icon

Kolegyňa odbehuje z práce

11. dec 2022

Baby kolegyna odbehuje z prace takmer kazdy tyzden skor aj 2x. Ma 12 rocneho syna a chodi s nim k dr raz ma fyzio raz zubar raz prakticky tak na kontroly. Minule kaslal a uz letela k dr comi pride trochu moc. Ked sme jej naznacili sby si to strieskala na jeden den aspon dvoch dr povedala, ze sa neda ( no da sa to ja tak robim) stve ma, za nu musime
Dotahovat este robotu nie vela ale musime. Nik sa neozve lebo chcu mat klud v rodine radsej potiahnu za nu. Cakaju ze spinavu pracu za nich urobim ja.Mna trochu stve ze vyuziva situaciu, a navyse mne by to isto nepreslo, pritom na taku kontroku moze s chlapcom zajst napr aj brat kt s nou zije v dome.. baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Prejde va to??

zuzana76
11. dec 2022

@autor aj ja mozem ist len na hodinu, dokonca minule to bola len polhodina, tiez chodim na fyzioterapiu s detmi rano a meskala by som len polhodinu, tak mi odratali len tu

palicka
11. dec 2022

Prepac, ale nikoho netrápi a zákon neurčuje tvoj brat. Zákonník prace je na strane kolegyne, či sa ti to páči alebo nie. Asi nemáš deti, pochopíš, keď budeš mat… ako zamestnávateľ by som privítala, že zamestnanec mi nevypadne na celodenné ošetrenie, ale snazi sa vysporiadať s ošetrením za hodinu

viestta
11. dec 2022

A ty koľko máš deti?

sasa1310
11. dec 2022

@bilberryday no asi ťažko to majú právne podložené. Keby si išla na hodinu, museli by ti to uznať

autor
11. dec 2022

@palicka ano ale privitat treba nech si dorobi robotu lebo da sa to a nie aby še
My dotahovali

svetlonos
11. dec 2022

@viestta
isto nema ani jedno, alebo uz dospele inak by tak nemudrovala. 😏

zuzana76
11. dec 2022

asi teda sama deti nemas, neprajem ti nic zleho, ale ak budes mat, tak uvidis, ze to nie je len tak, vravis, ze brat nechdoi s detmi, tak chodi asi jeho zena, niekto jednoducho ist musi

viestta
11. dec 2022

Ak by si ty nebola pol dna v robote a mala by si spraviť všetko čo stíhaš za 8 hodín, bolo by to by v poriadku? Keď raz nie je v robote, tak predsa nemôže spraviť všetko. Toto je logika, vieš. Z tebou mlati zast a závisť.

zuzana76
11. dec 2022

nezanedbam svoje dieta, kvoli kolegyni, co frfle na mna, ze musim ist k dr

autor
11. dec 2022

@svetlonos nesud

zuzana76
11. dec 2022

a este si predstav, ze niekto ma tie deti zdrave, ze ani nevie co je doktor a niekto ma tolko zdravotnych problemov, je logicke, ze ten co je chory, chodi castejsie a ten druhy viac pracuje, ale aspon nie je chory

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
petamich
11. dec 2022

u nas si tiez mozem cerpat aj hodinu a rozdelit si to na 8x a aj v byvalej praci sme to tak mali

autor
11. dec 2022

@viestta da sa jednoducho sa to da ja to tak rbim a este jedna kolegyna ale ist x krat cez tyzden prec. Povedat pojdete dorobit?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
uglybetty1234
11. dec 2022

Uplny standard chodit aj na osetrnie hodinu- dve. Tvoj brat je mimo. Ze mu zamestnavatel nepovoli po hodinach. Je to zakon. Smernice moze mat firma akekolvek, ale musia byt v sulade so zakonom. Ak nie su, tak je to odrb. U nas vo firme sa to pocita na hodiny a tak to je zakonom dane.
A na margo prispevku autorky. Srat ta to moze, ale neurobis s tym nic. Kolegyna ma na to pravo.

autor
11. dec 2022

@zuzana76 nezanedbam ale ju nezrái ze vela odbehuje a my grfleme na nu chcela by som situaciu otocit
Co by povedala ona

zuzana76
11. dec 2022

@autor
preco zavidis este aj zdravotne problemy? pozri, jej dieta vyrastie, uz s nim nebude potom chodit, len aby si nemusela chodit ty a ona bude tahat za teba

autor
11. dec 2022

@zuzana76 ja nezavidim nepis co som nenapisaˇa
Tu nejde o dieta ale o dorobenie si roboty ja osobne by som sa aj hambila
Tolko lietat a nedorobit svoje.. urcite aj nam to nieje prijemne

svetlonos
11. dec 2022

A autorka, tebe sa to nepaci a zamestnavatel je taky hrozny, ze jej to dovoli? Daj vypoved, bude sa ostatnym v kolektive lepsie dychat, robis privelke dusno! Urcite ta inde cakaju s otvorenou narucou, hlavne ked si budes otierat hubu o matky, ktore si tu chorobu deti neobjednavsju!
Ak deti raz mat budes, prajem ti presne tak hnusnu kolegynu ako si ty. Nech ta aj zozerie od zlosti.
Vies kolke matky by boli stastne, keby si pracu mohli dokoncit a neodbiehat takto od rozrobenych, nedokoncenych veci? Ale to panie dokonale a bezdetne len malokedy pochopia. Je super, pokial ma niekto moznost robit z domu a dorobit si pracu potom. Zial nie kazdy to tak ma. Zamysli sa nad svojou zlosto, inak ti rychlo z toho mozu nastupit zdravotne problemy. To len potom uvidis tie vlastne Pčka.

veronicka1901
11. dec 2022

@autorka Máš deti? Možno tebe to príde banálne, ale jej nie a má na to zo zákona nárok. Takže problém riešiť s nadriadeným, nie je jej chyba, že to je zle zorganizované.

sante81
11. dec 2022

Čo tak povedať kolegyni do očí, že ťa štve, že za ňu musíš potiahnuť, keď je u lekára, miesto toho ju osierat na koňovi ☝️

nttnnt
11. dec 2022

a co teba po tom ako odbieha mina si svoje pecko nie tvoje, ak moze vycerpavat po hodine, tak moze a dovidenia...ci by bolo pre teba lepsie, keby sa da na ocerku a potom za nu makate nie len hodinu, ale cele dni ? to by si tu potom o com pisala kolegyna sa dala na pnku a my za nu robime nova tema ? :D

autor
11. dec 2022

@svetlonos ist k zubarovi je choroba? Odkedy

autor
11. dec 2022

@svetlonos ver tomu ze mna zozeru ak to raz budem robit

viestta
11. dec 2022

Stačí ak budeš mat dieťa s problémami a budeš rada, že si rada. Sedenia u logopédia, vyšetrenia u lekára, choré dieťa nie je panske huncutstvo. Ale jasne, niektorí ľudia sú schopní závidieť aj chorobu🙄

autor
11. dec 2022

@svetlonos ako vies ze som bezdetna

neznamaznama
11. dec 2022

A zuby ošetriť netreba? Mimochodom, pokazené zuby sú tiež choroba. Ošetruje ich lekár.

autor
11. dec 2022

@sante81 neodieram pytam sa ci aj ostatne baby tak chodia

autor
11. dec 2022

@nttnnt nie raz tak bolo