icon

Nechcú ma do žiadnej práce

5. apr 2023

Som zúfalá ☹ a zrejme aj neschopná ☹ ako to že ma nikde nechcú? Pošlem 50 životopisov a ozve sa jeden ☹
A nechválte sa mi tu s tým ze vy ste si našli prácu za tri dni (a chceli vás hneď na tri ďalšie miesta) to mi bohužiaľ nepomôže… už aj bez toho mám depresie.
Hovoria mi, nech sa nenechám odradiť, ale ja už som z toho tak vyčerpaná a znechutená ☹
Ak by niekto vedel o niečom v Košiciach, prosim dajte vedieť ☹

zuzuliennka1
6. apr 2023

a ty mas aku uroven anglictiny? ze tu do mna vyskakujes? neovladas ani zaklady, tak na mna si ty nevyskakuj a nezavid

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
6. apr 2023

@zuzuliennka1 Ake Zavidenie? Co mate vsetky s tym zavidenim? Moja Anglictina je na C1, plynula. Rustina slabsia, cca B2. Neviem sice, naco su ti tieto info, ked si sama zadrela hovadinu o preklade a tlmoceni, najma ked ako tomocnicke ti musi byt zrejme, ake su fakty. Ale teda stempel asi nemas a “tlmocis” navolno.

zuzuliennka1
6. apr 2023

@drahomirrra mam na to skolu, ty “stempel”.
a stempel nepotrebujem, kedze neprekladam pre oficialne institucie. ale to je tak, ked tomu nerozumies, vypisujes tu kraviny.
mam z jazykov statnice

drahomirrra
6. apr 2023

@zuzuliennka1 Ok, tak prekladaj. Tvoja odpoved tej Saschi je tak B1 uroven, ale ja sa hadat nejdem. Mne je to jedno. Prisla si sem, zhodila autorku, strasne si chcela byt zaujimava ohladne skol a jazykov, pritom sama mas rezervy jak hovado a ides zhadzovat ine zeny. Sa tiez daj do normalu. Ak si studovala jazyky, tiez si nestudovala ziadne terno a od FEI STU mas riadne daleko.
A ano, boti a kvazi headhunteri posielaju na linkedine ponuky kde komu.

modrykonik33
6. apr 2023

@zuzuliennka1 pre boha, schopní ľudia si na nikom nepotrebujú honiť ego ako ty 😃 to musíš byť strašne úspešná žena keď toto robíš

P.S. bez ľudí, ktorí neovládajú cudzie jazyky by si nemala čo žrať tak im môžeš byť skôr vďačná 🙈🤫

zuzuliennka1
6. apr 2023

@drahomirrra ja som jej v prvom rade napisala, aby si nasla jazykove kurzy a na sebe zamakala, kedze posiela 50 zivotopisov a nic z toho. Tak chyba asi nebude v ostatnych, ale v nej.
Ma podla vsetkeho skolu, ktoru proste v zivotopisoch headhunteri hadzu do kosa, ved to je znama vec, ze take skoly na slovensku mame.
Ale dobre, absolvovanu skolu spat nevezme, tak teda treba zamakat na inych veciach, bez cuduich jazykov sa dnes clovek nikam nepohne a aspon jeden, idealne dva jazyky dnes vyzaduju do kazdeho lepsieho zamestnania. Lebo vzdy v prvom rade zavazi absolvovana skola, ale take eso v rukave ona nema, musi zamakat inde. Ale ona ma na vsetko odpoved, a chyba jej sebakritika. Ale nenecham sa tu od nej urazat. Ja jazyky ovladam perfektne.
Normalne som jej napisala, preco teda jej zivotopisy koncia v kosi a co preto ale moze urobit. A to sa paninke nepaci.

zuzuliennka1
6. apr 2023

@drahomirrra jazyky - ziadne terno? ty tiez vies zadriet.
jazyky treba dnes vsade a keby to bolo take jednoduche a samozrejme, ako pises, autorka by uz ovladala aspon 3.
neovlada poriadne ani jeden.
nech si spravi kurzy a pracu si najde hned

drahomirrra
6. apr 2023

@zuzuliennka1 Nie, jazyky niesu dnes ziadne terno, nakolko ta vedia strcit do vrecka 20rocni, ktori si idu na Netflixe a ovladaju oproti tebe este aj zvraty, frazy a nuansy jazyka, ktore ovladaju najskor ti, co v jazyku ziju denne. Jazyky su humanitny zamer, ano, ziadne terno. Nechapem, co sa zavzdusnujes. Pisat o headhunteroch v slovenskych realiach je s prepacenim nanajvys sproste, neznale pomerov. Autorka nejde do Esetu, ani do Microsoftu. Tu su uplne normalni personalisti, autorka nie je Top CEO nadnarodnej spolocnosti, aby sa o nu bili headhunteri. Tak o com tocis? Ty ides davat rady, ako sa zamestnat? Skutocne??

drahomirrra
6. apr 2023

Ak ma autorka UPJS, ma uplne normalnu skolu, s normalnym backgroundom, nik nic nebude hadzat do kosa, nema predsa ziadny dubnicky technologicky institut a ine skvosty. Dalsi odveci a blby komentar.

zuzuliennka1
6. apr 2023

@drahomirrra sama pise, ze ma viacmenej zbytocny odbor, lebo sa okolo toho kruti a nechce napisat fakultu. Preco asi. Napisali jej hned na zaciatku, nech napise aku ma skolu, vykruca sa z toho. A do kosa jej cv ocividne hadzu, ked pise, ze ich posle 50 a ozve sa jeden. Odveci komentare mas akurat ty. Ale skus jej teda poradit ty, aj ponuknut rovno pracu, ocividne sa vyznas. nech sa paci, pani odbornicka

zuzuliennka1
6. apr 2023

@drahomirrra zvraty a nuansy v jazykoch ovladam aj ja, mna 20rocni s jazykom do vrecka nestrcia 😅 lebo okrem tych tvojich zvratov a nuansov ovladam aj odborny jazyk. tak laskavo uz do mna ty nevyskakuj.

yoxinka
6. apr 2023

@zuzuliennka1
Mňa by veľmi ale že veľmi zaujímalo, akú školu máš ty. Nabehla si sem a ukradla si si totálne celú diskusiu pre seba a furt to dookola točíš o jazykoch a headhunteroch. Mám xy kamošov, známych, kolegov hocikoho, 99% má nejakú klasickú slovenskú vysokú školu ako tuto autorka. Niektorí sú zamestnaní v obdore, ktorý študovali, iní nie, niektorí vedia 5 jazykov, iný vedia nejako anglicky, niektorí nevedia žiaden jazyk. Príklad. Kamoška je liečebný pedagóg, vedie centrum včasnej intervencie, nevie jazyky, lebo ju to fest nebavilo. Má toľko roboty, že nevie kde skôr skočiť. Takže sa, prosím ťa, upokoj, prestaň tu vkuse džubať do autorky a točiť tie svoje haluze. Poznám len jednu skupinu ľudí, ktorých naháňajú headhunteri. Môj muž s kolegami. Sú to vysokošpecializovaní IT odborníci. Bežne Slováka neatakujú headhunteri. Ty píšeš, že prekladáš. Na prekladanie potrebuješ štátnicu a C2 úroveň. To zrejme nemáš, takže prekladáš len tak načierno, neoficiálne. Ja som mala učiť slovenčinu ako cudzí jazyk, 5x sa ma opýtala pani v jazykovke, či to mám vyštudované. Ja fakt neviem, kde sa v tebe berie to sebavedomie a drzosť.

drahomirrra
6. apr 2023

@yoxinka Ved unavne je, len ked ta oznaci 5x za sebou, uplne vidno tie chaoticke myslienkove pochody, ake ma. Zbrkla, neuvazena, nerozmysli, nepremysla co ide pisat, potrebuje stale nove a nove komentare.

drahomirrra
6. apr 2023

@zuzuliennka1 Keby si ovladala jazyk tak, ako hovoris, tvoja odpoved pre tu nemku by bola po nemecky, kedze vies na B2, alebo v anglictine by uplne inak vyzerala. 🙂

zuzuliennka1
6. apr 2023

@yoxinka z oboch jazykov mam statnice, aj uroven c2, len uz nie uplne aktivne, kedze som na materskej zopar rokov, aktivne jazyky momentalne nevyuzivam, takze som z nich prirodzene trochu vypadla.
budu stacit nejake jazyk. kurzy a som naspat.
neprekladam nacierno, mam vystudovane jazyky a z oboch aj statnice.
tak ma uz laskavo nechaj na pokoji.
jazyky dnes vyzaduju uz aj od predavaciek v obchode, bez nich sa proste nepohne, a ked ich neovlada, aj to moze byt dovod, pre ktory autorku nepozyvaju na pohovory.
tak si treba vstupit do svedomia a zamakat

zuzuliennka1
6. apr 2023

@drahomirrra ty si stojis na kabli?? pisem ze som uz dlhsie doma na rodicovskej a z aktivneho jazyka som vypadla, nepouzivam ich.
ci ty si aj po rokoch materskej hned na druhy den ovladala vsetko v praci na rovnakej urovni ako pred materskou?🤣🙈🤦🏼‍♀️

drahomirrra
6. apr 2023

@zuzuliennka1 Nie, neovladala. Ale nerobila som zo seba hrdinku, aby som si pohonila ego na inej zene, ked sama mam obrovske rezervy. To je cele. Ja sa s tebou tahat nemusim, sama si sa dobre strapnila.

zuzuliennka1
6. apr 2023

@drahomirrra Tak vidis. Preto som odpisala v anglictine, lebo do nemciny sa musim dostat.
Hrdinku zo seba nerobim a ani si nenahanam ego ale nenecham sa tu urazat. A uz mi nic neodpisuj. Dakujem.

lenka188
6. apr 2023

Autorka, mas tu z mojho pohladu dost vela zbytocnych komentarov tykajucich sa tvojej skoly. Mam dojem, ze malo ludi si uvedomuje, ze nase skolstvo je v dost katastrofalnom stave. Vacsina absolventov vylezie z vysokej skoky a ma pocit na trhu prace, ze tu ma mate a trhajte sa o mna. Ale realne z vysokych skol vychadzaju ludia uplne nepripraveni na prax. Tym chcem len povedat, ze ked sa uchadzas o administrativu, je to uplne a totalne jedno aku vysoku skolu mas. Dolezite su skusenisti. Nic ta nepreda na trhu prace viac ako skusenosti. Anglictina B2 by mala byt zaklad. Ale stale, B2 ma trilion inych uchadzacov, to by mal byt uz standard, to nie je to, co ta preda, opat su to len skusenosti. Ak nemas nejaky naozaj talent na IT, tak by som sa tomu na tvojom mieste vyhla. Ano, je tam malo ludi, ale na odbornych poziciach, testerov je vela. A opat, IT bez anglictiny je pruser. Na tvojom mieste by som energiu venovala anglictine, aspon nech ju mas na tej urovni, ze dokazes urobit pohovor. Vysperkuj si zivotopis, snaz sa vytazit z doterajsich skusenosti maximum. A asi by som skusila hladat nejaku juniorsku poziciu v korporate, tak prax az tak velmi nevyzaduju. Ale jazyk ano, to je dnes alfa omega. Drzim palce pri hladani prace 🙂

yoxinka
6. apr 2023

@zuzuliennka1
Jediný človek, ktorý by mal dať niekomu pokoj si ty a mala by si sa prestať navážať do autorky. Autorka píše, že sa zdokonaľuje v IT a zároveň si zdokonaľuje jazyk. Čo si furt na nej mastíš ego, že nemá dobrú školu???? Opäť sa pýtam, akú školu máš ty??? Všetky moje kamošky, ktoré študovali tlmočníctvo a prekladateľstvo pracovali popri materskej. Všetky robili preklady alebo doučovali jazyky. Pár hodín týždenne, lebo to je dream job práca pre ženu na MD a RD. Bežne dali dieťa na obed/večer spať a odučili lekciu. Alebo po večeroch prekladali. Tak sa udržali s jazykom v kontakte celý čas na materksej. Už tu prestaň splietať o jazykoch a školách. Autorka sa dokáže naučiť hocičo, na čom bude makať a je jedno, čo študovala. Keď nemáš pre ňu normálnu radu ako mnohé baby tu, tak prestaň sa už v tejto téme vyjadrovať. Mimochodom, neviem si predstaviť, že si mala nemčinu na úrovni C2 a padla si na A1, že v nej nevieš vysmoliť nejakú jednoduchú vetu a ja byť headhunter píšúci nemecky pri čítaní tvojej odpovede dvihem obočie. Ozaj mi prídeš ako zakomplexovaná osoba, ktorá si tu prišla na autorke trošku dvihnúť sebavedomie, lebo inak to nedokážeš a nejaké ohurujúce vedomosti tiež nemáš.

valeria_h
6. apr 2023

@zuzuliennka1 Len na úrovni B2? To je slabota, keď už sa navážaš do autorky čakala som, že C2 🙈

zuzuliennka1
6. apr 2023

@yoxinka boze ty tiez nevies citat s porozumenim??
Pyta sa, preco sa jej z 50 zaujmov ozve jeden. No preto. Napisala som jej hned na zaciatku, aby si hladala jazykove kurzy a zdokonalila jazyk. Aby si dala skontrolovat zivotopis, nehlasila sa na prekvalifikovane ponuky, Rok sa vzdelava v oblasti testovania IT. A nevie si najst pracu? Tak asi bude chyba niekde inde. A este tu prska na vsetky strany a uraza (sa).

zuzuliennka1
6. apr 2023

@valeria_h kopla si si, uz je ti lepsie?

valeria_h
6. apr 2023

@zuzuliennka1 Vôbec to nebol môj zámer, to robíš Ty autorke 🙂

zuzuliennka1
6. apr 2023

@valeria_h tak na mna nereaguj.

yoxinka
6. apr 2023

@zuzuliennka1
Ok a teda, akú máš školu vyštudovanú? Lebo na to si potrpíš a drankala si to od autorky. Tiež to nebude žiadna sláva, že? Tie jazyky si študovala na univerzite? To máš nejakú pedagogickú, max. filozofickú fakultu. Ale vypisuješ tu ako by si bola súčasť partie chalanov, ktorí založili Eset 🤦‍♀️. O tých tvojich špičkových jazykových vedomostiach tiež dosť pochybujem, lebo ak raz vieš jazyk na C2 nezabudneš to na materskej. Keby si šikovná, na materksej/rodičovskej si jazykom krásne privyrobíš a nie že ho zabudneš až tak, že nevieš kočke odpísať na nemecký mail nemecky, tak dáš totálne primitívnu anglickú vetu 🤦‍♀️. Boli tu príspevky, kde jej baby ponúkli nech sa im ozve do firmy. Nie je nič, čo autorka nezvládne, len musí makať a možno potrebuje trochu usmerniť. IT nie je pre každého, možno to nie je jej cesta ale skúsila. Jediný, kto tu prská na všetky strany si ty. A furt dokolečka dokola ako taký verklik si píšeš svoje, lebo len ty jediná máš pravdu …

drahomirrra
6. apr 2023

Autorka, ak este citas pozri aj WTA na ajtyvit.sk.
Baby su velmi sikovne, verim ze sa do IT dostanes, ak mas na to vlohy - aj anglictina sa popri tom zvezie.

modrykonik33
6. apr 2023

Polovica Slovenska nevie jazyk a sú zamestnaní 😃 wau aké prekvapko pre zuzulienku