Outsourcing zamestnanca

19. jan 2023

Ahojte, bolo mi ponúknuté pracovné miesto v jednom korporáte s tým, že oni to tam majú tak, že nebudem priamo ich zamestnancom, ale na papieri budem zamestnancom nejakej HR spoločnosti, od ktorej potom oni si objednávajú služby. Prosím, je tento postup bežný? Jedná sa o serióznu firmu, čiže predpokladám, že sa to takto robí bežne, zaujímalo by ma aké sú výhody pre firmu keď to takto robia a či si na niečo nemám dať pozor ja resp. či z toho vyplývajú nejaké nevýhody pre mňa. Ďakujem

nelca0510
20. jan 2023

Kedysi si tomu hovorilo agentúrny zamestnanci. Skús si niečo o Tom pozrieť.

iveta7677
20. jan 2023

Budete zamestnana v agenture.. Ale ja by som nechcela takuto formu spoluprace. Radsej byt zamestnana vo firme.

banalu
20. jan 2023

Je to normalne, ale pozor agentura, alebo outsourcingova spolocnost nemusi ponukat rovnake benefity. Moj muz robi pre firmu, ja pre tu istu cez outsourcingovu firmu a teda benefity ci bonusy su diametralne odlisne.

pragmaticka
20. jan 2023

Určite by som sa pýtala na šance neskôr prejsť priamo pod firmu. A áno tu vo Viedni je to časté. Presne ako baba hore píše, prichádzas o veľa benefitiv.
Kamoška takto začala robiť a po 2 rokoch si ju spoločnosť prevzala pod seba. Oni mali zevraj vtedy od svojej americkej matky zákaz prijatia nových. Tak to vyriešili takto prostredníctvom agentúry

olimuc
20. jan 2023

Ano je to veľmi častý postup v zahraničí, napr BMW ma xy agentúrnych zamestnancov (nielen vo vyrobe), pretože aj keď je to rovnaký plat 12 mesiacov, 13+14 plat, bonus a zľavy dostávajú len kmeňoví zamestnanci, a v kantíne máš o 2€ drahšie jedlo (rozoznať to podľa karty), ak rozviazu zmluvu s agentúrou, neplatia odstupné, nic …. Takto mozes byt zamestnaná aj 10 rokov a potom z mesiaca na mesiac proste skončíš a nic. Stále si zamestnanec druhej kategórie. Ak nemáš nic ine zober to, ale over si šance na to aby ta firma prevzala… na agentúrnych sa pozerajú inac aj pri hypotékach atd. Rok som to vyskusala a nikdy viac … už len TPP. Možno na Svk to nie je až taky rozdiel, ale v DE strašný.

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
muchotrafka298
20. jan 2023

Ako agenturny zamestnanec mozes prist o pracu zo dna na den, skoncia s agenturou a ty si bez prace. Kedze nie si zamestnanec firmy, nebudes mat narok na benefity ani na nic. Pokial sa vo firme prepusta, tak prvy ide agenturni zamestnanec.

mimirka32
20. jan 2023

Ja som tak zacinala v jednej praci. Tiez to bola znama seriozna korporacia a praca v kancelarii. Po roku som presla priamo pod firmu.

melanta
20. jan 2023

Nuž tu záleží od zmluvy. Sú agentúrni zamestnanci, tí ako tu už bolo napísané nemajú benefity a môžu skončiť zo dňa na deň. A potom je seriózny outsorsing a tam máš zmluvu ako normálny zamestnanec a aj tomu prislúchajúce všetky výhody. Takže podstatné je, akú zmluvu budeš mať. Chci ju vopred, aby si si ju mohla prečítať a poradiť sa, ak ti niečo nebude jasné.

ufatess
20. jan 2023

Bežná vec, že veľké firmy riešia zamestnancov cez agentúry, tým pádom im odpadne kopec starostí s papierovaním a vybavovaním sa s nimi. To či to má nejaké špeciálne výhody pre teba, nie, ty si proste stále "len" zamestnanec.

gejb
20. jan 2023

Pracovať cez agentúru v tej istej firme môžeš zo zakona max dva roky, potom ta vezmú do kmeňové stavu...alebo aj nie. Firmám sa to vyplatí, lebo nemajú starosti s administratívou.

tiezjedna
20. jan 2023

v praxi to znamená, že na teba budú kladené nároky ako na kmeňového zamestnanca, ale to ostatné bude zodpovedať tomu, že fakticky budeš zamestnanec nejakej agentúry. Tento model je výhodný len jednostranne - pre ten korporát.