icon

Nechoďte do práce chorí

ace123
9. apr 2025

Podla mna na ludi, co chodia do prace chori caka v pekle zvlastne miesto. Minuly tyzden prisla kolegyna do prace, ze nieco na nu lezie ale v pohodke 2 dni odpracovala, ja s nou skoro 8 hodin v kuse a samozrejme ze po tych 2 dnoch to uz u nej naplno prepuklo. Ja som ochorela 4 dni po nej a niekolko kolegov so mnou. Aspon ze mozme robit home office ze? Ale ziadna slava to teda nie je lebo hned rano ta boli hlava a spal by si najradsej do 10. No najhorsie bolo ze moja mama dostala termin na operaciu a ani som sa s nou nemohla predtym vidiet osobne lebo som tusila ze budem chora aj ja. Operacia nastastie dopadla dobre ale logicky chcete svojho blizkeho vidiet pred takym niecim. Keby som nemohla poslednykrat stretnut svoju mamu lebo kolegyna prisla s nadchou do prace tak jej prepichnem pneumatiky, poskriabem auto a dam vypoved. Tak len tolko k ludom co chodia do prace chori.. Ostante doma! Nikdy neviete co nakazenim ostatnych sposobite

Strana
z3
dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@ace123 Kolegyni si to povedala?

dzulli1980
9. apr 2025

Lebo Ty zostávaš s každou nádchou na PN, pravda? ... och, toľko egoizmu ...

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
hsara99
9. apr 2025

Úplne ta chápem. U nás v office na jednom oddelení je ale napríklad nadriadená, ktorá doslova “núti” ľudí si odchodiť dni v office (mame hybridný pracovný model) a nezaujíma ju či si chora či zdravá…

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
9. apr 2025

@ace123 tak to mi je luto, ale je taka doba, teda neviem ako to je u vas v praci, ale nie kazdy si moze dovolit zostat doma na PN, nepisem teraz o sebe, ale je vela takych zamestnani, kde jednoducho musi clovek prist, aj chory, lebo mu uz napriklad nepredlzia zmluvu.

aandrea9
9. apr 2025

@ace123 prepichnes pneumatiky, poskriabes auto 🤔 tak ty sa určite dostaneš do neba.

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@ace123 Takze dobre tomu rozumiem, ze si prisla vynadat anonymne cudzim ludom, namiesto toho, aby si vynadala kolegyni. Tak to je hlupy postup a vysledok nulovy😉

aurora33
9. apr 2025

@ace123 treba to povedať aj osobne.

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@ace123 A co Ti pomoze, ze prides vynadat na MK ludom, ktorych sa to netyka? Ja nemam problem povedat kolegyni to, co si myslim. Ty mas, tak trp.

inga93
9. apr 2025

@ace123 ak mas moznost ostat na HO, preco si teda neostala doma ty? nehovoriac o tom, ze si sa rovnako mohla nakazit kdekolvek od kohokolvek

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
dzulli1980
9. apr 2025

U nás napr. neexistuje home office, každá má malé deti, takže to tam máme semenište bacilov ... ja takisto, pokiaľ nezvraciam, nehnačkujem, nemám horúčky do roboty chodím ... aj s antibiotikami ... "nemohla som mamu vidieť pred operáciou" ... vieš to je tak, na iných hádžeš vinu, však si si mohla zobrať voľno ... a nakazila by si sa nejakou inou "mňamkou" na ceste za mamou ... také zvláštne mi to príde ... iní sú necitlivé, neempatické hovädá, len Ty si lietadlo.

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
9. apr 2025

@ace123 Je uplne jedno, kde ja robim, ja mam ten luxus, ze ak mi nieco na kolegyni vadi, tak jej to nemam problem povedat a tak isto sa ani ona nemusi bat, povedat pravdu mne, tak to medzi normalnymi ludmi chodi. Ty nevies slusne povedat pravdu, Ty radsej pojdes pneumatiky rozpichat, lebo Ty si ta slusna, tak potom musis drzat hubu a trpiet😉

inga93
9. apr 2025

@ace123 ak na nu nieco liezlo, nemohla si to nevidiet 🙂 napriek tomu si s nou ostala v kancli

patta89
9. apr 2025

Dufam, ze aj to zvlastne miesto v pekle, mas uz aj ty rezervovane....lebo neverim, ze si nikdy v zivote nebola chora v praci...ak Ti to vadilo, tak treba si otvorit usta v praci a nie tu moralizovat na pokeci

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
nika23t
9. apr 2025

@ace123 presne viem, o čom píšeš... Mala som kolegyňu, ktorá pravidelne k nám chodievala ukaslana, usoplena, aj s vyššou teplotou. Pričom sme jej navrhli, že prácu za ňu urobíme, hoci potiahneme nadčasy, ale ona nie, musela tam chrcat, nadávať na všetko a nakaziť nás. Pravidelne v čase chripok aj 3krat 🤦🏻‍♀️ A keď sme sa ozvali, urazená na dva týždne. A aj tak sa nič nezmenilo. Tak sme my sedeli v kancli s ruskom, kým jej neprešlo. Sú ľudia, čo sú tak bezohľadní, až to boli. Ja som do práce chorá nechodila, bolo mi samej nepríjemné, keď som tam mala byť usoplena a ukaslana. Tých pár dní som zvládla doma. A prácu som si dorobila neskor. A neexistuje nenahraditeľný zamestnanec, takže reči o tom, že nie každý môže homeoffice sú sebecké blbosti. Lebo človek sa vždy dá na chvíľu nahradiť, jeho práca sa dá prerozdeliť. Na pár dní, nehovorim o mesiacoch.

inga93
9. apr 2025

@ace123 chory clovek sopli, kasle, mozno sa niecim dopuje.. ale tvoja kolegyna urcite ziadne priznaky nemala, len tisko suchala nohami a o dva dni si odbehla pre ATB 🙂

ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
ace123
autor
Autor odpoveď zmazal
abbey1
9. apr 2025

@ace123 Ja som prekvapená, koľko ľudí na koni schvaľuje chorých ľudí v práci, choré deti v škôlke, v škole. A dokonca covidove svätuce zrazu píšu, že aj choré do prace chodia.
Nie, keď sme chorí, snažíme sa nechodiť do kolektívu ľudí. Keď som chorá, oznámim to klientom a hodiny ruším i za cenu ušlého zisku.

hopsas
9. apr 2025

@ace123 moja bývalá kolegyňa na toto bola expert. Nikdy nebola na PN lebo veď nižšia výplata a permanentne nakazila celý tím. Chodila do roboty aj vo vysokych horuckach a neodišla ani keď ju šéf o to osobne prosil.

mimirka32
9. apr 2025

@ace123 ja ta chapem, tiez mam na to nervy.Ine je, ked clovek robi pracu, ktoru nemoze robit doma, ale ked ma moznost byt na HO, ked je prechladnuty, tak naco sa trepe do kancelarie do open space a kasle, smrka a kycha tam. Ja tiez potom vzdy ochoriem, tyzden na to vacsinou ochorie aj muz. A pritom by sa tomu dalo lahko vyhnut keby ludia viac mysleli na ostatnych

nika23t
9. apr 2025

@abbey1 vsak? Mňa tiež presne toto udivuje, akí sú tu všetci zhovievaví voči chorým v práci a v škole. Že to nikomu nevadí, že mu niekto kašle do tváre. Chcela by som to vidieť v realite.

katica06
9. apr 2025

@nika23t vo väčších spoločnostíach áno ale v malých nie, u nás nikto nie je ani len v podobnej pozícii ako som ja, žial niekedy niektoré termíny nepustia

Strana
z3