icon

Koľko ste ochotné cestovať do práce?

21. feb 2021

Ahojte.
Naskytla sa mi možnosť zamestnania.
Ale znamená to 20 min pešo.
Hodina vlak a 20 MHD.
Som z toho na prášky v tejto korona dobe.
Dieťa pod 3 roky ako tak pokryju stari rodiča.
Mam strach aj z nakazenia aj ze budem mega vyčerpaná len z ciest.
Dá sa to zvládať?

missviolet
21. feb 2021

Ja som dochadzala 9 mesiacov 30 min peso, 75-100 min busom a potom 35 min MHD. A podvecer naspat to iste. Mala som pocit, ze ani nemam zivot.

luccija
21. feb 2021

Je to denne?či na smeny, kedy reálne prídeš domov?ako nechcem Ti hrať na city, ale, ak máš vstávať o 05, 05:30 budeš unavená už na obed.Kolko budeš mať času na dieťa?vyskúšať to vyskúšaj určite, ale nedaj sa dotlačiť do niečoho čo Ti nebude vyhovovať.Ine je, keď budeš doma o 15-16 hod ako, keď prídeš o 18.

saja1
21. feb 2021

Poznam muzov co dochadzaju do viedne, podobne dlho, je to naozaj pre nich velmi financne vyhodne, a funguju tak dlhodobo. Ale zeny su s detmi viacmenej nonstop same. Tak ked si predstavim, ze by som bola ako mama cele dni bez dvojrocneho 🤔🤕 nehovoriac o tom ze este ta doma caka bordel, pranie, mozno varenie 🙉

diusqa761
21. feb 2021

Ako môj dochádzal 5 rokov 100km do bývalej roboty (teraz dochádza takmer 1000km ale to raz za pár mesiacov chodí domov). Takže zvládnuť ak sa zatneš sa to isto dá skôr by som rozmýšľala či sa ti to finančne oplatí? Koľko výjde cesta MHD a Vlakom na deň, tam aj späť? Lebo napr môj keď chodil autom jedna cesta do práce a späť to tuším vypočítal že 12 alebo 15€ na deň to stálo. (Benzín) Možno niečo viac je to už dávnejšie, už si to toľko nepamätám Aby sa mu to oplatilo museli minimálne 3 alebo 4 chodiť inak by mesačne iba prejazdil viak ako 240€ až 300€ 🤷 chodili pondelok až piatok t.j. 20dní neviem ako ty budeš chodiť či na smeny alebo ako... A to ešte samozrejme tam obedovali, diaľničné známky... No neviem vypočítala by som si na tvojom mieste koľko by ťa mesačne len cestovanie plus strava v robote stáli a odrátala to od príjmu či sa ti to vôbec oplatí... A nehnevaj sa ale ako si myslela že ťa chlap do toho viac menej tlačí??? Ak máte dvojročné dieťa nieje tvoja povinnosť vás živiť ale jeho. Ste na tom finančne tak že je to nutné? Nedal by sa ti radšej v meste polovičný úväzok alebo dohoda zohnať? Viem že napr na pošte často aspoň u nás brali baby.

marcellka32
21. feb 2021

Cestovala som takto 10 rokov, vstávala som 5.30, 5.45 som nasadla do auta na stanicu, 6.00-6.40 šiel vlak 45 km, hneď tam bus 15 minút, o 7.00 som bola v práci...poobede takisto, až kým deti nepodrastli a nechodili samé do školy a zo školy, teraz už chodíme autom, za 0.45 minút som bola v kancelárii

lauriinkaa
21. feb 2021

Ahoj, ja pracujem tiež relatívne ďaleko, ráno vstávam 4:15, vlak ide 4:53, 20 minút cestujem, prestupujem na ďalší vlak, ďalších 20 minut a ešte 15 minut slapem peši. Naspäť chodím o 14tej a tam mi idú spoje dobre, takže som 15:15 u malej v škôlke, to zas kombinujem s busom. V strede týždňa som KO. Malá mala tiež 2 roky, keď šla do jasli. Ja v mojej práci vidím veľké plus, keďže som v školstve a každá prázdniny mám o starosť menej, kde dám dieťa. Inak by som necestovala tak ďaleko určite.

leuchtturm
21. feb 2021

to si uz musis sama rozmysliet. Potrebujes tu pracu? A akej oblasti sa chces zamestnat? Ake su moznosti zamestnania blizsie? V oblastiach s vysokou nezamestnanostou dost mizive. Nevadi ti prazdne miesto v zivotopise?

evinqua
21. feb 2021

Ak nemusis riesit kto rano odvedie dieta a poovede pijde ponho a po praci este budes mat cas na travenie s nim, tak vyskysaj, ale ja si neviem predstavit, ze odidem rano ani nevidim dieta a vratim sa pivedzme o 19 ked jemu uz konci den. Dalsia vec je aj financna strata za cestovne, kolko ta vyjde cesta do a z prace mesacne takymto cestovanim? Ked to odratas od platu stoji to za to? Ja osobne som sla do prace ktoru mam 20 min mhd, rano dieta odvedie muz a ja som doma uz o 15 tak si pokojne ked mi to vyhovuje vezmem dueta niekedy hned po ceste domov , ked mam nejake vybavovacky tak ho necham trochu dlhsie v skolke a potom sa mu plne venujem kym ide spat, muz je s nim rano a zas vecer prichadza az ked ide spat, takze my to mame takto vykompenzovane, ak by som mala rano vstavat min.o hod skor a poobede cestovat domov o 1,20hod dlhsie tak ho vyberam zo skolky ako posledneho a potom vyflusnuta bez nalady travit s nim cas,...no neviem ci je to take miesto ktore nepocka este nejaky ten rok ze sa podobna praca nemoze vyskytnut. Ako slobodna bezdetna po skole som cestovala dvomi busmi dokopy vyse hodiny rano aj poobede, ale zatial co moji kolegovia ktori byvali v meste kde bola praca, boli doma vzdy zavidna, ja som v zime chofila stale potme, nestihala som nic okrem roboty poriadne, teraz uz s dietatom by som taku pracu ani nezvazovala

elementissa
21. feb 2021

@autorka ja som kedysi chodievala do prace 1h 15 minut - len cez Bratislavu. Lebo som isla z Petrzalky na prelom Race/Vajnor (kde uz ani muchy nelietali, lebo sa vsetky otocili) a tam bolo velmi zle spojenie, priamy spoj len jeden, aj to len kyvadlovy a chodil tak, ze bud by som prisla o hodinu skor ako mi zacala pracovna doba alebo o hodinu neskor...A hlavne som ani v Petrzalke nebyvala na hlavnom tahu. A teda ten najrychlejsi spoj v tom rannom case bol s tromi prestupmi a trval hodinu 15. Ked bola nebodaj dakde v meste havarka (na ten smer malokedy zapcha, lebo som isla opacnym smerom ako kolona), ale havarky boli bezne, tak mi cesta trvala niekedy aj dve hodiny a to nehovorim, ze k nasej prevadzke zasa chodil iba taky kyvadlovy spoj,ktory ak nesiel alebo som ho pre vynechanie ineho spoja zmeskala, tak som isla 20 minut pesi od najblizsej normalnej zastavky po ceste, kade chodili z oboch stran nakladiaky, ale pomaly sa ani neobisli a jediny chodnik bola priekopa. Vydrzala som v tej praci "az" 3 mesiace. A pritom praca ok..Rano som vstavala o pol siestej, aby som som bola pred osmou v praci, vecer som sice skoncila o siestej, ale prisla domov o osmej, ak som potrebovla skocit do obchodu, tak vela krat o deviatej, pol desiatej... A to som dochadzala v ramci jedneho mesta!! Len som mala problem, ze moja prevadzka bola v pazi, kam nechodia poriadne spoje (iba jedna linka) a z mojej zastavky chodili len 2 aj to nie tak, ako by to bolo najefektivnejsie.pritom na mape to ani nebolo tak vzdialene. Odvtedy som si povedala, ze nikdy viac. Maximalny cas, co by som bola ochotna stravit cestovanim je 40 minut, v pripade nehody ci zapchy by to bola hodina. Viac nie. Mala som v inej praci kolegynu ktora do BA dochadzala z Bernolakova vlakom kazdy den, ale tiez sme mali take prcovne zmeny, ze kolkokrat uz dve hodiny pred zaciatkom jej sluzby bola v kuchynke, lebo dalsim vlakom by prisla az pol hodinu po zackatku jej sluzby. Ked vecer odchadzala (a boli sme otvoreni do 21:00, kym sa porobili vecerne veci, velakrat sme zo satne odchadzali 21:20), ak jej neprisiel spoj, ktory by ju doviezol vcas na stanicu, ak meskal, alebo sa nieco stalo, niekedy aj vlak isiel skor ako mal a nestihla ho, tak cakala myslim do 23:30 chudinka na stanici... A to mala sluzbu od 13:00.. Len bola v kuchynke uz 11:15 :( nemala deti, takze jej to nevadilo...ja by som to nedala ani bez deti. Verim, ze ponuka ktoru mas nie je jedina praca na svete. A ked uz ma clovek deti, tak si nemoze dovolit zabijat drahocenny cas 3 ci 4 hodiny cestovat do prace a z prace. To je aj dovod ,preco by som nechcela byvat v satelite a pracovat v BA...zosedivela by som. Ale niekto si to zas uziva :D takze ak si vies predstavit, ze by to bolo ok, tak chod do toho. Inak nie

qetka
21. feb 2021

kolko by to trvalo autom? Preco vodicak zavrhujesb? Velmi by sa ti ulavilo, ver mi... V regione s vysokou nezamestnanostou asi nemas velmi na vyber, skusila by som to urcite. Ale hned by som zacala riesit to auto, lebo casom budes nestastna. Dalo by sa to, ak sa nemusi chodit 5 dni v tyzdni a je moznost dakych home officov - co asi v tvojom pripade nie je.

deti95060810
21. feb 2021

Ja som skúsila niečo podobné... Cesta na stanicu 20 min, vlakom 35 min a autobusom 20 min. A to som bola ešte aj tehu... Bolo to dosť na cestovanie , o dieťa 10 r. sa postarala mama - dozrela na neho , práca TOP.... Určite to vyskúšaj, však nemáš čo stratiť...Uvidíš, možno sa to nejak utrasie časom...😉

martakar
21. feb 2021

Istý čas som dochádzala podobne. Bolo to v zahraničí, nemala som auto. V tom čase som bola slobodná, bezdetná a finančne bola práca dosť vysoko hodnotená. Ale aj tak mi bolo večer vždy do plaču, keď som sa dotrepala domov niekedy po 19:00. Mala som pocit, že ani nežijem. Keď sme začali chodiť firemným autom, tak to bolo o dosť lepšie. Určite odporúčam zvážiť 1. vodičák a vlastnú dopravu, lebo závislosť na MHD pri takej vzdialenosti a deťoch nie je nič moc a 2. či to finančne stojí za to.

nickpick
21. feb 2021

ja som pred materskou cestovavala do prace 2 hodiny rano a 2 hodiny po praci, spociatku 5x do tyzdna, neskor som
mavala homeoffice 2x do tyzdna, pre mna to bol cas oddychu (cesta mhd aj vlakom), precitala som kopec knih a pozrela mnozstvo filmov a serialov, ked bolo treba pracovala som aj pocas cesty, zalezi na tebe ako ten cas vyuzijes, ci len cumenim z okna alebo budes popri aj nieco robit....ludia vo velkomestach ako Londyn, New York, Madrid bezne cestuju do prace hodinu dve, to len na SK ludia maju pocit, ze praca ma byt vzdialena od bydliska 10 min peso...ak je to slusna praca za dobry plat nevahala by som... lepsie ako sediet doma na zadku, a ak mas poriesenu starostlivost o dieta tak treba ist do toho, skusit aspon na rok....

erickatt
21. feb 2021

Ja idem 3 km autom. POTOM hodinku vlakom a busom asi 8 minut. Vo vlaku hackujem, to sa da. Raz za cas idem autom. To je cista hodina, ak je dobra cesta. ( CEZ BIELU HORU)

eskop
21. feb 2021

No ja som mala presne tak ako ty.. 20min na bus, potom hodinka cesta a plus cca 15min mhd, vecer to iste. v lete bolo horuco, v zime zima na zastavke bolo to tazke ale zvladla som, uz mam nastastie vodicak 😃

magda15
Odpoveď bola odstránená
zuzubb007
21. feb 2021

Ja by som to nedala osobne, zabitý čas 4 hodiny denne čisté peklo, to by som musela mať mega plat aby som sa zamyslala

laila22
21. feb 2021

@hederamonstera clovek ak chce dokáže všetko.. ale autorka musí zvážiť, či jej to zato stojí a či sa jej to vôbec oplatí...🙂.

leskovael
21. feb 2021

Toto by som nedala...pre mna by bol strop 45min aj to v prípade dobrej ponuky,viac nie

tosomja
21. feb 2021

13rokov stačilo.
Ráno o 6tej do práce, v noci domov. 4 - 5 dní v týždni. Kým som bola bezdetná, ok. S dieťaťom už nie. V podstate nám to pokazilo vzťah. Za tie peniaze to zo začiatku stálo, po rodičovskej už nie.

sashabb
22. feb 2021

Mne sú odveci 2 vyjadrenia. Partner ma do toho celkom tlačí a dieťa pod 3 roky ako tak pokryju stari rodiča.
Prečo? veď ak to partner tak vyžaduje a bude to podla neho lážo plážo, že ty pol dňa len precestuješ, tak nech pokryje starostlivosť o dieťa on. Prečo by to mali robiť starí rodičia?
Nepoviem raz za čas, ale príde mi, že sa na nich celkom spolieha.
Normálny chlap by povedal aby si hladala ďalej, že to cestovanie pri 2ročnom nieje v poriadku.

alvaluka
22. feb 2021

Je to pomerne vela, co investujes do cestovania. Ja bezdetna som takmer rok dochadzala 15 min autobusom na vlak, potom vlakom 40 min a potom pesi nejakych 20 min.
Vies kolko krat sa mi stalo, teda prevazne v zime, ze meskal autobus alebo meskal vlak, alebo som musela ostat dlhsie v praci, alebo som musela doslova utekat na vlak a pravidlom bolo, ze cestou spat som cakala hodinu na autobus domov, lebo vlak prisiel a predchadzajuci autobus som nestihla.
Vysledkom bolo, ze som pocas tyzdna bola nervna, nic som nestihala, lebo za beznych okolnosti som domov prisla pred siedmou a na ranne spoje som sla o siestej. Vikend prebehol ako nic, upratat, navarit a kolko krat som nemala naladu ani nikam sa trepat, iba sediet... neviem ako by to bolo, keby som mala dieta.
Chces, aby sme ti poradili, ze to mas vyskusat, ved vyskusaj, plne tri mesiace, nech aj manzel/partner vidi, ake to bude, v akej budes nalade, ci bude ochotny pomoct s domacnostou.
Je tazke v sucasnej situacii riesit pracu, do toho treba zakomponovat aj skolku, fungovanie domacnosti, travenie casu s rodinou, aspon podla mna... ked sa hudem vracat do prace tak toto vsetko chcem zohladnit a bohuzial asi budem musiet aj zmenit pracu, za nieco blizsie na ukor mojej oblasti, v ktorej pracujem, ale nemienim hodinu a pol cestovat rano a vecer pocas 5 dni, no najprv budeme hladat sposob ako to vyriesit, aby som ostala v praci, co ma bavila a bola dobra.
Necitala som celu diskusiu, ale kludne vyskusaj, ty poznas vasu celkovu financnu situaciu, zistis, ako to budes zvladat po casovej, fyzickej a psychickej stranke nielen ty, ale vy vsetci.

nistika
22. feb 2021

ja be som tak dlho cestovat kvoli prace nebola....ale treba si zhodnotit priority...ci mas moznost najst inu pracu? ako velmi tie peniaze potrebujes? potom dieta....ak je to na ukor do akej miery....

laila22
22. feb 2021

@sashabb presne, pre chlapa sa nič nezmení a starým rodičom, partnerke, dieťaťu prevráti život naruby... Veď nech panko priloží ruku k dielu...m

nikayla
22. feb 2021

Môj muž dochádzal denne 2 h tam a 2 h naspäť - autom. Vydržal tak 2 roky denno-denne. A aj keď ho práca neskutočne bavila, žil ňou a bola nadpriemerne platená, po čase mal toho dosť a našiel si lepšiu a bližšie. Na tvojom mieste by som to aspoň skúsila, keď tak môžeš v skúšobnej dobe odísť.

autor
24. feb 2021

Ďakujem za váš čas, názory a skúsenosti.
Prácu som nevzala.
Verim, že nebudem neskôr lutovat

alvaluka
24. feb 2021

Preco si to teda ani neskusila na skusobnu dobu? Ak nechces nepis, len ma to tak zaujalo, lebo som mala pocit, ze aspon vyskusat si to chcela.
Na druhej strane viem asi pochopit a myslim, ze cestovanie by ti dalo zabrat a ukrojilo z casu na rodinu.
Najde sa ina praca 🙂

autor
24. feb 2021

Pretože nemám schopnosti robiť si vodicak.
Časom by sa moja situácia nezlepšila.
Po prepočte to bolo malé plus do rozpočtu.
Plat malý mínus cena za dopravu

alexk12
24. feb 2021

Skus uvidíš vždy môžeš dat vypoved

fiafia
24. feb 2021

No v tejto dobe sa trepať busom aj vlakom? Treba si zistiť aj či sa na tie spoje dá spoľahnúť. Ja som chodila do práce vlakom cca 15km. Lenže z mesiaca išiel vlak načas možno raz. Každý večer do pol hodiny meškanie. Prišla som o 19 30 domov. Takéto cestovanie stojí kopu nervov. Kto je odkázaný na spoje,vie o čom vravím. A ešte keď jeden nadväzuje na druhý napr ešte bus. Za mňa nie. Radšej by som suché rožky jedla. Chlapovi sa dobre mudruje