icon

Maródka od začiatku tehotenstva. Aký budem mať plat?

micak
28. jan 2013

Ahojte, momentálne som na začiatku tehotenstva a je veľmi pravdepodobné, že pôjdem na PN asi až do materskej. Kedže sme ako väčšina rodín, že peniazmi nesmrdíme, zaujíma ma, aké peniaze mi budú chodiť na účet. 25% a 55% z vym.základu platí len pre zamestnávateľa, nie sociálku? Prosím popíšte mi niekto tento problém niekto ako pre úplne nezainteresovanú, lebo moc sa v týchto veciach neorientujem. VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM!!!

moon1979
28. jan 2013

prvých 10 dní platí zamestnávateľ ... prvé tri dni 25% z VZ, 7 dní 55%, potom preberá platenie SP, 55% z VZ ... 🙂

p3tuliatko
28. jan 2013

Ahoj ja som bola od 3 mes. na PNke a 10 dní ti platí zamestnávateľ a potom už sociálka ale neviem ako to presne je (koľko percent) napr. ja som mala na páske vždy minimálnu mzdu a PNku som dostávala 220€ . ☹ Len viem že materská je asi 65% lebo to mi chodí o 30eur viac ako PNka .. Nič moc teda, ale aspoň niečo 😒 😉

stellina1982
28. jan 2013

ahoj ja osm na tom podobne ...od zaciatku tehu som na PN , a tak ako pisu baby prvych 10dni platil zamestnavatel potom automaticky socialka...vysku pn mi vypocitali z priemerneho denneho platu tzv denny vymeriavaci zaklad...vyska zavisi aj od poctu pracovnych dni v danom mesiaci ...zhurba to vychadza nejakych 55% z hrubej mzdy...mne to v cistom robi okolo 260eur...

mirka1611
28. jan 2013

ano, je to 55% z hrubej mzdy. (Okrem tych prvych 10 dní)

alaniska
28. jan 2013

Ahojte baby,prosim na rizikovom som od novembra,pn mi vysla dobra,co sa tyka materskej bude sa mi pocitat za kalendarny rok 2012?Teda pn mi jej vysku neovplyvni ak to spravne chapem?

andy03
28. jan 2013

Ked mas byt pn nerozmyslas nad dnp???? Baby v danej teme ti urcite poradia..sice ti to nezvysi pn, ale matersku urcite, lebo pocas pn nemusis platit..ale musis sa nahlasit do 8tt.drzim palce