icon

Mám zmeniť prácu?

16. mar 2023

Pekny den vsetkym.
Chcela by som pocut vas nezainteresovany nadhlad “zvonka”..
Pred necelym rokom som menila pracu v ramci oboru, kvoli stahovaniu sa a lepsiemu platu. Praca ma kanc. charakter, je dost odborna a vyzaduje sa v nej extra vysoke nasadenie, su dni ked nemam cas ist ani na wc. Sef a zaroven majitel firmy velmi pozorne dohliada na nas vykon, a casto nam zdoraznuje, ze nechce vo svojej firme ludi, pre ktorych sa pracovna doba konci o 15:30 zabuchnutim dveri. Multitasking je moj najlepsi kamarat, casto neviem co skor dokoncit, lebo ma nahanaju s terminmi a nemam sancu vsetko stihat za 8h prac.dobu, takze denno denne taham nadcasy 1 a viac hodin (nepreplatene). Navyse nas sef dost casto demotivuje tym, ze je vecne s niecim nespokojny, ma potrebu nas stale poucat, ako by to podla neho malo vyzerat.
Plusy prace: vyborni kolegovia, moznost napredovat v ramci prace, nadstandardne vybavenie kancelarii a hlavne plat vyssi o 200-300€ ako vsade inde na rovnakej pozicii.

Uz par mesiacov premyslam ci zostat kvoli peniazom, lebo by sa nam aj zisli kvoli kupe bytu, ale zase nie sme od nich zavisli. Je mi jasne, ze rozhodnutie musim urobit sama, len potrebujem pocut nazory inych..

Strana
z3
pragmaticka
16. mar 2023

Ani minútu by som zadarmo nikde nerobila!! To si tak málo vážiš seba a svoje vedomosti /schopnosti?!
Začni tým, že každý deň budeš po 8 odpracovaných hodinách chodiť domov. Nestihneš? Dorobíš na druhý deň?! Ak ti súri?! Vysvetli šéfovi, ze ty zadarmo robiť nebudeš. Ci on by robil zadarmo!!!!! Ak chce aby si v ten deň ešte niečo dokončila, ok ale bud zato náhradné voľno alebo zaplatiť ako sa za nadčas zaplatiť ma!!
Skáču vám tam po hlave, lebo si to necháte🤮

mimikas
16. mar 2023

@anetka34 tak keď ma šéf takýto postoj, tak za mňa je zbytočne ostávať. Za ten plat to nestojí, také vyhorenie nie je žiadna sranda a necháva následky dlhodobé. A áno, každý je nahraditelny, určite aj ja, ale, keby mal ten šéf rozum, tak si spočíta koľko ho stojí neustála fluktuáciu, zaucanie ľudí a pod. Lebo keby si to spočítal, tak by došiel na to že na tom dobre preraba. Lebo taký skúsený zamestnanec dokáže vyriešiť oveľa viac a samostatnejšie ako niekto nový.

autor
16. mar 2023

@pragmaticka mas pravdu, no zo sefovho postoja viem, ze ked to nebudem robit ja, najde si za mna nahradu = noveho otroka 🤷🏻‍♀️
Dakujem vsetkym co prispeli, uz brazdim profesiu a posielam zivotopisy 😁 snad sa podari najst nieco lepsie, aj ked za mensi plat

mimikas
16. mar 2023

Držím palce, hlavne sa nepodceňuj a vypytaj si kľudne aj viac a budeš prekvapená že si aj zamestnávatelia čo sú ochotní zaplatiť za dobrého človeka.

anetka34
16. mar 2023

@mimikas V tom máš úplnú pravdu. Ale potom by som bola rada, keby ľudia nepísali v inom príspevku, ako Ťa nikto nezamestná, keď meníš po roku prácu, že to vypovedá o Tebe. Viem, že nie Ty, ale fakt som to viackrát čítala tu na MK, ako keby vedeli, aké si mala dôvody. Že si si len skrátka nechcela nechať sr.ť na hlavu. No ľudí nezmeníš.

emjee
16. mar 2023

@anetka34 bola som nedavno na pohovore, kde mi povedali ze ma nezoberu, lebo sa boja, ze by som od nich odisla ako z predchadzajucej firmy (odisla som po 15 rokoch) 😀

daniela2202
16. mar 2023

Opýtaj sa svojho zdravia, že dokedy to vydrží

bluka2
16. mar 2023

Toto sa dá dlhodobo v dobrom zdraví, len keď tá praca prináša zároveň radosť a vidíš v nej zmysel... Ja to tak mám s tým multitaskingom a nasadením. Ale teda my si berieme každý mesiac deň voľna (navyše k normálnej dovolenke) za tú prácu navyše. Potom máme k tomu 100% dôvodu vedenia a absolútne žiadne debilné komentáre. Ak niekto niečo potrebuje, povedzme s deťmi a to môže byť ako napríklad ísť na nejakú súťaž, len to oznámime a fajn. Proste funguje to z 2 strán a teda nie je to za +200 k priemernému platu, ale o niečo viac. Takže ak si šikovná, musíš svoju situáciu vylepšiť a ísť robiť to čo robíš za viac peňazí alebo výhod

stanulienkat
17. mar 2023

Ty nemas plat vyssi o 200-300€. To mas len zohladnene nadcasy a stres. Ked si spocitas nadcasy, zistis, ze ta este malo platia.

lb1984
19. mar 2023

Osobne mne by 200-300€ v čistom dosť chýbalo. Ak to nieje katastrofa, vieš ze máš čas tak pomaly hľadaj niečo nové... fluktuácia vo firme u vás nieje náhodou vysoká?

autor
19. mar 2023

@lb1984 je, za posledne 3 mesiace odislo 6 ludi z 30, je to mensia firma. Odisli aj stali zamestnanci (5 a viac rokov) a aj novacikovia, ktori to kvoli charakteru prace a stresu vzdali tesne po skusobnej dobe. Viem aj o dalsich, ktori zvazuju odchod, no zatial sa neodhodlali.

lb1984
19. mar 2023

Asi budu na tom ako ty. Ono tie financie v dnešnej dobe sú žiaľ veľmi podstatné. Neverím žeby niekomu mesacne nechýbalo 200€, možno ak zarába niečo cez 2 tis. 🤗 skus hľadať za to nič nedáš. Ak by mi práca nekazila súkromie a zdravie nemenila by som hneď....ak áno menila by som. Ale určite hľadaj niečo nové tisíc eur nieje zas tak vysoký plat aby stal za zásah do súkromia....

som_realistka
19. mar 2023

zamysli sa nad dvomi vecami 1. teší Ťa Tvoja práca tak, že Ti vôbec nevadia nadčasy a frflanie šéfa? 2. vypočítaj si hodinovú mzdu - keďže nadčasy máš neplatené a zamysli sa či je to ozaj tak dobre platené.

Strana
z3