Nechcú ma do práce, lebo som Rómka
Ahojte vystudovala som hotelovu akademiu s maturitou hladam si zamestnanie do hotela ,ci uz recepcia alebo chyzna .Pracovala som v jednom znamom hoteli cca 4 roky cize prax mam .Najprv som bola chyzna neskor recepcna .Ja som isla na matersku a hotel sa zrusil skrachoval .Teraz ked si hlasam pracu tak cez telefon ok pridte na pohovor mate prax ako nahle pridem hned mi povedia ze uz je obsadene .Na druhy den volala kamoska jej povedali ze je to volne .Stalo sa mi to uz 3 krat som dost sklamana naposledy som kontaktovala dany hotel a bolo mi povedane ze romovia nemozu robit v prestiznom hoteli ...Nasla som si nakoniec pracu ako upratovacka v nemocnici myslite si ze je to fer ??
už žiadnym fotkám neverím.... mali sme tu takú pred pár dňami - mala kopu rečí o ženách v 40tke čo sú spustené - vyzerajú ako geriatria - a potom hodila nejakú požičanú fotku... no celé zle....
@deti95060810 nieje to pozicana fotka ,ak to urobi jeden neznamena ze to robi kazdy
Až ma to nahnevalo....skúšaj ďalej, povedz si, že nevedia o čo prišli, ich chyba nie tvoja, veľa šťastia pri nájdení práce ;)
Nerozumiem načo tá fotka. Chcela si počuť že si pekná? Či si čakala že ťa do práce príjmu preto ako vyzeráš? Nevieme aké máš vystupovanie na pohovoroch, alebo aký robíš celkový prvý dojem. Možno ťa ani nediskrimimujú, len jednoducho to nemáš v sebe. A je jedno či si Rómka alebo nie.. No v každom prípade, fotka bola úplne zbytočná, to o tebe nič nehovorí.
@gabym ta fotka bola na to aby ste si nemysleli ze tam prisla nejaka spinava romka .No bolo mi povedane ze prave preto ma nezobrali ze som romka len treba lepsie citat .Pekny den
No ktovie ako to naozaj bolo 🤷♀️
@gabym no mozno preto ze tam boli vsade zeny na pohovore mozno boli zakomplexovane tak sa vyhovorili na to ze som romka ...Aj to je mozne
Vies, v dnešnej dobe je na jedno miesto vela uchadzacov a moze sa stat, ze ta casto nevyberu. Moze prist niekto s lepsou praxou, s moznostou vacsej flrxibility, ak nema deti, u teba aj "hrozi" dalsia materská.... Tam nemusi byt jeden jediny dovod, ze ta neprijmú len to, ze si Romka. Len casto to potom spadne na to, ze ine dovody ty nevidis.
Ano, si pekná, ale to na pracu nestaci. Takze nebud sklamana a hladaj dalej 😉
Zase netreba sa čudovať, bohužial s tvojím etnikom má veľa zamestnávateľov nepríjemné skúsenosti, či už majú dlhé prsty alebo po pár dňoch odídu a je normálne, že nik nechce zbytočne riskovať. A také že zažaluj je smiešne, už vidím ako sa niekto prizná k niečomu čo povedal len z očí do očí. Aspoň ked povedia napriamo vieš čím to je a nie je to tebou, že sa nevhodne prezentuješ na pohovore a tak. Ale mladá kočka s maturitou, to je škoda upratovať v nemocnici. Predavačku v nejakom malom obchodíku by si nechcela skúsiť robiť? Takých ponúk je dosť, ak tam vydržíš rok-dva, tri, potom možno sa ti podarí aj tá recepčná napríklad, ak zamestnávateľ bude vidieť, že si spoľahlivá. To by mohol byť dobrý odrazový mostík pre teba.
Veľmi pekná si. A pracovitá. Hlavne, že nám chcú doviezť migrantov a pracovitú rómku diskriminujú. Posielaj žiadosti ďalej, uvidíš, že sa zadarí 😊
@valeria_h dakujem ano tak som to myslela .Samozrejme neodradilo ma to hladam dalej
@valeria_h Kto nám sem chce priniesť migrantov a odkiaľ???🙄🤔 Ci pan Mazurek povedal??
@stanulienkat Ty si tu chýbala 🙈 Ty Mazurek 😛
@valeria_h 😘
Aj ty si nám tu chýbala so svojím strašením s migrantami.
S problemom nepomôžem, ale si naozaj veľmi krásna žena. Mne osobne je napríklad úplne jedno kto ma "obsluhuje" pokial je milý a profesionálny. Je mi ľúto, že Ťa hneď diskriminuju.
Tiez mám dve kamarátky Romky, sestry a majú úplne tu istú skúsenosť. Pritom obe vzdelané, šikovné, našťastie si prácu našli a na vyšších pozíciách, ale až mi bolo do plaču, keď mi hovorili ako sa k nim správali, len kvôli pôvodu.
Držím palce!
@marsmykkok ano hadzu nas do jedneho mecha nehovorim ze vsetci
@limoncino dakujem ano no su aj negativne skusenosti
@markus1 z Kosic
@markus1 dakujem ja som tak presne zacala z chyznej som prestupila na recepciu
Odhliadnime uplne od faktu, ze si romka. Zo skusenosti na MK fakt, ze mas deti moze byt rovnako limitujuci, polka 'bielych' matiek ma problem najst pracu po RD rovnako ako ty.
Skolu ah prax mas super. No Vela uchadzacov stroskota pre ine veci, napr zly prvy dojem. A vsetkym sa povie dakujem, vybrali sme ineho/uz sme miesto obsadili.
Oblecenie, cas prichodu, ako vstupis do dveri, ako sa tvaris, rec tela, podanie ruky, intonacia. To vsetko ma zasadny vplyv.
To je take lahke, vyhovorit sa na farbu pleti (vek, pocet deti, postavu, pohlavie 🤦).
Bohužiaľ,diskriminácia je abude vždy. Možno by ťa nevzali aj keby si nebola rómka. Veď koľko žien s malými deťmi je diskriminovaných,lebo ....deti budú chore, atď.

Vyzeras byt sikovna, mlada a pekna baba. Drzim palce, niekedy to maju aj neromovia tazke. Nevzdavaj to.
@bloger to by si nebol ty, keby si si nevyhonil ego na ukrajincoch.😉