icon

Mali ste niekedy dobrého zamestnávateľa?

ivooonia
24. aug 2015

Ahojte, zaujímalo by ma, či niektorá z vás môže povedať, že má alebo mala niekedy dobrého zamestnávateľa. Chcem vedieť, či je ich potrebné hľadať lupou, alebo to len ja mám "šťastie" na individuá. V akej oblasti pracujete (alebo ste pracovali) a aký je/bol zamestnávateľ, na ktorého spomínate v dobrom a nezabudnete na neho? V čom vynikal? Samozrejme, že nie sú len zlí a dobrí zamestnávatelia - svet nie je čierno-biely, ale komunikáciu, plnenie si povinností na oboch stranách a výplatu načas považujem za samozrejmosť a pre mňa by to bol adept na dobrého zamestnávateľa.

Strana
z2
moni73
24. aug 2015

@ivooonia neviem, ci som mala dobreho zamestnavatela, ale rozhodne som mala dobreho sefa. dobry zamestnavatel je podla mna ten, ktory vie kolko od ludi moze chciet a ktory ho za to vie primerane ohodnotit (nemusi byt bezpodmienecne financne). a co mi dost chyba je ucta voci svojim zamestnancom.

ninda25
24. aug 2015

Ja mam skveleho zamestnavatela,super pracu....teraz som na materskej,casto chodim pozeraz majitelov i s dcerkou<3

blue_eyes
24. aug 2015

Mala som len dobrych....mimo jedneho co bohuzial zomrel sme vsetci v kontakte... s tym ze ked budem nieco potrebovat tak pomozu.: )

nikitavb
24. aug 2015

Ja som mala aj zleho sefa. Bolo to na brigade v Rakusku a bol to podla mna psychopat. Vkuse na mna vrieskal az sa mi chcelo vracat. Mala som aj sefa odrbavaca, ktory ma otahoval o zarobene peniaze. Aj Albanca vo Svajciarsku, ktory mi daval perverzne navrhy. Ked som dostudovala, robila som doktorat a neskor aj pracovala na univerzite a tam som mala uzasneho sefa. Aj cely kolektiv skvely. Keby som nesla na MD a neprestahovala sa, urcite by som sa tam rada vratila. Vies s dobrou pracou je to ako s hladanim toho praveho muza. Nie kazdy ho najde, malokto na prvykrat, a niekto musi vystriedat mnoho kym najde to prave ;) Takze hladaj, držim palce!

bonaqa2013
24. aug 2015

Pracovala som u 4 zamestnávateľoch. prvý bol super, dobre som si rozumela aj s jeho manž. v druhej práci bolo tiež OK - bola to Pošta a doteraz rada spomínam na všetko.
V 3 práci som bola najdlhšie - bola to veľká fabrika vo Vrútkach - nevrátila by som sa tam za nič na svete - toľko blbých a závistlivých ľudí som ešte po kope nestretla a 4 zamestnávateľ bol tiež super - a vlastne som tam ešte stále zamestnaná, len som na 10 ročnej MD a RD.
Môj mm pracuje v KII - výplata načas, na šéfa sa nesťažuje, deti boli na lyžiarskom kurze - takmer za facku, napr. pre postihnuté detičky dávali 1400e na pomôcky. Máme hluché dievčatko tam my sme použili na prístroje....

jani_uk
24. aug 2015

@pupavka123 Haha, ty si ale jak zakomplexovana, ked ti toto stale neda pokoj. Ale zrejme rozdiel medzi gramatikou a pravopisom nepoznas, kedze sa stale navazas do mna s tou gramatikou. Precitaj si este raz tvoj posledny post, si smiesna. A teraz, zlez mi z krku a otravuj manzela, alebo ked ten uz od teba utiekol, tak si najdi inu obet, oki? Papa ;)

dominika6
25. aug 2015

@cenculinka
v ktorej banke pracuješ,?

pupavka123
25. aug 2015

@jani_...ty nevidis ziadne chyby,si robis srandu??? 😀 😀 napr.najvyssi..napr.povysenecky atd.vsade mas mäkke i,ma tam byt ypsilon...ale ked nevidis,tak nevidis 😀 😀 Nic v zlom 😀 a neber si to tak,nemusis reagovat ako male decko 😀

erikabar
14. sep 2015

@cenculinka ČSOB? 🙂

erikabar
14. sep 2015

Mňa jedna staršia pani-kolegyňa naučila, že na zamestnávateľa sa treba pozerať z viacerých hľadísk:
- aký je šéf
- aký je kolektív
- aká je pracovná doba
- aký je plat
A môžem povedať, že to dobre vystihla. Môžeš mať super plat, keď pracuješ v zlej atmosfére, alebo je šéf na hlavu, alebo nemáš čas na osobný život... Tieto štyri hľadiská sú pre mňa dôležité, aj keď naposledy som menila zamestnanie pred štyrmi rokmi, ale v podstate môžem povedať, že ani jedno z týchto kritérií tu nemám zlé.
Inak práve najlepšia firma bola, kde sa tieto 4 kritériá absolútne vymykali priemeru a bolo tam proste super - Slovnaft Trans a.s. Keby neprepúšťali v čase mojej materskej, nikdy by som odtiaľ neodišla...

cenculinka
14. sep 2015

@erikabar nie nie 😀 taka "slovenska" banka 😀 ale pssssst 😉

romanovic
16. sep 2015

Ja som mala (okrem 2) vzdy super zamestnavatelov. Aj teraz je to tak. Robim pre velku firmu, vyplata nacas a gastrace su super, ale ako uplne najbonus je uzasna sefka a dovera, ktoru nam dava.

janka_mamka
16. sep 2015

ja som mala, perfektných, dvoch úžasných a dvoch tiež super. ale nebolo to na Slovensku :( ☹ 😖

celasapremenim
17. sep 2015

@erikabar tak to ani ja nemam tieto kriteria zle 🙂 takze drzat hubu a krok aj pri vyhoreni? :D

erikabar
18. sep 2015

@celasapremenim Neviem, ja som vyhorela len raz, po dva a pol roku v banke, o ktorej som si mysela, ze je pupok sveta (a oni si to mysleli tiez). Dala som si zivotopis na profesiu a nasiel si ma prave Slovnaft a nikdy som tento krok neolutovala. Isla som do lepsieho, ale nemala som ani co vahat, z tychto 4 veci tam bol akurat tak dobry kolektiv, kym nas na pobocke nerozbili, lebo ako riaditelka povedala, rozbity kolektiv sa najlepsie riadi, ludia na seba donasaju a pod... urcite by ti zmena prospela, ak si vyhorela, naozaj neviem, co by som na tvojom mieste urobila...

alaguema
18. sep 2015

@ivooonia extra dobrého nie, ale mala som korektného zamestnávateľa, môj posledný v poradí pred MD, bola to obchodná firma. Čo by som vyzdvihla najviac, bol asi prístup ku zamestnancovi. Obojstranný rešpekt, vždy sa veci hovorili pokojne a veľmi slušne. Dvihli mi plat vždy, keď som o to požiadala 😎 (dva krát v priebehu dvoch rokov...aby si niekto nemyslel, že každý mesiac 😀 )

alaguema
18. sep 2015

@jani_uk nič si z toho nerob 🙂 Ak si vyrástla v UK a nechodila do slovenských škôl, tak je pochopiteľné, že sa občas stane chybička, ale ovládaš plurál prídavnych mien, čo kopec slovákov ignoruje, takže tvoja slovenčina je stále lepšia, ako poniektorých, ktorí tu vyrástli a skončili od ZŠ po VŠ 😀

jolinka
18. sep 2015

ja som mala 3 zamestnavatelov a vsetci traja boli vyborni 😉 Pracovala som ako uctovnicka a ekonomka .

Prvy ma vzal po skole, lebo si ma chcel zaucit na mieru svojej firmy, tam som po roku postupila z uctovnicky na hlavnu ekonomku, mala som zodpovednost ale aj dobry plat a velmi slusne jednanie, so sefom sme si vedeli dobre porozpravat, sadli sme si aj ako ludia. Potom som robila kratko v mensej firme, takisto sef bol dobry clovek, ale mozno az primakky, jeho firmu "zhltla" vacsia 😒 Nakoniec som robila vo firme s takisto ludskym pristupom, ferovym jednanim.

Takze som mozno mala stastie, alebo je to o mojom prvotnom ocakavani , ze doverujem ze ludia budu cestni /kym ma samozrejme nesklamu/-

co sa tyka oblasti prva firma bola velkosklad potravin, druha priemyselne projektovanie, tretia distribucia a servis meracich pristrojov.

mijo53
18. sep 2015

@erikabar máš pravdu, keď sme na pobočke vychádzali dobre, možno najlepšie z celého regiónu, šefovi regiónu to až vadilo

celasapremenim
18. sep 2015

@erikabar mam kamaratky, co robili dlho v slovnafte na lepsich poziciach a teda nechcela by som pri detoch chodit domov o osmej a cez den sa nestihat ani nadychnut v robote, take to mali, otrasne

to s tymi rozbitymi kolektivmi, to normalne skolia na manazerskych kurzoch, no a manazersky kurz je taky, ze ked je zly clovek, stane sa z neho este vacsi zmrd voci vlastnym ludom po nom
lebo nie tak je to podavane, ze musite to takto robit, kto ma prirodzenu autoritu, nevadia mu ani dobre vztahy vo vlatnom teame
lenze pozri sa, kto tu je vo veducich funkciach, vacsinou su to dosadeni priatelia (v bankach)

lulana79
18. sep 2015

Robila som niekoľko rokov pre jedného z najväčších zamestnávateľov na z. Slovensku. Nemohol si dovoliť neplatiť načas cca 4000 zamestnancom. Takže v tomto smere všetko OK. Ale pracovať každý deň pod stresom, ísť domov a myslieť na prácu a na to, čo ma tam zas ráno čaká, ako doriešim nedoriešené veci s ktorými som si ani nevedela rady... strašný zaberák na psychiku... Teraz pracujem tiež pre zahraničnú firmu, má tak do 100 zamestnancov, ale toto beriem ako odmenu za všetky tie predchádzajúce roky... Žiadne dýchanie na krk zo strany šéfstva, žiadne "limity", do kedy čo treba spraviť, žiadne "zdžubávanie" za niečo, čo som ani nedokázala ovplyvniť (ako uznajte sami, že za to, že mi na opačnom konci sveta zabudli naložiť do lietadla materiál, ktorý som objednala, JA skutočne NEMOŽEM). S úplne iným pocitom chodím ráno do práce a akonáhle z práce odídem, tak mám free a venujem sa iba a len rodine... Každému prajem aby si našiel tú NAJ prácu

celasapremenim
18. sep 2015

a s tym vyhorenim, mna prenasleduje rutina uz od druheho roka prace, okolo stvrteho musim naozaj zapracovat na nejakom hobby a upriamit inam pozornost a hlavne sa sebamotivovat v praci a vymyslat si nejake interne kreativne veci do rutiny, inak bych posla

alaguema
18. sep 2015

@celasapremenim no, ale dobre platené pozície sú väčšinou také, že nestíhaš okrem práce vôbec nič. Nakoniec, za to som bola platená, aby som podávala výkon. Tiež som chodievala domov o ôsmej, ale to som ešte nemala deti. Súhlasím, že pri deťoch by to nebolo ono, preto som sa tam po MD ani nevrátila.

marianna_peskova
18. sep 2015

Ďakujeme púpavke, nášmu drahému grammar nazimu, za spestrenie dňa! Pobavili sme sa, teraz späť k téme. 😎
Zaklopem si na drevo, pretože som vždy mala šťastie na zamestnávateľa. Či už ako brigádnička, alebo zamestnankyňa na trvalý pracovný pomer. Možno to bolo o mojom vlastnom šťastí, možno tých dobrých zamestnávateľov je viac než si uvedomujeme. 🙂

erikabar
18. sep 2015

@celasapremenim Tak to je dost cudne, ja som chodila na 6:30 a odchadzala najneskor! o tretej a to som nemala este syna. Ale bolo to v rokoch 2002-2004, ale verim, ze sa tam veci mohli zmenit. Dnes uz je to tak vsak skoro vsade. Ja mam vyhodu, ak nestiham, viem sa pripojit do firmy z domu a s tym suvisi aj moznost robit z domu home office. Hlavne v dnesnej digitalnej dobe sa naozaj cudujem, ze niekto taha v robote do osmej vecera. Teraz nemyslim pracovne miesta, kde si to naozaj povaha prace vyzaduje ako predavacky v obchodoch atd.

tomasko9
9. okt 2015

tak ja mam dobru veduciu, je to moja vekova kategoria, takže rovesničky, ale beriem ju aj ako kamošku,ale aj ako veducu, A čo sa tyka prace, tak mam pocit, že v pohode, ideme si v ustreti ,snažim sa aj ja ,aj ona. 🙂

angela5
9. okt 2015

ja som mala vzdy dobrych zamestanavtelov...

my_dvaja
12. okt 2015

baby, ja to momentalne riešim... pracujem u pomerne veľkeho zamestnavatela na manažérskej pozicii v BA , pracujem v týždni a aj vikendy , len každý druhy víkend mám voľno. Mám velmi stresovú prácu, nakoľko pracujem priamo s ľudmi. Som tu 2 roky, ale som uplne vyhoretá a demotivovaná. Jediné kvoli čomu som tu bola bol slušný plat. A teraz som sa dozvedela, ze nakoľko sa zmenilo najvyššie vedenie, tak mi znížili plat o viac ako 200e v čistom.
Nemám dôvod tu zostávať. takže hľadám prácu ....:/
som z toho úplne hotová, ankoľko som si vždy robila svoju prácu na 120% a teraz mi len oznámia, že s tohoto výplatou počnúc to bude takto...
Ak by ste vedeli o niečom pre mňa tak kľudne IP, v dobrom závidím každej, ktorá je v práci ako tak spokojná a štastná...

lavinis
12. okt 2015

ale hej, mala 🙂

Strana
z2