icon

Mám nevyplatenú PN a sviatky. Môžem podať okamžitú výpoveď?

zajko83
24. sep 2025

Dobry deň, v apríli 14.4.2025-23.4.2025 som bola PN… zamestnávateľ mi doteraz nevyplatil PN , ktoru ma podla ZP vyplatiť, aj pri otázke prečo mi to nevyplatil sa vykrucal ako to ludia zneužívajú a pod, hoc vie ze som bola na zákroku…
Taktiež za rok 2025 mi nevyplatil ani jeden štátny sviatok deň pracovného pokoja, dokopy 6 dni + 29.8.2025- tam ešte ma čaká výplatný termín 30.9.2025, ale tiez pochybujem ze vyplatí..
od 25.8.-28.8.2025 som bola na dovolenke a zevraj neplatí ani náhradu mzdy za dovolenku, ale to tiez zistím 30.9.2025, ked ma bude vyplácať- hotovosťou, tak je dane v prác.zmluve..
Taktiež za rok 2025 som nevidela ani jednu výplatnú pásku..
Aj ked je to uz ten nejaky čas,môžem podať okamžitú výpoveď paragrafom 69?? Popravde nasla som si aj novú pracu, kde su lepsie pracovne aj finančne podmienky, ale tento zamestnávateľ mi po ústnom oznámení ze končím, dal dátum k 30.11.2025-výpovedná lehota..

Strana
z2
zajko83
autor
24. sep 2025
@zajko83

@mircalla pracujem tam od apríla 2024 a mam dobu neurcitu

Ale skrátený uvazok

mircalla
24. sep 2025
@zajko83

@mircalla pracujem tam od apríla 2024 a mam dobu neurcitu

@zajko83 Tak to je vypovedna mesiac, nie 2

zajko83
autor
24. sep 2025
@mircalla

@zajko83 Tak to je vypovedna mesiac, nie 2

@mircalla mesačná píšu , ze je menej ako rok zamestnaná po deň podania výpovede, a ja mam cez rok , cize dva mesiace

natalka13
24. sep 2025
@mircalla

@natalka13 Asi ze dostala menej a sam to priznal?

@mircalla nato, ze si vie presne vypocitat sumu OCR, tak pracuje za divnych podmienok.
Aprilova PN? To uz jej ako vyplati?

mircalla
24. sep 2025
@natalka13

@mircalla nato, ze si vie presne vypocitat sumu OCR, tak pracuje za divnych podmienok.
Aprilova PN? To uz jej ako vyplati?

@natalka13 Ale vsak ja viem, ze nik

mircalla
24. sep 2025
@zajko83

@mircalla mesačná píšu , ze je menej ako rok zamestnaná po deň podania výpovede, a ja mam cez rok , cize dva mesiace

@zajko83 Jaj prepac 2024, slepa som

smajliica
24. sep 2025

Autorka, ty nechceš podávať výpoveď ale okamžité ukončenie pracovného pomeru z dôvodu nevyplatenia mzdy.
Toto môžeš urobiť do 1 mesiaca odkedy sa dozvieš že ti niečo nezaplatil, v tomto prípade by som sa odvolávala na augustovú dovolenku / sviatok.
V tomto prípade môžeš okamžite ukončiť pracovný pomer a máš nárok na 2 mesačne odstupné + všetko čo ti zamestnávateľ nezaplatil. Čiže áno, vypočítajú si splatnosť sviatku + dovolenky v auguste (aha, píšeš 20 septembra), pridaj 15 dní navrch, (čiže 15 október) a po uplynutí tejto lehoty môžeš podať okamžité ukončenie pracovného pomeru z dôvodu nevyplatenia časti mzdy (daj si pozor aby si nespomenula výpoveď, to je niečo iné) a do práce už ísť nemusíš + mal by to ešte 2 mesiace zaplatiť.
Resp teraz to asi môžeš podať vzhľadom na nevyplatenia sviatku v júli, ak ti mal tam zaplatiť a nezaplatil.

martinka17
24. sep 2025
@smajliica

Autorka, ty nechceš podávať výpoveď ale okamžité ukončenie pracovného pomeru z dôvodu nevyplatenia mzdy.
Toto môžeš urobiť do 1 mesiaca odkedy sa dozvieš že ti niečo nezaplatil, v tomto prípade by som sa odvolávala na augustovú dovolenku / sviatok.
V tomto prípade môžeš okamžite ukončiť pracovný pomer a máš nárok na 2 mesačne odstupné + všetko čo ti zamestnávateľ nezaplatil. Čiže áno, vypočítajú si splatnosť sviatku + dovolenky v auguste (aha, píšeš 20 septembra), pridaj 15 dní navrch, (čiže 15 október) a po uplynutí tejto lehoty môžeš podať okamžité ukončenie pracovného pomeru z dôvodu nevyplatenia časti mzdy (daj si pozor aby si nespomenula výpoveď, to je niečo iné) a do práce už ísť nemusíš + mal by to ešte 2 mesiace zaplatiť.
Resp teraz to asi môžeš podať vzhľadom na nevyplatenia sviatku v júli, ak ti mal tam zaplatiť a nezaplatil.

@smajliica ale ona nemá žiaden dôkaz, že jej niečo nebolo vyplatené. Nemá totiž pásky a peniaze dostala na ruku, zrejme bez proti podpisu. Aj vtedy si myslíš že bude jej postup v súlade so zákonom?

smajliica
24. sep 2025

Netuším 😅 Úprimne neviem ako to funguje d vyplácaním na ruku. Som myslela že sa tam nejako podpisuje koľko a kedy prebrala?

zajko83
autor
25. sep 2025
@smajliica

Netuším 😅 Úprimne neviem ako to funguje d vyplácaním na ruku. Som myslela že sa tam nejako podpisuje koľko a kedy prebrala?

@smajliica nepodpisujem nič… cize ziadny dôkaz o vyplate..

smajliica
25. sep 2025

Žiadna výplatná páska, žiadny dôkaz o výplate, máš vôbec dôkaz že si tam zamestnaná? Platí za teba nejaké odvody alebo je to všetko na čierno?

martinka17
25. sep 2025
@zajko83

@smajliica nepodpisujem nič… cize ziadny dôkaz o vyplate..

@zajko83 ak nemáš nič písomne (budeme si myslieť, že teda aspoň nejakú zmluvu máš), tak si over na linku, ktorý Ti sem dali, či vôbec si reálne zamestnaná a či platí za Teba odvody. A v budúcnosti, všetko na podpis, papierová alebo mailová forma pásky, lebo takto si okradla samú seba.
Ak nerada čítaš zákony, nájdi si na nete nejaký článok kde budeš mať všetky práva a povinnosti zamestnávateľa ale aj zamestanca zhrnuté a poriadne si to prečítaj. V novom zamestnaní budeš múdrejšia.

Strana
z2