Kontrola PN revíznym lekárom u praktického lekára

steinhubelova
6. dec 2021

Ahojte. Neviete prosim niekto ako to je s kontrolou PNiek u praktickych lekarov? Vraj revizny lekar kontroluje aj PNky este pocas prvych 10 dni, za ktore zamestnancovi patri nahrada mzdy. Dozvedela som sa,ze vraj revizny lekar trva na tom, aby PN bola ukoncena napriklad od dalsieho dna po dobrati antibiotickej liecby (zapal prinosovych dutin).

Mate niekto prosim o tomto nejake info?
Dakujem

ivkazba
6. dec 2021

@steinhubelova píšeš, že "revizny lekar trva na tom, aby PN bola ukoncena napriklad od dalsieho dna po dobrati antibiotickej liecby". To počujem prvý krát v živote. Samotné dobratie atb nie je dôvodom na ukončenie PN. V konečnom dôsledku sú aj PN bez atb. PN končí vtedy, keď ošetrujúci lekár usúdi, že u pacienta dôvod na PN skončil. Jediný dôvod k tomu, aby bol kontrolovaný pacient a lekár je v prípade, že má SP podozrenie na PN, ktorá nie je opodstatnená.

loginexistuje
6. dec 2021

a je sinusitida potvrdena rtg prip orl vysetrenim ? nestava sa to casto aby toto robili revizni lekari ale mozno tvoj lekar vypisuje casto neopravnene pn

kacena4
6. dec 2021

revizny lekar kontroluje len dlhodobych pacientov na pnke a ak specialista odporuci pokracovat v pnke od do toho nema moc co kecat ale vyjadrit svoj nazor moze proste robi kontrolu dlhodobo chorych

steinhubelova
autor
6. dec 2021

Je to moja posledna skusenost s mojou vseobecnou doktorkou. Akutna sinusitida bola podlozena vysledkom CRP z krvi aj vyterom z nosa (dr ma najskor podozrievala,ze simulujem,ze zase je to len nejaka "virooozka" lebo CRP ju "prekvapilo"). Mala som aj horucky. V piatok som mala poslednu davku antibiotik a od soboty mi chcela dat dr "praceschopna". Pretoze sa ale u mna v praci robia nadcasy v sobotu, tak to opravila na praceschopna od pondelka. K tomu mi porozpravala o reviznej lekarke, vraj velmi neprijemnej, ktora jej tvrdi,ze po dobrati ATB nie je dovod na pokracovanie PN.

Ukoncila mi ju napriek tomu, ze som sa stazovala este na mierny kasel a pobolievanie v uchu,plus roky sa liecim na znizenu imunitu.

Nezdala sa mi takato informacia o revizii pravdiva... ale mozno to tak je. Naozaj neviem.

Bola som vsak PN uz druhykrat s odstupom jedneho mesiaca. Mam malu dcerku, ktora zacala od septembra chodit do skolky, je casto chora a ja som to od nej nachytala.

Dakujem za Vase odpovede

steinhubelova
autor
6. dec 2021

@ivkazba socialna poistovna preveruje podla mna len PNky od 11.dna trvania, kedy uz vznika narok na nemocenske. Nemaju dovod riesit PNky,ktore su platene ako nahrady mzdy zamestnavatelom.

luci310
6. dec 2021

@steinhubelova zmeň dr, u mojej nemám žiadny problém a to som bola s chrípkou doma aj mesiac

steinhubelova
autor
6. dec 2021

@luci310 ano,chystam sa zmenit. Len v BA je velky problem so vseobecnymi lekarmi. 7 lekarov v mojom okoli neberie uz novych pacientov mimo svoj obvod. U tejto som ale len rok. Moja byvala dr odisla do dochodku, moja karta presla o dvere dalej, a tam som nechcela chodit (na tu pani dr som nepocula nic dobreho....). Vtedy som sa tesila,ze som nasla mladu dr, ktora bola ochotna ma zobrat a je to este aj blizsie k mojej praci. Mala aj vyborne recenzie. Zo zvedavosti som si tie recenzie znovu presla a pribudli dost nelichotive o zmene pristupu k pacientom ☹

loginexistuje
6. dec 2021

@steinhubelova zmen lekarku jednoznacne normalne mam chut sa opytat ci nema inicialy VM toto by revizny neriesil

steinhubelova
autor
6. dec 2021

@loginexistuje nema inicialy VM