icon

Nechcú ma do žiadnej práce

5. apr 2023

Som zúfalá ☹ a zrejme aj neschopná ☹ ako to že ma nikde nechcú? Pošlem 50 životopisov a ozve sa jeden ☹
A nechválte sa mi tu s tým ze vy ste si našli prácu za tri dni (a chceli vás hneď na tri ďalšie miesta) to mi bohužiaľ nepomôže… už aj bez toho mám depresie.
Hovoria mi, nech sa nenechám odradiť, ale ja už som z toho tak vyčerpaná a znechutená ☹
Ak by niekto vedel o niečom v Košiciach, prosim dajte vedieť ☹

kepassa
6. apr 2023

Uvedomte si,ze nie jazdy je na jazyky a nic to ine o nom nevypoveda, iba to, ze nie je schopny naucit sa ich. Príklad moja sestra, vystudovala v ČR Masarykovu un. nejaku analyticku matematiku, dve firmy sa o nu hned trhali a pritom nevie absolutne po anglicky. Moja 15 r dcera vie viac...kolkokrat mi pise na fb ze potrebuje surne napisat nejaky mail v anglictine a pritom moja anglictina je B2. Ja zas nemam taky mozog na matematiku a prirodne vedy ako ona. Uz davno mala ponuku do nemeckej firmy ale mala podmienku naucit sa nemecky. No nevydalo. Nema na to prosto. Zaraba slusne ale mimo Ciech sa neposunie, pretoze jazyk....ja nevravim, ze nie je potrebne na sebe pracovat a zdokonalovat sa ale zas nemozeme byt vsetci vo vsetkom perfektni. Ja mam vystudovanu tiez vs, v kt.sa absolutne neuplatnujem ako tisice dalsich ludi. Zacala som studovat to co ma bavi elementarnu pedagogiku. Pre mnohych zas nejaky zbytocny odbor, v kt. platovo do vysin nepojdem. Ano je to pravda. Ale uz nechcem robit to co ma nebavi. Mam uz dost rokov na to aby som stale uvazovala, ze som uz davno mohla byt PaedDr. alebo spec.pedagogicka. No ano...mohla. Ludia robia chyby. Som ale inak nastavena ako ked som mala 20/ 25 r.
Keby som vedela vtedy co viem teraz plno veci urobim inak, vela veci a rozhodnoti neurobim vobec. Vela rozhodnuti pre mna vyplynulo az zivotom a detmi...A
IT nie je pre kazdeho. Neviem si predstavit seba robit v it sfere. Nemam na to. Ani by ma to nijako nebavilo. A podla mna treba hladiet aj na to co nas bavi. Pretoze inak je to denno-denny boj, ktory aj tak casom konci rekvalifikaciou

poleva
6. apr 2023

Boze zeny ani ja si neviem najst pracu, mam uz aj obmedzenia, / zdravotne/ ale nevzdavam sa...Nehadajte sa, autorka sa chcela vyrozpravat , nedari sa jej, a ja ju uplne chapem...Chce robit klasicku administrativu, ziadne manažerske funkcie, resp.nič čo je akože vyššie.Je veľka nezamestnanosť, každy pomôže najprv rodine znamym a potom daju inzerat...Ja som tiež reagovala teraz na 1.miesto a splňala som všetko, aj to zdravotné.Po týždni som zavolala, nedalo mi a pani uprimna, že ani nevidela moj životopis ..Niekto ma stastie, je na 1 mieste cely život, niekto strieda, dokonca musi odist , aj ked velakrat neopravnene..Tiez sa mi nedarí, asi pred mesiacom som reagovala tiez na 1.miesto, a pani, ze 150 ziadosti dostala..No a vyberaj z takeho poctu..Nehadajte sa tu, az zle sa to aj mne cíta prave tymto prechadzam, a tiez sa povazujem za schopnu a sikovnu...Je to velakrat o stasti..ale aj o znamosti.Viem o tom svoje

yoxinka
6. apr 2023

@poleva
Ahoj. Ja som tu pôvodne mala len jeden príspevok, kde som sa pýtala na dôležitosť fotky, ale autorka toho príspevku už nereagovala. Ale to, čo tu vypisuje zuzliennka1, to sú také bludy, že mi to normálne dvihlo tlak. V jednom kusa sa navážala do autorky, pričom ona sama nejaká hviezda nebude, lebo takto povýšenecky a drzo úspešný a vyrovnaný človek nereaguje. Držím ti palce, aby si si rýchlo našla prácu 😉.

hylary
6. apr 2023

Akú máš teda tu výšku? Nechce sa mi to hľadať v spleti týchto nezmyselných komentárov. Dik

poleva
6. apr 2023

@yoxinka dakujem krasne , si milá..no nevzdavam sa, ale je to ťažke, ale každe povzbudenie poteší a dá silu ísť o krok ďalej 🙂

mary888999
6. apr 2023

@zuzuliennka1 panebože, zrejme nevieš nič ine len jazyky 😃, tak radsej ostan na materskej, lebo okrem prekladatelskej agentury ta nikde nevezmu 😧, si totiž hašteriva, nekolegialna, neempaticka a nevieš sa spravat.

zuzuliennka1
6. apr 2023

@modrykonik33 tak preco sa autorka nevie zamestnat? este aj s rocnym it kurzom. a z 50 poslanych zivotopisov sa ozve jeden? mali by sa jej ponuky sypat, ze nebude vediet, kam skor, nie?

zuzuliennka1
6. apr 2023

@mary888999 ja zamestnanie mam, o to sa ty neboj

bessie12
6. apr 2023

Autorka, nechcela by si skúsiť aspoň na začiatok to zahraničie? A medzitým by si si hľadala prácu na Slovensku.
Tiež som si v KE nevedela nájsť prácu.

valeria_h
6. apr 2023

@mary888999 A ešte jej chýba sebareflexia.

mary888999
6. apr 2023

@zuzuliennka1 nie moja, nebudu sa jej sypat. Tak to totiž vo svete chodi, vitaj v realite.

zuzuliennka1
6. apr 2023

@mary888999 🤣🙈 sarkazmus a ironia ti asi nic nehovoria, ze?

kocurikpupcek
6. apr 2023

@zuzuliennka1 mali by sa jej sypať? To ako vážne? 😳

mary888999
6. apr 2023

@zuzuliennka1 rozum ti odišiel tiež na matersku ?

zmrzlinka2021
6. apr 2023

@poleva

Nie je dolezity pocet zivotopisov, ale pocet kvalitnych ludi, a tych je na slovensku velmi malo.
Rukami mi preslo kopec zivotopisov a bola to velmi velka bieda. Polovica ludi fluktuanti, ktori striedaju pravidelne zamestnania.
Na pohovoroch mnohi s debilnymi otazkami typu "A nebude to tazke?" - Toto nikto normalny nezapoti.

Momentalne ludia su velmi nedostatkovy "tovar" a ano, je vela nezamestnanych, ale podstatna cast z nich su nepouzitelni pre práce, kde treba zapajat zmysli, hlavu..

yoxinka
6. apr 2023

@zmrzlinka2021
Ty sa tu prezentuješ ako top odborníčka na neviem čo všetko, ale teda z toho, čo si zatiaľ ukázala, tak jazykové schopnosti žiadna sláva a slovenská gramatika ti zjavne robí tiež dosť problémy. A … stále sme sa nedozvedeli, akú školu si študovala … 🤔

zmrzlinka2021
6. apr 2023

@yoxinka Ja mam gramatiku slabu, ale vidis, dari sa mi 😉
Treba poznat svoje kvality, ale aj nekvality a je to uplne v poriadku.
Niekto je super v gramatike, iny v matike, ine v komunikacii 😉
A v tom je krasa zivota, vo vztajomnom doplnani sa

drahomirrra
6. apr 2023

@poleva V akom meste hladas?

poleva
6. apr 2023

@drahomirrra kosice 🙂

poleva
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 ja si hladam do skoly za informatorku, reagovala som.aj na miesto ze 4 hodiny info a 4 hodky upratovat, nakolko len takto mozem zo zdravotnych dovodov..Ale aj tak tlačenka...Mam aj prax, aj skolu...Najradsej vsak predavam, som taky typ..Bavi ma praca s ludmi..Moja veduca sa o mne vyjadrila,citujem...Raz predas aj stolicku, na ktorej sedis...bohuzual uz zo zdravotnych dovodov uz nemozem pracu kde sa stoji...Cize nehladam nejaku extra pracu, kde su extra poziadavky🙂 Ale rovno mi bolo povedane, ze miesta na vratnici su obsadene roky vopred...

domireb
6. apr 2023

Ak je to pre autorku ešte aktuálna téma, tak ti môžem popísať z môjho pohľadu, keď som v Ke hľadala babu na administratívnu pozíciu. Čo som vylučovala a životopisy neriešila - prax, vek, deti, vzdelanie, plat. Zamestnávateľ preferoval šikovnú mladú babu po škole, u nej bol väčší predpoklad, že mu do roka neodíde na materskú. Plat bol úprimne taký, že všetky VŠ by skôr či neskôr hľadali ďalej, lepšie ohodnotenú ponuku. Deti - na danej pozícii nebol nijaký zástup, čo by v prípade OČR vedel urobiť urgentnú robotu, nad bola už len manažérka,ktorá by musela robiť robotu za oboch. Taktiež sa mohlo stať, že šéf niečo potreboval 16:33, to sa nedá, keď 16:30 si už oblečená a utekáš do škôlky... Máš 30, nemáš deti, to sa z CV dá odhadnúť, neviem, akú máš VŠ, na teba by mi majitelia asi tiež povedali nie - nie, lebo pôjde na materskú, nie, lebo s VŠ bude hľadať ďalej a nebude jej stačiť plat, nie... A prax, jazyk, to by ťa tiež vylúčilo. No a že mi prišlo 300 CV na jednu ponuku, tak motivačné a omáčky okolo som fakt nečítala, takže tam by si musela zaujať hneď v prvých riadkoch - z vyššie uvedeného.

poleva
7. apr 2023

@domireb prečo len očr? Sme ľudia, každý môže ochorieť , môže isť na operáciu , môže sa stať hocičo. A verte každý je zastupiteľný..Ale prišlo vam 300 CV, a tak to je všade..A takisto mladá ze je po skole, ze taku ste hladali, nikde nie je napisane ze je sikovnejsia, alebo zodpovednejsia o tej zodpovednosti by sa dalo popisat..no..aj my sme do predoslej prace dali prednost mladej, a ani neprisla a ani sa neospravedlnila.Tak sme dali sancu dôchodkyni a ta prisla este aj pol hodinu skôr.Vzdy je to len a len o ludoch..Ani zo zivotopisu nevycitate cloveka ani z motivacneho listu.Papier znesie vsetko..A realita moze byt inde..Ja som tiez robila asistentku riaditela v poistovni, bez praxe, bez nicoho, mala som stastie a vybral ma , nezaujimal ho moj zivotopis, robil vyber tak ze ma dal rovno za PC , a preskusana som bola hned..Moze niekto pisat omacky, co ovlada ..A bola to moja Naj praca a naj riaditel akeho som mohla v zivote mat...Naucila som sa uplne vsetko..A mala som aj super kolegynu, velmi ochotnu...pomohla mi..Kvoli stahovaniu som po rokoch odisla , bola by som tam dodnes🙂

iwesska
7. apr 2023

@poleva Ak rada predavas,tak obchodnych zastupcov potrebuju vsade,aj na HO som videla - po telefone predavat. Na vratnici ta je skoda. Ja som presne opacny typ - vyprodukujem akykolvek text na akukolvek temu, hlavne nie rozpravat a predavat😃

iwesska
7. apr 2023

@domireb No mne keby ste pri pohovore povedali,ze sa jedna o nezastupitelnu pracu,tak aj ked by som splnala vsetky vase poziadavky,nenastupim. Ako moze takto ne/fungovat firma,ze to vsetko stoji na 1 cloveku? A ked ho zrazi auto a mesiac a viac bude PN,hned ho prepustite ? Alebo ako moj byvaly sef,budete dotycnej kazdu chvilu do nemocnice vypisovat,kedy uz pride,lebo vy musite platit PN a nema kto robit? Samozrejme,ze je v zaujme kazdeho,aby odrobil co najviac kvoli peniazom,ale zivot prinasa rozne situacie a aby som sa za "nie bohvieaky plat" stresovala,ze nemozem ochoriet,tak sa potom ani necudujte,ze sa hlasi tolko nepouzitelnych ludi.

poleva
7. apr 2023

@iwesska asi by som to lepsie nenapisala 🙂 opisala ste to super..Ved clovek potrebuje pracovat a aj chce, ale ak ochorie uz je nepotrebny..? .A dakujem za mile slova , z domu by ma to nebavilo, napr.telekomunikacne firmy , ja som velmi rada medzi ludmi, len uz ako som pisala vyššie, zo zdravotnych dovodov, hladam skor sedave , na skole sa premelie vela ludi, deti a deti mam tiez velmi rada 🙂

domireb
7. apr 2023

@poleva preto iba OCR, lebo zamestnavatel nechcel zenu s malymi detmi, co bude kazdy mesiac pre sopel doma, vsetci vieme, ako to v skutocnosti chodi, ze preco maju zeny po materskej problem najst robotu
Neutocte na mna obidve s @iwesska, ja som nevravela, ze nemoze byt pn dovolenka, ze clovek nemoze mat volno, ze ti bude dakto volat do nemocnice, v pohode sa dalo ist lekar, kadernicka, pisala som o OCR, preco taku kandidatku zamestnavatel nechcel.

maxalla
7. apr 2023

Za mna:
- fotografia do zivotopisu patri. Nie fotka o zrkadlo, alebo urobena mobilom. Poprosil aby som nejakeho kamarata, ktory foti, nech ti urobi jednu - dve profesionalne fotografie a dala jednu do zivotopisu
- ak sa hlasis na administrativu, mozno si na tuto poziciu prejvalifikovana a potencialni zamestnavatelia sa mozu bat, ze budes chciet prilis vysoky plat, alebo ze ta praca prestane naplnat a po chvili (chap po menej ako po dvoch rokoch) im odides niekam, kde svoju VS vyuzijes
- slobodna a bezdetna v tridisiatke (ak to spominas na pohovore) moze v preklade znamenat: o chvilu bude chciet odist na matersku, kedze jej uz "bezi cas". A aj ked ti to nikto nepovie priamo, pre niektorych to moze predstavovat blikajucu kontrolku.

alebo ich mozno odradzujes niecim inym.

maxalla
7. apr 2023

Este dodam, ak si v tridsiatke nezamestnana a predtym nemas ani ziadne relevantne pracovne skusenosti, to je dalsia vec, ktoru by som ako potencialny zamestnavatel zvazovala. Bez pracovnych navykov di "vychovat" pracovnika, ktory mozno dlho nevydrzi.. je to risk.

maxalla
7. apr 2023

inak ja motivacne listy citam, ale az pri poslednych 2-3 finalistoch. 🙂

iwesska
7. apr 2023

@domireb Preco to hned beries ako utok? Tvoje slova: "na danej pozícii nebol nijaký zástup, čo by v prípade OČR vedel urobiť urgentnú robotu, nad bola už len manažérka,ktorá by musela robiť robotu za oboch" Tak v pripade OCR by ju nemal kto nahradit,ale v pripade dlhsej PN uz by to bolo v pohode? Prepac,ale neverim. Je to cista diskriminacia. Moj muz ma HO a ja mam 2 deti a aj casto chore a na OCR nechodim. Ale vsak ani deti do zivotopisu neuvadzam,presne z tohto dovodu. Zamestavatela to ani nema co zaujimat,ci niekto ma alebo nema deti a ako si zariadi ich starostlivost pocas choroby. Ale tak dakujeme,ze si nam priblizila,ako to realne vlastne chodi. Teraz som este vdacnejsia za mojho zamestnavatela,ktory ma deti a teda respektuje a nema problem zamestnat ani matky🙏