Nemôžem si nájsť robotu kvôli škôlke

14. sep 2022

Ahojte,synček má ešte adaptacne v škôlke.Cely september bude chodiť len do obeda.Otazne je ako ďalej.Nechce v škôlke jesť,zje iba polievku.Ucitelka nechce ho nechať na celý deň v škôlke že bude hladný keď neje.Ze aby som ho naučila jesť.Ja neviem prečo neje v škôlke.Doma je normálne aj polievky aj druhé hlavné jedlo.Moja mama hovorí že ja ako dieťa tiež som nejedla v škôlke nič a nikto z toho nerobil vedu.No teraz synčeka neviem kedy mu dovolia na celý deň byť v škôlke.Rada by som si našla už robotu,kvôli financiám.Zijeme len tak tak, nič navyše si nemôžme dovolit.Poradte ako na dieťa aby zjedol v škôlke všetko čo mu dajú.?Ja by som bola rada keby už chodil na cely deň a ja do roboty.

ivanabat
14. sep 2022

Zo skúsenosti Ti môžem povedať, že začne jesť, keď bude hladný a hlavne bude vidieť ostatné deti ako jedia. Je v adaptačnom období, ono to trochu času zaberie, kým si úplne zvykne. Kamarátka robí učiteľku v MŠ a mali tam 5 ročné dieťa, ktoré celý život jedlo len pomixované polievky a pilo len smoothies (rodičia boli vegáni a neviem ešte čo konkrétne), žuť jedlo vôbec nevedelo a do dvoch mesiacov sa to krásne naučilo. Maminka potom bola smutná, že takú stravu vyžadovalo aj doma. Takže trpezlivosť, ak doma normálne synček jedáva, bude časom normálne jesť aj v škôlke. A teda ešte dodám, že je minimum detí, ktoré zjedia všetko v škôlke. Môj syn nikdy nejedol sladké hlavné jedlo a dcéra zas nechce jesť v škôlke mäso.

vamajka
14. sep 2022

To co su za moderne vystrelky - adaptacne v skolke. Obidvoch synov som od zaciatku vodila na cely den. Myslim, ze zo zaciatku sa tam poriadne naje minimum deti, ved od hladu nezomreli a doma to dojedli. Normalne by som oznamila, ze idem do prace a dieta budes vodit na cely den a hotovo

lenka7477
14. sep 2022

Najhoršie čo si mohla spraviť naučiť dieťa chodiť pred spaním domov, adaptačné obdobie mesiac ? Mala si ho dať hneď na celý deň, aby nemohol s tebou manipulovať takto. prvý mesiac ma väčšina detí svoje výtrty , skúšajú či maminy či oteckovia povolia... Hladný nebude neboj, ked papá doma normálne , tak len v škôlke trucuje...

autor
14. sep 2022

@ivanabat Učiteľka hovorí že môj zje len polievky a šťavu z mäsa.Ale tuhé jedlo mäso nechce vôbec.Rano mu dávam doma raňajky,v škôlke desiaty sa ani nedotkne.Maju vseliake nátierky,to on ani neľúbi.A keď dôjde domov tak si pýta doma jesť.
@vamajka Treba mať adaptacny,nemohol hneď na celý deň.Len učiteľka si myslí že klamem že doma je normálne a v škôlke nechce.Hovori mi aby sme doma trénovali jedenie lyžicou,lebo zje len v škôlke polievku a šťavu z mäsa a že aj to občas netrafí presne do úst a zaspini sa.Som myslela že pôjde do škôlky na celý deň a ja do roboty.No opak je pravdou.

autor
14. sep 2022

@lenka7477 Ja som ho chcela hneď na celý deň.Len v škôlke že treba adaptacny.Tak od začiatku je iba doobeda.Prvy týždeň presol pýtala som sa učiteľky či môže od pondelka na celý deň.Ze hľadám robotu.Povedala že nemôže že najprv si musí zvyknúť a nechce jesť všetko,to je problém,tak nemôže na celý deň.

lenka7477
14. sep 2022

tak potom je chyba v učiteľke ... ved sú to malé deti, čo sa zašpinia pri jedle , stane sa .
A nátierky nejedávali ani moje deti ...

dievcacitajucelist
14. sep 2022

Ja som taká rada, že si napísala 😊😁 môj je tiež na adaptacnom pobyte v škôlke minulý týždeň boli len hodinu a pol...učiteľka zhrozena, že nič nezje a ani nepije...tento týždeň sú do 12-tej a zje iba druhé jedlo...žiadna polievka, ani chlebík, ani voda...doma sa naje normálne aj pije ja už som mu sľúbila, že dostane bager, keď bude v škôlke papať no neviem ci to zaberie. Ja nastupujem do práce v októbri tak verim, že do vtedy sa rozpapa

anonymous87
14. sep 2022

Nepotesim ta, moj nejedol v skolke dva roky 😂 a potom teda aspon trochu ale nie vsetko. Nikto to neriesil 🤷‍♀️

vamajka
14. sep 2022

Divne dieta si po mesiaci ako tak zvykne na skolku s tym. ze sa ide pred spanim domov a potom sok v skolke sa aj spi a dalsi mesiac revov, ze nechce spat v skolke

kiki68
14. sep 2022

No asi by som menila skolku. Dieta tam je nervozne a preto nechce jest. A ked tam chces ostat tak povedat na rovinu, ze od toho datumu idem do prace a poradte si ako viete. Tak tiez nemozes byt rok doma s tym, ze oni nevedia robit adaptacku.

medea2003
14. sep 2022

Tak to je tvoj syn na tom skvele, ze zje aspon polievku, moj syn nezjedol v skolke nic a tym myslim ani desiatu ani olovrant, cele tri roky! to by sme sa nacakali, kedy mozem ist do prace, keby sa riadili takou filozofiou, ze cely den nemoze zostat, kym sa nenauci jest. On je pritom velky jedak, aj bol, ale len doma. Vonku nezje ani za nic.. Teraz nastupil do prveho rocnika v skole a trosku sa snazi, ale stale mam pocit, ze tvoj zje v skolke viac ako moj v skole 🙂

ivanabat
14. sep 2022

Ja by som vydržala, ako vravím, toto s tým jedlom je podľa mňa úplne normálna fáza. On začne jesť. Ja som však oboje svoje deti dala na celý deň, aby si proste zvykli, musela som sa vrátiť do práce, lebo som jednorodič, žiadne brávanie na obed sa u nás nedalo realizovať.
Toto nie je dlhodobý stav, že nejedáva. Ja by som to však zmenila na celý deň v škôlke, vtedy by sa najesť musel, lebo by hladný nevydržal a oni tam nemajú len nátierky, ale aj jogurty, prípadne piškóty a výživu. Niečo by si našiel, čo mu chutí, a časom by možno aj tým nátierkam dal šancu. Koľko má synček rokov?

luccija
14. sep 2022

Zvlastny postup.Ako ucitelka co robila s detmi Ti poviem, ze tak jedava 3/4 triedy.Jedol aj doma polievku a hned druhe?ja ako dospela nezjem 2 vecu po sebe.Ine je adaptacne nech si zvykne, neplace...ale podmienovat to jedlom je zvlastne.Ja som vzdy povedala rodicom, ze skoro nic nezjedli nech im daju doma.Jednoducho jedneho dna povies, ze uz chces, aby bol cely den je prijaty...ak by chodili do skolky len deti co zjedia desiatu, obed, olovrant je ich tam 5

luccija
14. sep 2022

Hlavne to nerozpravajte pred malym, lebo naschval nebude jest😆aby mohol ist domov.

angelovka
14. sep 2022

@kiki68 bohuzial my sme to mali podobne, dcera nastupovala z jasli do skolky, zvyknuta byt do pol 4-4, no v skolke adaptacny tyzden do 10tej a potom tyzden do 12( uplna blbost) a potom bolo z toho dieta rozhodene. Na otazku preco ich nenechaju dlhsie: lebo to tak maju zauzivane, nic menit nebudu a bodka. Ich nezaujima co rodic, ze praca a pod.

nique
14. sep 2022

Moj plakal 2 roky kazdy den. Jedol minimalne. Takze ranajky doma, desiata v skolke len suchy chlieb. Obed obcas polievku, olovrant nic, to uz jedol doma. Teraz je predskolak a skolku ma velmi rad.

hilda08
14. sep 2022

Ja mojmu každé rano citam vsetko co bude jest a vravím mu ake je to dobre ako si pochutí a vzdy učiteľky vravia ze zjedol vsetko a este aj pochválil kuchárky 😆 mozes skusit…hlavne sa s ním za to nevadit nech mu to este viac nezhnusis, skus dako docieliť nech sa proste na to teší…a nie “jooj mate natierku to ty nelubis”

maris5
14. sep 2022

Moj syn nastupoval pocas roka, takztiez nejedol. Rano sa najedol, desiatu odignoroval, obed nezjedol. Potom isiel domov, kde dostal obed. Malicky spokojny, jeho brusko bolo plne. Po tyzdni ked nam to doslo, sme mu povedali, ze on bude mat prazdne brusko a bude hladny, ked nezje obed, lebo doma obed nedostane. Takze malickeho sme zobrali naobed, obed nejedol a dostal az olovrant. Po tyzdni zacal v skolke normalne jest. Treba mu vysvetli, ze to jeho brusko bude hladne a prazdne, lebo nespapa obed.

kiki68
14. sep 2022

@angelovka Ako toto sme mali aj my, ale ked rodic musi do prace, tak to aj musia respektovat. No u nas to riesili niektori tak, ze po dieta neprisli a povedali, ze su v zacpe a smola. Ze mame dat dieta spat 😀 co s nimi spravis ako ucitelka? No nic 🤷‍♀️😂

kiki68
14. sep 2022

@maris5 nas zas v skolke doslova zerie, az sa hanbime pomaly 😂 doma sa ledva chyti jedla . Clovek by neveril

autor
14. sep 2022

@dievcacitajucelist Ja neviem ako či mu niečo slubit keď zje všetko alebo ako naňho aby jedol.A tá učiteľka sa pozerá na mňa ako keby som klamala že doma pekne zje všetko a v škôlke nič.Je to také nepríjemné.
@anonymous87 Túto to riešia.
@vamajka On by tam aj ostal spať,len keď učiteľka nechce ešte dovoliť,ja neviem.
@kiki68 Není nervózne,chodí rád do škôlky.
@medea2003 Aspoň niečo zje môj,no nechápem prečo tak lipnu učiteľky na jedle a prečo nemôže už teraz chodiť na celý deň.
@ivanabat Ja by som ho nechala na celý deň,len učiteľky nechcú.Prvy týždeň ráno plakaval.No tento týždeň už ide teší sa do škôlky.Ma 3 roky a 4 mesiace
@luccija Doma zje aj polievku aj druhé.No nedávam mu plne taniere ako máme my dospelý.Jemu tak menej.
@nique Môj plakal prvý týždeň ráno,no tento týždeň už v pohode ide rád do škôlky.Najprv bol problém že ráno plače tak hneď mi povedali že len doobeda.Uz neplače teraz je problém že málo zje.
@kiki68 Fu to by som ja nedala že nedojst preňho až po 15tej,čo by na to učiteľka by mi dobre vynadala že má dovolené len na pol dňa.

danieli
14. sep 2022

Nečítala som všetky názory, napíšem iba z mojej skúsenosti s mojimi deťmi, obaja sú králi vo vymýšľaní s jedlom, čo ja ako človek bez neobľúbeného jedla ťažko chápem, milujem jedlo ako také, v škôlke nejedli, zjedli máločo a málokedy, ale nikdy mi nikto netvrdil, že nemôžu byť kvôli tomu celý deň, boli od začiatku celý deň a čo ich to naučilo? ochutnať od hladu nové veci 🙂 naučili sa na niektoré jedlá, ktoré by som doma do nich ani bagrom nedostala a stále síce vymýšľajú a po ceste domov by už trávu okolo cesty hrýzli od hladu, ale fungujú normálne a obohatili si jedálniček

evkamotka
14. sep 2022

Ma stres z noveho prostredia, tak ma stiahnuty zaludok a neje. Nemas ho co ucit, ked sa otuka, aj mu zacne viac chutit

A co su to za vymysly, ze nemozes ist do prace kvoli nejedakovi? Haha, to by pol slovenska nechodilo do skolky. Mozno ma stres alebo zle varia, kazdopadne ty ides do prace a učiteľka sa s tym vysporiada alebo nevysporiada. Btw, ked ma syte ranajky, asi hned ani nie je na desiatu hladny

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
14. sep 2022

Nechápem, čo za nové výstrelky teraz vymýšľajú v Škôlkach. Mama robila celý život v škôlke, prešlo jej rukami xy detí, a nikdy sa nerobili také cavyky. Proste škôlka je preto ze rodič musí do prace a dieťa tam chodí aj z iných Dôvodov. Nie každý si môže dovoliť prepych adaptacneho mesiaca, či dvoch či koľko.
Adaptacne obdobie? To co je? Dieťa šlo do škôlky normálne vždy na celý deň, áno, niektoré revali, iné nie, potom si zvykli.
Jedlo? Jedno zjedli chlieb, iné pol obeda, ďalšie na olovrant sa nafutrovalo, iné bolo hladné nejaké dní.
Žiadne neumrelo od hladu, ani neplakalo celé roky.
Že na par hodín, aby tam nebolo cez obed a naučiť ho jesť? To ako sa dá?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. sep 2022

@evkamotka Nechcú mu dovoliť na celý deň,že celý september nech chodí len doobeda.Tak nemôžem do práce.A ktovie čo zas mi povedia v októbri či už môže konečne na celý deň.Ja píšem len to čo mi učiteľky hovoria.
@jaskolka Ja tiež len pozerám čo to mi hovoria.Som si myslela že pôjde tam hneď na celý deň a ja si môžem hľadať robotu.No takto,
@elizabet173 Dočkám do konca septembra ako učiteľky kázali a dúfam že od októbra uz môže chodiť na celý deň.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonymous87
14. sep 2022

No podla mna by nemali. Z deti je to bezne 🤷‍♀️

jaskolka
14. sep 2022

Jojoj, mama spomínala bežne, že trebárs dve deti chceli len maslovy chlieb. Ok, kuchárka im natrela dva krajce stále a iné deti mali trebárs nátierky, a podobne.
Jeden neznášal geanko na krupicu, fajn, mal len čistú. Inému krajala mäso hádam do odchodu zo škôlky v 6 rokoch a ďalším dvom dávali na pitie len čistú vodu.Do iného zase nedostali nikdy žiadne mäso, a par detí dokonca nechcelo absolútne polievky.
Toto je celkom v pohode, nikdy preto nekazala rodičovi, aby nedal dieťa do škôlky, kým nebude jest vsetko. Povedala to akurát rodičom ako informáciu a to bolo všetko