icon

Nezaujímavy životopis

10. sep 2022

Potrebujem poradiť. Mám strašný zivotopis.
Mám vysokú školu, pár kurzov (nie kozmeticka, manikerka…). No len jednu pracovnú skúsenost a to mám 30. Rok som už doma. Nič si nemôžem nájsť. U nás niesu skoro žiadne pracovné príležitosti, a ak aj niečo je (plat je proste nedostačujúci). Mám vycestovať? Hľadať si prácu mimo domova? ☹️ Bojím sa že to sama v cudzom prostredí nezvládnem ☹️ POPROSÍM uštipačné komentáre si nechajte pre seba. Už sama zo seba mám obrovské depky, že som neschopná krava… ☹️

Strana
z2
janai1
10. sep 2022

Co znamená u nás? A na aké pozície sa hlásiš?

elizabet173
10. sep 2022

prečo by si to sama nemala zvládnuť? Tisíce mladých to zvládajú aj v zahraničí. Samozrejme, že by som vycestovala, na čo sa silou mocou držať tam, kde nemáš pracovné príležitosti?

gabika128
10. sep 2022

Tak skús v inom meste, v inom okrese. Ako vyzerá tvoj životopis? Máš ho aj tak moderne spravený? Motivačný list by mal byť tiež písaný na každú pozíciu zvlášť a mal by byť niečím zaujímavý.

autor
10. sep 2022

Východné Slovensko. Hľadám niečo v administratíve…

autor
10. sep 2022

Životopis mám totálne nezaujímavý. Ani sa nečudujem že sa nikto neozve

barborachors
10. sep 2022

Samozrejme, ze mas vycestovat, nie je to nic strasne. Normalne posielaj cv aj mimo region, skus hocijake mesto. Ani sa ti necudujem, ze mas malo skusenosti, kedze si z V, kde skapal pes. Nie je to tvoja chyba ze sa ti nikto neozval, ale chyba a hanba tohto statu, ze si slusny clovek nevie najst zamestnanie' kedze tu politicka mafia vsetko rozkradla a na vychode ostali len cigani a bieli si dohadzuju robotu medzi sebou, a ak nemas znamosti, tak si skoncila. Na V nie je zhola nic. Vybrakovane, rozobrate a zaostale... Uz davno si mala sediet vo vlaku smer zapad, zial, tu v BA vychodnarov neznasaju, ale co narobis, nech svoju nenavist upriamia na politikov co dovolili tento stav.

bluka2
10. sep 2022

"mám totálne nezaujímavý. Ani sa nečudujem že sa nikto neozve" skôr už na teba po tom roku sadla nejaká negativita. Pochopiteľne, ale pozor, lebo to tvojej atraktivite na pracovnom trhu ešte viac ublíži. Tak si ten zivotopis správ zaujímavý. Choď ako dobrovoľník niekam robit. Daj si tam koníčky - niečo zaujímave a teda aj pravdivé. Sprav si nejaké online (alebo aj offline) kurzy.

iwesska
10. sep 2022

Skus povedat co ako ako dlho si robila v tej 1 firme. Problem podla mna nie je v tom,ze mas len 1 zamestnanie. Ak je dlhodobe,moze to byt prave znak toho,ze si loajalna. Len zalezi aky plat v tejto sfere ocakavas,lebo zrovna toto je oblast,kde VS netreba a tak vezmu skor SS,ktory ma mozno nizsie platove naroky,kedze konkurencia je velka. Robim v tejto oblasti niekolko rokov,menila som pracu viackrat a nemala som problem najst druhu. Ale keby som nemala deti,partnera a nic by ma tu nedrzalo,uz som v inom meste,alebo zahranici.

bluka2
10. sep 2022

Máš 30, najlepší vek, to nemôžeš len tak prespat. Choď niekam, kde su šance, porozmýšľaj ešte, či administratíva je fakt to naj pre teba? Možno áno a možno by si sa na niečo iné hodila / bavilo by ťa?

larazivago
10. sep 2022

@barborachors no už len vy ste pupok sveta.... Takéto názory 🤦‍♀️

jazula
10. sep 2022

Určite vyskúšaj aspoň Košice, ešte lepšie Bratislavu. Ja som si tak obvolala inzeráty, dohodla pohovory na 2-3 dni a vycestovala. Ja som hľadala v lete, tak som si našla lacné ubytko na intrakoch na tých pár dní, ty môžeš pozriet nejaký hostel/airbnb. Zvládli sme to mnohí pred tebou, zvládneš to aj ty 🙂. Čo som ešte ja urobila - investovala som trochu do seba a zaplatila si pred pohovormi konverzácie v angličtine, pár hodín na osvieženie. Skončila som v korporate, kde som mala pohovor so zahraničným manažérom a som tu už 14 rokov a darí sa mi dobre. Spolužiačka z výšky bola po škole nezamestnaná viac ako rok, kým našla v Prešove prácu v administratíve (nie poisťováka), aj to za skoro minimálnu mzdu.

sandra19901990
10. sep 2022

Základná otázka ci ovládaš jazyk. Ten je dnes uz samozrejmosťou. Som z Košíc, nic tu nezdochlo, mam VS, ovládam dva jazyky, robím v korporátne, som spokojná, kolegovia sú milí, priemerný vek zamestnancov je 33 rokov.
Manžel podniká a tiez sa mu tu darí. Po škole som sla do sveta zdokonaliť jazyky ako aupair. Perfektná skúsenosť pre slobodnú babu. Veľa voľného času na jazyky. Odporúčam aspon na rok.

@barborachors Boli ste niekedy na východe alebo tie info mate len z počutia? V Bratislave povodne obyvateľstvo nehne zadkom? Necestuje za prácou ďalej na zapad? Alebo do iného mesta na Slovensku? Ľudia odjakživa migrujú za prácou. Hold v hlavnom meste je ich najviac.

gabika128
10. sep 2022

Keď vidím tvoje odpovede, tak v zahraničí sa veru na nejakom dobrom fleku neuplatníš. Môžeš tam ísť za jazykom a keď popracuješ na svojej sebaprezentácií a sebadôvere tak si nájdeš super prácu hocikde.

autor
10. sep 2022

@gabika128 ja nespomínam zahraničie. Myslela som vycestovať v rámci Slovenska

autor
10. sep 2022

@sandra19901990 vieš aj odporučiť nejaký konkrétny korporat?

sandra19901990
10. sep 2022

V Košiciach je ich veľa at&t, deutsche telekom, Siemens…. Vieš jazyk? Ak Ano, tak aký a na akej úrovni?

autor
10. sep 2022

@sandra19901990 na strednej som mala angličtinu, ruštinu. Nemčina vôbec

marlen16
10. sep 2022

Bola si od strednej v kontakte s angličtinou/rustinou? Alebo 12 rokov si si tieto jazyky vôbec neprecvicovala, nechodila na žiadne jazykové kurzy atd ? Takéto pozície v Telekome, at&t, Siemens a podobne vyžadujú aktívnu znalosť minimálne na B2 úrovni, niektoré na C1, takze na Tvojom mieste by som na jazykoch poriadne zamakala. Pripadne ak chceš administratívu, môžeš skúsit pozerať voľné pracovne pozície vo verejnej správe, statnej správe, košickom samosprávnom kraji..i keď často krát sú tam už vopred dohodnuté miesta, ale podariť sa môže. Držím palce.

gabika128
10. sep 2022

Skús posielať životopis s motivačným listom aj firmám, ktoré napríklad nemajú žiadne výberko vypísané. Nikdy nevieš kde motyka vystrelí, treba prejaviť záujem, nech o tebe vedia. Zapracuj na tej sebaprezentácií, aj prázdne okno v životopise sa dá zaujímavo vyplniť. Kamoška takto lamentovala nad prázdnym oknom, kde bola nezamestnaná, tak som sa jej opýtala čo vtedy robila a nakoniec sme to super vyplnili (cestovala, zlepšovala si jazyk, bola na novom Zélande a na Slovensku pomáhala kamarátovi vo firme....) ona to videla iba z pohľadu, že bola bez práce a robila načierno u kamoša v záhradníctve.
Aj nudná práca sa dá opísať na pohovere zaujímavo a pútavo. Len si to treba nacvičiť, naučiť sa ako reagovať na otázky. Nemáš skúsenosti? Nevadí, však si šikovná a vieš sa naučiť, si spoľahlivá ( vždy daj nejaký príklad), si flexibilná, nemáš deti, si v najlepšom veku.

sandra19901990
10. sep 2022

Na ten jazyk ti viem odporučít len vycestovať na rok ako aupair do Nemecka, tam sa naučíš anglicky aj nemecky. Budeš chodiť na kurz, osamostatnis sa, budeš cestovať a spoznas veľa ľudí. To bola dovtedy moja najkrajšia časť života. Ľudia z celého sveta a neustále prepínanie jazykov… proste pecka. Cez víkendy výlety do francuzska, Švajčiarska, Bruselu ci Luxemburska… Ach ta mladosť 😁 posla mna staci len rok v zahraničí, ale lepsie ako kurzy tu doma. Plat onicom, ale na život to staci. Nejdes tam naberať prachy ale skúsenosti a učiť sa jazyk 💪💪💪

marcellka32
10. sep 2022

Životopis máš upravený? Na profesia.sk sú formátyz kde si ich vieš pekne podľa šablóny vypracovať...a doma treba pracovať na sebe, nielen nariekať...na tvojom mieste som dávno v Nemecku či Londýne (hoci aj robiť v hoteli, naučíš sa reč a naberies skúsenosti a zarobis)

oli18
10. sep 2022

@barborachors ty si zaostala, ak toto pises. Aj tu ziju vzdelani a slusni ludia. Ty si prikladom toho, ze aj na rozvinutom zapade ziju tupci.

danieladeley
10. sep 2022

@barborachors ty si uz niekedy bola tu, na vychode? :D jeden by neveril, ze dospely clovek toto vypusti

palicka
10. sep 2022

Obavám sa, že anglictina a ruština zo strednej dnešných tridsiatnikov stačiť nebude. To je tak na nákup, nie na korporat

sasitimi17
10. sep 2022

A aké máš kurzy spravene ?

quaxi
10. sep 2022

nezaujimavy zivotopis, len jedna prac. skusenost, ale ked uz nieco je, tak "plat je proste nedostacujuci". Ak mas o nicom zivotopis a teda nemas moc co ponuknut firme, tak nemozes cakat velke prachy. Ta firma ma s tebou tolko nakladov ze jej musis zarobit aspon 2nasobok tvojej hrubej mzdy, aby bola s tebou vobec na nule a nie v strate, tak preco by ta mali zobrat za vysoky plat ked im bez skusenosti tolko neprinesies? Zober pracu ktora ta zaujima a chces sa v tom smere rozvijat, na zaciatok za akekolvek prachy. Ak si dobra, ukaze sa to na mieste a po roku-dvoch mozes vyjednavat o adekvatnom zvyseni platu, alebo uz aspon budes mat nejaku prax vo svojej vysnivanej oblasti a mozes skusat stastie inde za vyssi plat na zaklade svojej praxe. Zacinala som presne tak isto - nedokoncena VS, jazyky nic moc, jedna prac. skusenost a potom 6 rokov MD ktora mi koncila v 30tke. Myslela som ze ma nikto nezamestna. Nakoniec ma vzali hned po prvom pohovore (za smiesne prachy) ale teraz som uz platovo aj odborne niekde uplne inde, pritom stale v tej istej firme.

norea
10. sep 2022

Venujem sa poradenstvu, bola by pre Teba konzultacia dobrym napadom? Viem Ti pomoct ... Pozri si moj web silviaskalicka.sk

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
vulka
10. sep 2022

@oli18
@danieladeley Veď ona je z Blavy, čomu sa čudujete?

jozef11111111
10. sep 2022

@quaxi ty čo hladia len čo je v životopise su väčšinou jedna banda čo nevie ani koho hľadá keď hladua hlavne na životopisi...Veď do životopisu sa da napísať hoc čo daj tam aj 30 robot ak chcú iba životopis...a nie stretnúť sa osobné...banda zivotopisna 😂

Strana
z2