak dve s malymi dermi potom co?
Bože čo nikto pracujúci nemá deti? A načo nad tým vôbec polemizuješ, čo by bolo, keby.... keby si normálna, tak nemusíš kolegynu riešiť na modrom koníku. Nás bolo 6 a všetky sme mali deti a dala sa vyriešiť každá situácia, je to o dohode. A predstav si, všetky sme si minuli všetky P a každý bol spokojný 😄
My mame skoro vsetky male deti, a predstav si zvladame to nejak vyriesit. U nas chodi s detmi k doktorovi aj jediny kolega, jedna kolegyna s rodicmi a chodi k doktorovi aj moj chlap. Bezdetni a ani ludia s odrastenymi detmi nie su ziadne obete tych, ktori maju male alebo aj odrastenejsie deti. Ak Boh da, raz budes aj ty obiehat po doktoroch, aj ty budes chodit na OCR, riesit co s detmi cez prazdniny. Kiez by si potom nemala take kolegyne ako si ty.
@xsandrax konik je na diskusie kde kazdy riesi kazdeho ak si si to nevsimla ty si na co tu?

@lienka.7 diskusia je o jednej zákernej ženskej ktorá ma pocit že jej kolegyne ,,zneužíva” systém 🙂 chvalabohu že nemám takú vo svojom okoli