icon

Koľko voľna naozaj majú učiteľky?

20. dec 2023

Teraz mi znama hovorila ze su doma od piatku do 8.januara. Okrem toho bola doma 2 mesiace v lete, tyzden jarne prazdniny, pol rocne prazdniny a pod. Clovek zamestatny vo firme ma narok len na 25 dni dovolenky. Na nikoho neutocim, neurazam len chcem vediet v com je hacik.

Strana
klementinka58
20. dec 2023

45 dni dovolenky maju tusim

zuzanockamt
20. dec 2023

Pedagóg má nárok na 45 dní dovolenky za rok. Reálne musí však pokryť okolo 60 (+/-) dní voľna. Polročné prázdniny už neexistujú.

autor
20. dec 2023

45 dni a furt sa stazuju?? 😄

januska12323
20. dec 2023

45 dní dovolenky, zvyšok prázdnin sa kryje prácou v škole, nadrobenym voľnom a podobne.

januska12323
20. dec 2023

Choď ty robiť keď sa ti to zdá veľa.

autor
20. dec 2023

@januska12323 sak asi aj pojdem, to je super tolko volna.

zuzanockamt
20. dec 2023

Autorka
Ak chceš aj ty, fyzikárov a matikárov treba, prvostupniarov tiež. Obrovský nedostatok je.

letfenixa
20. dec 2023

@autorka kto z učiteľov sa sťažuje na voľno?

loliki
20. dec 2023

Učitelia sa nesťažujú, len ty im furt závidíš. 🙂 Kto ti bráni vyštudovať za učiteľa?

autor
20. dec 2023

@loliki no jasne ze zavidim, a obcas zachytim volaky strajk ucitelov alebo tak.

autor
20. dec 2023

@loliki ved vidim, ze som si pomylila profesiu

kakakina
20. dec 2023

Môžeš doštudovať a ísť do školstva,učiteľov je vzdy málo😉

sorciera24
20. dec 2023

Mame 45 dní....ak vieš rátať tak 45 dní ti nepokryje všetky prázdniny.. však? A co zavidis nam? Dostuduj a sup k nám....pozícii je veľa,už ani tento jediný benefit totiž za to moc nestojí...treba vyskúšať;))

benit
20. dec 2023

Fakt netusim kedy bol naposledy strajk ucitelov. Tvoja zavist nema hranic.
Tak sup sup, 5 rokov vs a mozes ist ucit. Budes mat luxusny plat a neskutocne vela dovolenky. Vybrat si ju nebudes moct hocikedy, takze len v najdrahsich mesiacoch.

simsalabim
20. dec 2023

Ta dlhsia dovolenka je asi jediny benefit, co ucitelia maju. No chod ucit, ked myslis, ze maju na ruziach ustlane. Ja by som to v dnesnej dobe robit nechcela.
Inak kamoska uci na SS a prvy a posledny tyzden letnych prazdnin dovolenku nesmie mat. Ostatne prazdniny neviem, o lete viem preto, lebo casto spolu v lete chodime k moru.

mandzula
20. dec 2023

Ja teda ucitelom pracu vobec nezavidim a ani ju robit nechcem, ale oni su naozaj mnohi neuvedomuju, ze tu dovolenku maju ako paradny bonus - vzdy, ked inde zamestnany clovek musi riesit prazdniny, maju ich takmer vsetky pokryte, to je nepopieratelny fakt. Uz sa tu objavil a urcite sa este objavi argument, ze si ich pracu treba vyskusat - k tomu len tolko, ze aj oni by si mohli vyskusat ine profesie, kde budu musiet velmi rozmyslat, ako vykryt prazdniny a napriklad aj otvaracie hodiny skolok.
Nedavno som na FB zachytila debatu, kde sa ZS ucitel inych ucitelov pytal, kedy rano zacinaju a poobede koncia. Vacsina zacinala okolo pol 8 a koncila medzi 12. az 14., mnohi dokonca ovela skor po douceni poslednej hodiny.
A, nie, nezavidim, len konstatujem.

andreakotesova
20. dec 2023

Ja nie som učiteľka a zajtra idem, ako každý rok (kolektivna zmluva), poslednýkrát do práce a do práce idem až 8.1.2024. Nezáviď učiteľom, tí zasa hocikedy nedostanú dovolenku.

simsalabim
20. dec 2023

@mandzula a uvedomujes si, ze oducenou hodinou im praca nekonci, vsak? Ze este potom doma tahaju tak 2-3 hodiny?

13uzivatelka11
20. dec 2023

@mandzula ale práca učiteľa nekončí posledným zvonením.. Doma sa musia pripravovať na vyučovanie, opravovať testy,..

sorciera24
20. dec 2023

@mandzula môj muž tobi HO...čiže je celý deň doma,ale nemyslíš si hádam,že celý deň nič nerobí,keď nevyjde z domu,že?

mandzula
20. dec 2023

@simsalabim ano, viem, no v kazdom pripade si mozu medzitym vybavit veci, ktore v tom case este pracujuci clovek sancu vybavit nema - napriklad tu skolku ci kruzky.

martul
20. dec 2023

Tú pisle vetu si načo napísala?

mandzula
20. dec 2023

@sorciera24 to mi, prosim, vysvetli, co tym chces povedat, mozme o tom podebatovat, som SZCO na HO.

simsalabim
20. dec 2023

@mandzula rovnako ako kopec inych zamestnancov s pohyblivym pracovnym casom alebo tymi, co robia na smeny.

mandzula
20. dec 2023

@13uzivatelka11 vyjadrila som sa vyssie.

nikaeli
20. dec 2023

A tak stále dokolaaaaa......
Kde sa kto sťažuje? dávno tu nebolo kydané na učiteľov?
Čo majú podľa teba robiť, keď majú deti prázdniny?
Inak prezradím ti tajomstvo - môj manžel nie je učiteľ, od piatku má dovolenku a do práce nastupuje až 8.1. 😉 má to tak každý rok.

sorciera24
20. dec 2023

@mandzula on nie je szco,ale ma v nbadnarodnej spolocnosti take benefity,ze do skolstva sa uz nevrati...len toľko,že práca o 14tej nekončí,čaká ma večer doma pokračovanie..... tak sko ľudia pracujúci doma pracujú,tak učitelia majú kombinovanú prác.dobu...len tu HO už nik nevidi

letfenixa
20. dec 2023

Ja by som potrebovala byť v škole aj pár dní cez prázdniny, mám na starosti dva kabinety a fakt neviem, kedy ich upracem.

tetapetra
20. dec 2023

Aj výskumni pracovníci majú 45dni,kopec štátnych má 30dni. A o koľkých ešte nevieš 🤣. Učiteľom ich 45dni teda fakt nezávidím. Skôr ma štve,že kým oni majú dovolenku decká makajú aj cez prázdniny. Už dostali zadania na Hviezdoslavov Kubín, projekt z biológie, knihu na povinné čítanie. To prišlo dnes a ešte dva dni školy pred nami. Tak čakáme

andreakotesova
20. dec 2023

@nikaeli aj ja a aj môj manžel 😁

Strana