icon

Môžem s diplomom zo sociálnej práce pracovať v škole?

engie35
18. jan 2025

Dobrý deň. Môžem s ukončenou vysokou školou ll. stupeň sociálna práca pracovať v MŠ, ZŠ, strednej škole alebo v CPPPaP? Na akej pracovnej pozícii? Ďakujem.

ovaaa
18. jan 2025

Ja by som zavolala na ministerstvo školstva, kde dostanem info z pravej ruky?

patus_2
18. jan 2025

@engie35 nie, musíš si urobiť pedagogické minimum. Vtedy môžeš byť učiteľka/ asistentka v MŠ alebo asistentka na ZŠ.

nelca0510
18. jan 2025

@engie35 na žiadnej. Ako píše @patus_2

aurelia2000
18. jan 2025

V škole áno: upratovačka, sekretárka, vrátnik, výdaj stravy.

nynia
18. jan 2025

Nie

martinka13
18. jan 2025

@aurelia2000 určite presne po týchto pozíciách túži s VŠ 🙃

really8
18. jan 2025

@engie35 ano mozes. Bohuzial v realite mozes. Napr aj robit asistenta v skolke.

kacena4
18. jan 2025

ak myslis pedagogicky smer tak v ms zs ss asistentku ale uznaju ti len bc. v ms neviem ci mozes robit ucitelku pise sa to v zakone o pedagogickych a odbornych zamestnancov

palicka
18. jan 2025

Nie, nemôžeš. Môžeš sa zamestnať a popri tom si dorobiť vzdelanie. Pokiaľ si urobíš DPS, môžeš pracovať ako sociálny pedagóg, pedagogicky asistent alebo vychuvavatel. Pokiaľ chceš učiť, tak alebo najprv DPS a potom rozširujúce štúdium predprimarnej/primarnej pegagigiky, nejaký predmet…alebo rovno ďalšiu VS. Časovo Ta to už vyjde skoro narovnako.

kacena4
18. jan 2025

@palicka moze ako asistent toto sa upravovali v zakone

palicka
18. jan 2025

@kacena4 ale prakticky ju takmer nikto nezamestná. Je totiž nepoužiteľná pri zastupovaní….pri pohovore vždy dostane prednosť ten, kto pedagogické vzdelanie ma

jany149
18. jan 2025

Moja kamarátka má ukončenú sociálnu prácu 2. Stupeň VŠ. Robí vychovávateľku na ZŠ. Do práce ju prijali ale musela si urobiť externe na pedagogickej strednej odbor vychovávateľtvo.

sendy1977
18. jan 2025

@kacena4 nejakých 15 r. dozadu bolo že na pozíciu asistent učiteľa (nie pedag. asistent ) stačila maturita na ktorejkoľvek škole. Už to neplatí ?

zuzanockamt
18. jan 2025

@engie35 Bohužiaľ áno, ako asistent.

aaadkaaa
18. jan 2025

Mozes robit asistentku (bude ti uznane bc.), alebo socialneho pedagoga. Na to nepotrebujes DPS. S DPS mozes ucit na strednej skole predmety soc.zamerania, napr.na pedagogickej. A ked budes mat DPS, mozes si urobit 2 rocne rozsirujuce studium na akykolvek predmet a mozes ucit na ZS.

ninusa221
18. jan 2025

Môžeš robiť aj sociálnu pedagogicku ale asi si musíš dorobit minimum pedagogické.

kacena4
18. jan 2025

@palicka to je blbost, ja mam soc pracu a zastupujem dozorujem.. som plnohodnotny pedag zamestnanec kefze soc praca ma statnicu z pedagogiky

kacena4
18. jan 2025

@sendy1977 akakolvek nie, musi tam byt pedag. zameranie ale maturita ano plati to stale a pedag asistent a asistent uvitela ie to iste. ak ma inu maturitu musi si dorobit pedag nadstavbu

xsuzannex
18. jan 2025

Do sukromnej skolky by ta myslim vzali

subartic
18. jan 2025

možno treba aj zvážiť špeciálnu školu , tam je vždy prítomný sociálny pracovník

aaadkaaa
18. jan 2025

@subartic nie je tam vzdy pritomny soc.pracovnik...

subartic
18. jan 2025

@aaadkaaa na školách ktoré poznám bol vždy , či je to špecky v ZA alebo v TN .

aaadkaaa
18. jan 2025

@subartic tak to je super, ale nie je to standard, ja taku specku veru nepoznam a to ich tiez poznam niekolko vo viacerych okresoch

palicka
18. jan 2025

@aaadkaaa sociálny pracovník už myslím nie je. Zlúčila sa pozícia so sociálnym pedagógom.

palicka
18. jan 2025

@kacena4 zastupovať v zmysle učiť? Prepáč, ale kvalita školy sa posudzuje aj podľa kvality zamestnancov. V kojím okolo to teda nie je tak. A sociálny pedagóg nie je pedagogicky, ale odborný zamestnanec.

aaadkaaa
18. jan 2025

@palicka teraz po novom ich zrusili, ano. Ale ja nepisem, ze bude robit v skole soc.pracovnika. len pisem, ze u nas nie su (neboli) soc.pracovnici v speckach 🙂