Môžu mamičky zvládnuť úlohy skutočných manažérov?
Ahojte, minule moja kamaratka, podotykam bez vzdelania, len so SŠ, zahlasila taku blbost, ze ako mamicka ma na starosti tolko veci, a vsetko musi zmanazovat, ze by mohla robit po materskej rovno manazerku. Ja mam teda aj vzdelanie aj skusenosti, no na manazerku by som si netrufla, viem, ze clovek na to potrebuje talent, vzdelanie, dlhorocne skusenosti a inteligenciu. Ako moze niekto taku blbost vypustit z ust? To si naozaj niektore mamicky myslia, ze ked manazuju deti a domacnost, tak maju skusenosti manazerky? Ved to su skusenosti skor na sekretarku ako manazerku.
no ze nech si to ta kamaratka teda vyskusa 😂 👍 . Mala by taku studenu sprchu, ze by sa z toho nespamatala.
Jak môže byť bez vzdelania keď ma strednú školu? Na to ako píšeš ze ty si vzdelaná tak si na tom ešte horšie ako,, nevzdelaný,, neviem co si o sebe myslís ale ôk no
Ty deti nemas vsak? to by vsetko vysvetlovalo … skus si pozriet profil Mamazment na insta 👍🏻
Keby to vazne myslela... preco ta to trapi? Manazerku nerobi, je predpoklad, ze ju na tu poziciu ani nikto nevezme. Ale teba mat za kamosku, musi byt tiez terno. Vlastne nechapem, preco sa s nou kamaratis, ked je bez vzdelania, ma nerealne ocakavania a teba to rozculi tak, ze o tom zalozis temu. Zavist, ze ma viac sebavedomia ako ty?
@2006_1211 ano, prejav nemam najlepsi, som skor technicky typ. priznavam. za to, ze moja gramatika nie je najlepsia, neznamena ze nic neviem.
vsetky ste tu inak take slovencinarky... ked ma clovek zlu gramatiku alebo prejav, tak je hned za hlupeho. ja som technicky typ, a poznam velmi vela ludi z IT, ktori maju hroznu gramatiku, lebo im slovencina nikdy nesla. nie je kazdy humanitny typ, nie kazdemu isli v mladosti diktaty a gramatika. a ano, deti nemam, tak mam na to skresleny pohlad. aj tak si myslim, ze povedala uplnu blbost.
Ale ťa to riadne naserinkalo. Však ti nejde rovno šéfovať. 😂 Ach, pani zlatá, vysokoškolská, precitlivená, to je veľmi zlá kombinácia.
Nepotrebuješ na to ani vzdelanie, ani dlhoročné skúsenosti. Jediné, čo potrebuješ je talent, odvaha a inteligencia. Ale máš pravdu. Byť "matkou" na to naozaj nestačí.
Mam stredu obchodnu. Tam nejaky manazment.
Mam par semestrov na vs manazmentu…. A som mamou 3 coskoro 4 deti…. Ano ten domaci manazment funguje ale do podniku resp firmy za vidinou manazmentu-home manazmentu by som nesla ani na hodinu.
To s tymto podla mna nema nic spolocne. Ano riesim veci inac nez predtym. Pozeram na cas, organizovanie…. Inac ale….
Akoby som povedala. S jednym dietatom mi bolo tazsie ako teraz s 3 detmi. Proste bol to zly time manazment…
Neznamená to ze keď ma niekto spravenú školu ze nič nevie ešte aj človek zo základnou školou niečo vie, ak mam byt úprimná tak na základnej škole som sa toho naučila najviac na strednej skoro nič takže by som neodsudzovala ani človeka zo základnou školou a ani zo strednou a tým ze ma niekto vysokú neznamená ze je niečo viac. Všetci sme ľudia
Ale ano, moze robit manazera kazdy. Vid novsiu temu, kde sa manazerka vozi po podriadenych. Niekde sa vyzaduje inteligencia a skusenosti, inde staci, ze si kamoska s najvyssim.
si myslím že to bolo myslené len položartom - polovážne...
aj keď tiež som mala na RD takéto stavy - že som ako manažér... 😉
A určite to myslela smrteľne vážne 🙄🙄🙄
Ja zase nedokážem pochopiť to čo si napísala ty, že bez vzdelania len SŠ. A to odkedy sa za vzdelaného počíta len absolvent VŠ?!
Ja si o tvojej kamoške nemyslím nič zlé, zato o tebe?!!!
Obvykle sa matka musí stať manažérkou. Domácnosti, deti, starostlivosti, termínov... Potiaľ to sedí. Mnohé ženy majú predstavu, ze keď sú supermanky doma (a to niektoré fakt sú), kvalifikuje ich to aj na pracovný management. Pokiaľ si to predstavujú so spolumatkami na materskej, tak sa navzájom podporia, keď s tým vyjdu dá verejnosť, dostane sa im akurát tak posmechu. Ze materská ženu určite zručnosti naučí, je fakt. Ze to z nej žiadnu menezerku nerobí, to je tiež fakt. Iba ak by pokukovala po kariere vo Facility managemente, tam by to snáď aj vyargumentovala...
Myslieť si to môže, aj povedať to môže, či ju za manažérku vezmú je otázne...
Žena doma musí mať správne nastavený timemanagment, ale s pozíciou manažérky vo firme súvisi omnoho viac veci ;)
@vroni
Vacsina ludí ani nevie, čo obnáša manazérska funkcia, aký je o nápor zodpovednosť za ľudí, prácu iných ľudí, riadenie procesov v organizácií...a k tomu pravdaže ako správna šéfka motivovať ludí k lepším výkonom, k prof. rastu atď.
😂 ja som bez vzdelania len so SŠ, dieťa ešte počas školy a robím manažérsku pozíciu 🤷🏼♀️, takže áno, aj na takéto posty sa dostanú matky, po materskej. Dokonca po 6 ročnej materskej. Je to o šikovnosti človeka, nie o tom, čo si myslíš ty
Vacsiu blbost som ešte necitala 🤦🏼♀️ asi ani ty nebudeš najinteligentnejšia keď napíšeš že kto ma ukončenú strednú školu nemá vzdelanie 🤦🏼♀️ a mozno ma kamoska viac rozumu ako ty s vysokou školou 🙈
@zmrzlinka2021, to mi je úplne jasné. Tragické je, ze to častokrát neovláda ani ten človek, ktorý už na tej pozícii je. Ale to je zase na inú tému.
Ja poznám minimálne 3 podnikateľov, z toho jeden má ukončenú len základku. A sú to úspešní chlapi, majú pod sebou stovky ľudí. Finančne ani nejdem hovoriť, ako sa im darí. Môj manžel tiež začal pracovať ako robotník a teraz robí stavbyvedúceho. A áno, aj so strednou je inteligentný človek, učil sa na samé jednotky a nikdy nedostal 5ťku. Moji rodičia píšu lepšie ako niektorí vysokoškoláci, lebo tí v dnešnej dobe málo čítajú. A to majú len učňovku. A babička? Je inteligentnejšia ako väčšina vysokoškolákov a to má už skoro 100 rokov. Joj, až sa mi tlak dvíha nad niektorými vyjadreniami a to sa tiež snažím podporovať moje deti vo vzdelaní.
@drahomirrra Presne by to na ňu sedelo @top_manazerka, nie si to Ty?
Včera sa nazvala naozajstnou elitou národa 😁
A čo akože znamená manažérka? Nadnárodnej korporácie s 10 000 zamestnancami alebo manažérka v obchode na sídlisku?
Kazda matka zvlada multitasking, planovanie uloh, rozvrhovanie kapacit, manazment zdrojov, aj financii, pracu s ludmi, vzdelavanie a ucenie "podriadenych", ma vedomosti z mnohych oblasti, ktore denne vyuziva, vie obsluhovat vsetky technicke zariadenia, ktore su v jej posobnosti, je zaroven psychologom, lekarom, zdravotnou sestrou, kucharkou, upratovackou, ucitelkou, animatorkou...
Toto vsetko su predpoklady pre dobreho manazera. Takze ano, mohla by robit manazera.
@viestta prepáč, ale porovnávas neporovnatelné
@viestta toto si bohuzial nemyslim... tam treba uplne ine kompetencie a uplne inu senzibiliitu a vediet priorizovat veci a terminy a riadit ludit primerane ludi... mne staci par rokov v tej pozicii, ze dobre viem, ze s tym, co robim a riesim doma, to nema absolutne nic... teda ano mozno ten multitasking...tam to ale zacina a konci...
som matka a som manazerka (mimochodom tiez bez vzdelania v tvojom svete autorka) a teda ano, zena starajuca sa o domacnost, dieta, castokrat manazujuca aj manzela svojim sposobom je manazerka svojej rodiny ale nie nie je to automaticky predpoklad, ze kazda matka moze byt manazerka 🙂 chce to kusok viac ako zabezpecit chod domacnosti a starostlivost o dieta, aby niekto mohol tvrdit, ze teraz automaticky mozem byt manazer
ano matky toho zvladaju vela ale predsa len tie manazerky (a nemyslim manazerky podlahovych ploch alebo sanity) musia toho zvladat kus viac - obzvlast ak okrem ludi, riesia aj financie, KPIs, profitabilitu, ....je to kus o inom ako viest rodinu a rodinny rozpocet akokolvek podobne to moze zniet
Moc to prežívaš však to bola iba taká fráza....ak to myslela vážne tak jasne že je to hlúposť (to že niekto vie zvládnuť chod domácnosti s neho nerobí manažéra).
To že človek ktorý má SŠ je bez vzdelania je teda ale riadna hlúposť, nuž ja v svojom okolí poznám veľa ľudí "iba" s strednou školou a sú aj manažéry.
Tiež si myslíš hlúposti podobne ako tvoja kamarátka, ona že manažér môže byť každá matka a ty že človek s SŠ je bez vzdelania 😂.

@evaachesa tak v nadeji, ze taku blbost si mysli viacero mamiciek, dufam, ze sa nespozna.