icon

Nepríjemné otázky pri pracovných pohovoroch

25. apr 2025

Mám sa vrátiť po rodičovskom období do práce, hľadám si a dnes som našla ponuku v ktorej bolo uvedené, že hľadajú na administratívu a vybavovanie telefonátov, komunikácia s klientmi, ak ťa naša ponuka zaujala pošli nám váš životopis.
Žiadny email tam nebol,len číslo.
Bolo to okolo 6 ráno,tak som tam zanechala sms, kam mám poslať životopis a poďakovala som a pozdravila.
Len žiaľ, nepodpísala som sa priezviskom.

O pol 9 mi odtiaľ volala pani a spustila na mňa, že kto jej písal smsku že sa ani nepodpísal a ona nevie s kým hovorí. Ona mi volala ale vôbec sa mi nepredstavila a mne to išla vytknúť a ani nepozdravila....
Samozrejme do telefónu som sa jej predstavila....potom sa ma pýtala kde som čo som teraz a keď som povedala, že doteraz som bola RD, tak sa ma spýtala že koľko mám detí.
Ja neviem, mám z toho taký zvláštny pocit,veď to je každého osobná vec koľko má detí.
Má vôbec právo na tieto otázky?

Strana
z3
autor
25. apr 2025

Aj tá veta je taká divná, ak ťa naša ponuka zaujala pošli nám váš životopis..... Tyká alebo vyká? Pripadám si ako z inej planéty

janai1
25. apr 2025

😂 bože to mi pripomína jednu realiťáčku ktorá mi tiež celá nasratá volala že ona mi nič neprenajme lebo som sa nepodpísala v smske celým menom 😂😂

Na deti by sa ťa pýtať nemala. A veľmi by som sa ti divila ak by si tam ešte chcela pracovať

nikoletkaa32
25. apr 2025

Pytala sa ťa to aby vedela či ťa maju prijať alebo nie tak to robia je to smutné ale je to tak

crazy_cat_lady
25. apr 2025

nie, nema pravo sa ta pytat taketo otazky.. a cela ta ponuka posobi velmi nedoveryhodne..

nynia
25. apr 2025

Pravo na take otazky nema. A ja som zazila raz podobnu skusenost volala som ohladom jednej ponuky a na druhom konci bola na mna hnusna pritom tiez email tam nebol a volala som cez den nie skoro rano ani neskoro 🤣 Kazdopadne potom som hladala dalej, nestala som o taku zamestnavatelku, ktora nevie komunikovat na urovni.

autor
25. apr 2025
@janai1

😂 bože to mi pripomína jednu realiťáčku ktorá mi tiež celá nasratá volala že ona mi nič neprenajme lebo som sa nepodpísala v smske celým menom 😂😂

Na deti by sa ťa pýtať nemala. A veľmi by som sa ti divila ak by si tam ešte chcela pracovať

@janai1 chce sa stretnúť, keď som jej povedala, že mám VŠ a že s deťmi by nebol problém....povedala že príďte k nám na adresu 16:00 a buďte dochvílna !
Ale vôbec nemám po tomto chuť. Zruším to

melanta
25. apr 2025

Zrejme malá firma, kde takéto veci nerieši profi recruiter, ale amatérska pracovníčka, ktorá nevie ani jednu vetu (tykanie aj vykanie v jednej vete) napísať správne. Ak niekto takúto osobu poverí touto činnosťou, tak asi firma nebude žiadne terno. Normálny majiteľ by nedovolil, aby niekto jeho firmu takto prezentoval. Takže vypovedá to hlavne veľa o majiteľovi či šéfovi. Vôbec by som takejto firme nevenovala čas, ak si sama seba vážim. Pretože toto bude tvoja kolegyňa. A tvojim šéfom bude niekto, pre koho je v poriadku, aby niekto takto komunikoval.

autor
25. apr 2025
@nynia

Pravo na take otazky nema. A ja som zazila raz podobnu skusenost volala som ohladom jednej ponuky a na druhom konci bola na mna hnusna pritom tiez email tam nebol a volala som cez den nie skoro rano ani neskoro 🤣 Kazdopadne potom som hladala dalej, nestala som o taku zamestnavatelku, ktora nevie komunikovat na urovni.

@nynia 🤣 ale ako ma dodžubala hned z rána kks 😁 som mala chuť ju poslať do teplých krajín

autor
25. apr 2025
@melanta

Zrejme malá firma, kde takéto veci nerieši profi recruiter, ale amatérska pracovníčka, ktorá nevie ani jednu vetu (tykanie aj vykanie v jednej vete) napísať správne. Ak niekto takúto osobu poverí touto činnosťou, tak asi firma nebude žiadne terno. Normálny majiteľ by nedovolil, aby niekto jeho firmu takto prezentoval. Takže vypovedá to hlavne veľa o majiteľovi či šéfovi. Vôbec by som takejto firme nevenovala čas, ak si sama seba vážim. Pretože toto bude tvoja kolegyňa. A tvojim šéfom bude niekto, pre koho je v poriadku, aby niekto takto komunikoval.

@melanta presne, tiež si myslím a dám na intuíciu. Zruším stretnutie. Poďakujem sa, že nemám záujem.

autor
25. apr 2025
@melanta

@melanta alebo mám sa jej spýtať,kto písal ponuku na internete?

melanta
25. apr 2025

Mimochodom, veľmi často tu ľudia píšu, že zlý šéf, zlé kolegyne, zlá atmosféra v práci. To sú veci, ktoré vo väčšine prípadov človek vie odhaliť pred nástupom. A toto je úplne jasný prípad.

janai1
25. apr 2025

Inak a kde si tú ponuku našla?

anjelicek26
25. apr 2025

Skus sa nad tym zamysliet - oni hladaju jej nahradu... tak asi moc prijemna proste nebude.

melanta
25. apr 2025

Vôbec by ma netrápilo, kto písal ponuku. Vôbec by som sa s ňou nebavila. Povedala by som slušne, že ďakujem, nemám záujem pracovať niekde, kde komunikujú takýmto spôsobom, pekný deň.

autor
25. apr 2025
@melanta

Mimochodom, veľmi často tu ľudia píšu, že zlý šéf, zlé kolegyne, zlá atmosféra v práci. To sú veci, ktoré vo väčšine prípadov človek vie odhaliť pred nástupom. A toto je úplne jasný prípad.

@melanta toto mi volala asi nejaká vedúca,neviem, lebo sa nepredstavila. Chcela po mne meno a sama sa nepredstavila. Neviem či som komunikovala s manažérkou alebo recepčnou alebo upratovačkou

autor
Odpoveď bola odstránená
melanta
25. apr 2025

To je jedno, s kým si volala. Je to prezentácia firmy. Takto to tam vyzerá a v takomto prostredí budeš pracovať.

autor
25. apr 2025
@melanta

To je jedno, s kým si volala. Je to prezentácia firmy. Takto to tam vyzerá a v takomto prostredí budeš pracovať.

@melanta ďakujem, neprosím si 😁 nech hľadajú ďalej

lauruska_sumienka
25. apr 2025

mne sa rokmi potvrdzuje ze pokial na prvy dojem je nieco divne, tak sa to bude len a len zhorsovat 🙈

kiki68
25. apr 2025

Rovno by som tu ponuku skrtla. Ta pani je vizitka firmy, to chces mat taku kolegynu?

beata_k
25. apr 2025

Ty si jej vazne pisala o 6 rano? Nemas trochu sudnosti? To nevadi, ze to bola "len" SMS. Toto sa proste nerobi. Zobudila si ju. A nie, nie je nikoho povinnost vypinat si zvuky na mobile lebo kazdy vie, ze o 6 rano sa nepise.

patka06
25. apr 2025

úprimne? Ak by mi prišla takáto SMS o 6tej ráno, tiež by som sa nepotešila
Na druhej strane by mala byť profesionálka a správať sa slušne.
Ponuka na bazos , takýto prístup - to nebude seriozna firma
Rozhodla si sa správne, hľadať ďalej

autor
25. apr 2025
@beata_k

Ty si jej vazne pisala o 6 rano? Nemas trochu sudnosti? To nevadi, ze to bola "len" SMS. Toto sa proste nerobi. Zobudila si ju. A nie, nie je nikoho povinnost vypinat si zvuky na mobile lebo kazdy vie, ze o 6 rano sa nepise.

@beata_k tak malo byť uvedené na bazoši, že kontaktovať po 8 hodine. Asi z prstu som si mala vycucať,kam chce poslať životopis. Ak by to tam bolo,tak jej nebudem písať kam treba poslať . 😁Už keď píšem inzerát,tak vecne,jasne,nie?

beata_k
25. apr 2025

Halooo. Je to zaklad zlusnosti nepisat o 6 rano. To tam nemusi uvadzat. 🤦🏼‍♀️

anjelicek26
25. apr 2025

Autorka uplne vazne, nikto sudny nepise o siestej rano na inzeraty, fakt nie, proste blby zaciatok, hladaj dalej no... a nabuduce pockaj, kym ten clovek prijde do prace a nie riesi doma mozno tiez - umyvanie zuby a desiaty detom a rozmysla, ci jej pise kamoska alebo ky ony, ked sa ani nepodpise...

mircalla
25. apr 2025
@anonym_autor

@melanta toto mi volala asi nejaká vedúca,neviem, lebo sa nepredstavila. Chcela po mne meno a sama sa nepredstavila. Neviem či som komunikovala s manažérkou alebo recepčnou alebo upratovačkou

@autor Ty mas VS a hladas job na bazosi? Si v poriadku? Tam sa to hemzi podvodmi a toto sa zda bude daco podobne. Vsak normalny clovek pouzije profesiu ci linkedin

patka06
25. apr 2025

Píšeš, že máš VŠ - zaujímaš sa o adminstratívnu prácu, mala by si poznať základ komunikácie: pracovné záležitosti sa vybavujú po 8.00 t.j. v predpokladanej pracovnej dobe
a samozrejme ak píšem cudzej osobe, nesmie chýbať podpis

veronicka1901
25. apr 2025

Nech je akokolvek, takto sa clovek, ktory sa zaobera naborom pracovnikov, nesprava. Moze si pomysliet, urobit nazor, ale nehuci na nikoho v telefone. Pane boze a este niekto aj napise, ze je to v poriadku, ja nechapem... Ok, urobila chybu, ze pisala skoro rano, ale taketo spravanie.... no neviem.

autor
25. apr 2025
@mircalla

@autor Ty mas VS a hladas job na bazosi? Si v poriadku? Tam sa to hemzi podvodmi a toto sa zda bude daco podobne. Vsak normalny clovek pouzije profesiu ci linkedin

@mircalla áno, hľadala som zatiaľ brigádu, niečo na leto, nech nie som odkázaná len na rodičovský 🙂

patka06
25. apr 2025

Ešte ti poradím, pred tým ako reaguješ na ponuku, snaž sa o firme získať info cez Google

Strana
z3