Neviem si nájsť prácu. Čo mám robiť?
Už som na nervy z toho, že si neviem nájsť žiadnu prácu... a pri tom sa neuchádzam o žiadne veľké pozície kde treba špeciálne vzdelanie a pod. Nevzali ma robiť ani predavačku do jednoty... ja už neviem čo mám robiť. Potrebujem peniaze na to aby som si zaplatila školu... poraďte mi čo mám robiť
@lenocka12345 a hladas len v skolstve, ci ti je to uz jedno? My s muzom uz vazne rozmyslame nad odchodom zo Slovenska, on ma chvalabohu super pracu v zahranici, len dieťa a rodina nas tu držia. Ale ak to pojde takto dalej, tak to tu vzdavam.
@nienna a ešte by som podotkla , že s mojim životopisom nemám problém ani na západe ( ak by som vedela jazyk) , ale tu problém mám
no sklamanie veľké :(
@nienna tak už keď som investovala do vzdelania v tejto oblasti , tak rada by som tu zotrvala , ale tiež som unavená už z toho :(
@lentilka640 častokrát stačí upraviť životopis, keďže to jr prvé, co vidia a na základe toho sa rozhodujú, ci vôbec človeka zavolajú na pohovor. Ak by si s tým chcela pomôcť, napíš mi ip
@lenocka12345 neverím, ze si ako ucitelka nenajdete pracu, skor ci neskor sa daco uvolni 🙂 alebo zmenit bydlisko, ist do nejakeho velkeho mesta, nie BA. Ja mam chvalabohu zatial stastie, ze nie sme financne odkazany na to, aby som robila, ale keby ano tak neviem co urobim, asi by sme fakt museli odist zo Slovenska 🤷
@nienna som z Košíc , väčšie od toho je už len Ba :D beriem to tak , že čo má byť bude 🙂
@lenocka12345 Ježiš 🙈 to by som neverila, ze v KE nepotrebuju ucitelku. Svagrina skoncila tiez tento odbor a zamestnala sa okamzite, este aj vyberat si mohla. Okres NZ. Nuz, drzim silno palce ✊
@nienna Učiteliek v MŠ je viac ako dosť, mám dve kamarátky, ktoré doslova čakajú, kým sa nejaké miesto uvoľní, aby nemuseli pracovať ako predavačky v Lidli.... navyše čo sa týka pôrodnosti, vrchol sme už na SK dosiahli, teraz je už pôrodnosť znova na ústupe, detí je menej ako by naša ekonomika potrebovala v budúcnosti. A žiaľ nevyzerá to ružovo do budúcnosti.
@rawmamka nevysmievala by som sa práci v Lidli, je tam rovnako ťažké sa dostať ako všade inde
@nienna Na druhej strane, je to skúsenosť, možno si aj spoznala pár nových skvelých ľudí vďaka tomu.... na Sk nie je ani tak dôležitá škola, znalosti, skúsenosti, schopnosti... ako známosti, aspoň u nás (Nitra) to tak chodí. Prejde ešte nejaký čas, kým sa to zmení. Oplatí sa študovať medicínu a technické smery (IT, strojarina, elektrotechnika...), tam je kvalifikovaných ľudí nedostatok.
@lentilka640 Nikto sa práci v Lidli nevysmieva, práve naopak, dá sa tam zarobiť, ale narobíš sa tam ako kôň. Obe kamarátky to svorne tvrdia, ale vyštudovali pedagogickú v Leviciach, práca s deťmi je ich vysnívaná a preto by rady pracovali radšej v škôlke ako v Lidli. Toť vsjo 😉.
@lentilka640 aj v byvalych robotach, kde som robila, nechceli prijimat ludi z VS, lebo sa bali, ze si budu narokovat vysoky plat, ktory firma nechcela zaplatit a tak uprednostnovali ludi zo strednych skol. A este lepsie, ak nemali v obore prax, lebo tiez vedeli hybat so mzdou. Drzim ti palce, aby sa ti podarilo a nezufaj, teraz pocas korony to je horsie, ale vsetko sa dostane do nornalu a najdes si pracu mihnutim oka.
@nienna a co tak skusit pozicie a la admin asistentka v technicky zameranej firme, v stavebnictve? Takych miest nie je zas ze len raz do roka, inzeraty vidim pomerne casto... tak by bolo VS prinosom, casto uvadzaju ako vyhodu...
@rawmamka to s Nitrou je pravda. 6,5 mesiaca som hladala pracu minuly rok, mam dva jazyky, vs, skusenosti v administrative.... absolut som tu nevedela nic zohnat. Resp v priemysel parku by sa vtedy aj nieco naslo, ale vraj by bolo prekazkou, ze nemam auto, do vzdialenejsej casti nechodil a asi ani wste nechodi, neviem, bus. Clovek by po krajnici musel slapat....A nakoniec aj tak robim pre BA firmu
@lentilka640 možno skúsiť kariérove poradenstvo
V dnešnej dobe zamestnávajú len odchovancov z Detských domovov!!! Tí, čo majú rodiny a ušetrené peniaze, musia ísť do zahraničia po minutí ušetrených peňazí. A po návrate zo zahraničia, z vás ušetrené peniaze vytiahnú znova na Slovensku, a to cez zabezpečenie si bývania alebo, že vás nezamestnajú znovu! Je to horor na Slovensku žiť! Ale aj v zahraničí, tam vás ešte aj ohovárajú a do očí sa vám usmievajú!
@missviolet Nitra je tým preslávená 😉.
@domip jzs to ja si pamatam ako ma do jednej firmy nevzali a ako ma ptm vzali do druhej ani nvm preco ale na pohovor som sla ze sak pohoda klidek a jak ma vzali tak hovorim super a usmev 😀😀😀
😉 no, ale stres? A prosíkanie? Veď je to pod úroveň!
@janulik2008 presne tak, ja som raz na pohovor meškala, hneď ma zavrhli že to čo že mešká a nakoniec ma aj vzali a teraz sa smejeme na tom 🙂 lebo som sa sústredila na to že som meškala a nemala už tým pádom stres z iného 🙂 niekedy to je tak
@lentilka640 zivotopisy len zasles mailom, alebo do firmy aj telefonujes pripadne zivotopis zanesies osobne?
@bettie posielam len mailom, keďže všetky ponuky som našla cez profesia.sk. ale zatiaľ som posielala len do obchodov ako lidl, jednota... takže mi príde zbytočné zanášať tam životopis osobne. potom sme sa dohodli na osobnom stretnutí, po ktorom mi žiaľ už viac nevolali
@bettie no poviem ti úprimne , každú jednu štátnu školku som obišla v meste , každú . A nič . Takže osobne nemusí nikde chodiť , mala som vlastne aj pocit , že ich otravujem :D
Vidíte a my vo firme máme problém nájsť nejakého schopného zamestnanca na bežnú administratívnu prácu...
@iviacik a kde sídli vaša firma ?
@lentilka640 v BA

@nienna tiež som na tom ako ty , mám asi zo 5 tisíc nastrkaných v kurzoch . Áno , vďaka nim sa učí lepšie .... no a práca žiadna , ale ja verím , dúfam , prosím vesmír .....
úprimne , dnes kebyže sa mám rozhodnúť , neviem fakt ako by to skončilo