icon

Kolegyňa odbehuje z práce

11. dec 2022

Baby kolegyna odbehuje z prace takmer kazdy tyzden skor aj 2x. Ma 12 rocneho syna a chodi s nim k dr raz ma fyzio raz zubar raz prakticky tak na kontroly. Minule kaslal a uz letela k dr comi pride trochu moc. Ked sme jej naznacili sby si to strieskala na jeden den aspon dvoch dr povedala, ze sa neda ( no da sa to ja tak robim) stve ma, za nu musime
Dotahovat este robotu nie vela ale musime. Nik sa neozve lebo chcu mat klud v rodine radsej potiahnu za nu. Cakaju ze spinavu pracu za nich urobim ja.Mna trochu stve ze vyuziva situaciu, a navyse mne by to isto nepreslo, pritom na taku kontroku moze s chlapcom zajst napr aj brat kt s nou zije v dome.. baby aj vybtak mozte v kuse odnehovat z prace? Prejde va to??

andreafa
12. dec 2022

@mk1111111111 tak co riesis? Riesis len to, ze nemas deti, a asi uz ani mat nebudes

0silvia0
12. dec 2022

@mk1111111111 no a tento rok som ja sama so sebou behala po lekaroch, az mi to uz samej pekne liezlo na nervy. Cize ja len tisko sucham nozickami a budem zastupovat kohokolvek kedykolvek🤩

viestta
12. dec 2022

@mk1111111111 neviem co znamena to dokoncovanie roboty, ale v principe je (nie je?) jedno, ci za kolegynu pred odchodm pozametam predajnu alebo budem za nu cez den vykladat tovar a ona pred koncom pride a pozameta. Ci?

mk1111111111
12. dec 2022

@lienka.7 tak - tak, pravdu píšeš. A teraz utekaj, spolu so mnou - mne sa už snažili nadeliť, aká som neempatická

mk1111111111
12. dec 2022

@andreafa ešte raz a naposledy, kde si čítala, že nemám deti?

lienka.7
12. dec 2022

@mk1111111111 mat iný názor ako ostatne sa tu nehodi 😁

mk1111111111
12. dec 2022

@lienka.7 a veď nevadí, aspoň zábava je.... 🙂

siska53
12. dec 2022

Niekedy niektore veci neovplyvnis a lietas s dietatom, detmi, so sebou.. a ma pravdu..nie vzdy sa to da sklbit.. viac lelekarov naraz. Viem, o com hovorim. A rehabky su na dlhsiu dobu.. asi tak.. ci si svoju robotu inak robi dobre, musi posudit jej zamestnavatel. A zo zakona ma kazdy narok na 7dni na seba, 7 dni na rodinnych prislusnikov, ostatne je potrebne riesit dovolenku, ak tolko dni je malo.

andreafa
12. dec 2022

@mk1111111111 ak by si ich mala, nemas, take sproste narazky na matky, ktore chodia s detmi k dr

lienka.7
12. dec 2022

@mk1111111111 sa mi paci, ako tu všetkým nevadi, ze by pravidelne makali za kolegyňu 👌👌👌
Uz to chcem v reali vidiet 🤣🤣🤣
Jedna vec je ked občas, a to zdôrazňujem, ze občas, mi vyjde lekar tak ako tu pise @autorka, t.j.vyhodne pre mna. Ale aby tak tomu bolo pravidelne, to pochopí aj priemerne inteligentny človek ze kolegyňa si to takto dohaduje naschval. A o tomto tu @autorka pise. Len ostatne ju tu musia zhejtovat, ze pomaly zavidi aj chorobu, hoci o chorobu tu vobec nejde. Lebo keď mam chore dieťa, idem k lekárke ráno na 8.00, nie o 12.00. Ale nevysvetlis im to tu 🤦‍♀️ ostatne (očné, zubné, gynda, rtg a pod.) si ona dohodne naschval tak ako sa jej hodi. A toto vadi autorke

andreafa
12. dec 2022

@mk1111111111 a ak si len robis srandu, tak chod radsej pracovat

autor
12. dec 2022

@lienka.7 presne nemam k tomu co dodat

andreafa
12. dec 2022

@lienka.7 si uvedom lena, ze 7 dni ty a 7 dni decko. Takze, prd moze niekto vycitat matke, kedze je to zo zakona! Cize pre menej chapavyxh 14 celzch dni mam na seba a decko. Kapis?

neznamaznama
12. dec 2022

@lienka.7 ja sa ťa skúsim skúsim opýtať inak. A kedy by si mala teda lekárov dohodnúť tak, aby to v práci kolegom vyhovovalo? To, že odchádza o cca 12 je práveže super, pretože do práce sa už síce nevráti, ale vynechá na 100% len cca 2 hodiny. Ak by si to vyšetrenie dala napr. na 10.00, je dosť možné, že vynechá aj 4-5 hodín, keďže ako vieme, u málo lekárov je ten čas pevný, ani neviem kedy naposledy som sa vybavila o čase, na ktorý som bola objednaná. A keďže by musela dieťa zavážať ešte naspäť do školy, prípadne po niektorých vyšetreniach sa do školy nedá ísť...... Nechápem, prečo stále niekto nechce pochopiť, že možno to niekto berie ako "vychcanost", mne to príde ako rozumné riešenie. A predstav si, ja keď mám choré dieťa, nemôžem prísť na 8.00 k lekárke. Musím volať a dohodnúť si čas. A aj s chorým dieťaťom idem na vyšetrenie o 11.00. To je sranda, čo? Tu nejde o to, že sa do autorky chceme obúvať, ale stále sa jej (a nie len jej) tu snažíme vysvetliť, že podľa nás, ktoré máme deti a skúsenosti s častou návštevou lekárov to mamička rieši veľmi dobre a napriek rozumnej reakcii, "aha, tak to mi nenapadlo, nemám s tým skúsenosti, už chápem, ale skúsime jej povedať, či by to vedela riešiť trochu inak, pripadne len to budeme chápať, veď nás to nezabije" je tu stále "osočovanie" ženy, ktorá sa ani brániť nemôže, ale v očiach niektorých je to "vychcana" žena.

lienka.7
12. dec 2022

@andreafa počuj marfa, ja som s tebou kravy nepasla, tak laskavo narážky na menej chapavu si nechaj pre seba. Ked mas chore decko, chod s nim k lekárovi hned ráno a nie hodinu pred záverečnou, aby za teba ostatne dorabali tvoju pracu, kapis?
Ci decko dovtedy to zvládne nejako počkať ci ako teraz? Jaj, tak asi až také chore nebude, ze?
Ty budeš presne typ kolegyne co ma @autorka ja mam nárok tak ostatne drzte hubu a makajte za mna!!! No radosť mat takú kolegyňu ako ty 👌👌👌

mk1111111111
12. dec 2022

@andreafa milacik, citaj, mam dorobene...

kikushaa
12. dec 2022

@autorka mate povahu prace taku ze musite robit denne uzavierku, respektive taku ze sa to musi v dany den dokoncit a nepocka to do druheho dna? Ak ano sralo by to aj mna a to mam dve deti a urcite by som to kolegyniam nerobila takto pravidelne. Ak nie tak s kludom anglicana by som si urobila svoje a odisla, a kolegynu by to pockalo na dalsi den 🤷‍♀️

andreafa
12. dec 2022

@lienka.7 ty puchra nechapává, ani ja som s tebou kravy nepásla. a moje decko si do svojej papule neber! Ty mi nebudeš kázať, kedy mám s ním ísť k Dr. Ani hovno ťa po tom nie je! Ak ty nikam nechodíš, nie je to môj problém, tak nezáviď tých trapných 7 dní

lienka.7
12. dec 2022

@neznamaznama este raz, vyjadrila som sa, ide o spekulantstvo tej kolegyne. Lebo jednak to co píšeš ty, by si "minula" svoje hodiny a jednak to by už za ňu potom kolegyne len tak ťahať nemohli. Je ine potiahnuť za niekoho hodinku, a iné robit 4-5 hodin. To asi uznáš zase aj ty. Cize ešte raz, ide o spekulantvstvo, nie "umne" využívanie a času a uz vonkoncom nie branie nejakého ohľadu na kolegyne🤣🤣🤣

lienka.7
12. dec 2022

@andreafa vidim ze inteligencia je u teba na bode 0. 👌👌👌 co uz mate nebodaj zaveje? Treba ti odhrabat? 🤣🤣🤣

andreafa
12. dec 2022

@lienka.7 chuderka. Bye. Ty mi nekáž o IQ. A nepíš mi už. Matka roka

mk1111111111
12. dec 2022

@andreafa si sa predviedla... a mna nemusis upozornit- neboj, uz Ti nebudem pisat.. cmuky-cmuk a pekny dnik s detmi

lienka.7
12. dec 2022

@andreafa matkou roka si tu akurát ty 👌 ked necháš chore dieťa trpieť do 12., len aby to tebe vyhovovalo co sa tyka čerpania Pcka, ze? Ja byt tvojim zamesrnavatelom, sa ta spýtam, ze matla mila kde/co s nim bolo doteraz? Jaj, ci aj tvoj zamestnavatel ma drzat hubu lebo ti zavidi tvojich 7 dni? No pekny prístup mas, jedna radosť 👌👌👌

viestta
12. dec 2022

@lienka.7 napisem ti to z tej druhej strany. Ver mi, ze by som bola najradsej ak by som nevycerpala ani hodinu paragrafu ani na seba ani na dieta. Ale ako matka dietata, ktore okrem soplov a kaslov ma X dalsich diagnoz si musim apon raz mesacne "spravit pekny vylet do mesta" aby sme riesili doktorov. Roznych doktorov, v roznych mestach. Na tieto "vylety" cerpam paragrafy, dovolenku, nahradne volna. A aby mi este nejaka Zuza z roboty vyhadzovala na oci, ze to robim len aby som jej pridala robotu? Ja si tie "vylety" organizujem tak, aby som co najmenej vymeskavala z prace, ale niekedy to jednoducho nejde. Rano cestujeme k doktorovi, rano o siestej vlakom aby sme tam boli na osmu. Po vysetreni cestujeme domov, pridem, odnesiem dieta do skoly tesne pred obedom, ak vobec stihneme aspon pred obedom dojst. Potom letim do roboty a aj tak som uz dosla o 2, 3 hodiny neskor ako je zaciatok smeny, takze si na ten cas vypisem paragraf a kolegyna za mna musia makat. Ak mam rannu a je mozne obsolvovat sedenie na logopedii poobede, tak odchadzam okolo obeda, aby som stihla vybrat dieta zo skoly a docestovat k lekarovi. Ano, tie hodiny za mna tahaju kolegyne. Ale nastastie moje kolegyne vedia, o com je zivot, co je to mat dieta, co je to byt chory. A ja nemam problem potiahnut za kolegynu, ktora musi navstevy u lekara absolvovat so svojou chronicky chorou mamou ani za tu, ktora chodi po doktoroch so sebou.
Tomu sa hovori empatia, ludskost a ustretovost.

lienka.7
12. dec 2022

@mk1111111111 IQ ojazdena draha 🤣 ja som matka, kto je viac . Decko mam pravodelne chore az po 12.00👍

lienka.7
12. dec 2022

@viestta pointa je v tom, ze idem lekárovi ked mam decko chore, teda aj hned ráno. A nie "empaticky a ludsky" čakám ku koncu pracovnej doby. Ale vidis len to svoje, neberiem ti to.
Ako som už napisala, robi to tak špekulatívne zamerne, nakoľko vie, ze tu hodinu zamestnavatel riesit nebude, kdezto tych 5-6 hodin by uz riesil. A o to ide @autorka . To len vy ti furt riešite pomaly smrtelne chore decko presne a vylucne iba po 12.00. K lekárovi moze tak ist aj ona sama so sebou. Bez decka. Ci potom to už nie je ok? Ci ako?

mk1111111111
12. dec 2022

@viestta ja Ti prajem, aby ste vsetci boli zdravi, to je to najpodstatnejsie a najdolezitejsie v zivote / toto je pisane uprimne/. Ja som naozaj empaticka a aj rada pomozem a zatiahnem za ineho, ale ako pise
@lienka.7 , len ak to nie je cielene a v tomto pripade to tak vyzera. Ale ja by som sa na jej mieste nerozculovala, ale vybrala by som si tie paragrafy rovnako, ako ona a boli ny sme si kvit, ja dorobim za Teba, Ty za mna. Len ma mrzelo, ze sa do nej vsetci obuli, len preto, ze nema deti, to je nespravodlive

viestta
12. dec 2022

@lienka.7 nie, nechodis k lekarovi len vtedy ked je dieta chore. Chodis k lekarovi aj ked je zdrave. My napriklad alelrgologia, ocne, ortopedia... Tam ta objednaju na kontrolu raz za cas a treba ist, vtedy ked ta objednaju. Ak sa da objednas sa na cas, ktory najviac vyhovuje aby si minimalne vymeskala, povymienas si smeny aby si co najmenej vymeskala. A ano, aj so soplami a teplotou si rano volam kedy mam prist. Vtedy ostanem doma od rana, idem k pediatrovi o jedenastej, na ten den sotanem doma a medzitym organizujem ci sa vieme s muzom vystriedat na smenach, ci si vie vymenit smeny on, ci ja, ci jeden z nas ostava na OCR. Alebo ostava rano muz a organizujeme to rovnako. Nikdy sme nechodili rano na osmu do cakarne. Na co? Sediet tam a cakat kym prideme na rad? S dietatom v horuckach aby si nachytalo este dalsie bacily od spolucakajucich? A aj svoje vysetrenia si organizujem podobne, tak aby som co najmenej vymeskala. Ale okrem obvodaka mam vsetkych lekorov v meste, cize to znamena cestovanie tam a spat, do prace nechodim cez ulicu, tiez tam cestujem. Viac ako polovicu casu, ktory miniem na lekarov stravim cestovanim. Nie kazdy byva v krajskom meste, kde na vsetkych doktorov na tri zastavky MHD.

lienka.7
12. dec 2022

@mk1111111111 ja s tebou uplne súhlasím. Len mam pocit, ze keby toto začala robiť aj @autorka a potom aj všetky ostatné kolegyne, skončilo by to ako u nás. A teda ze ked mas nadčas, mozes odísť v ten deň max.o 2 hodiny skor. A nie si ten nadčas "skrblit" a potom neprist do prace vobec - vsak lebo mas nadčas. (Ako to robili u nas). A mat tak dni voľna navyse ešte oproti dovolenke. A o toto tu ide. O ziadne chore dieťa. To je iba na zakrytie situácie

viestta
12. dec 2022

@mk1111111111 tak, zial empiria nas matiek je taka. Bezdetne kolegyne to este nemaju odzite, tie s velkymi detami zabudaju ako to mali ony. A dalsia vec je, ze niekto si ani nevie predstavit, ze za lekarmi sa cestuje. Z malych aj vacsich dedin. Este aj v ramci velkeho mesta mas navstevu lekara ako poldnovy vylet, nie vsetko sa da vybavit za par minut.