Môže sa zatajiť titul?
Ahojte, mám takú, možno pre niekoho zvláštnu otázku. Môže sa zatajiť titul? Od známej som počula, že jej kamarátka je Mgr. a nechcú ju zobrať na "obyčajnejšie" pracovné miesta napr. do hypermarketov a tak, a myslí si, že je to za daný titul. Tak ma teda zaujíma, či je nejako trestné nenapísať si do životopisu titul, alebo to nejako zatajiť? Celkom ma táto otázka zaujíma, tak budem rada, ak niekto odpovie 🙂
ejha však toľko má tuším už štátny tajomník
@natalienka12 to hej 🙂
ako píše @natalienka12 , iba v štátnej a verejnej službe sú tabuľkové platy, takže tam by som netajila nielen kvôli platu ale aj kvôli tomu, že tam je titul plus, tam aj na tie nižšie miesta kde stačí napríklad stredná s maturitou radšej zoberú niekoho s titulom.
ale v súkromných firmách je to jedno, takže ak ho nemá v občianskom, nemusí ho priznať.
Ja som pocula, ze titul sa umyselne nesnie zatajovat, ale nikdy som to nestudovala ako to naozaj je. Tiez som mala problem s pouzivanim titulu kym nebol v OP. Kamoske vratili navrh na hypoteku lebo udaje z OP sa nezhodovali s tym, co napisala, tiez este titul nemala v OP a mala kus problemy okolo toho..takse to su moje "skusenosti"
Podľa mňa to je len o tom, ako sa v životopise prezentujes. Nech pošle životopis, kde má len strednú školu. Keď ju zoberú a príde sa na to, tak povie prepáčte, ja som sa musela pomýliť a do mailu pridať zlú prílohu :D horšia bude niekoľkoročná medzera v životopise, pokiaľ paralelne so školou nepracovala.
Žiaľ, náborovi a vedúci zamestnanci sa rozhodujú aj na základe titulu. Pre niektoré miesta je VŠ priam nutná, pre ine skôr nežiaduca. Boja sa, že im zamestnanec čoskoro odíde, lebo ho práca nebude výťažovať

@natalienka12 nemaju 😉 to viem na 100 % Riaditelia sekcii maju cca okolo 3500 eur