Nemožné si nájsť robotu
Ahojte,mala som školenie na úrade práce,som evidovaná a poberám podporu.Pani keď ma uvidela povedala že to ste vy čo hľadáte na jednu smenu.Ano od 7 do 15tej.Ze to je nemožné si nájsť takú robotu mi povedala.Aj vy si to myslieť že je to nemožné?A čo mám byť x rokov evidovaná na úrade pokiaľ deti nebudú mať 10 rokov a môcť ostať aj samé doma a ja môcť chodiť na smeny?Poraďte mi akú prácu by som mohla robiť na jednu smenu?Dakujem
Upratovačka, pomocná sila do kuchyne, poštárka a podobne. To sú práce, kde vieš deti obriadiť. Alebo teda naozaj začať piecť. Je to makačka, ale si doma, časovo flexibilná a zarobiť sa dá slušne. A na živnosť žiadne väčšie výdavky nepotrebuješ. Prípadne ešte opatrovateľka.
Existuje este jedna moznost - nepaci sa ti to co ti ponukaju tak zacni studovat a uberat sa tym smerom aby si si nakoniec tu jednosmennu pracu mohla najst.
Čo tak opýtať sa v okolitých reštauráciách či hoteloch na prácu v kuchyni, vyučená si a môžeš u nich piecť zákusky, hm? A keď k tomu fakt nemáš vzťah, tak sa rekvalifikuj - bude to chcieť investovať do kurzu. Pedikúra a manikúra je vždy žiadaná napríklad.
@h2 Aj ja to vidím že veľa ľudí pece na objednávky,no pochop že ja neviem piecť.Ludia majú vseliake požiadavky, tá torta alebo zákusky musia aj pekné vyzerať aj dobre chutiť.Nie každá má na to nadanie.A aj ostatné veci,na to treba aj miesto kde piecť.Ked na živnosť tak vybaviť vseliake papiere a rozbehnúť živnosť nie je zadarmo.Ked načierno tak tŕpnuť kedy kto nahlási.To není len tak že niekto povie veď pec.
No, ked Ti skolu vybrala mama a Tebe sa nepacilo, tak si si potom, ako dospela mala urobit taku skolu, ktora by bola podla Tvojho vyberu. Darmo sa teraz stazujes, ze si sa vyucila za nieco, co Ta vlastne nebavi.
@dskjhfdlkdjhl Nemohla,lebo som musela rýchlo dorobiť školu a potom pracovať a dávať rodičom peniaze.
Nie, nemusis cakat 10 rokov, kym budu deti vacsie, len treba pohnut rozumom a nieco pre takyto pracovny cas aj urobit, napriklad si urobis skolu zdravotneho asistenta 2 rocneho a mozes sa hned zamestnat na 8cky napriklad niekde v domove alebo aj v nemocniciach viem, ze kazda ruka dobra
Tak počas rodičaku si mohla niečo študovať, alebo kurzy, alebo popracovať na to pečení. Niekam sa musíš pohnúť, ak nechceš robiť na 3 smeny vo výrobe.
Upratovat u niekoho domacnost?
Kto chce, hlada sposoby, kto nechce, ma vyhovorky.
@dskjhfdlkdjhl Ty asi na dedine nezijes, vsak?
@beata_k neuveris, som z dediny, ale teraz byvam v meste. takze viem ako to je na dedine.
@dskjhfdlkdjhl Zrejme si uz zabudla.
@beata_k Nie, nezabudla, ja nemam problem s pamatou. A ani nehladam na vsetko vyhovorky, zijem tak, aby som nemusela nariekat.
@dskjhfdlkdjhl Nenarieka. Prisla sa popytat a poradit lebo ma zaujem.
@dskjhfdlkdjhl Podľa toho sa riadim,len nie vždy to funguje.
@beata_k Pozri, bolo jej dost poradene, ale nic sa neda. Nech si kazdy urobi na to svoj nazor. A Ty si jej hovorkyna? Poradila si jej nieco?
@dskjhfdlkdjhl Ano. Navrhla som aby upratovala domacnot. Nie, nie som jej hovorkyna. Hadam sa mozem vyjadrit. Ci nie?
Opatrovatelky cez urad? Sprav si opatrovatelsky kurz a myslim, ze robotu budes mat hned... V mestach to je dost ziadane... Opatrovateliek je malo.
to sa na teba v tej škole nič nenalepilo (aj keď ťa to nebavilo), že tak zavrhuješ to pečenie? Odvtedy si nič doma neupiekla? A ak teda svoju jedinú odbornosť tak zavrhuješ, čo tak nejaké rekvalifikačné kurzy? Skúsila si si niečo nájsť?
Skús pohľadať miesto pomocnej sily v kuchyni alebo upratovačky v škole, škôlke. Len tie tiež bývajú v malých mestách obsadené. K deťom je to ideálne v tvojom prípade.
@beata_k Mozes sa vyjadrit, ale nevidim jediny dovod, preco zrovna k mojim prispevkom. Neviem tak celkom co od toho cakas. Ja som sa sem radit neprisla, takze mne radit nemusis. To, ze sa Ti moje prispevky nepacia, to je len Tvoj problem, nepotrebujem poradcu ani v tom, co mam/nemam pisat. Akurat takymi inkvizicnymi cviceniami zahlcujes diskusiu. Ja o takuto debatu zaujem nemam, prisla som poradit a debatovat prioritne so zakladatelkou.
@danica2711 Pečem doma na sviatky,no to není ono.To by som nepredala,no pre nás to stačí,myslím ako doma to zjesť.
Skúsim sa opýtať na pomocnú silu,upratovačku a poštovú dorucovatelku.Tieto by sa dali na jednu smenu si myslim.Len asi budú obsadené, veľa ľudí potrebuje prácu na jednu smenu keď má malé deti.
Otvorenie živnosti stojí tuším+-5eur. Samé vyhovorky.
Úprimne želám, aby sa Ti niečo podarilo nájsť 😉
Keby vážne potrebuješ prácu tak sa chytíš všetkého. Nezavrhuj to pečenie, nemusíš zrovna robiť torty ale možno nejaké pekne ozdobené medovníky, koláče, pohrať sa s tým… u nás jedna mamina zarába tým že robí obložené misy, chlebíčky, syrové torty a ide jej to. Keď nie jedlo tak popozeraj nejaké kurzy a vyber si čo by ta zaujalo.
Ty si tu uz pisala, si ta pamatam a vidim ze stale si nič nedoriesila.
No ak mas manzela v zahranici, a teda on prenasa starostlivost o deti iba na teba, tak by som na tvojom mieste nehladala pracu. Neuraz sa, ale nemas ani vzdelanie, ani nie si nejako zrucna, ako pises, ze ani piect nevies... cize by si niekde upratovala za minimalku a riesila sama deti. To si radsej uzivaj doma a naplno sa venuj detom. Manzel nema na starosti domacnost, deti, tak nech maka

Ale ich toľko pečie práve preto, že je o to veľký záujem. Dokonca by som povedala, že čím ďalej tým väčší. Voľakedy si každý všetko piekol doma sám, dnes veľmi veľa ľudí objednáva, na sviatky, aj na oslavy. Na FB stále vidím ponúkať sladké aj slané a hneď sa to rozchytá. Ale keď k tomu nemáš vzťah...🤷🏻♀️ Asi máš teda vzťah k ťažkej práci za pásom vo výrobe.