Máte radosť z práce?
Chcela by som rozbehnúť tému, ktorú riešime s kamoškami pri každej káve – baví nás vlastne to, čo robíme? Sme také tri kukučky, čo si vidíme do osobného života jedna druhej a tretej.
Ja mám dni, keď som v pohode, potom sú také, keď len ticho závidím ľuďom, čo vstanú s tým, že sa tešia do práce. Nie preto, že tam niekto rozdáva koláče, ale preto, že ich tá robota fakt napĺňa.
Ja zatiaľ len „fungujem“. Práca OK, kolektív fajn, šéf normálny, ale… niekde vo vnútri mám pocit, že by som chcela niečo viac. Niečo, kde budem mať ten iskrivý pocit, že som na správnom mieste. Ale nie a nie sa rozbehnúť. Veď žijem v malom meste – čo môžem chcieť.
Ako ste na tom vy?
Baví vás to, čo robíte – alebo len prežívate od výplaty k výplate?
Keby ste mali možnosť zmeniť všetko, čo by ste robili?
Napíšte úprimne. Možno niekto hľadá to isté, čo vy.
Nie nemám, robim to len s povinnosti aby som zarobila peniaze. Naradšej by som bola doma a mala čas na turistiku na horskom bicykli, venovala sa viacej synovi, psíkovi a iným zálubám. Teraz na to nemám čas bývam dlho v práci, cez víkendy dohánam domáce práce a spomínaným veciam sa venujem málo. Vídím ako ten čas letí a bojím sa že ani sa nenazdám a budem na dôchodku a syn už bude velký a bude mať svoju rodinu a ja zistím že som si ho ani moc v detstve neužila.😢
Mám rada svoju prácu, s radosťou ju robím a naozaj ma baví, mám to ako hobby. Keď mám voľný čas, tak si čítam knihy s odborom súvisiace alebo pozriem nejaké kurzy, webináre. Úprimne poviem, od základnej školy som vedela čo chcem robiť a skúsila som aj iné ale aj tak som sa vrátila do odboru 😅
Nie, este v ziadnej praci som sa nenasla🙂 ale robila som v obchode (ci priamo na placi alebo v backoffice), proste nedavam ten korporatny zhon za neustale rastucimi cislami a velakrat som sa v duchu seba samej pytala, ci to ti moji kolegovci tak zeru, ked som ich pozorovala na meetingoch, co vlastne na tom zeru a tak. Neviem, mam pocit, ze vsetko je tak uz zbytocne nafuknute, stale viac a viac.
O rok nastupujem spat na pracovny trh, tak uvidim, kde sa rozhodnem skoncit s tymto mojim nastavenim hlavy
Jasne, je super robit nieco, co ta bavi a este dostat za to zaplatene 😌 ja som z tych pozitivnych v praci 🍀
Bavi ma velmi, uzivam si to, ale nemam ziadneho sefa ani sefku, robim sama na seba. Davam zo seba maximum a tesim sa z uspechov (a peñazi), ktore mam vdaka svojej odhodlanosti a vytrvalosti.
Riadne ma moja práca baví... A mala som to šťastie že zatiaľ na každej práci som si našla niečo prečo ma bavila a tešila som sa do nej 🙂 aj keď nemení svet a nie je nejak úžasná ale 95% vecí ktoré v nej robím ma bavia. A tých 5% nejak pretrpím
Mňa tiež moja práca veľmi baví, samozrejme nie všetky úlohy a každý deň, ale v globále áno, nič iné by som robiť nechcela a ani neviem a dúfam, že na aktuálnom poste budem až do dôchodku :D
praca ako taka nebola zla, pokial nebol naval, ze clovek ma rad ludi a cely den sa ani nenapije, ale ja som mala šikanu, cize prezivanie... v podstate v kazdej praci som bola pre vyplatu, take ze rano vstat a tesit sa do prace nepoznam, to malokedy, ja sa viem tesit, len ked mam den aky si ja chcem urobit, nie niekde nutene vstavat a byt zavreta napr. ked je vonku pekne
Práca ma stále baví. Niektorí klienti sú náročnejší, tak tie dnu s nimi sú ťažšie, iné dni si doslova užívam. V tomto mam šťastie.
Nie. Ale nemam na vyber.
Mňa práca veľmi napĺňa. A každý si vie nájsť takú aby ho bavila a aj bola prínosna. Treba si prečítať o Ikigai. Ja keď som bola mladšia tak som proste vyskúšala x robôt až som si našla moju terajšiu a mám skvelu firmu a aj prácu. Je to niekedy náročné a stresujúce ale mňa to fakt baví, má zmysel čo robím a úprimne by som teda nevymenila moju robotu za nejakú turistiku. Osobne si myslím že toto hovoria ľudia čo nemajú zmysel v živote a myslia si že blúdiť po horách by im bolo lepšie. Čo je v poriadku. Rešpektujem to.
Ale to že sa ráno zobudím a viem že prispejem aby tento svet bol o niečo lepší a niečo mu dala a ostalo to niečo po mne, je skvelý pocit.
Aj áno.Mam pohodovú profesiu,kde je občas čas sa aj nudiť.
Praca ma bavi, robim vo svojom odbore, tesim sa z nej. Sefstvo v oboch projektoch je fajn/da sa. V aktualnom je priama sefka skvela, ta nad nou je kusok krava, ale s nou som malo v kontakte, takze sa da. Praca s ludmi je narocna, ale toto mi sadlo ako rit na serbel. Stretla som ludi s roznymi osudmi, z roznych krajin, stale sa mam co ucit. Mojim snom je pracovat s ludmi, ktori sa chcu posuvat a rozvijat bez nejakeho natlaku.
Krby som mohla nieco zmenit, co by som zmenila? Asi len to, ze by som sa skor zacala venovat nemcine. Ale tak vsetko je tak, ako ma byt.
Mňa práca veľmi napĺňa. A každý si vie nájsť takú aby ho bavila a aj bola prínosna. Treba si prečítať o Ikigai. Ja keď som bola mladšia tak som proste vyskúšala x robôt až som si našla moju terajšiu a mám skvelu firmu a aj prácu. Je to niekedy náročné a stresujúce ale mňa to fakt baví, má zmysel čo robím a úprimne by som teda nevymenila moju robotu za nejakú turistiku. Osobne si myslím že toto hovoria ľudia čo nemajú zmysel v živote a myslia si že blúdiť po horách by im bolo lepšie. Čo je v poriadku. Rešpektujem to.
Ale to že sa ráno zobudím a viem že prispejem aby tento svet bol o niečo lepší a niečo mu dala a ostalo to niečo po mne, je skvelý pocit.
@yoginka231 az teraz som si precitala, co si napisala a stotoznujem sa s tebou na 100%. Tiez vravim, ze ked aspon nejka moja mydlienka, ktoru si vezme z workshopu, pomoze aspon 1 cloveku zlepsit jeho zivot, tak budem velmi rada.
Ja by som povedala, že tak neutrálne. Niekedy mám dobrý pocit z dobre odvedenej práce, niekedy sa pozriem von oknom a som frustrovaná, že sa nemôžem len tak ísť prejsť po meste. Ale nechodím spať so stresom, som spokojná s kolektívom, s prácou, aj platom. Z niečoho človek žiť musí, a ja som vďačná, že mám prácu akú mám. Ako dieťa som bola obklopená ľuďmi, ktorí pracovali ťažko a neboli spokojní.
Mňa práca veľmi baví a teší, robím ju s radosťou. Plat je biedny, takže nás viacmenej živí muž. Ale mám iné pracovné benefity, ktoré mi to čiastočne vykrývajú. Učím v MŠ.
Nie , nemám.z nej radosť a nebaví mňa.
Ani nie. Je to narocne byt cely den zatvorena s mnozstvom ludi pod umelym svetlom bez okien a nahanat sa aby boli vsetci spokojni a vsetko urobene. Taka moderna otrokarcina s jedinym rozdielom, ze aspon dobre platena. A prave ten plat ma tam drzi.
Je take prislovie..
Najdi si pracu ktora ta bavi a uz nikdy nebudes musiet pracovat ani jeden den svojho zivota...
Ja taku pracu mam.rano sa do prace tesim uz ked vstavam.praca ma bavi a naplna citim sa uzitocna sebaista kolektiv aj vedenie super..

Ja svoju prácu milujem sme skvelý úžasný kolektív šéfka perfektná nič by som nemenila ja ani inú možnosť zatiaľ nemám najmladšia je autistka takže do dss chodí ráno na 9.00 a o 14.30 ju beriem domov dlhšie by to nezvládla ja preto som v práci od 9.30 do 14.00