Náročné otázky na pohovore na pozíciu sociálnej pracovníčky
Ahojte, bola som na pohovore na miesto soc.pracovník v zariadení ss s mentálne postihnutými. Dojem katastrofa. Také otázky mi dávali, ako by som sa hlásila na riaditeľku banky. Či som vydatá, koľko detí, samozrejme,mala som v životopise tzv.hluché obdobie a to chceli všetko dopodrobna vedieť. Zo sociálnej mám len bc a prečo som nepokračovala ďalej?
A či viem koľko klientov tam majú a to som nevedela, strašne veľa otázok sa ma pýtali doslova grilovali a taký nedobrý pocit som mala. A ešte či viem čo obnáša práca sociálnej pracovníčky. 🤦
Pani riaditeľka na mňa,,a čo ste taká strnulá v tvári ste introvert?
Potom otázka na peniaze a súviselo to s tým prečo som nepokračovala ďalej na mgr, pretože u nás v meste napríklad sociálna pracovníčka s bc je v rovnakej platovej tabuľke s mgr, čiže možno rozdiel minimálny a ona že ale sociálna práca je poslanie 🙈
Ako, je to poslanie, ale z toho sa mi deti nenajedia . . .
1. Otázky k rodine a deťom - nemusela si odpovedať. Nemajú povolené sa to pýtať. Dá sa to diplomaticky obísť.
2. Otázky o práci, o ich SS - to sú normálne otázky. Ak niekam ideš na pohovor a nejdeš robiť upratovačku, tak si predsa zistíš nejaké tie informácie o zariadení. Nebudeš sa predsa hlásiť niekam, kde nevieš aspoň zbežne, čo ťa čaká. A ak nevieš odpovedať, tak to nie je žiadna tragédia. Nie vždy chcem, aby mi človek vedel odpovedať. Niekedy je podstatné, aby som videla, ako reaguje.
3. Bola si strnulá? Ak áno, pýtam sa to aj ja. Pýtam sa, ako sa cíti človek, prečo sa cíti nepríjemne. Nechcem zamestnať niekoho, kto je strnulý, vážny, nevie sa usmievať a byť v pohode. AK je človek iba v strese, tak to väčšinou diskusiou na túto tému zlomíme. Ak nie, tak potom je to o človeku, že je taký a na niektoré pozície sa taký človek proste nehodí.
4. Otázka o pokračovaní mgr - normálna otázka. Tiež ma to vždy zaujíma, prečo si človek nedokončí VŠ aspoň na úroveň druhého stupňa. Vôbec nie je podstatná platová trieda. Ide o to, že ma zaujíma, aké ambície ma dotyčný kandidát. Mať "iba" Bc nie je zlé, ale je normálne sa zaujímať, prečo človek nemal záujem pokračovať.
5. Čo sa týka toho, že práca v SS s mentálne posktihnutými ľuďmi je poslanie - áno, je. Je to podľa mňa neskutočne náročná práca, brutálny zaberák na psychiku. Áno, tvoje deti sa z toho nenajedia. Ale môj názor je, že ak to takto vnímaš, tak to asi nie je práca pre teba. Áno, mali by títo ľudia zarobiť oveľa oveľa viac. Ale v prvom rade, túto prácu by mal robiť niekto, kto vie byť nad vecou, kto nie je vzťahovačný, vie sa usmievať, byť v pohode, mať človeka na prvom mieste.
@melanta V 90% s tebou suhlasim, ale personalisti by si tiez mohli uvedomit,ze clovek neprisiel na party,ale pohovor,mozno mu na tej praci zalezi,tak je nervozny, trochu strnuly a to je ako dovod,preco ho nezobrat,ked inak sa na poziciu odborne hodi?? Ja som vesely,zabavny clovek, v kazdom kolektive ma mali radi, aj sefovia boli spokojni s mojou robotou,ale na pohovore,na kt.mi zalezi,som vzdy nervozna, aj ked sa usmievam,nie je to vychillovany usmev. Som proste zodpovedna a takto sa to prejavuje. Naposledy sa ma tiez pytali,ze sa im zda,ze som nervozna, pretoze som sa zapozerala bokom a rozmyslala som,co sa chcem este opytat. Tak som im to aj povedala,ze nie som,len rozmyslam. Ja niekedy fakt nechapem. Problem je,ked sa clovek nepyta,aj ked rozmysla a pyta sa,lebo je hned automaticky nervozny strnuly introvert...Ja uz mam z tych pohovorov tiez pocit niekedy,ze ked clovek povie A,cakaju B, ked sa zatvari nejak,tak oni cakaju,ze sa mal tvarit inak. A to sa nebavim o ziadnych riadiacich poziciach, tam chapem,ze sa iste povahove crty overuju.
Mňa sa bežne keď som hľadala prácu pýtali.
Máte deti? Koľko a vek. Plánujete ďalšie ak áno kedy. Dokonca raz sa ma personalista opýtal či už mám za sebou sterilizáciu (mám 3 deti).
Tak ma to zarazilo že som sa opýtala a vy?
Inak na OCR, či PN nechodím. Teraz som bola na PN týždeň po veľmi dlhej dobe a išlo o zákrok v nemocnici. Áno mohla som ostať PN kľudne aj mesiac. Ale načo.

@sisska96 * zdrhneš na materskú a potom musia platiť materskú *
odkedy je zmena že materskú vypláca zamestnávateľ?
potom by sa mal pýtať či je žena sterilizovaná 🙈 lebo dieťa sa môže podariť aj neplánovane
@maranco si to vystihol