Koľko voľna naozaj majú učiteľky?
Teraz mi znama hovorila ze su doma od piatku do 8.januara. Okrem toho bola doma 2 mesiace v lete, tyzden jarne prazdniny, pol rocne prazdniny a pod. Clovek zamestatny vo firme ma narok len na 25 dni dovolenky. Na nikoho neutocim, neurazam len chcem vediet v com je hacik.
Pedagóg má nárok na 45 dní dovolenky za rok. Reálne musí však pokryť okolo 60 (+/-) dní voľna. Polročné prázdniny už neexistujú.
45 dni a furt sa stazuju?? 😄
45 dní dovolenky, zvyšok prázdnin sa kryje prácou v škole, nadrobenym voľnom a podobne.
Choď ty robiť keď sa ti to zdá veľa.
@januska12323 sak asi aj pojdem, to je super tolko volna.
Autorka
Ak chceš aj ty, fyzikárov a matikárov treba, prvostupniarov tiež. Obrovský nedostatok je.
Učitelia sa nesťažujú, len ty im furt závidíš. 🙂 Kto ti bráni vyštudovať za učiteľa?
@loliki no jasne ze zavidim, a obcas zachytim volaky strajk ucitelov alebo tak.
@loliki ved vidim, ze som si pomylila profesiu
Môžeš doštudovať a ísť do školstva,učiteľov je vzdy málo😉
Mame 45 dní....ak vieš rátať tak 45 dní ti nepokryje všetky prázdniny.. však? A co zavidis nam? Dostuduj a sup k nám....pozícii je veľa,už ani tento jediný benefit totiž za to moc nestojí...treba vyskúšať;))
Fakt netusim kedy bol naposledy strajk ucitelov. Tvoja zavist nema hranic.
Tak sup sup, 5 rokov vs a mozes ist ucit. Budes mat luxusny plat a neskutocne vela dovolenky. Vybrat si ju nebudes moct hocikedy, takze len v najdrahsich mesiacoch.
Ta dlhsia dovolenka je asi jediny benefit, co ucitelia maju. No chod ucit, ked myslis, ze maju na ruziach ustlane. Ja by som to v dnesnej dobe robit nechcela.
Inak kamoska uci na SS a prvy a posledny tyzden letnych prazdnin dovolenku nesmie mat. Ostatne prazdniny neviem, o lete viem preto, lebo casto spolu v lete chodime k moru.
Ja teda ucitelom pracu vobec nezavidim a ani ju robit nechcem, ale oni su naozaj mnohi neuvedomuju, ze tu dovolenku maju ako paradny bonus - vzdy, ked inde zamestnany clovek musi riesit prazdniny, maju ich takmer vsetky pokryte, to je nepopieratelny fakt. Uz sa tu objavil a urcite sa este objavi argument, ze si ich pracu treba vyskusat - k tomu len tolko, ze aj oni by si mohli vyskusat ine profesie, kde budu musiet velmi rozmyslat, ako vykryt prazdniny a napriklad aj otvaracie hodiny skolok.
Nedavno som na FB zachytila debatu, kde sa ZS ucitel inych ucitelov pytal, kedy rano zacinaju a poobede koncia. Vacsina zacinala okolo pol 8 a koncila medzi 12. az 14., mnohi dokonca ovela skor po douceni poslednej hodiny.
A, nie, nezavidim, len konstatujem.
Ja nie som učiteľka a zajtra idem, ako každý rok (kolektivna zmluva), poslednýkrát do práce a do práce idem až 8.1.2024. Nezáviď učiteľom, tí zasa hocikedy nedostanú dovolenku.
@mandzula a uvedomujes si, ze oducenou hodinou im praca nekonci, vsak? Ze este potom doma tahaju tak 2-3 hodiny?
@mandzula ale práca učiteľa nekončí posledným zvonením.. Doma sa musia pripravovať na vyučovanie, opravovať testy,..
@mandzula môj muž tobi HO...čiže je celý deň doma,ale nemyslíš si hádam,že celý deň nič nerobí,keď nevyjde z domu,že?
@simsalabim ano, viem, no v kazdom pripade si mozu medzitym vybavit veci, ktore v tom case este pracujuci clovek sancu vybavit nema - napriklad tu skolku ci kruzky.
Tú pisle vetu si načo napísala?
@sorciera24 to mi, prosim, vysvetli, co tym chces povedat, mozme o tom podebatovat, som SZCO na HO.
@mandzula rovnako ako kopec inych zamestnancov s pohyblivym pracovnym casom alebo tymi, co robia na smeny.
@13uzivatelka11 vyjadrila som sa vyssie.
A tak stále dokolaaaaa......
Kde sa kto sťažuje? dávno tu nebolo kydané na učiteľov?
Čo majú podľa teba robiť, keď majú deti prázdniny?
Inak prezradím ti tajomstvo - môj manžel nie je učiteľ, od piatku má dovolenku a do práce nastupuje až 8.1. 😉 má to tak každý rok.
@mandzula on nie je szco,ale ma v nbadnarodnej spolocnosti take benefity,ze do skolstva sa uz nevrati...len toľko,že práca o 14tej nekončí,čaká ma večer doma pokračovanie..... tak sko ľudia pracujúci doma pracujú,tak učitelia majú kombinovanú prác.dobu...len tu HO už nik nevidi
Ja by som potrebovala byť v škole aj pár dní cez prázdniny, mám na starosti dva kabinety a fakt neviem, kedy ich upracem.
Aj výskumni pracovníci majú 45dni,kopec štátnych má 30dni. A o koľkých ešte nevieš 🤣. Učiteľom ich 45dni teda fakt nezávidím. Skôr ma štve,že kým oni majú dovolenku decká makajú aj cez prázdniny. Už dostali zadania na Hviezdoslavov Kubín, projekt z biológie, knihu na povinné čítanie. To prišlo dnes a ešte dva dni školy pred nami. Tak čakáme
@nikaeli aj ja a aj môj manžel 😁

45 dni dovolenky maju tusim