icon

Páčila som sa im, no neprijali ma. Prečo?

15. júl 2024

Som trocha sklamaná. Minulý týždeň som mala pohovor. Osoba ktorá viedla pohovor bola i tá, ktorá sa rozhodla koho vezme. Neviem ako to chodí na pohovoroch ale tuto mi dali pocítiť, že som presne tá, ktorú hľadajú. Neustále ma vychovali, ako dobre hovorím cudzím jazykom. Mám dobré komunikačné zručnosti. Mali sme aj cvičnú situáciu kde sa vyjadrili, že "ich som si kúpila". Jednoducho celý pohovor sa tvárili aká som super, na konci mi povedala, že sa ešte určite vidíme a dnes ráno mi písali, že je im to ľúto ale neprijali ma.
Netrápi ma až tak to, že ma neprijali. Skôr ma mrzí, že mi dali falošnú nádej. Ak by aj pohovor prebehol neutráljnešie tak by som si nerobila až také nádeje..toto sa bežne robí na pohovoroch? Teraz si hľadám prácu, tak aby som vedela do budúcna..

Strana
z2
babulkomale
15. júl 2024

Pravdepodobne sef rozhodol.

melanta
15. júl 2024

Áno, žiaľ, je to na Slovensku úplne bežné. Neprofesionálne správanie je bežné. V mnohých firmách robia buď juniorní recruiteri alebo juniorní manažéri. Buď si vedomá svojich silných skúseností a zručností. Nevyšlo tu, vyjde inde. Nestrácaj pozitívny nadhľad. Držím palce. 😉

cinamood_
15. júl 2024

Robí sa to bežne, presne toto rieši kamoška, neboli ste v rovnakej firme ? 😂
Hlavu hore, tí ľudia nevedia ani priamo povedať keď niekto tej pozicií nevyhovuje, pritom by to dotyčnému možno pomohlo, aspoň by vedel na čom popracovať.
Kašli na nich, a hľadaj ďalej, ber to tak že ťa niekde čaká lepšia práca 🙂

really8
15. júl 2024

Chceli si ta naklonit. Aby si sa neslubila inde.

pukina
15. júl 2024

Ano, aj mne sa to stalo, a nie raz. Je dost mozne, ze tam zohrali rolu mzdove podmienky a rozhodli sa vziat niekoho menej kvalifikovaneho, kto im pasuje do budgetu. Viem si predstavit, aka si sklamana a nahnevana, ale povznes sa nad to.

3petka
15. júl 2024

Ja som bola na toľkých pohovoroch kde boli so mnou spokojný a nevzali ma nakoniec.... Lebo tak skončil niekto po známosti (Viem zistila som si) a nakoniec tý čo boli po známosti tam dlho neostali.
Nakoniec keď som bola na pohovore a myslela som si že tam na nevezmú lebo nedali znať absolútne nič - tak ma vzali.

pukina
15. júl 2024

Podla mna je to inak aj dost neprofesionalne, potencionalny zamestnavatel, resp. recruiter by mal byt neutralny a nedavat ti takyto feedback hned po pohovore, ked nic nie je iste.

simca06022011
15. júl 2024

Robi sa to bezne a nehladaj v tom nic osobne, nakolko skvelych uchadzacov moze byt kopa. A vybrat sa moze jeden. Kludne mohol prist aj po tebe niekto kto si ich kupil, alebo rozhodovalo viac ludi a viac prametrov sa bralo do uvahy, poviem to po lopate, niekedy naozaj zavazia aj diskriminacne parametre, alebo sympatie. Pohovor je len jedna vec.
Urcite to inde vyjde a nevesaj preto hlavu. Mne sa napr stalo, ze mi volali z takychto prac potom "neskor", zobrali sice ineho, alebo inych ale "nedali" skusobnu dobu ti uchadzaci.

romi0310
15. júl 2024

Presne tuto situaciu som zazila aj ja 🙂 tri kola pohovorov, testovania a nakoniec tam majitel prijal dievca, ktore robilo predtym za pokladnou a nemalo ani paru o tej praci. Nakolko je to kamoska mojei sesterky, sama sa jej pochvalila, ze tam pracuje. Teda uz ani nepracuje, nakolko sa im na to vykaslala a v tej firme stale hladaju novych ludi. Bezne firmy maju na oko pohovory a pritom tam uz davno maju dosadeneho cloveka po znamosti. Nechapem, naco to tie firmy robia. Clovek sa snazi, uci sa, prevezie peniaze a ked sa dozvie, ze tam prijali tlacenku, tak to fakt naserie :D a netvarme sa, ze to tu na svk tak nechodí ;)

sissy27
15. júl 2024

ale veď možno si naozaj bola do toho momentu tá najlepšia, ale ešte po tebe mohol kľudne prísť niekto ešte lepší. Že ťa neprijali neznamená, že si nebola skvelá a neohúrila ich, ale proste našli niekoho ešte lepšieho.
Ale uznávam, že takéto "wau rečičky" na pohovore nemajú miesto, mne to pripadá neprofesionálne a pre mňa by to bol "red flag" - zvažovala by som, či prijmem takú ponuku.

anjelicek26
15. júl 2024

Bohužiaľ môže sa to stat, bola si najlepšie uchadzac, kým po tebe prisiel niekto ďalší a rovnako kvalifikovany a za menej peňazí. Hlavu hore, môžu sa ešte ozvat, ak sa uvolni nejaká ďalšie pozicia.

lucyluska
15. júl 2024

Ahoj, stane sa, a čo som sa dočítala tu, že aj zmluvu kočka podpísala a dňom nastupu ju prepustili.
Toť realita.
Neber to osobne.
Štastie sa ohlási aj tebe.
Každý pohovor ťa posunie ďalej 💪🏼

jednoduchomaria89
15. júl 2024

Aj mne sa stalo nieco podobne (absolutne vsetky potiadavky som do bodky splnala ) , feedback z 1.kole som mala snad do 30 min , 2.kolo bolo tiez super , vsetko o com sme sa bavili , aj take specifika som mala tiez zmaknute , na druhy den prisiel odmietavy email , o par mesiacov som videla , ze opatovne hladaju na Tuto istu poziciu 😳

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autumm
15. júl 2024

@simca06022011 súhlasím. Určitú dobu som pracovala na HR oddelení, a aj známy je HRista a proste fakt niekedy bol významný faktor sympatie. Proste ktorý človek sa hodil viac do tímu 🤷🏼‍♀️ pripadne osobne sympatie HRistu.

moonlight1210
15. júl 2024

Deje sa aj opak. Ze ti prijaty zamestnanec mailom o jednej v noci oznami (aby si to rano v den nastupu mala v poste), ze nasiel nieco lespie, uz nastupil tam a nepride.
A ty sa len pytas sama seba, ci ti to nemohol dat vediet prv. Ci sa bal ako male dieta, alebo co to ma za povahu.

simona92101
15. júl 2024

Je mozne ze po tebe prisiel niekto este lepsi,mohli sa rozhodovat medzi 2 rovnako kvalitnymi ucastnikmi a nakoniec mohla zavazit vyska platu.

henrietkatr
15. júl 2024

presne tak, netreba si zufat 🙂 len sa nevzdavaj, ocividne mas kvality, ktore dokazes vyuzit aj inde, takze by som sa vobec neobavala, ci si najdes nieco ine. netrap sa, drzim palce, istotne pride este nieco lepsie. 😍

neviditelnypes
15. júl 2024

Ani tohoto uchádzača nevzali, autentické video:

https://www.youtube.com/watch?v=xrYFDPUXbNQ

(pozor, odkazovaný humor vyžaduje väčšiu ako malú inteligenciu)

sevrin
15. júl 2024

Kedysi dávno som bol na pohovore, pozícia klientsky pracovník v jednej firme, ktorá podniká v oblasti IT.

Bola tam so mnou aj jedna moja známa. Celkom kočka, vysoká blond, kozy trojky, dlhé nohy.

Personalista nám dával otázky, bez problémov som vedel reagovať, moja známa väčšinou sa ani nevedela vykoktať. Po pohovore sme išli domov, na nejaký tretí deň sa jej pýtam, že no čo ako? Ona že, zobrali ju 😀
Mňa nie. Prečo? Netuším 😂

beata_k
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
15. júl 2024

Áno, stretla som sa s tým. Nefixuj sa na to, čo ti povedia, dokonca napíšu, kým nemáš v rukách podpísanú pracovnú zmluvu. Asi toľko k tomu.

sevrin
15. júl 2024

@beata_k boli sme tam štyria, proste personalista chcel vedieť ako budeme reagovať v kolektíve. Ako jediný som tam nemal hlboký výstrih a to moje šance zrazilo úplne dole, mohol som sa tam vykecávať ako som mohol, proste v tej konkurencii som bol bez šance.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
laurita285
15. júl 2024

@sevrin neuveriteľné že sa aj MUŽ môže stretnúť s diskrimináciou

espeo
15. júl 2024

@melanta prečo je to "na slovensku" bežné? A prečo "zial"? Máš skúsenosti z iných krajín? A co jej mali na tom pohovoru povedať? Asi sa im aj páčila.
Ja robím pohovory. Nie som HR, som tam od toho, aby som vyhodnotila, čo ten človek naozaj vie, či nezavadza v CV...a teda ak je to povaha, s ktorou si sadnem, býva to príjemná debata. A uchádzač môže mať dojem, že ma prácu istú. Ale po diskusii s kolegami rozhodneme, že nie. Alebo rozhodnú šéfovci, alebo HR. Kvôli veku, platu, nejakej veci, co nás odradí...
+ na konci, keď človeka neberieme, HR mu dá spätnú väzbu, prečo nie.

mamina7070
15. júl 2024

vacsinou rozhoduje priamy nadriadeny a nie HR
nic si z toho nerob najdes si ine

sevrin
15. júl 2024

@beata_k iné vysvetlenie nemám a ty si mysli čo chceš

hara_vara
19. júl 2024

zobrali šefovho kamaráta syna na brigádu

adaluc338
19. júl 2024

Zazila som rovnaku situaciu, dokonca mi povedali tam na pohovore ze ta druha kandidatka je uplne mimo,a som jednoznacne favoritka. A dostala som tiez spravu ze ma nezobrali, o 3mesiace som isla na pobocku a ta "mimo" kandidatka sa namna usmievala spoza stola, a stazovala sa ako mozem byt rada ze nie ja tam pracujem. Takze nic si ztoho nerob, asi to tak malo byt 🤣

Strana
z2