Môže sa zmluva na dobu určitú predĺžiť už teraz?
Ahojte, viete mi prosím poradiť, pokiaľ mi zmluva na dobu určitú končí 15.1.2026, tak sa mi môže predĺžiť na neurčito už teraz? AI mi povedala, že áno, no pre istotu sa ešte pýtam aj tu. Vďaka za odpoveď
áno
Jasne, že áno. Aj po pol roku ti vedia predĺžiť na neurčito dodatkom. kedykoľvek.
môže, v podstate kedykoľvek počas PP na dobu určitú. Skús a kľudne spýtať, aké má zamtel plány a ako sa máš zariadiť. Môže ale nemusí ti odpovedať už teraz, ale seriózne by bolo, keby ti to dal vedieť aspoň hneď začiatkom januára. aj on aj ty máte právo ukončiť PP tak ako sa píše v zmluve , slušnosť aspoň 3 dni vopred si upresniť či naozaj končíš, alebo pokračuješ.
určite by som sa opýtala ako to so mnou vyzerá... neviem ako je to po novom ale predtým bolo že asi 2x vedel dať na určito a potom už len na neurčito alebo ukončiť pracovný pomer... nečakaj radšej sa informuj skôr...
To sa opýtaj zamestnávateľa záleží na ňom ale môže už aj teraz ale môže až v daný termín
určite by som sa opýtala ako to so mnou vyzerá... neviem ako je to po novom ale predtým bolo že asi 2x vedel dať na určito a potom už len na neurčito alebo ukončiť pracovný pomer... nečakaj radšej sa informuj skôr...
@mimaapeto stále platí že zmluva o PP sa môže predĺžiť iba 2x, potom koniec alebo trvalý PP
Pytaj sa,pytaj sa ci si mas hladat novu pracu alebo ti daju zmluvu na dobu neurcitu.U nas davali uz v septembri a platila od 1.11.Takze mala by si sa pytat,uz odpoved isto vedia.Drzim palce.

@anonym_autor áno, môže.