Oplatí sa zmeniť prácu kvôli lepšiemu času?
Ahojte, mam dilemu. Pracujem na zmeny ranna, poobedna, nočná aj cez víkendy, zacala som tam nedavno robota dobra aj plat ale tie smeny mi nevyhovuju hlavne nočné. Mám dve malé deti takže manžel je tiež zapojený, deti mi tiež chýbajú. Ale mám možnosť ísť robiť do mš ako učiteľka (školu si dorábam) len neviem sa rozhodnúť co spraviť plat o polovicu nizsi ale zase casovo lepsie 😔 vobec neviem. Čo by ste spravili? Viem že rozhodnutie je na mna ale bojim sa aby som nelutovala.
Pri malých deťoch je učiteľka v MŠ ideálna práca podľa mňa. Záleží aj ako ste na tom finančne, či to dáte v pohode aj keď budeš zarábať menej.
No musite mat vyriesene otazky...ako prazdniny, ci financne vyjdete aj pri tvojom nizsom prijme...
Ak to financne zvladnete, urcite by som sla do skolky, kde je to casovo lepsie. Deti raz dva vyrastu a neuzijes si ich. Ked budu deti vacsie, tak mozes mat pracu s vyssim prijmom a menej s detmi, ktore uz budu mat pomaly svoj zivot.
Záleží od toho, ako zarába muž. Ja tiež nezarábam majland, ale pre mna bol priorita robiť klasicky od 7-15, aby som vedela syna zaniesť aj vyzdvihnúť zo škôlky. Ale teda muž zarába fajn, takze nám to takto vyhovuje.
Ucitelka je super robota pri malych detoch, nasa mama to tak pred rokmi urobila len teda nesla do MS, ale ZS.
Ak ti nebudú peniaze chýbať, tak nie je o com. Lebo taky rozdiel v platoch môžeš pocitit
Neváhala by som ani sekundu.Robila som na smeny a deti som si vôbec neužila.Po nočnej nepoužiteľná.O polovicu menší plat by mi vôbec nevadil.Az vyrastú môžeš robiť čokoľvek
Učím roky. Teraz k nám prišla mladá baba, ktorá po škole nešla učiť, ale do firmy, na 2 smeny. Teraz sa rozhodla učiť. Po pol roku padá na hubu. Vraj chodí domov vyfľusnutá viac ako predtým. Nemá energiu na nič. Prestala chodiť do fitka kde chodila pravidelne, od septembra je štvrtý krát chorá. Tak to máš tak. Zvonku to vyzerá ako super robotička, ale tiež prináša svoje úskalia. Z tej dovolenky, čo mám navyše, miniem veľkú časť počas roka, keď je menej detí, spájajú sa triedy, ráno zistíš že máš dovolenku... cez letné prázdniny sa niekoľko dní len spamätávam a dávam dokopy a niekoľko dní aj tak venujem zase práci (samozrejme, väčšina škôlok je polovicu prázdnin otvorená, takže sa normálne robí). Skôr je tono tom, ži ťa tá práca baví. S kopou detí, denne, vkuse. V jednom kole a do toho požiadavky a tlak rodičov, nejaké tie popoludňajšie aktivity s rodičmi sú dnes úplne bežné... Na to musíš byť nastavená. Veľa vecí robíš zadarmo, kupuješ do práce... Je to jediná robota kde nosíš z domu, nie naopak
No to je riadna dilema veru,a keby si robila v tej istej skolke by si mala o deti postarane.
My tiez chodime obaja na smeny,opacne,aby sme vzdy boli jeden z nas s detmi a hlavne,aby sa nam smeny nestretli,tak ako kedy si pri 3smenke,muz 4smenka a kazde 3mesiace rovnake 3tyzdne smien.Teraz sa nam to nestane,lebo chodime do tej istej roboty a klucky a info si podavame na fajciarke.A plat je u mna tiez dolezity,chcem tiez nosit pekne peniaze domov a byt hlavne na seba pysna.A to uz aj som,uz len kvoli tomu,ze sa mi tam po tolkych rokoch podarilo dostat.
Práca s deťmi a cudzími ťa musí baviť. Inak ťa to zničí psychicky.

Moja priorita je čas strávený s deťmi, aj na úkor peňazí. Podľa toho som sa zariadil a nasla si prácu. A ci neľutujem? A co, čas s deťmi? Nie. Ale keby som sa spätne keď vyrastú otočila, lutovala by som keby som si vybrala peniaze... Ten čas s nimi sa nikdy nevráti a hlavne teraz keď sú mali, nikdy ma nebudú potrebovať viac.