Môj plat verzus priateľov

8. feb 2024

Ja sa snažím naozaj mať čo najlepšiu výplatu mávam aj 1750€ v cistom aj 1850 ako kedy a môj priateľ ma do 800€ proste nechcem byt povrchna dlhu dobu som to neriešila ale už mi to začína vadiť lebo ma auto chce na ňom napríklad meniť rozvody ktoré stoja toľko čo je jeho mesačná výplata tak je jasne že kto to bude musieť zatiahnuť… a už ma to nebaví to niesu len tie rozvody toho je viac..
čo si o tom myslite ?

autor
8. feb 2024

On si nechcel ani maturitu dorobiť že načo… a je mu v podstate aj jedno koľko zarába a mňa to vytáča lebo on si je istý že však keby čosi nečakane výdavky tak ja zatiahnem… úplne vsetko mu je jedno totálne na saláme ma

wishes
8. feb 2024

preco si priatel nenajde lepsie platenu pracu? alebo nemozes mu pomoct vybavit fleka u vas v robote?

autor
8. feb 2024

@wishes on nechce on povedal že jemu stačí ..

colsami
8. feb 2024

Ze priatel zaraba malo bez ohladu na to kolko zarabas Ty. Ako dlho je v praci? Ma moznost postupu? Ma zaujem zvysovat si kvalifikaciu?

Alebo planuje v tejto praci prezit zvysok zivota lebo nema ambicie nic viac... Ak ku to je jedno, trapilo by ma to z hladiska spolocnej buducnosti, to je veelmi zly postoj chlapa k zabezpeceniu aj seba, nie to rodiny.

vroni
8. feb 2024

Pokiaľ má priateľ taký plat, lebo pracuje v nízkorozpočtovej brandži, ale svoju prácu miluje, asi by som to rozdychala. Pokiaľ však nemá ambície, nechce sa mu viac robiť alebo má tuleniu chorobu, poslala by som ho do pa-pa. V takom prípade nebude zo psa slanina a načo s ním strácať čas.

wishes
8. feb 2024

nieco podobne som mala aj ja, ale zarabal viac ako ja a nikdy nic nemal, netusim kam daval peniaze…. dokonca ked sme sli na svadbu jeho strane, tak stale som to financovala ja, aby som sa nemusela hanbit, on nemal nazvys ani 100€ do obalky… vedela som, ze takto nechcem zit….nasla som si chlapa, na ktoreho sa mozem financne spolahnut a robi vsetko preto, aby sme sa mali dobre, nemusim sa o nic bat 🙂

cyberk
8. feb 2024

Viac informacii pls... Kolko ste spolu? byvate v podnajme alebo mate spolocnu nehnutelnost? vies ak to je random priatel, s ktorym chodis a on nevychadza s platom, tak by som mu len popriala good luck s opravami :D spytaj sa ho, ci planuje zobrat nejaku brigadu pomimo ked su tie rozvody tak drahe, ze vsak mu neostane na jedlo :D trosku ho daj do reality, ze ty nie si jeho banka ;)

autor
8. feb 2024

Robí za pasom vo fabrike takú výplatu ma len kvôli nočným bol mesiac bez nočných a ešte menej mal… a to už ma reči že nočné robiť nebude lebo mu to nevyhovuje asi len poobedne aby sa mohol dlhšie vyspať … katastrofa prístup

sashabb
8. feb 2024

Bývate a hospodárite spolu? či on má auto a ty máš ťahať jeho opravy? jeho auto, jeho náklady. Asi mu to treba lepšie vysvetliť. Ak nemá peniaze na opravy, nech auto predá a kúpi si bicykel.

crazy_cat_lady
8. feb 2024

@autorka no myslim si o nom, ze je to lenivy egoista :D ktoremu je dobre tam, kde je a je lenivy/pohodlny to menit, lebo vie, ze vsak ty potiahnes.. kolko ste spolu? to ste takto fungovali uz od zaciatku?

mamina7070
8. feb 2024

bud od neho odid alebo proste za neho neplat

ako ste na to s byvanim ? nemoze on predsa dlhodobo zit na tvoj ukor ty si setri na svoje potreby toto neni partner pre rodinu

jesenzima
8. feb 2024

Ak povedal, že.mu to stačí, tak mu túto odpoveď pripomeň, keď bude od teba pýtať peniaze 😉

drake122
8. feb 2024

Však ho vymeň za informatika, advokáta, alebo dochtora, tam zarabajú dva razy toľko ako ty.

wishes
8. feb 2024

ze mu staci? presne aj kvoli tomu som nechcela ostat so svojim ex, lebo som si nevedela predstavit mat s nim dieta, ako by sme to financne dali…. takze ak s nim planujes aj rodinu, tak ber nohy na plecia..

deti95060810
8. feb 2024

čo si myslím... z tvojej strany špatný výber...
vrana k vrane sadá - rovný rovného si hľadá...
a teraz si predstav že budeš mať s ním zo dve deti a budeš na RD.. 😨

mk22
8. feb 2024

A prečo financujes jeho veci?
Nech si hospodári so svojím, normálne oznam, prepáč tvoje auto, tvoje rozvody..

hefo
8. feb 2024

A čo ti na ňom imponuje?

qwerty2
8. feb 2024

Nerozumiem, prečo si s takým mužom vôbec vo vzťahu?

anjelicek26
8. feb 2024

Tak bezne je to naopak a chlapi to nejako neriesia... ono je otazka, ci je to len priatel - alebo manzel, snubenec, tvoja buducnost... ci vam prijem dokopi 2500e staci na pokrytie zivotnych nakladov, on moze ist neskor na matersku, rodicak, ty budes financna stabilita, on bude doma, preco by sa to nemohlo otocit, ked nie je "karierny typ"...

maryetta
8. feb 2024

Ako nie v zlom. Ale ak nahodou ty ochories. Alebo by bolo babo. Tak kto potiahne financne?
Do auta moze tlacit peniaze ked ma “zvysne”. A nie ze ma kto ho zivit. Nie je s tebou prave preto? Skus si pozapisovat kolko takto vyhadzuje on na auto a tym padom ty musis viac davat zo svojho. V tomto by sa mi ozaj tazko tahal jeden spolocny ucet ☹
Ine je ak idu spolocne peniaze na spolocne veci. A nie on svoje a ty….

sense
8. feb 2024

Ako dlho ste spolu, žijete spolu.... Plánujete budúcnost? Mne by nevadilo ze muž zarába menej ako ja, pokiaľ by bolo toto jedine "negatívum".

viestta
8. feb 2024

Myslism si, ze rozdiel v plate je len spicka ladovca, u vas toho skripe viac.

0silvia0
8. feb 2024

Mne by to nevadilo, pokiaľ by chlap nebol nejaký ležiaci tuleň, ale mal by napríklad nejaké životné aktivity, napríklad umelecké, že by doma niečo tvoril, robil hudbu napríklad, participoval na starostlivosti o domácnosť a mal by iné benefity.
Ale na posúdenie celkovej situácie by to chcelo uviesť viac informácií.

lenkahvh
8. feb 2024

@autorka, vyzera, ze si celkom rozumna, schopna a samostatna osobka, takze rozum do hrsti a konaj adekvatne - zivot ti uteka pomedzi prsty s takymto hnupikom - skoda ta

tiezjedna
8. feb 2024

@viestta mám rovnaký názor...
@autorka mne by nevadilo, že zarába menej. Mňa by brutálne iritoval ten prístup. Ja osobne by som s takým chlapom nemohla byť.

namornicka
8. feb 2024

Na rovinu mu povedz ze nemas, ze si sa rozhodla sporit/investovat a pod, on mozno ani nevie ze sa ti to nepaci. Nech si to zaplati sam. Nema? Ale ved tvrdil, ze mu staci vyplata, tak staci ci nestaci? Si to prerataj este raz zlatko, ci ti staci na vsetko co potrebujes.

katka700
8. feb 2024

Autorka možno sa mýlim ale ten chlap mi príde ako typ "mama hotel forever" - čo berie výplatu ako svoje vreckové, prioritou je jeho pohodlie ktorému sa musí všetko prispôsobovať. Len tu mamu vymenil za teba.
Keď treba o urobiť spoločné rozhodnutie kto z vás je ten iniciatívy?
Kto zabezpečuje aby všetky platby odišli načas?
Kto nakupuje, plánuje dovolenky, vari, upratuje?
Ak si na väčšinu otázok odpovedala Ja, netreba meniť rozvody ale chlapa. Posledné čo žena v dnešnej ťažkej dobe potrebuje je veľké lenivé rozmaznané decko.

subartic
8. feb 2024

@anjelicek26 dlhodobo takéto nastavenie nefunguje. Jeto biologická výmena rolí a prináša to zväčša len konflikty. Žena nastavená prioritne na výkon a muž nastavený prioritne na to byť prispievateľom . Určite také páry sú ale je ich veľmi málo.

betulinka1
8. feb 2024

Pokial pratel zaraba menej a staci mu to ok ale domacnost na polovicu a jeho vydavky su jeho vydavky. Akoze priatelovi som nikdy nic neplatila. A ani muzovi nic neplatím na jeho hracky. To si plati z vreckového a nie zo spoločného uctu. Tak neviem radsej si odkladaj ako míňať na niekoho, kto sa vlastne ani nesnazi. Inak co sa stane ak budes na RD? To Akoze kto vas bude zivit?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz