Mamičky, ktoré si privyrábate upratovaním
Milé mamky, ktoré si privyrábate upratovaním...a za upratovanie si pýtate peniaze na ruku, bez dokladu, nefacká vas dakedy hanba? Fakt sa nebojíte, že niekto na Vás pošle daňovú kontrolu? (pokojne stačí napr. komunikácia na messengeri ako dôkaz) aby si Vás niekto prevetral...
Ja nevravím, že všetky sú také, ale máme takúto skúsenost...
Zdedili sme byt. Keďze v tom byte bol bordel, špina, prach ...najali sme firmu, ktorá, 3i byt (62m2) vypucovala za 70€, aj s faktúrou (okna sme nedavali a nechceli umyvat, inak by to bolo samozrejme viac).
Potom par mesiacov byt stál, boli sme tam len pár krát vyvetrať, vybrať schránku. Keďže chceme byt prenajať, chceli sme ho znova dat upratat - firma však mala personalny vypadok, takze riesili len vacsien zakazky v ten mesiac (chodia aj bytovky upratovat a tak). Tak som sa rozhodla zareagovat na ponuku jednej pani, čo si vraj privyraba upratovaním popri rodičovskej. Pani si bola pozrieť byt, potom potiahla noštekom, no viete...potrebujem tieto a tieto čistiace prostriedky (na podlahu, WC) - podotýkam, v byte su ale ona chcela "svoju znacku" - nestacil jej sanytol a sawo wc gel, cif, chcela aby sme jej zabezpecili handru novu, mop (ze si prinesie ale cena sa tym navysi), a vysavac (tiez ak si prinesie cena sa navysi). Bez toho vysavaca a mopu chcela 80€ na ruku, ak by si mala doniest svoje tak 100€. Pani som sa podakovala a vyprevadila ju...Byt je takmer prazdny (par skrin), stacilo povysavat, umyt podlahu, WC, kupelku. Nechcela som od nej nic viac ako spravila firma, este menej.
Kolko platite za upratovanie bytu vy? KOlko firme a kolko "na cierno"? (doma si upratujem sama, toto je byt v ktorom som nebyvala a byvat nebudem...)
@anonym_autor natrafila si na dakoho cudneho no čo uz. A nie mňa by popri materskej hanba nefackovala nedať bloček keby som musela chodiť upratovať cudzie byty aby som s deckom vyžila. Sa už spamatajte. Odkiaľ by asi ten bloček nabrala. Ani nehovorím o tom že si chcela tieto služby využiť keby nebola draha a drzá ale teraz sa tu vyplakavas že robí na čierno. Choď ty popri decku čistiť cudzie hajzle a dávaj bločky za 3hodky roboty. Nonsens!!!👹
@anonym_autor u nas v AT je to od 25-40 eur za hodinu. Firma je skor od 35, lebo odvody, u nas svokre napr odmietla prist, lebo vedlajsi dom uz nerobila a na kopec sa za 120 eur trepat nebude. Zahradne prace od 35 vyssie. Jasne, ze to robi vela ludi nacierno, to je normal aj tu. Tak bud toho cloveka vezmes, alebo hladas dalej, alebo upraces sama. A ano, vela ludi nepouziva cudzie vysavace atd z dovodu, ze vela tych vysavacov je v zlom stave. Predstav si, ze prides a cakas dobry dyson, najdes nieco s filtrom,co roky nebol cisteny. Ale oni trvaju na tom, ze to je v pohode a chcu vysledok. Kamosky to robia a nosia si svoje ( Kärcher, Dyson) a tiez svoje prostriedky.
@anonym_autor natrafila si na dakoho cudneho no čo uz. A nie mňa by popri materskej hanba nefackovala nedať bloček keby som musela chodiť upratovať cudzie byty aby som s deckom vyžila. Sa už spamatajte. Odkiaľ by asi ten bloček nabrala. Ani nehovorím o tom že si chcela tieto služby využiť keby nebola draha a drzá ale teraz sa tu vyplakavas že robí na čierno. Choď ty popri decku čistiť cudzie hajzle a dávaj bločky za 3hodky roboty. Nonsens!!!👹
@anonym_981a4f aby sme sa rozumeli, nemam nic proti tomu ako pises...ale proti takým ako som spomínala.... Pri takej sume ako mi uviedlo, áno, nech si založí živnosť...
@anonym_6a05bd tak prrr ja nevyplakavam, a nechcela som bloček, tu ide o tu sumu ktoru zavalila, ak si tolko vypyta od kazdeho...tak ano, uz by mala byť zaregistrovana ...mimochodom, do toho hajzla od posledneho uprtovania nikto nešťal a nesral ;)
V tomto štate by sa mal hanbiť niekto uplne iný ako ženy.ktore si poctivou pracou chcù privyrobit pár eur.
@anonym_autor Však si uprac sama, nie? Veď je to len povysavat, umyť podlahu a kúpeľňu. 😃
@anonym_981a4f aby sme sa rozumeli, nemam nic proti tomu ako pises...ale proti takým ako som spomínala.... Pri takej sume ako mi uviedlo, áno, nech si založí živnosť...
@anonym_6a05bd tak prrr ja nevyplakavam, a nechcela som bloček, tu ide o tu sumu ktoru zavalila, ak si tolko vypyta od kazdeho...tak ano, uz by mala byť zaregistrovana ...mimochodom, do toho hajzla od posledneho uprtovania nikto nešťal a nesral ;)
Toto doslova si napísala tak čo tu trepeš: ,,Milé mamky, ktoré si privyrábate upratovaním...a za upratovanie si pýtate peniaze na ruku, bez dokladu, nefacká vas dakedy hanba? Fakt sa nebojíte, že niekto na Vás pošle daňovú kontrolu? (pokojne stačí napr. komunikácia na messengeri ako dôkaz) aby si Vás niekto prevetral..." Btw ty nevieš koľko hodín ona odrobi tak isto ako ona nevie či do tvojho hajzla niekto sral
@anonym_autor teba by mala fackat hanba
V tomto štate by sa mal hanbiť niekto uplne iný ako ženy.ktore si poctivou pracou chcù privyrobit pár eur.
@kiki68 ale ona chcela aby sme jej vysavac zabezpecili my ( vo by nebol problem), iba poznamenala, ze ak by to bolo +10€ keby si donesie svoj :D
@anonym_6a05bd "dakedy" si nepostrehla (myslela som rpesne tento prípad)
@nin12345 😂
@anonym_27a072 lebo to urobiť nemôžem (ale keďže vieš o mne hovno, mysli si, že som lenivá 😉)
@janinah poctivá sa nerovná nenažratá, to by si mohla vo svojom veku vedieť 😉
@kiki68 ale ona chcela aby sme jej vysavac zabezpecili my ( vo by nebol problem), iba poznamenala, ze ak by to bolo +10€ keby si donesie svoj :D
@nin12345 😂
@anonym_27a072 lebo to urobiť nemôžem (ale keďže vieš o mne hovno, mysli si, že som lenivá 😉)
@anonym_autor vadil ti jej prístup tak už tu pletieš o daňovej kontrole tvaris sa ako typický udavačský had
od januára si budete všetky upratovať sami keďže sa zavádzajú minimálne odvody do SP vo výške cca 132 Eur a to sa nikomu neoplatí, čiže ak nebudú robiť na čierno tak nebudú robiť vôbec
...ale ako vidím, trafené husy zagágali...Je v poriadku si privyrábať na rodičovskej ale odtial podtial ...
Akože, politici kradnú milióny, mnoho podnikateľov dáva minimálnu a zvyšok doplatí na ruku a tak slovensky bude niekoho srať nejaká mamička, ktorá chce dať deťom najesť a ide upratať. Fakt sú Slováci najhnusnejší a najneprajnejši národ v tomto. Riešia to, čo nie je podstatné a veľké ryby prehliadajú. Grc.
...ale ako vidím, trafené husy zagágali...Je v poriadku si privyrábať na rodičovskej ale odtial podtial ...
@anonym_autor ja napríklad vôbec nie som trafená hus ale viem sa vcítiť do ľudí ktorí to nemajú ľahké.. ty to nevieš a tak obviňuješ ľudí čo ti napísali pravdu že sú trafene husy
Akože, politici kradnú milióny, mnoho podnikateľov dáva minimálnu a zvyšok doplatí na ruku a tak slovensky bude niekoho srať nejaká mamička, ktorá chce dať deťom najesť a ide upratať. Fakt sú Slováci najhnusnejší a najneprajnejši národ v tomto. Riešia to, čo nie je podstatné a veľké ryby prehliadajú. Grc.
@enmery presne tak... toto je naozaj problem, na to by si mali danovaci posvietit, co tam po vratkach dph a inych rozkradackach... to ludom ocividne nevadi, vsak ked nechcem, hladam inde, oficialne, ale tolko zlosti kvoli tomu, fakt smutne.
@nin12345 😂
@anonym_autor fakt neviem, co sa stazujes, ako zijes asi v inej dobe, tieto sluzby su drahe. A zohnat niekoho dobreho je narocne. Kamosky maju tak plno ze musia odmietat. Lebo ludia si davaju kontakt dalej. Ja som to robila este davno ako second job, fuha, narocne.
@anonym_autor prepáč, ale podlahy, WC a kúpeľňu by som umyla sama za hodinu. Určite tam nebola špina, len prach.
100e by som nedala ani ja.
@anonym_autor k otázke, či je to legálne, alebo nie...mam pocit, že keby zobrala len 40e, volala by si ju aj k sebe domov, už by ti čierny trh nevadil...
@anonym_autor
ahoj, ja som brala na ruku 12,50 € pred 5 rokmi v AT. Bol to minijob popri normálnemu zamestnaniu. Tam ma oslovila zakaznicka, ci náhodou nepoznám niekoho, kto upratuje domy. Povedala som, ze ja hľadám pre seba taku pracu.
Potom som u nej takto s prestávkou po porode pokračovala a "dohodila" mi aj ďalšie 2 kolegyne.
Hanba ma nikdy "nefackovala", keďže s faktúrou by to bolo za 25 e na hodinu - bez čistiacich prostriedkov, oni mali svoje!
Všetky boli nad mieru spokojne so mnou a nestadtne, ked sme sa presťahovali.
A teraz k cislam a chovaniu sa.
Nikdy som nespekulovala, ze chcem svoje čistiace prostriedky - ani ako tehotna. Handry mali svoje čisté, prané!
Boli to rodinné domy s plochou minimalne 200m2 - povysavat, umyť podlahy, utrieť prach - aj na dverach izieb, umyť kuchynskú linku, WC a min. 2 kúpeľný. U jednej som bola 5 hodin u druhej 6. Stihla som vsetko. Domy však boli v perfektnom poriadku aj ciste, len som pucovala, ziadne upratovanie hracie ani nicoho. Tie zeny priebežne tiez udržiavali poriadok, čistotu. Chodila som ku každej raz za 2 tyzdne.
Takže za 200m2 (vacsinou nepreplnene nábytkom a blbostsmi na komodach) som vzala 60- 70e a bolo vsetko pilo ego!
Pozri je to môj cas, energia a hlavne - vyberala som si ludi, ktorý boli fajn a nebrali ma ako handru.
Ale teda pani to trochu dosť presvihla u teba, za predpokladu, ze byt aj handry/mop boli čisté. Niektoré domacnosti nemajú naj vybavenie (handry, dobrý mop atd).
A uprimne ti poviem, ze za menej by som ani na sk nerobila tuto pracu.
Teraz sa karta otočila, obcas pride pani jedna mne vypomoct, berie 15e. Vystriedala som 4 kým som našla taku, ktora robi dobre svoju prácu. Niekoho takého nájsť je umenie.
No v prvom rade je každého osobná vec ako si privyrába. Ja si dávam upratovať dom. Súkromne. Inak by som to ani nechcela. Suma vyhovuje aj mne aj slečne, ktorá upratuje. A to je to podstatné. Je to hlboko pod 70 eur za jedno upratanie.
To ako vazne zavidite niekomu ze cisti osrate hajzle? Nelubila sa vam, poslali ste prec. Vybavene. 🤦
Aj k.rvy dávajú bločky?jaaaj to nikto nerieši
My platíme 15 na hodinu a bloček som teda za takúto službu nikdy nepožadovala, ešte im môžem ruky/nohy bozkávať, že vôbec príde niekto.
@anonym_autor
ahoj, ja som brala na ruku 12,50 € pred 5 rokmi v AT. Bol to minijob popri normálnemu zamestnaniu. Tam ma oslovila zakaznicka, ci náhodou nepoznám niekoho, kto upratuje domy. Povedala som, ze ja hľadám pre seba taku pracu.
Potom som u nej takto s prestávkou po porode pokračovala a "dohodila" mi aj ďalšie 2 kolegyne.
Hanba ma nikdy "nefackovala", keďže s faktúrou by to bolo za 25 e na hodinu - bez čistiacich prostriedkov, oni mali svoje!
Všetky boli nad mieru spokojne so mnou a nestadtne, ked sme sa presťahovali.
A teraz k cislam a chovaniu sa.
Nikdy som nespekulovala, ze chcem svoje čistiace prostriedky - ani ako tehotna. Handry mali svoje čisté, prané!
Boli to rodinné domy s plochou minimalne 200m2 - povysavat, umyť podlahy, utrieť prach - aj na dverach izieb, umyť kuchynskú linku, WC a min. 2 kúpeľný. U jednej som bola 5 hodin u druhej 6. Stihla som vsetko. Domy však boli v perfektnom poriadku aj ciste, len som pucovala, ziadne upratovanie hracie ani nicoho. Tie zeny priebežne tiez udržiavali poriadok, čistotu. Chodila som ku každej raz za 2 tyzdne.
Takže za 200m2 (vacsinou nepreplnene nábytkom a blbostsmi na komodach) som vzala 60- 70e a bolo vsetko pilo ego!
Pozri je to môj cas, energia a hlavne - vyberala som si ludi, ktorý boli fajn a nebrali ma ako handru.
Ale teda pani to trochu dosť presvihla u teba, za predpokladu, ze byt aj handry/mop boli čisté. Niektoré domacnosti nemajú naj vybavenie (handry, dobrý mop atd).
A uprimne ti poviem, ze za menej by som ani na sk nerobila tuto pracu.
Teraz sa karta otočila, obcas pride pani jedna mne vypomoct, berie 15e. Vystriedala som 4 kým som našla taku, ktora robi dobre svoju prácu. Niekoho takého nájsť je umenie.
@anonym_265acc ak by si pani vypýtala 60€ bola by som s tým ok. JA ani nemam nic proti tomu, ak si chce mamička privyrobiť - ale nie tak, ze premrsti cenu (potom sa fakt nemôže diviť, ak raz na ňu niekto pošle kontrolu).
A nie, ja som nechcela bloček...To som nikde nenapísala, že som ho chcela 😂 Ale ak by pri 80-100€ dávala bloček, už by som bola s tou sumou snáď aj ok...
Aj tu na MK sa dá privyrobiť predávaním handmade výrobkov, ale počet inzerátov je obmedzený.
Sashe je myslím povinná hlásiť daňovému úradu zárobky...Alebo tak to kedysi bolo, resp. nedá sa neobmedzene "privyrábať" legálne...
To je ako keď sa tu užívateľky rozčulujú, že použitú vec ide niekto predať za viac ako stojí nová...Touto logikou by sa dalo to zdôvodniť tak že prečo si chudinka nemôže privyrobiť.,..
V celom mojom úvodnom príspevku išlo o to, že ak si privyrábate "na čierno" (lebo áno, je to na čierno", dávajte normálne ceny...
Prostitúcia sa v dnešnej dobe nerieši a koľko peňazí je na čierno ale upratovanie hej to je mega problém
Ak chces byť tak faktická tak najprv začni riešiť to prvé odvetvie a popros ich nech dávajú bločky
@anonym_autor ty si kompletná??? Bloček za upratovanie bytu ??? Ty asi zavidis niekomu aj nos medzi očami. Tých pár drobných??
@nin12345 😂
@anonym_autor platim 10 eur na ruku, veci poskytujem svoje, pride mi to normalna suma. Dom, ktory sme vypratavali, tak firma brala 1100 eur za jeden den na ruku.
@anonym_265acc ak by si pani vypýtala 60€ bola by som s tým ok. JA ani nemam nic proti tomu, ak si chce mamička privyrobiť - ale nie tak, ze premrsti cenu (potom sa fakt nemôže diviť, ak raz na ňu niekto pošle kontrolu).
A nie, ja som nechcela bloček...To som nikde nenapísala, že som ho chcela 😂 Ale ak by pri 80-100€ dávala bloček, už by som bola s tou sumou snáď aj ok...
Aj tu na MK sa dá privyrobiť predávaním handmade výrobkov, ale počet inzerátov je obmedzený.
Sashe je myslím povinná hlásiť daňovému úradu zárobky...Alebo tak to kedysi bolo, resp. nedá sa neobmedzene "privyrábať" legálne...
To je ako keď sa tu užívateľky rozčulujú, že použitú vec ide niekto predať za viac ako stojí nová...Touto logikou by sa dalo to zdôvodniť tak že prečo si chudinka nemôže privyrobiť.,..
V celom mojom úvodnom príspevku išlo o to, že ak si privyrábate "na čierno" (lebo áno, je to na čierno", dávajte normálne ceny...
@anonym_autor vsetko je otázkou ponuky a dopytu. Či načierno alebo nie je úplne irelevantné. Vypýta si 100 na ruku, je to pre niekoho veľa, tak to proste nevezme. Len mi rozum neberie, prečo by mal niekto niekoho udávať. Obzvlášť, keď žijeme v krajine v akej žijeme a o chvíľu budeme tým zlodejom odvádzať 85% zárobku.
a že tento zlodejský štát bude chcieť od živnostníkov s minimálnymi príjmami 132 Eur ak aj zarobia napríklad 50-100 Eur mesačne to sa vám zdá OK? nebudem sa čudovať, že drobné živnosti zrušia a budú robiť na čierno, čiže nie podpora ale likvidácia malých živnostníkov
@anonym_autor a tie čo vypekajú,háčkujú popri materskej???také netreba nahlasovať daňovákom???🤔

@anonym_autor nikdy som túto službu nevyužila a nikdy som ani takúto službu neponúkala,. Pani, ako si opísala, by som vyprevadila tiež veľmi rýchlo. Ale poznnám mamičku, ktorá si takto chodí privarábať a privyrába si bez toho, aby z toho príjmu odvádzala dane. A ja sa vôbec nad tým nepohoršujem. Má ťažko postihnuté dieťa, od ktorého nemôže ísť do práce, jej muž to nezvládol a odišiel od nich, Výživné nič moc, nakoľko má ďalšie deti s druhou ženou. Tá pani je odkázaná na biedny opatrovateľský príspevok. Tak chodí upratovať viac menej pravidelne do jednej rodiny, dieťa jej vtedy stráži moja kamarátka, od nej to viem. Keď náš štát nechá takúto ženu živoriť, neviem, prečo by ona mala niečo odvádzať. A aká daňová kontrola? Pani je rada, že má upratané za prijateľnú sumu. V tomto štáte unikajú nenávratne milióny, nie pár desiatok eur od ženy, ktorá si ináč nedokáže pomôcť. Okrem toho, prečo si si ty volala pani, ktorá berie peniaze na ruku? Veď je veľa firiem, ktoré oficiálne upratovanie ponúkajú, nie len tá jedna, ktorú si kontaktovala, aj veľa žien to robí na živnosť