Opatrovateľka v Nemecku verzus práca v kancelárii
Čaute, mám možnosť ísť do De pracovať ako opatrovateľka (viem po nemecky) a popritom mám pracovnú ponuku do kanclu cca za 700€
Viem nepatrí to sem ale neviem si rady ani nikoho skym by som sa poradila.
Ale bojím sa od kinetozy 🤢
Ktorú prácu by som si mala vybrať? Rady vaše?
Ďakujem ☺️☺️☺️☺️☺️
@nattinatta 700 eur je malo na Slovensko, nie sa este trepat do Nemecka a mat zodpovednost za zive tvory
@nattinatta Dá sa ísť aj ako opatrovateľka, zlepšiť si jazyk a vidieť ako sa tam žije, ale neoplatí sa to robiť dlho. O nejaké dva roky by som si radšej našla miesto na Slovensku.
No pozri, pokial ti 700€ na Sk staci na zivot, pride mi kancelaria lepsia. Nenapisala si ako by si bola v Nemecku platena ako opatrovatelka. Ci by si tam robila na zivnost alebo v domove dochodcov ako zamestnanec atd. Napis viac info. Aj teda, pokial uz mas konkretneho “pacienta” , ci ide o leziaceho alebo mobilneho, diagnozu.
@svetlonos no 700 je mi malo, ale som doma, ide o prácu na živnosť a ide o mobilnú pacientku, domáce práce robiť atď...plat na 4 týždne 2000€ a 4 doma alebo keď chcem si privyrobiť viac tak na zaskok chodiť
@nattinatta zavisi co ta viac bavi...
Ja by som bezkonkurenčne ostala na SK v kancli
@nattinatta zalezi na tom kolko ti daju v rakusku, a ci si slobodna alebo maš deti, ked mas manzela a tiez zarobý by som zvolila Sk, ked si slobodna a viac núkajú tak At
@nattinatta uz si si vyratala, kolko ti u zych 2000€ ostane po odratani poistenia a daní ?
Ak by si to mala uz v cistom, po odratani vsetkych nakladov, tak zarobis 1000€ mesacne - celkom ok.
A vsak z toho musis odratat este naklady, tak ani neuvazuj o tom.
Minimalne 180€ zdravotne poistenie, cestovne tiez okolo 100€
To by si mala rovnako ako na Sk za sedenie v kancelari, ci je oproti opatrovaniu fajn.
Po mesiaci budes rada, ze si oddichnes a nie este pravidelne tahat extra turnusy.
@nattinatta vela zalezi, ci ten plat mas v cistom. Ak nie, tak nad DE ani neuvazuj. Sice mas 2000 € na 4 tyzdne, ale 4 si doma bez platu - cize na mesiac mas 1000 €, z toho ak mas este zaplatiť odvody, cestu...
kancel je lepsí, ak chces oatat na Slovensku. 2000 minus odvody za oba mesiace, co je vies kolko? Si tam kde by si bola v kancli, ..na 700 a nemas cele poistenie ani platené, co je zle.
Plat v DE za mesiac 2000 eur, potom si mesiac doma. Čiže ak to spriemeruješ s mesiacom kedy si doma, tak to vyjde na mesiac 1000 eur mínus odvody. Takže v podstate to nevyjde viac ako tá práca v kancelárii. Prečo potom ísť fyzicky pracovať mimo SR keď v podstate zarobíš rovnako ako v kancelárii doma?
No 1000e aj v čisto je strasne malo. Ja bývam v at, mam v cistom o dosť viac a teda je to o hubu
@nattinatta neviem koľko máš rokov ale predpokladám že si mladá a slobodná. Ak chceš začať pracovať tak nepozeraj len na peniaze ale na perspektívu do budúcna. Pracuj niekde kde sa niečo nové naučíš a môžeš do budúcna využiť.
@nattinatta za tych 700€ mas vyuzivat aj nemcinu, ci nie? Lebo ja mam v kancli daleko viac, denne komunikujem nemecky. Bud by som si hladala pracu za viac penazi s nemcinou alebo sla radsej tu opatrovatelku robit, kde si viac zlepsis jazyk. Priebezne si mozes hladat na SK pracu s nemcinou a normalnym platom.
@nattinatta ako si dopadla....vycestovala si?
@pieksamaki nie keď som si to všetko vypočítala tak ani sa neoplatí

vies nemecky a zvazujes ponuku za 700e alebo utierat niekomu rite? :D ja by som na tvojom mieste mierila vyssie, ale ak nemas na vyber zatial tak asi ten kancel, tam mas moznost aj nejak pracovne stupat...