Odposluch na pracovisku
Zazili ste niekto ze v praci ste mali odposluchy ? Vyslovene cely den maju cloveka co sleduje kamery a odposluch . Vecer volala nadriadena ze ukoncuju so mnou pracovny pomer (bola som v skus dobe ) nakolko som povedala kolegyni, ze ak sa mi tu nebude pozdavat nemusim viac prist. Vsetko pocuvala . Pocuvala cely den od 9:00-21/00. Povedala som ze som rada ze to netrvalo dlhsie tieto chore podmienky.
Zamestnavatel ta mal informovat o spracuvani osobnych udajov cize o tom ze budes monitorovana kamerou a tam mal mat aj ucel pre ktory to monitorovanie vykonava takze to ze si to nemala priamo v pracovnej zmluve je v poriadku ale oboznamena si s tym.byt mala.
@anonym_4b0acf bola v skúšobnej dobe,tam sa nedáva výpoveď,ale ukončenie PP
@rozculena ale však ja píšem o sebe, mňa sa pýtala, nie na autorku 🤷🏼♀️
@anonym_autor mam čerstvú skúsenosť tento mesiac s kontrolou z Inšpektorátu práce - klient mal problém, lebo nemal podpísané oboznámenie zamestnancov, že sa priestory kameruju. Neobstalo ani to, že kamery neslúžia na kontrolu zamestnancov, ale na ochranu majetku. Nestačí oznam na viditeľnom mieste. Takže kľudne na obrať na IP.
A je povinne mat tieto info o kamere a odposluchoch aj v pracovnej zmluve ? Nic take tam nemam , ani naznak ze su na predajni vobec kamery ( co beriem ako samozrejmost) ale zeby ma niekto cely den pocuval co komu hovorim ??
A je povinne mat tieto info o kamere a odposluchoch aj v pracovnej zmluve ? Nic take tam nemam , ani naznak ze su na predajni vobec kamery ( co beriem ako samozrejmost) ale zeby ma niekto cely den pocuval co komu hovorim ??
@anonym_autor nemusí to byť priamo v zmluve, ale musí byť písomný súhlas s tým, že súhlasíš, aby ťa kameroval. Pokiaľ to nemá, tak má problém. Keď ma kameru len na ochranu majetku, musí ťa o tom tiež upovedomiť- písomne. Odpočúvanie ani nekomentujem....
Dakujem vam ste velmi mili… prosim aspon mi drzte palce nech si najdem serioznu pracu , budem davat pozor na tieto veci a budem sa informovat ! Stale ! O vsetkom🙏🏻
A nech sa vam vsetkym dari , ja uz nemam slov na zamestnavatelov niektorych… pred MD som mala top pracu - zial zavreli pobocku😭
Urob tej firme dobrú reklamu kade tade...

@anonym_4b0acf ak si tam robila aspoň 2 roky tak ti musel dať aj odstupné + 2 mesiace výpovednú dobu
ak si robila menej tak bez odstupného a 1 mesiac výpovednú dobu
@anonym_a601a9 nebola som tam dlhšie ako 2 roky, to by som si pytala peniaze aj za psychickú ujmu 😂