icon

Nová práca a choré dieťa

mama4444
1. máj 2023

Dobry den. Prosim vas ako postupovat ZAJTRA NASTUPUJEM DO NOVEJ PRACE PRVY DEN A CEZ VIKEND MI OCHORELO DIETA A MUSIM IST DOKTORKE.
AKO TO RIESIA ?? Na PNku ci očr nemam narok to viem ale kohli by ma vyhodit? Pracu potrebujem ! Samozivitelka

Strana
z2
ivuska027
2. máj 2023

@mama4444 vyhodit Ta samozrejme mozu. Resp sa to robi tak, že Ta ani neprijmu, rovno Ta odhlásia, ako by si ani nezačala prac.pomer.
Ako si dopadla s dietatom u lekára? Kolko má rokov? Každý tu nejak predpokladá, že školkar. Nevedelo by ostat samé doma s cajom a liekmi? Nemáš nejakú kamošku, čo by mohla s ním byt aspon dočasne?

vulka
2. máj 2023

@anjelicek26 Píše, že je sama.

maryetta
2. máj 2023

@kaktusik007 no moja dcera mala aj tento extrem v triede. Kedy ucitelka zufalo volala rodicom… ze proste ona nemoze na neho davat pozor a co ostatne deti…. Matka povedala ze jej sa proste neda. Chapem ze sa niekedy ozaj neda. Ale toto mi prislo velmi luto aj toho samotneho dietata. O ucitelke ani nehovorim ak ma v triede minimalne 20dalsich deti.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
vlado818
2. máj 2023

@sonicka19983 kavicku si urobim doma,plienky objednam cez internet a izbu si upracem alebo neupraciem prezijem par dni. Dufam ze vas nazor nema vela ludi. Decku ktore kasle,stekaju sople tak date do skolky aby sa imunizovali dalsi... Wao zasnem nad vami.

A ano chapem tento pripad. Ale treba si otvorit usta a poprosit o pomoc.

zuzubb007
2. máj 2023

@kaktusik007 no mamicka by mala mysliet hlavne na zdravie dietata, prechodene choroby su najhorsie to je po prve a po druhe viem musi to byt masaker a deti su furt chore zaplatit dakej pani co bude ochotna sa o dieta starat alebo susede co jej financie pomozu, a ako citam dnes uz nikdo nema ziadnu rodinu

sasitimi17
2. máj 2023

Ja ked som predtym robila v jednej firme, tiez nova kolegyna v prvy den nastupu si brala ocr, sef pohundral pred nami len, ale jej nic nepovedal. Dalsiu sme tam mali tiez mamicku ktora bola kazdy mesiac na ocr, tak ju potom vyhodil ale ona fakt odrobila 3 dni a bola dva tyzdne doma, potom zas 3 dni v praci a zas dva tyzdne doma... Viem ze to mas sama tazke ale musis mat niekoho na strazenie, to dietatko ti bude chore casto najma v zime a potom co budes robit?
Mne ucitelka volala ze mam prist po dceru kvoli jednemu soplu takze ziadne take ze so soplom dam do skolky.
Je to mega tazke ked si sama, nema ti kto pomoct a musis sa spoliehat len sama na seba, tu sa pochopenia nedockas zial... Daj si inzerát na fb v skupine ze hladas niekoho k dietatu v pripade prazdnin a chorob, uvidis isto sa ti nejaká pani ozve.

sonicka19983
2. máj 2023

@vlado818 zaujímavé 🤔🤔 a nám vo štvrtok mamička doniesla decko s rotavirusom a grcalo pol škôlky a viete čo sme jej povedali, to sa stáva, to sú detské kolektívy a ich riziká ale aj prínosy... akože moji rodičia obaja pracovali vo výrobných fabrikách a bolo bežné, že deti kľudne pár dní doma a potom sa muselo ísť robiť...a aha zázrak tu sme 😆😆😆 wau a neriešili sa každé sople a kašeľ ako koniec sveta... každý vie v akom stave môže alebo nemôže dať dieťa do škôlky a už vôbec sa mi do toho nebude montovať niekto, kto Ad1 o mojom decku nevie ani prd a Ad2 nepozná moju situáciu... žite a nechajte žiť 🙏🙏🙏

sonicka19983
2. máj 2023

A úplne najviac sa mi ľúbia komenty, že zaplaťte si pani alebo zavolajte babku ku chorému decku.... akože to sú starí ľudia a máme k ním chovať úctu a nie ich volať, keď má decko sople po kolená...sa nikomu ani nečudujem že ku takému nechce ísť však to by som ani ja nechcela....ja len čakám že sa dožijem stavu obojstrannej tolerancie rodičov k iným rodičom, zamestnávateľov voči rodičom, školám/škôlkam voči rodičom lebo áno my rodičia sme tí, ktorí si tie choroby musíme s deťmi prekonať sami a áno nám by sa malo vychádzať v ústrety... ale ako tak vidím total utopia asi... zaujímavé, že v iných krajinách to krásne funguje.... učiteľky ochotné utrieť soplik, chapajuce, rodičia k sebe tolerantní a nie tu ... škoda no lebo my ani zamestnávateľov nepotrebujeme...my si tu matky vzájomne podpiľujeme konáre pod zadkami.... smutné no...

vlado818
2. máj 2023

@sonicka19983 " akože moji rodičia obaja pracovali vo výrobných fabrikách a bolo bežné, že deti kľudne pár dní doma a potom sa muselo ísť robiť."

Presne ste to napisali par dni doma kym je to najhorsie!
A mam otazku bolo potom dieta v piatok v skolke?

siska53
2. máj 2023

@mama4444 skus sa s nimi dohodnut na neskorsom nastupe. U nas ta uz zopar ludom vyhoveli - normalne bezna choroba a i nie dietata, ale dospeej osoby a nielen pocas kovidu, ze karantena, ale normalne..
A aj ked niekto ochorel ci ostal na ocr, max.sa posunula skusobna doba o tie dni pn/ocr..
Drzim paste!

sisaka
2. máj 2023

@vlado818 ako potom vysvetlíš fakt, že v zahraničí sa neriešia ani sople ani kašeľ v škôlke, deti chodia aj s antibiotikami a deti nie sul vkuse choré? Moje dieťa bolo pár krat chore prvý rok a potom si zvyklo. Mám kolegyne s malými deťmi a teda ak vypadnú 1-2 x do roka na pár dni, tak to je veľa. U nás ľudia maju deti v škôlkach lebo chodia do prace, nie že sú doma a potrebuju dať niekde dieťa za pár šupov zabaviť, tak im nevadí ich s každým smrkom nechať doma… Zaujímavé ,že na Slovensku dieťa so sopľom nezoberú a aj tak sú deti choré každý mesiac 🤔

Poradím ti: Porieš si imunitu vlastných deti a nebudeš musieť riešiť druhých.

vlado818
2. máj 2023

@sisaka dakujem za radu. My s imunitov problem nemame ( ako ste nato dosli?). A aj ako ze nezoberu dieta ked je chore do skolky?

pragmaticka
2. máj 2023

@vlado818 vy na tom Slovensku tak strašne preháňate!! Tak si predsa decko buduje imunitu, ze je časti v kontakte s rôznymi vírusmi!!!! U nás deti nesmú do škôlky iba keď majú teplotu! Kašeľ, sople bežná záležitosť! Decka v zime zasoplene až po uši-hlavne tie malé co začínajú skolkarsky zivot. Divne, ze moje bývajú choré aj napriek takémuto prostrediu tak 1x do roka. 🤔

sisaka
2. máj 2023

@vlado818 keď tvoje dieťa nemá problém s imunitou, tak ťa potom nemusí trápiť, či je nejaké usoplené dieťa v škôlke

iwesska
2. máj 2023

Vyriesit sa to da tak,ze vysvetlis co je vo veci a poprosis o zmenu terminu nastupu povedzme o tyzden. Tym padom nebudes ani OCR,ani dovolenku ci paragraf nepotrebujes. Dovtedy uz niekoho snad najdes kto s nim bude,aj keby bolo chore dlhsie. Mne vracala mala 2 den po nastupe,normalne som volala sefovi,ze zial nemozem prist,lebo musim malej kybel drzat. V pohode pochopil, vzala som si lekara,nikto ma nevyhodil. Tu aspon zistis,akeho mas sefa. O takeho,co ta prepusti kvoli tomuto stať netreba.

iwesska
2. máj 2023

@sonicka19983 Uplne suhlasim. Co ma co stary oslabeny organizmus celit skolkarskym bacilom,ked ma problem uz sam so sebou? Raz som sa rozpravala so 70r.susedou a mi hovori,ze uz nebude chodit vnucata varovat,ze ma toho dost,ze oni sa z choroby dostanu za tyzden,chyti to od nich ona a trva jej to 3, hlavne,ze rodicia pracuju. Nam tiez v zivote nestrazili deti stari rodicia. Na to ich mam prilis rada,aby som ich vystavovala infekcnym chorobam. A zaujimave,ze ma z prace nikdy nevyhodili kvoli chorym detom.

marlent
2. máj 2023

Zaplatiť si niekoho na stráženie...ak si samozivitelka malo ta to napadnúť už dávno.

vlado818
2. máj 2023

@sisaka Ano trapima mato. Ako kolega ked je chory v praci.

sisaka
2. máj 2023

@vlado818 platí to, čo pri deťoch. Porieš si imunitu a hygienické návyky a nebudeš musieť riešiť smrkajuceho kolegu.

Strana
z2