Nová práca pre samoživiteľku
Ahojte, rada by som sa poradila,aj keď rozhodnutie je na mne. Po dlhej dobe sa mi konečne podarilo nájsť prácu a hneď dve 😊 Absolvovala som asi 20 pohovorov a zrazu to vyšlo.Obe práce administratívne v kancelárii. Ale veľmi odlišné podmienkami. Prvá práca , tam som bola vybrata z 2 kôl, pracovná zmluva je na dobu určitú a plat je rozdelený na 800e plus 30% ohodnotenie. ma pracovnú dobu od 8 - 16,30h a raz týždenne do 18 h. Práca je v meste kde ťažko zaparkujem. 3x ročne sa cestuje na 2 dni. Zamestnávateľ dáva benefity ako vzdelávanie, multisportkarta, telefón, nápoje a gastrolístky nad rámec. Práca je ale rôznorodá a zaujímavejšia. Druhá praca tam si ma vybral za 10 minút. má stabilnú pracovnú dobu od 7-15,30 a žiadne nadčasy. Zmluva je na dobu neurčitú a plat 1000e. Parkovanie je možné autom, majú parkovisko, stravovanie vo vlastnej jedálni, a žiadne benefity. Práca ako asistentka GR, nie veľmi zaujímavá, robila som to 12rokov. Som samoživiteľka so 4 r dcérkou.
Pri dieťati isto druhá ponuka
Druha ma viac benefitov, aj ked ty si myslis, ze benefity ma prva.
@h2 áno, prikladám význam aj gastrolístky, pretože si môžem vybrať financie v hodnote gastrolístky. Uvariť si viem aj doma a tak sa stravovať. Nezarobim o 200e
@luccija nebyvam u rodičov, mám vlastný byt
Napriek tomu by som gastrolístkami nepodmieňovala výber povolania. Možno by sa dalo dohodnúť, ak sa nechceš stravovať vo firemnej jedálni, na nejakom finančnom príspevku. To je tak nedôležitá vec, že by s tým nemal byť problém.
@h2 to určite nie, nie je to top priorita.
Autorka, už si sa rozhodla?
Za mňa určite druhá ponuka, dcéra je mala iba raz.
@januarova v podstate rozhodla,ale nie som s tým stotožnená
A ktorú si vybrala?
Bola som rozhodnutá pre druhú,ale dnes som sa dozvedela, že zmluva je na dobu určitú, čo bol hlavný aspekt pri mojom rozhodovaní.aspon to na pohovore mohli povedať
nepočula som ešte o práci kde by hneď pri nástupe dali zmluvu na dobu neurčitú.
@mondolina Nikdy som zmluvu na dobu určitú nemala a ani ma to neláka. Aj keď je to asi v dnešnej dobe normálne. Pracujem 24 rokov, takže je normálne dať už pri nástupe zmluvu na dobu neurčitú
To je dlhodoby trend, ze nedavaju zmluvu na neurcito.... Jedine tam, kde tie podmienky nie su naozaj ruzove a obi su radi, ze niekoho splasia ....
Bežné sa dava zmluva na dobu určitú na začiatok to by som nebrala ako negativum
Menila som prácu v novembri. Pracujem 36 rokov, dostala som zmluvu na dobu určitú. Taký je trend, tiež som predtým vždy mala prácu na dobu neurčitú.
@loginexistuje nechápem ale aký to má zmysel. Nestačí skúšobná doba? Predpokladám kvôli výpovednej lehote
tak nie vzdy sa da preverit clovek v skusibnej dobe tak ako je potrebne
Tiež nechápem. Veď predsa výpoveď sa dá dať aj pri zmluve na dobu neurčitú.
Zmluva na dobu určitú umožňuje firme flexibilitu keď sa zmenia podmienky vo firme. Robila som v účtovnej firme, počas korony nám klesol objem práce, majiteľ jednoducho nepredĺžil zmluvu na dobu určitú mojej kolegyni..m
@katkacsehova my sme veľká firma, stovky y zamestnancov. Prvá zmluva na rok. Až potom doba neurčita. Pýtala si sa na možnosti home office?
za mna tiez druha moznost. Uz som mala taku pracu ze vyhody - jazykove kurzy, nejake benefity u partnerov, ... ale nakoniec to bolo teda riadne o nicom.
@ukulela ja sa nič nepýtam, len radím 😁
@katkacsehova asi to bolo určené mne 😊 home Office nie je možný
Ale už som sa rozhodla pre prvú prácu 😊
Tušila som to. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Ale Ty vieš najlepšie, čo robíš. Dúfam, že nebudeš časom ľutovať.
@h2 a prečo by som mala? snáď je dôležité aby človek bol v práci aj šťastný 😊

Teraz čítam po istom čase a normálne nemôžem uveriť, že takú dôležitosť prikladáš gastrolístkom. V prvej práci predsa zarobíš o 200 € menej (tých 30% neberiem do úvahy, to byť môže, aj nemusí) a pritom budeš robiť viac. A Teba trápi, že v druhej Ti nedajú gastráče?