Nezaujímavy životopis
Potrebujem poradiť. Mám strašný zivotopis.
Mám vysokú školu, pár kurzov (nie kozmeticka, manikerka…). No len jednu pracovnú skúsenost a to mám 30. Rok som už doma. Nič si nemôžem nájsť. U nás niesu skoro žiadne pracovné príležitosti, a ak aj niečo je (plat je proste nedostačujúci). Mám vycestovať? Hľadať si prácu mimo domova? ☹️ Bojím sa že to sama v cudzom prostredí nezvládnem ☹️ POPROSÍM uštipačné komentáre si nechajte pre seba. Už sama zo seba mám obrovské depky, že som neschopná krava… ☹️
@barborachors rozum sa mi zastavil. Ja som z BA a teda nikdy som nepostrehla, že na východe skapal pes. A to už mám nejaký ten rok za sebou. Mala som za roky odtiaľ množstvo skvelých kandidátov, ako z každého kúta krajiny. A rovnako tak v každom kúte krajiny sú obmedzené hlavy. Nuž a rovnako som nikdy nezaregistrovala, že v BA nemajú radi ľudí z východu. Možno preto, že sa nestretávam s tými obmedzenými hlavami.
Máš 30 rokov, že máš iba jednu pracovnú skúsenosť je úplne v poriadku. Čo nie je v poriadku je to, že si doma rok a ak máš možnosť práce, tak tvoj protiargument je, že je nízka mzda. Nízka mzda je lepšia ako žiadna, za prvé. Čím dlhšie doma, tým väčšie riziko depky a znižovania pracovných návykov, za druhé. Nepíšeš, aké kurzy máš a ako si ich využila v praxi. Píšeš, že si robila administratívu, ale nepíšeš čo všetko konkrétne si robila. Pretože administratíva je veľmi široký pojem. Si rok doma, to je 12 mesiacov, počas ktorých si sa 5 dní v týždni mohla 3-4 hodiny učiť jazyk. Angličtina je dnes na mnohých pozíciách úplný štandard, nie je žiadna špeciálna zručnosť. Ty máš Aj a Rj zo strednej školy, čo je vyše 10 rokov, čiže zrejme o jazykových zručnostiach písať nebudeme. Primárna vec, ktorá ma u teba zaráža je to, že si doma rok lebo za málo peňazí robiť nepôjdeš a ten rok si nevyužila na to, aby si zapracovala na jazykoch prípadne na tom, aby si oslovila napríklad personálne agentúry či poradcov. Takže naozaj odporúčam kariérne poradenstvo, alebo kouča alebo niečo ako ponúkla norea. Aby si trocha otvorila oči, že TY si tá, ktorá musí niečo začať robiť. Aktívne. Ak máš chuť, kľudne napíš aj mne, môžeme popísať o tvojom CV a možnostiach, ktoré máš alebo ktoré by si mohla mať, ak by si začala na sebe pracovať.
@lasoli nieco z toho prveho dojmu - ako mi poda ruku, ako ma pozdravi (ton), ako odpovie na moju prvu otazku ako sa ma? Je sebavedomy ale nie az prilis? Niekto odpoveda jednoslovne, nenadviaze ocny kontakt, vidiet ze nema zaujem o to kde je s kym hovori a o com hovori, len si to tam prisiel odrapkat, tak taki vacsinou pohoria. Nehovorim, boli aj taki ze prvy dojem bol shit ale posunul sa dalej dokonca sme ho zobrali. Zakladom je si myslim aby si si vytvorila vztah s tym kto s tebou robi pohovor za tu kratku chvilu co si tam. No samozrejmostou je technicka znalost problematiky v ktorej budes robit a ked nemas predosle skusenosti tak aspon teoreticky nastudovane ze co ta praca vyzaduje a ako sa to asi zhruba robi.
Dalsie veci na ktore sa ja osobne pozeram
- ma clovek potencial posunut sa dalej v hierarchii? (Lebo nas tim je dynamicky a potrebujeme ludi ktori su dravi. Urcite su aj take timy kde potrebuju pravy opak - niekoho kto vydrzi na jednej pozicii vela rokov)
- ak sa ma niekto opyta na prvom pohovore o plate tak zvycajne to dobre nekonci. Som nazoru ze najskor sa treba predat, aby ta firma chcela a potom si dohadovat svoju cenu
@bilberryday ano ;) davam videa na tiktok, pomohlo nieco z toho?
@all baby, robím pravidelne webináre HVIEZDOU PO MATERSKEJ - hodka za dvacku, kde dostanete presné rady a tipy ako sa pohnúť z miesta. Maminy, ktoré boli si do dvoch dní našla prácu - reálne. Celý problém je v tom, že vás usmerním, čo funguje a nad čím je zvytočné plakať. Budúcu stredu je najbližsí termín, viac tu: https://form.simpleshop.cz/gW3q/ mrknite aj moj TikTok - POHOVOR BEZ STRESU, 12 rokov robim pohovory - pomôžem vám vychytať muchy ...
@veverickav to sa teším, že ti to vyšlo. Držím palce. 😉

Mozes mi napisat spravu. Nie som sice personalistka, nerobim v HR ale mam skusenosti s pohovormi a urobila som niekolko stoviek pohovorov, vacsinou v prvej minute uz viem ci toho cloveka chcem alebo nie. Toto sa da velmi jednoducho nacvicit. Neponukam ziadne sluzby, to len ako hobby ze sa nudim. Pozerala som web od @norea a vyzera super, ona by ti velmi pomohla ak chces profesionalne poradenstvo.