Mám doma malé dítě a pracuji. Jste na tom rovnako?
Ahojte holky,
dcera ma 11 mesicu a ja jsem zacala pracovat. Na plny uvazek. A nelibi se mi, ze se kazdy na me diva pres prsty, ze je moje holcicka moc mala atd. Proto, je tu nejaka maminka, ktera taky pracuje s tak "malym" ditetem? At se necitim sama.
ani ja cestovatelka, to je uz ine heslo..podla mna 😉
rimmel mozno trocha tvrdsie ale velmi blizke... ty chces ist kedy do prace nazad?
tedy já bych ted měla dělat nějakou kalkulaci, ale jsem zvědavá 🙂 Mě taky mužský kolektiv vyhovuje, ale když jsem dorazila cca 2 mesice po porodu do práce, že se chci dohodnout na té slibované spolupráci to bylo řečí. Ale opravdu jsem tam měsic a nazory se zmenili. Chci se zeptat já mám v sobě pořád trochu zakořeněné výčitky a mám pocit že díky tomu prcka rozmazluji Prostě ho nenechám v době co příjdu ani kníknou, pořád nosím atd... V dny kdy jsme celé spolu tak si klidně hraje pul hodiny sám a maminku na nic nepotřebuje. to samé že začne fňukat jak mě slyší otvírat dveře, do té doby si hraje a neví o mě. Zatím ho vždycky chválím jak byl hodněj hrál si s tetou atd... Dělal něco podobného tvůj malý taky?
do prace pojdem najskor o 5rokov
resp asi to bude vyse 5rokov max 6 🙂
ach veru s muzmi sa mi omnoho lepsie robilo ako teraz so zenami. zeny sme take jesitne a ked si nedame pozor na hubu, tak vieme pekne zdvihnut druhym zlc...
sicinka pozri, ja ked som po praci s malym a cez vikendy tak sa venujem len jemu. teda aj manzelovi. nas drobec v pracovne dni vyzaduje dost pozornosti a je to aj pochopitelne. ved sme cez den v praci, tak sa potom s nim len hrame az kym nejde spat. rad nam ukazuje co nove vie. dnes napr. cely vecer tancoval. ked bol mensi, tak sa pytal na ruky, co robi v podstate aj teraz ale uz sa chce aj viac s nami hrat, nie len nosit. cez vikend sa prehra aj sam nejaku dobu. podla mna nerobis zle. tvoj maly je este malicky aby si ho rozmaznala. pokial to nehranici s opicou laskou tak je to v poriadku.
preco tak dlho? prepac, ze sa pytam, ale ja by som nemohla byt tak dlho doma. kvoli mojej praci si to jednoducho dovolit nemozem. keby som bola doma tak dlho, tak o pat rokov by som sa v obore stratila a musela by som ist prafesne nizsie.
ten posledny prispevok patri rimmel
No ono je trochu nepříjemné, že jak mě uvidí tak třeba začně odstrkovat manžela nebo ségru a bulet. A já na manželovi vidím, že mu to vadí (je líto). Ale stejně ho na tu ruku vezmu, plakat ho nenechám. Já fakt nejsem pryč tak dlouho a často, tak mě tahle reakce překvapila. DNeska jsme přišli domů s manželem oba podobně a nic takového se nekonalo, hráli jsme si všichni tři asi hodinu s kocourem. Můžná to byla nějaká forma separační úzkosti a mamánkoval by i bez mojí práce.
sicinka podla mna to bola uplne normalna reakcia. nevidel ta a potom ta zbadal, tak sa rozplakal. mozno to bola jedina forma komunikacie ako vedel naznacit, ze chce ist za tebou.
cestovatelka neviem ci si to uz citala preto som to znova nepisala, tento sept, zacinam univerzitu, ktora trva 4roky a potom sa stahujeme na sr, v posl.rocniku chcem otehotniet a potom sa prestahovat na slovensko, takze ak vsetko pojde podla planu(co nemusi) predpokladam ze navrat bude tak o 6rokov 😉 ale hej,doma na riti 6 rokov nebudem, ani si to predstavit neviem! 😀
Tak já zatím odcházím na pár hodin v týdnu a je to v době, kdy syn spinká. Také si myslím, že ta reakce je normální. Když jsem třeba šla na nákup a vrátila se a manžel malého držel, tak jako kdyby si uvědomil, že mne neviděl a také začal kňourat a chtěl ke mně. Kolegyně se vrátila do práce hned po skončení MD. Holčička to nesla opravdu dobře, jen nesměla vidět její kancelář. Někdy si ji tam brala a samozřejmě se ji tam tak nevěnovala a ona kancelář neměla ráda, protože věděla, že se ji maminka nebude tak věnovat. Když to srovnám s kamarádkami, které studují, tak mi to přijde horší. Nejen, že odjíždějí do školy, ale také se snaží ve volných chvílích učit a je to mnohem náročnější na čas. Toho času na dítě je méně. Ale to je jen z "mé zkušenosti". 🙂
tommik - jasně - veliký rozdíl ve výsledku : být v jeslích a pracovat nebo nechat hlídat a pracovat. Opravdu velmi překroucené , že by se tyto dvě skupiny matek vlastně vůbec nedokázaly domluvit - kdyby se zakladatelka přidala k Jesličkářům.
Fajn, když je někoho věc, jestli má dítě v jeslích, tak proč nás tím obtěžuje a píše to sem? Je to její věc, že pracuje, tak proč někdo zakládá téma chodítka, příkrmy, usínání, nočníkování - každý si to dělá po svém a druhému je do toho houby. Tudíž nemá cenu vést s někým dialog.
Takže by se vlastně slušelo odpovědět - pracuješ, hlídají ti dítě, a co my jako s tím? Tvoje věc.
Spokojená?
Tahle přihlouplost mě už fakt rozčiluje, nedá se tu vůbec nic směrodatného dozvědět, jen spoustu plků a informace žádná. Nakonec všechen dialog skončí u trapného závěru že každého je věc, jak co dělá.
mozno budem trosku od temy, ale:
kocky co ste v zahranici a nemate rodinu ktora by vam obcas postrazila babo... ako ste riesili niekoho na opatrovanie? Nemyslim teraz jaslicky, ale take obcasne opatrovanie... Ja mam dost zvlastny pocit z toho ze mi niekto cudzi bude strazit dieta, a tiez neviem ako zarucit ze ta opatrovatelka bude ok.
Jaslickam verim viac, tu u nas su jaslicky pre maximalne 9 deti z toho 4 babatka do 1 roka a 5 deti medzi 12 - 18m. Su na to normy, nemozu mat viac deti. Zaroven ucitelky musia byt vyskolene, mat diplom prvej pomoci a kopec inych veci, takze z toho mam lepsi pocit ako z nejakej opatrovatelky o ktorej nic neviem...
Citala som tu take nazory ze je lepsie nechat male babo doma s opatrovatelkou ako davat do jasli, ale ja neviem, mam z toho prave opacny pocit... teda pokial by ta opatrovatelka bola povedzme niekto z rodiny alebo niekto koho osobne poznam, tak to je ine.
taky si myslim..jak se komu hodi ... 😝 nejen tady ,ale dneska sleduju,ze vsude..zalozi tema,ale uz nepoberou ,ze tam nekdo vstoupi a pta se ..jakkoliv..ma na to pravo..
Zuzu nejsem sice v zahraničí, ale taky bych měla divný pocit kdyby mi měl nekdo hlídat a skoro nic o něm nevím.
jaj, precitala som si to po sebe, pletiem dokopy obcasne opatrovanie a potom to celodenne (jaslicky vs opatrovatelka)... tak pardon...
zuzu ja som v zahranici a nemam tu nikoho a opatrovat som ho nikomu nedala, iba ked prisla svokra tak jej. vtedy smesi s muzom vysli von, resp parkrat co tu bola ale inak nie..tiez neverim nikomu, ale ked bude maly starsi, planujeme ho dat na vecer opatrovat nejakej studentke zo skoly kde muz pracuje cize to nebude "cudzia osoba" ak vies co tym myslim..
ja osm rada ze ked pojde maly do skolky ked ja nastupim do skoly, i ked iba na tri dni na par hodin, bude v skolke kde je malo deti a staff sa pozna s muzom a muz si ho bude na obedy bravat, po pravde, kebyze tuto moznost nemame asi koli tomu ani nespim, nedokazala bysom ho dat do skolky a hlavne tu nie, pretoze viem ako funguju, pracovala som vo viacerych..ako pre 3rocne dieta je to v poho tam i ked veeelky pozor sidam kam ho dam lebo niektore to je tam ozaj ako v kravine..
mystique, dik, uz som si myslela ze len ja som taka "divna" 😀
Já planuji spíš najít mini školku kde bude ve skupince cca 8 dětí. Většinou jsou soukromé. Mám v to větší důvěru než nějakou chůvu. A myslím, že i kolektiv je prospěšnější 🙂
hej suhlas s mystigue, ono ale zavisi od veku, a aj od dietata...v kolektive mu ten cas ubehne rychlejsie
Kubaka, diskuze se už posunula někam jinam. Mně už to tvoje ano x ne nezajímá. Chcem si popovídat s lidmi, kteří jsou na tom podobně. Ty to neřešíš, tak už jsi svůj názor napsala a to stačí ne?
rimmel... ja inu moznost nemam ako dat ho do jasliciek (ked bude mat medzi 10-12m), u nas je dost problem, jasle su preplnene, takze uz som na cakacke vo viacerych a ked sa uvolni miesto, proste ho tam musim dat lebo uz ine miesto byt nemusi. Potom su este sukromne jasle, sice drahe ale rozmyslam nad tym. Vraj su lepsie a tam s miestom nie je az taky problem, nieco sa najde.
Zo zaciatku ho necham len na par hodin, pripadne pojdem s nim a uvidime...Samozrejme keby sa mi nieco v tych jaslickach nepozdavalo, dieta tam nenecham.
Opatrovatelku na cely den nemozem mat, stalo by ma to 75% mojej vyplaty, to je fakt postavene na hlavu.
Ale rada by som mala niekoho na obcasne opatrovanie, clovek nikdy nevie kedy sa to zide. Takze zaciatkom leta zacnem zhanat a uvidime.
Tommi 😀 😀
zuzu ja som mala k malemu au pair, ale ked uz bol vacsi a chodil do skolky a veru skusenosti som mala vselijake. Mali sme strasne zlatucku au pair, ale mali sme aj uplne sibnutu, ktora sa predo mnou tvarila uplne normalne a akonahle som odisla do vedlajsej miestnosti, napriklad varit veceru, hned zacala robit malemu prieky. Urcite by som neriskovala dat dieta hlavne malinke neznamej osobe. Keby sme mali dalsie, islo by urcite do jasliciek, pretoze u nas je materska 3 mesiace + nejake tie volna teda dokopy max. 6, ale mame tu vyhodu, ze mame vlastne jasle priamo na pracovisku, takze by som mohla kludne aj kojit, babatko je nablizku a staraju sa o ne vyskolene a prisnym vyberom vyberane panie, nie niekto cudzi, co ti pride len tak na inzerat z ulice. Su to pedagogicky, je tam aj zdravotna sestra a hned vedla mame lekarsky servis, keby nieco, lekar je tam do 2 minut
mystique, presne ako pises, uz som vyssie spominala ze u nas je v jaslickach max 9 deti, je na to zakon.
Holky já to myslela tak, že pokud kojím tak asi nebudu vstupovat do diskuze, jak vybrat správnou lahvičku 🙂 Prostě k tomu nemám co říct. Myslela jsem že je cílem dikuze se držet tématu, aby k něcěmu byla a tady se hledali jiné maminky, které šli "brzo" do práce. Mě nevadí jiný názor, vadí mi stálé opakování toho samého dokola. Zuzu já po té co se přestěhujeme budu mít prcka hlídaného sousedkou s jejím synem. Je to pro mě horší varianta než rodina, ale lepší než jesličky 🙂 Znám ji, její chlapeček je o půl roku starší než můj, takže doufám že ho potupně trochu potáhne. Pokud bych byla v tvojí situaci, zkuila bych se zeptat nějaké kamarádky s malým dítětem, zda si nechce přividělat. U jeslí mám strach z nemocnosti a vadí mi počet děti na vychovatelku.
nechcem strasit zuzu ale ono ked sa aj pojdes pozriet ony sa budu spravat inak ako ked su dvere zavrete 😖
priklad- skolka- isli obedovat a im na tacky doslova hadzaly kusky bananu..hadzali! ako nejakym ziveratam...
byt tebou urcite volim sukromnu..sto pero, ak teda nato mate 😉

Miska a prave preto sa mi s nimi dobre robi 😉