icon

Aký je život opatrovateľky v DSS?

9. mar 2024

Napíšte,prosím,pre a proti v tejto práci.Ideálne ak pracujete v DSS.Čo na to vaša rodina,zdravie,chrbtica.Aj psychika,samozrejme.Zárobok nemusíme riešiť,viem,že je to nedocenená práca.

stellarstar
9. mar 2024

Pracovala som v DD ale nikdy viac 🙈

autor
9. mar 2024

@stellarstar môžeš to rozviť?

nikpa
9. mar 2024

Svokra robila. Nadávala na tu prácu, viem ze najviac jej vadilo umývať starcov, bála sa, ze ju v sprche volaktori z tých čulejšich znásilni. Neznášala nočné lebo tam bývala s nimi sama, keď opisovala tie zvuky co tam v noci ľudia vydávali, bála som sa aj ja 😄 Niektorí boli agresívni, často sa chodili sťažovať z rodiny lebo dôchodci sa neustále na niečo sťahovali zase im... No a na prebaľovanie a pod. tiež musíš mat žalúdok. Ale tak aj toto musí niekto robiť, najlepšie ak sa naozaj v tom niekto nájde lebo to nie je práca pre každého.

kiki68
9. mar 2024

Ja to sama nerobim, ale poznam viac zien, kamosiek, co pracuju co uz v DSS na Slovensku, dalsie dve poznam v Rakusku velmi dobre v Pflegeheim robia. Tie na Slovensku su tak, ze si dorabali vysoku skolu a potom isli do DSS, obidve uz su na poste zastupcu DSS, velmi sikovne, organizuju vela pre seniorov a bavi ich pracovat s tymi ludmi. Preslo tym od piky, cize naozaj vedia co to obnasa. Ja by som povedala, ze hlavne je mat trpezlivost a zaludok na to. To iste by povedali tie dve v Rakusku, jedna je stanicna na oddeleni, tam maju rotaciu tyzden na leziacich, tyzden na normal fungujucich pacientoch. Takto sa striedaju 4 timy ludi. Dalsia to ma podobne, akurat je asistentka. A je na dedine tu okolo. Maju podobny system. V kazdom pripade su to 12tky smeny. Tiez sviatky, nocne. Hoci napr baby, co mali male deti , tak nocne nemali dva roky cca. Az potom. Ale to moze byt rozne. Viem, ze maju min hod-2,5 hod pauzu v praci

stellarstar
9. mar 2024

Som v AT, roky som pracovala ako mobilná potom že skúsim DD. Na začiatku bolo dobre, tím a vedúca ok, nočné som nemusela ale viac som musela pracovať ako som mala v zmluve. S prebaľovaním som problém nemala, klienti boli väčšina z nich normálna, sem tam sme mali agresívnych a perverzov. Museli sme aj jedlo variť, roznášať, pozbierať, umyť riad atď napokon som to tam nechala a vrátila sa k pôvodnej mobilnej

walentina7
Odpoveď bola odstránená
autor
9. mar 2024

@walentina7 ale asi nie ak máš doma na SK rodinu,deti.

trgypadl
9. mar 2024

Je to narocna praca, vsetko zavisi aj od toho do akeho dss sa dostanes a na ake oddelenie

stellarstar
9. mar 2024

@walentina7 to je 24 h OP

andrejka1974
9. mar 2024

Zalezi či chceš robiť do staršími ľuďmi alebo s deťmi sú dss aj pre deti s rôznym postihnutím a je to tiež náročná práca ale vermi zvládajú to mnohé bravúrne

kiki68
10. mar 2024

@walentina7 to je 24h Pflege, tak pracuje vela zien.

euprogresba
24. máj 2024

Dobrý deň, Hľadáme kvalifikovaného garanta pre Adosku v Bratislave. Požadované kvalifikácie: Vysokoškolské vzdelanie na úrovni bakalára (BC) alebo magistra (Mgr.) v oblasti ošetrovateľstva. Skúsenosti s ošetrovateľskou praxou sú výhodou, ale nie sú podmienkou. Schopnosť komunikovať s pacientmi a ich rodinami s empatiou a profesionalitou. Zodpovednosť, spoľahlivosť a ochota učiť sa nové veci.
Ak máte záujem o túto pracovnú pozíciu, prosím, kontaktujte nás na e-mailovej adrese janka.kucharova@euprogres.sk. Radi Vám poskytneme ďalšie informácie.