Môžem s diplomom zo sociálnej práce pracovať v škole?
Dobrý deň. Môžem s ukončenou vysokou školou ll. stupeň sociálna práca pracovať v MŠ, ZŠ, strednej škole alebo v CPPPaP? Na akej pracovnej pozícii? Ďakujem.
V škole áno: upratovačka, sekretárka, vrátnik, výdaj stravy.
Nie
@aurelia2000 určite presne po týchto pozíciách túži s VŠ 🙃
ak myslis pedagogicky smer tak v ms zs ss asistentku ale uznaju ti len bc. v ms neviem ci mozes robit ucitelku pise sa to v zakone o pedagogickych a odbornych zamestnancov
Nie, nemôžeš. Môžeš sa zamestnať a popri tom si dorobiť vzdelanie. Pokiaľ si urobíš DPS, môžeš pracovať ako sociálny pedagóg, pedagogicky asistent alebo vychuvavatel. Pokiaľ chceš učiť, tak alebo najprv DPS a potom rozširujúce štúdium predprimarnej/primarnej pegagigiky, nejaký predmet…alebo rovno ďalšiu VS. Časovo Ta to už vyjde skoro narovnako.
Moja kamarátka má ukončenú sociálnu prácu 2. Stupeň VŠ. Robí vychovávateľku na ZŠ. Do práce ju prijali ale musela si urobiť externe na pedagogickej strednej odbor vychovávateľtvo.
@engie35 Bohužiaľ áno, ako asistent.
Mozes robit asistentku (bude ti uznane bc.), alebo socialneho pedagoga. Na to nepotrebujes DPS. S DPS mozes ucit na strednej skole predmety soc.zamerania, napr.na pedagogickej. A ked budes mat DPS, mozes si urobit 2 rocne rozsirujuce studium na akykolvek predmet a mozes ucit na ZS.
Môžeš robiť aj sociálnu pedagogicku ale asi si musíš dorobit minimum pedagogické.
Do sukromnej skolky by ta myslim vzali
možno treba aj zvážiť špeciálnu školu , tam je vždy prítomný sociálny pracovník

Ja by som zavolala na ministerstvo školstva, kde dostanem info z pravej ruky?