Písomné oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi
ahojte, chcela som oznamit zamestnavatelovi, ze som tehotna urobit ustne , ale na nete som nasla ze , ak to nepodlozim pisomnou formou mozu ma vyhodit. uz ste niektora taketo oznamenie pisala? co tam mam napisat? a nestaci iba doniest potvrdenie od gynekologa?a ked mam podpiasnu zmluvu 23.02. nastup 24.2. kedy sa konci 3mesacna skusobna doba????diky za infooooo :-*
ahojte,chcem sa spýtat som tehu v 8.mes.,PP mám na dobu neurčitu,ale teraz som na PN s inou dg.V aprili by som chcela ist na PN ako rizik. tehotenstvo,lebo robím na sneny v nemocnici.Zamestnavatelovi som to neoznamila.Ako mam postupovat z jednej PN do druhej
@stevatv normalne ako inokedy.. ukonci sa jedna PNka a zacne sa druha... zamestnavatelovi donesies iba doklady od lekara (pnky)
Ahojte, chcem sa spytat - ak zamestnavatelovi oznamim tehotenstvo pisomne, ze zaslem doporuceny list na adresu firmy, aky mam dokaz, ze som mu tehotenstvo naozaj oznamila? Je to rovnako zohladnene ako keby som odovzdala osobne oznamenie pisomne a dala si potvrdit jeho prebratie? Dakujem
Ahojte, o oznámení tehotenstva zamestnávateľovi sa dočítate aj vo Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/oznamenie-tehotenstva...
A potom vás bude zrejme zaujímať aj toto: https://www.modrykonik.sk/tehotenstvo-a-praca/
Vo Wiki v menu nájdete aj ostatné papierovačky a prídavky a spol. Mrknite vľavo do Wiki menu a nájdite tam kategóriu Doklady, financie a zákony
@elje v skupinách je aj Právne poradenstvo, radia tam maminy: https://www.modrykonik.sk/skupina/1900/detail/
baby a kde si to mozem stiahnut to tlacivo o oznameni zamestanvatelovi tehotenstvo bez toho aby som sa tam musela prihlasit na tu ich stranku je to podla ma zbytocne sa niekde registrovat ked chcem len jedno tlacivo.dakujem.al.ak ho mat doma poslite mi ho mailom..
Ahojte, prosím o radu, nikde som nenašla to čo som potrebovala. Chcem oznámiť zamestnávateľovi že som tehotná, ale zdá sa mi, že osobné odovzdanie oznámenia je také osobnejšie, keďže nemáme zlé vzťahy. Viem že si mám dať podpísať kópiu, ale tu ma zaujíma, že čo ak mi to odmietnu podpísať práve z toho dôvodu, aby som nebola v ochrannej lehote a aby sa ma mohli zbaviť. Máte niekto skúsenosti čo potom?
@jablkoham , ak máš dobré vzťahy mali by ti to bezproblémov potvrdiť ak nie pošli to doporučene poštou tam budeš mať potvrdené prevzatie resp. odoslanie. Aspoň ja by som to tak urobila. Ale v podstate zamestnávateľ je povinný prevziať oznámenie o tehotenstve a prispôsobiť prac. podmienky tehotnej.
ďakujem cokyna, asi ho naozaj pošlem poštou, to je najistejšie 🙂 🙂 🙂
baby kde kupim obal na knizku
Ahojte
prosim o radu a vysvetlenie. Dostala som od zamestnavatela vypoved podla §63 ods.1 pism. b) zakona 311/2001 a to k 31.07. s 3 mes. vypovednou lehotou. Pre nas zlozita situacia pretoze som tehotna a pre potvrdenie tehotenstva pre zamestnavatela a tehotensku knizku si mam ist o par dni, kedze lekar je na dovolenke. Z toho dovodu som este neoznamila zamestnavatelovi svoje tehotenstvo. Ako je to v tomto pripade s ochrannou lehotou ? Predpokladam ze zakaz vypovede sa na mna asi uz vztahovat nebude ale moze sa vypovedna lehota predlzit az do posledneho dna ochran.lehoty cize do skoncenia materskej ? Nikde som nenasla presny vyklad terminu " zaciatok ochrannej lehoty". Kedy zacina vlastne plynut ?
Prosim o odpoved co najskor.
Velmi pekne dakujem.
@carodejnica vdaka
Ahoj chcela by som sa opytat tu na Wiki modry konik som nasla vzor ako oznamit zamestnavatelovi ze som tehotna. Mam ale otazku v tom vzore je predpokladany odchod na matersku.Kedze je predpokladany da sa este v priebehu tehotenstva posunut? dakujem
V pripade ze este nemam potvrdenie od lekara ale surne to potrebujem v najblizsich dnoch oznamit zamestnavatelovi (kvoli udalostiam ktore sa udiali posledne dni, inak by som to tak nesurila). Je mozne to oznamit aj bez lekarskeho potvrdenia s dodatkom ze ten bude dodatocne pridany?
Mám otazku. Zistila som ze som tehotná a zmluvu mi naju predlzit uz na dobu neurcitú koncom marca ked oznamim ze som tehotná pisomne podla zakonika prace tak mi ju nemusia predlzit ?
@ddddeni bohuzial, nemusia ju predlzit
@simonkazga tak odporucate nech nepoviem ze som tehotná az ked zmluvu dostanem ?
@eri28 dobry den, mali ste narok na matersku?
@macamliecna nie

kocky prosim vas stale plati tento paragraf § 40, ods. 6 Zákonníka práce ked chcem poslat na uctaren oznamenie o gravidite??? 😅