icon

Na akú prácu sa hodí kreatívny introvert?

14. máj 2024

Ahojte. Mohli by ste mi prosím poradiť akým smerom sa mám vydať a na akú prácu sa podľa vás hodím ak ma baví kresliť, navrhovať, umelecký písať, skladať piesne, básne, písať knihy, ale zároveň ma baví hlboko premýšľať, "filozofovať", riešiť hádanky, zákerné úlohy, počítať, a zároveň ma baví anglický jazyk? Som introvert a neviem na akú školu mám ísť, lebo ak by tá práca bola čisto o umení, prestalo by ma to baviť, a ak by som mala stále iba počítať, zbláznila by som sa z toho. Premýšľala som nad architektúrou ale vraj je to dosť ťažké.

Strana
z2
harrisson
14. máj 2024

Hlave aby si dokázala zarobiť. Tie ostatne veci môžeš robiť ako hobby popri tom 🙂

hsara99
14. máj 2024

Graficky dizajn / marketing? 🙂

mandzula
14. máj 2024

Reklamná tvorba, marketing.

vanilkovazmrzka
14. máj 2024

So vsetkym vymenovanym… praca v mekaci 🫣

Teda su to vsetko pekne zaluby, vsetko sa da aj studovat, ale tazko sa tym bude zivit… ten graficky dizajn z toho vychadza ako najracionalnejsia volba

Na architekturu potrebujes aj matiku a fyziku, a najma vediet sa predat.

domkakvet
14. máj 2024

Pozri si informacne listy predmetov na architekturu a budes mozno z toho vediet viac, mali by byt zverejnene na stranke skoly.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
14. máj 2024

@vanilkovazmrzka z matematiky a fyziky mám veľmi dobré známky, ale neviem ako to bude na strednej 😶 a práca v mekáči nepripadá v úvahu, buď by som zapálila všetko lebo neviem variť, alebo by sa mi vybila sociálna baterka pri toľkých ľuďoch 😂

ss1908
14. máj 2024

ahoj ja mam podobne zaujmy ako ty, strednu mam v odbore graficky design, presla som aj dva roky na vyske ten isty odbor a vtedy ma to prestalo bavit a uvedomila som si, ze len cisto grafika ma nebude naplnat ako zamestnanie, skor ako hobby. Teraz idem studovat marketing, idealne chcem robit v reklamnej agenture marketing / copywriting

vanilkovazmrzka
14. máj 2024

@autorka ved to som ani nemyslela vazne 😄 len bohuzial absolventi takychto odborov casto koncia v takychto neodbornych profesiach… drzim palce v rozhodovani, ale mozno ze ked budes trochu starsia tak aj to vnimanie ludi sa trochu zmeni 😌

fairyy
14. máj 2024

graficky dizajn pri tomto nastupe AI neviem ci je to prave orechove

lakebabe
14. máj 2024

Marketing / design

mareka49
14. máj 2024

Predškolská pedagogika?
Učiteľka 1 až 4

autor
14. máj 2024

@vanilkovazmrzka pochopila som, aj ja dúfam, že sa to zmení a ďakujem ❤️

autor
14. máj 2024

@fairyy to neviem, ale podľa mňa sa AI nikdy nebude rovnať človeku ✌🏻

tiezjedna
14. máj 2024

behaviorálne vedy

fairyy
14. máj 2024

z pohladu zamestnavatela, ktory vecne bude setrit si necha jedneho UX experta, ktory bude generovat cez AI dizajny...je to skusenost od nas z firmy a takisto sa to udialo v par dalsich firmach... tym sa nechcem.hadat a tvrdit, ze nemas pravdu, ale sa snazim naznacit riziko nizkeho prijmu a slabej ponuky prace na trhu

majlo1234
14. máj 2024

Copywriting/marketing

babulkomale
14. máj 2024

@vanilkovazmrzka skúšala si niekedy? Málokto vydrží. To nie je sedkať niekde v kanclíku a nechtíky si pilníčkovať. Dosť ľudí to vzdá.

larinka552
14. máj 2024

Poradila by som ti v prvom rade nejaky IT odbor. Pri vyvijani novych aplikacii a programov treba byt kreativny, trochu umelec, aby to nejak aj vyzeralo a zaroven mat logicke myslenie. Uplatnila by si to, ze ta bavi riesit hadanky, ulohy a pocitat. Super je aj to, ze ovladas Aj lebo to je samozrejmost v dnesnej dobe..
A co je dolezite IT oblast je velmi perspektivna a ak by si sa snazila, tak nudzu o pracu a peniaze by si nemala nikdy 😉

janinah
14. máj 2024

Psychológ ťa vie otestovať a poradiť ,využili sme pri dcére a už to aj vyštudovala a je spokojná.

mirkam3
14. máj 2024

Podľa mna nejaká architektúra alebo trebars aj pedagogika (mnohé z toho by si využila ako učiteľka v materskej škôlke napr) - záleží, čo u teba prevláda, ake mas očakávania ohlasom zárobkov, možnosti, atd.. A ten zvyšok záľub kľudne premen do nejakého hobby. Všetko samozrejme v realite nesklbis do 1 super povolania, ale to určite vies.

vanilkovazmrzka
14. máj 2024

@babulkomale nechapem zmysel tvojej otazky ;)

martinmmartin
15. máj 2024

Ak ti ide matika a fyzika smeruj ku kariere servis lubovolnych pristrojov pre ich vyrobcov ( medicinska technika, roboty vseliake atd ).
Budes sama jazdit (lietat) kade tade ,prides, kuknes, opravis, das si kavu, odides.
Idealny stav pre introvertov, krasne zaplatene
Malovat a basnit mozes ked ti bude meskat lietadlo

autor
15. máj 2024

@larinka552 aký IT odbor presnejšie?

stvura
Autor odpoveď zmazal
autor
15. máj 2024

@stvura mám same jednotky

autor
15. máj 2024

@stvura a ucivu zatiaľ rozumiem rýchlejšie než niektorí moji spolužiaci a baví ma to 🤷🏻‍♀️ horšie je, že čo bude na strednej

stvura
Autor odpoveď zmazal
larinka552
15. máj 2024

Presny odbor ti neviem povedat, kedze ich su desiatky a nove odbory v IT neustale pribudaju...
Ale v principe by na tom az tak nemuselo zalezat, ze ktory konkretny odbor. Kedze po absolvovani uz by si sa vyprofilovala v praxi.

autor
16. máj 2024

@stvura ja sa bojim že sa mi už nebude chcieť na vysokú, že si to rozmyslim za tie 4 roky a nebudem mať v rukách nič, ale áno, umelecká by ma až tak nebavila

Strana
z2