Nemožné si nájsť robotu
Ahojte,mala som školenie na úrade práce,som evidovaná a poberám podporu.Pani keď ma uvidela povedala že to ste vy čo hľadáte na jednu smenu.Ano od 7 do 15tej.Ze to je nemožné si nájsť takú robotu mi povedala.Aj vy si to myslieť že je to nemožné?A čo mám byť x rokov evidovaná na úrade pokiaľ deti nebudú mať 10 rokov a môcť ostať aj samé doma a ja môcť chodiť na smeny?Poraďte mi akú prácu by som mohla robiť na jednu smenu?Dakujem
No tak si privirabat tym, ze budes chodit upratovat domacnosti. Dnes vela rodin, kde obaja pracuju, si radi zaplatia niekoho na umyvanie okien, sem tam upratanie aj celeho bytu. Dnes su to uz bezne sluzby.
@zmrzlinka2021 Ja by som išla aj to,lenkde nájsť ľudí čo by mali záujem o tom.Ja skôr všímam že ľudia upratujú a robia všetko sami len aby ušetrili a nemuseli platiť inym
v akom meste zijes?
Ja mám tiež pracovnú dobu od 7 do 15 víkendy mám voľne.
upratovanie bytov, žehlenie.
@dskjhfdlkdjhl A ja ti akoze kde radim co mas a co nemas? Splietas piate cez deviate.
keď pôjdeš cez firmu tak by mala byť.
poznám veľa domácností, ktoré si platia upratovačku.
Podobný problém som riešila aj ja. Robila som brigádne predavačku. Zamestnala som sa ako chyžná v penzióne, robia sa len ranné zmeny, izby sa upratujú doobedu, už dva roky takto pracujem.
Popri tom som si spravila vyššie odborné vzdelanie na zdravotnej škole a budúci mesiac nastupujem ako praktická sestra do nemocnice na ranné zmeny 7-15, pondelok až piatok 🙂
Taktiež obedové čašníčky majú vhodnú pracovnú dobu, pomocné sily v kuchyni...
Známa robí upratovačku v domove dôchodcov a pracuje od 7 do 15 presne 🙂 skús niečo také nájsť 🙂 alebo upratovačku na polovičný úväzok že by si si to odpracovala keď budú deti v škole 🙂
Ja som si nedavno zavolala profi upratovacku na byt, berie 100 eur za cca 3 hodinovu pracu (komplet aj umytie okien). Cize namakas sa, ale pekny zarobok si myslim 🤷♀️
Mozno v školskej jedálni? Tam by mohla byt podobná pracovna doba
Do pečenia nechoď, súhlasím s tebog. Očividne ťa to nebaví. Nech to robia baby vo to milujú aj keď nie sú výučene.
Skús ti poštárku,kurierku, skús si urobiť školu nápr zdravotnú popri to tom. Prípadne opatrovateľku,
Predavacku, skladník, triedic tovaru,...do gastra, kuchyne,..
Ono záleží z ktorého mestá si 🤷 ale určite urobiť školu s novým zameraním..sú zamestnania ktorých je veľa a problém obsadiť Ich. Škoda že si to neriešila počas RD
Upratovačky hľadajú často, nepíšeš teda z akého si mesta. Treba sledovať aj FB skupiny s ponukou práce v tvojom okolí ak také sú. Call centrá berú na pol úväzku určite, áno nie je to nič moc, ale je to príjem a vieš si to s deťmi pekne kombinovať. Pokiaľ nevieš piecť, tak by som do pečenia nešla. Výrobné spoločnosti ponúkajú aj smeny pre mamičky od 6-2hej. Treba sa pýtať hlavne osobne alebo telefonicky. Ja som si nikdy nenašla prácu cez inzerát. Proste som išla a pýtala sa 🤷, povedala som čo môžem ponúknuť a prinajhoršom ma poslali do riti 😂
@zmrzlinka2021 ty naozaj pracujes ako HR?uz viac krat som si vsimla tvoje hrubky
@miroslava21 preco by si mala chodit do skolky na 15:30?? Skolky su do 17tej. To len slovenske mamicky na seba siju bic tym, ze sa predbiehaju ktora pride prv.. lebo dobre mamky chodia do 15:05 😂
@dkethe lebo nie vsetky skolky su do 17hod., vari viem na kolku mam chodit do skolky 🤦♀️
Konkretne nasa je do 16hod, poslednu bus tak aby som stihala skolku mam z mesta k nam na dedinu o 15.16hod, cize okolo 15.35 prichadzam.
@dkethe Naša škôlka je do 16.30 no už dali oznam na chodbu že do 16 hodín aby chodili rodičia pre deti.Lebo aj učiteľky už chcú mať konečnú a ísť domov.
Ale prosím ťa, niekto by to v dnešnej dobe odfotografoval, zverejnil a majú prúser jak delo.
Môžu to tak maximálne odporučiť. To je všetko. Určite nie nariadiť pracujúcim rodičom.
Však keď na dedine žiješ, dohodni sa so susedou, iným rodičom a pod., že hodinku počká dcéra na teba u nich. Môžeš im na oplátku niečo prispieť, upratať, postrazit dieťa cez víkend....
Ak si veriaca oslov miestne cirkevné spoločenstvo, hádam pomôžu.
Však nežiješ vo vzduchoprázdne, to nemáš žiadne vzťahy vybudované za tie roky? Susedské, kamarátske.
Statna skolka? Mozes sa stazovat u zriadovatela. Ta ista ucitelka tam nie je 11 hodin. Maju narmalnu pracovnu 8h smenu, jedna prichadza skor, ina neskor odchadza, tak aka 'konecna'???
Autorka, @h2 ma pravdu..to pecenie je naozaj rozmahsjuci da biznis.."nasa" cukrarka (robila to popri inom zamestnani) povedala asi pred dvomi rokmi ze to bude musiet nechat tak, ze je toho vela..ked si objednavam tortu chodim min.tyzden dopredu, lebo vzdy zavzdycha a spomenie ze ma piect na oslavu, na svadbu atd. Nechala tu pracu a venuje sa peceniu.doma. bez ZL. Kamoska takto zacala vypekat na materskej, este pred navratom doprace mi vravela ze je toho nanu vela, ze musi sa naucit povedat NIE. Ina zasa tiez pecie ostosesto. Mna osobne to nebavi, nemam nato talent a nervy, preto si kupujem od tej susedy.
@dkethe ha mamicky ? Ja prosim muza aby vyzdvihol detska co najneskor 😁 a on ? Ked je doma (napr.dovca), len kuka na hodinky a o pol tretej sa uz oblieka, keby nemali v skolke spanok z olovrant tak ich odtial berie prvy

@zmrzlinka2021 Máš pravdu len aj ja chcem zarábať a mať pre seba peniaze.Manzel čo zarobí ide na hypotéku na poplatky,škola škôlka,potraviny jedlo.A veľa nám neostáva .