icon

Nová práca pre samoživiteľku

11. apr 2021

Ahojte, rada by som sa poradila,aj keď rozhodnutie je na mne. Po dlhej dobe sa mi konečne podarilo nájsť prácu a hneď dve 😊 Absolvovala som asi 20 pohovorov a zrazu to vyšlo.Obe práce administratívne v kancelárii. Ale veľmi odlišné podmienkami. Prvá práca , tam som bola vybrata z 2 kôl, pracovná zmluva je na dobu určitú a plat je rozdelený na 800e plus 30% ohodnotenie. ma pracovnú dobu od 8 - 16,30h a raz týždenne do 18 h. Práca je v meste kde ťažko zaparkujem. 3x ročne sa cestuje na 2 dni. Zamestnávateľ dáva benefity ako vzdelávanie, multisportkarta, telefón, nápoje a gastrolístky nad rámec. Práca je ale rôznorodá a zaujímavejšia. Druhá praca tam si ma vybral za 10 minút. má stabilnú pracovnú dobu od 7-15,30 a žiadne nadčasy. Zmluva je na dobu neurčitú a plat 1000e. Parkovanie je možné autom, majú parkovisko, stravovanie vo vlastnej jedálni, a žiadne benefity. Práca ako asistentka GR, nie veľmi zaujímavá, robila som to 12rokov. Som samoživiteľka so 4 r dcérkou.

h2
11. apr 2021

Teraz čítam po istom čase a normálne nemôžem uveriť, že takú dôležitosť prikladáš gastrolístkom. V prvej práci predsa zarobíš o 200 € menej (tých 30% neberiem do úvahy, to byť môže, aj nemusí) a pritom budeš robiť viac. A Teba trápi, že v druhej Ti nedajú gastráče?

luccija
11. apr 2021

@h2 a ešte zlé parkovanie a stres, keď ju pošlú na služobnu cestu čo s dieťaťom.Jedine, že býva u rodičov či má jej kto pomôcť s malou ja si to ani cez týždeň neviem predstaviť u nás je skolka do 16:30 a väčšinou do 17 či stihne z mesta prísť na 17

katkacsehova
11. apr 2021

Pri dieťati isto druhá ponuka

makova333
11. apr 2021

Druha ma viac benefitov, aj ked ty si myslis, ze benefity ma prva.

autor
11. apr 2021

@h2 áno, prikladám význam aj gastrolístky, pretože si môžem vybrať financie v hodnote gastrolístky. Uvariť si viem aj doma a tak sa stravovať. Nezarobim o 200e

autor
11. apr 2021

@luccija nebyvam u rodičov, mám vlastný byt

h2
11. apr 2021

Napriek tomu by som gastrolístkami nepodmieňovala výber povolania. Možno by sa dalo dohodnúť, ak sa nechceš stravovať vo firemnej jedálni, na nejakom finančnom príspevku. To je tak nedôležitá vec, že by s tým nemal byť problém.

autor
11. apr 2021

@h2 to určite nie, nie je to top priorita.

januarova
12. apr 2021

Autorka, už si sa rozhodla?
Za mňa určite druhá ponuka, dcéra je mala iba raz.

autor
12. apr 2021

@januarova v podstate rozhodla,ale nie som s tým stotožnená

dkethe
12. apr 2021

@nienna to funguje len v spomalenom filme 😂😂😂 ja som to skusala, ale ta minca leti prikratko na to aby prisla odpoved zo srdca, a zaroven dost dlho na to aby som stihla 35x zmenit nazor

Ber druhu.

1andrea111
12. apr 2021

A ktorú si vybrala?

autor
12. apr 2021

Bola som rozhodnutá pre druhú,ale dnes som sa dozvedela, že zmluva je na dobu určitú, čo bol hlavný aspekt pri mojom rozhodovaní.aspon to na pohovore mohli povedať

mondolina
12. apr 2021

nepočula som ešte o práci kde by hneď pri nástupe dali zmluvu na dobu neurčitú.

autor
12. apr 2021

@mondolina Nikdy som zmluvu na dobu určitú nemala a ani ma to neláka. Aj keď je to asi v dnešnej dobe normálne. Pracujem 24 rokov, takže je normálne dať už pri nástupe zmluvu na dobu neurčitú

martinkatinka
12. apr 2021

To je dlhodoby trend, ze nedavaju zmluvu na neurcito.... Jedine tam, kde tie podmienky nie su naozaj ruzove a obi su radi, ze niekoho splasia ....

loginexistuje
12. apr 2021

Bežné sa dava zmluva na dobu určitú na začiatok to by som nebrala ako negativum

zaba21
12. apr 2021

Menila som prácu v novembri. Pracujem 36 rokov, dostala som zmluvu na dobu určitú. Taký je trend, tiež som predtým vždy mala prácu na dobu neurčitú.

autor
12. apr 2021

@loginexistuje nechápem ale aký to má zmysel. Nestačí skúšobná doba? Predpokladám kvôli výpovednej lehote

loginexistuje
12. apr 2021

tak nie vzdy sa da preverit clovek v skusibnej dobe tak ako je potrebne

h2
12. apr 2021

Tiež nechápem. Veď predsa výpoveď sa dá dať aj pri zmluve na dobu neurčitú.

zaba21
12. apr 2021

Zmluva na dobu určitú umožňuje firme flexibilitu keď sa zmenia podmienky vo firme. Robila som v účtovnej firme, počas korony nám klesol objem práce, majiteľ jednoducho nepredĺžil zmluvu na dobu určitú mojej kolegyni..m

h2
12. apr 2021

@zaba21 Jasné, ale aj tak musí čakať, kým uplynie tá doba určitá. Keď má napríklad zmluvu na rok a po 6 mesiacoch zistí, že ju potrebuje vyhodiť, tak je to aj tak jedno, nie?

ukulela
12. apr 2021

@katkacsehova my sme veľká firma, stovky y zamestnancov. Prvá zmluva na rok. Až potom doba neurčita. Pýtala si sa na možnosti home office?

uglybetty1234
12. apr 2021

za mna tiez druha moznost. Uz som mala taku pracu ze vyhody - jazykove kurzy, nejake benefity u partnerov, ... ale nakoniec to bolo teda riadne o nicom.

katkacsehova
13. apr 2021

@ukulela ja sa nič nepýtam, len radím 😁

autor
13. apr 2021

@katkacsehova asi to bolo určené mne 😊 home Office nie je možný

autor
13. apr 2021

Ale už som sa rozhodla pre prvú prácu 😊

h2
13. apr 2021

Tušila som to. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Ale Ty vieš najlepšie, čo robíš. Dúfam, že nebudeš časom ľutovať.

autor
13. apr 2021

@h2 a prečo by som mala? snáď je dôležité aby človek bol v práci aj šťastný 😊