icon

Plat chlapa pod 1000 eur

22. okt 2022

Ahojte, s muzom sa hadame...ja si myslim, ze pod 1000 e chlap nezaraba a on tvrdi, že áno .

natalala
23. okt 2022

Kazdy si hlada seberovneho 🤷🏼‍♀️ Mne sa napriklad nepaci, ked tu zeny pisu akeho maju neschopnwho chlapa a ako malo zarobi a maju zle manzelstvo a chcu to ukoncit a jednym dychom dodaju, ze ale oni nemaju nic nasetrene a nemaju kam ist a neuzivili by sa s detmi, tak kto je potom ten neschopny?! Uprimne poviem, ze keby sme s muzom zarabali 1000e, tak by sme nevyzili, ale tym nedehonestujem ludi, kt su s nizsim platom spokojni. A na otazku autorky, ano tvoj mamzel ma pravdu, ze chlapi zarabaju aj pod 1000e a niektori aj sedia na zadku a nezarabaju vobec nic. Ja si svojho muza vazim, lebo vidim, ze robi vsetko pre to, aby sme sa mali dobre a stara sa aj o dceru aj o mna a to je dolezite, zhodou okolnosti zarobi vela, lebo pracuje v takom odbore. Nato aby sme dnes boli tam kde sme, sme sa museli sakra snazit a mat na to aj vzdelanie. Pre mna je smutne skor, ked ludia placu ako malo zarobia, ale nie su ochotni v ziadnom smere na sebe pracovat, aby to bolo lepsie (dovzdelat sa, naucit sa cudzi jazyk, rekvalifikovat sa atd)

ropucha6
23. okt 2022

Samozrejme, ze zarabaju aj menej. A su aj zeny, co zarabaju x-nasobne viac. Inak chudaci chlapi, co ich posudzuji zeny len podla vyplaty a nicoho ineho, hlavne, ked sami by sa slusne neuzivili. Potom tu aj tak vyzeraju tie temy na MK.

marrynka112
Autor odpoveď zmazal
marrynka112
23. okt 2022

Jasné že zarábajú pod 1000€ veď to je vo väčšine prípadov tak 😄

zuzanockamt
23. okt 2022

@monca0021 Ty by si hnala muža, aby zarobil viac, len aby ste mohli mať druhé dieťa? A dieťa je snáď obidvoch, nie? Čize snažia sa obaja - tvoria úspory a potom sa rozhodnú pre dieťa a nie sa len spoliehať, že muž bude ťahať ako kôň všetko, lebo žena chce deti.

ropucha6
23. okt 2022

@zuzanockamt no podla prispevkov na MK toto su bezne realie pre niektore 🙂

zuzanockamt
23. okt 2022

@ropucha6 Áno,keď tu čítam tie názory, tak mi je zle. Ako keby človek, ktorý zarába menej bol spodina. Aj v tejto témy tie názory - no na grc.

miroslava21
23. okt 2022

To hasici zarabaju naozaj pod 1000e? To som nevedela, to je smutne veru.

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
tomika
23. okt 2022

@zuzanka.zuzu ako sa hovorí raz hore a raz dole. Kebyže sa stane ze tvoj muž stratí príjem, a bude mať pod 1000€,necháš ho? Máš už v zásobe tajeho kto zarába nad 1000€? Ty si zlatokopka?

svetlonos
23. okt 2022

@kika86
Skoda slov. Takymto povrchnym ludom to nevysvetlis. Tu krasne plati: Načo sviniam perly hádzať. Taketo mozgy nepoberu to co pises ty a ine zeny. Nie je to o peniazoch. Poznam dost ludi kde je napr. aj 6000€ mesacne a nikto z nich nevyskakuje a nepovysuje sa. Zacinali tiez z menej ako 1000€ na mesiac a zeny nikdy nenapadlo nepovazovat ich za chlapov 🙈 Su pokorny a nedavaju na bubon, kolko zarabaju. Ale ked ma niekto v popreti ego namiesto srdca, takto to dopada 🙂.

luliu
23. okt 2022

@zuzanka.zuzu ty si taká úbohá, normálne žasnem....

zmrzlinka2021
23. okt 2022

Si aj ženy, aj muži čo majú príjem pod 1000 eur

lady_hurts
23. okt 2022

To je také slovenské mudrovat koľko má zarobiť chlap, pripomenulo mi to jednu, ktorá tomu svojmu ani nenavarila jedlo, pokiaľ nedonesie nad1000€, pretože chlap sa má starať a živiť rodinu 🤦Mňa len prekvapuje ako niekto bez vzdelania, nasporených € si dovolí otvárať ústa na niekoho, kto maka na tom, aby bolo čo do úst a zaplatené účty.
Prečo takéto ženy nerozmýšľajú ako by prispeli do rodinného rozpočtu ony sami? Prečo nehľadajú riešenia? Čo dávajú ony do vzťahu a manželstva? Seriózne, ja byť chlapom o takúto chuderku ani nezakopnem.

nadazdi
23. okt 2022

Ja som s mužom nikdy nemala spoločne financie, ani ich mať nikdy nebudeme. 15. odchádzajú platby, vloží na účet.. niekedy zarobí 3, niekedy 2, niekedy 0, aj ten najbohatší môže skončiť zo dňa na deň na invalidnom, zajtra môžem byt vdova, mna osobne skôr ako plat môjho muža zaujíma, aby som nemala 100-200tisic hypotéku, žiadny lízing nič, proste tu elektriku vodu a poistky poplatim aj z podpory keby bolo najhoršie, nemám dôvod riešiť financie, lebo nie som nikomu nič dlžná

boldo87
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
23. okt 2022

@lady_hurts V dnešnej dobe to majú muži veľmi ťažké. Každá chudera len ruku natŕča. Stačí si prečítať diskusie na tomto fóre, ako sa dámy navzájom hecujú, že netreba ísť do práce, muž nech sa aj zoderie, muž má živiť všetkých, lebo ona - chudinka sa stará o jeho deti (jej deti to asi nie sú, pričom ona určite ako prvá mrnčala, že chce byť tehotná). Žasnem, keď čítam,že muži v dnešnej dobe odovzdávajú celé výplaty ženám.
Ako chlap by som veľmi zvažovala, koho si vezmem a s kým budem mať dieťa. Nečudujem sa, že je toľko nevier a rozchodov.

natalala
23. okt 2022

@nadazdi ked mame hypoteku na 10 rokov fixnutu na 0,99% a inde vieme otocit peniaze, kde nam to zarobi 5%, tak by sme boli hlupaci, keby sme si tu hypoteku nevzali a usetrene peniaze neinvestovali inde 🤷🏼‍♀️ Ale chapem asi ten psychologicky aspekt, ze nikomu nic nedlzim.

liljana
23. okt 2022

@zuzanockamt Kazdy normalny chlap by mal zbystrit pri zmienke, ze ak on ma cely zivot stravit v praci 10-12 hodin a ona caka 30-40 rokov prazdnin, uzivanie a pohodicku bez stresu, namahy, povinnosti doma, ze s nim nie je z lasky k nemu, ale ze najskor vzdy vidi seba a svoje pohodlie.

ropucha6
23. okt 2022

@zuzanockamt akoze ak je s tym chlap ok (aj taki su), tak je to v poriadku. Horsie je, ked su ocakavanie rozne, pripadne zena si mysli, ze chlap po svadbe/detoch zazracne zmeni nazor na taketo financovanie 🙂

wheel
23. okt 2022

Nie je podstatne kolko zarabas a vybudujes, ale podstatne je kolko z toho ti po rozvode ostane. :D

lucinka5051
23. okt 2022

Samozrejme, ze zarobia menej ako 1000 eur. Moj manzel s VS v technickom obore ma 1000 eur v cistom ... ale zas ma pracu v kancli, v klude si odrobi 8 hodin a o 3 poobede je doma. Sem tam si vezme nejaku fušku ked chce. V zivote by som na neho netlacila aby zarabal minimalne 1500 eur alebo co... vsak ja som zdrava schopna zena a tiez pracujem, rodinu maju zaobstarat vzdy dvaja..zena a muz a nie ze zeny sa vyvaluju doma na riti 10 rokov lebo pni rodili a muz sa zodrie aby jeho zienka mala vsetko co potrebuje...potom sa necudujem ze 35 rocny chlap vyzera ako keby mal 50 🙈 my sme uz s muzom v situacii kedy zarabam ja o dost viac nez on a vobec to neriesime 🙂 a ked pride babatko tak na materku pojde bez problemu on po pol roku..nema s tym problem co si velmi vazim 🙂 vzdy sa da len treva aby partneri boli vo vztahu ROVNOCENNÍ a nie vsetko hodit na jedneho 🙂

wheel
23. okt 2022

@zuzanockamt Zial je vela rodin a zien ktore toto povazuju za normalne a su v tomto vychovavane. " Chlap sa ma postarat " Ak chlap najde zenu ktora je ochotna s nim zdielat vyplatu v prospech rodiny a hypoteky, pomahat s upratovanim stavby ked treba a nepozera na vsetko cez optiku "ja sa staram o deti" tak taku zenu treba vyvazit zlatom. Bol som doslova v soku ked som si tieto nazory vypocul prvykrat ale zistujem, ze je to dokonca viac nez bezny nazor, ze chlap ma zabezpecit byvanie, kupit zene auto, tankovat, robit od nevidim do nevidim, vziat si ju a robit vsetko co sa ocakava.

drahomirrra
23. okt 2022

@zuzanockamt A co to nevidis vsade okolo? Vsetky tahaju retazovky 3+3+3, len aby naaahodou nemuseli na rok nastupit do prace, prve dieta pomaly v 20tke, ledva zmaturovana, v zivote nic neodrobila, na nic si nezarobila, ale jej jedina tuzba je “mat deti a rodinu”. Netusi o com je praca, nepozna hodnotu penazi, a ma kompletne zmyleny rebricek hodnot. Take baby nepotrebuju muza a manzela, ony potrebuju zivitela. Plynule prejdu od vlastneho tatku, co ich zivi, k muzovi. A rodia. A rodia. A rodia. A v rade na rodicak su nastupene prve. Dnesne bezne mlade zeny.
Jasne, ze na rodicaku je dobre. Aj mne je. Pohodlie, pokoj, svoje ritualy, je to skvele. Ale ja som napriklad pred rodicakom roky pracovala. Viem, co obnasa, ze moj miz zivo rodinu, viem, co ho zo stoji. Preto cely rodicak pracujem z domu.

zuzanockamt
23. okt 2022

@drahomirrra Presne, otras. Dúfam, že takéto čosi raz domov nedovlečú moji synovia. Ale doma majú vo mne dobrý príklad, že žena nevysedáva doma, ale maká. A maká aj otec.

liloastitch
23. okt 2022

@miroslava21 hasiči majú veľmi mizerné platy. Ak to človek robí tak rozhodne nie preto, že chce zarobiť. Cca 650 je nástupný plat. Maximálne nedocenené a nezaplatené povolanie. Ja sa čudujem,že to má v dnešnej dobe ešte kto robiť.

simi9
23. okt 2022

Samozrejme, že zarába môj ocino má 700🤦ja 1000beriem ako super výplatu 😃

nadazdi
23. okt 2022

@natalala stále sú tie peniaze požičané.. ľudia si neberú take sumy aby ich za 10 rokov splatili, to je nereálne, to by celé výplaty išli do splátok a nemali by čo ,,točiť” 🙂 pri tych úrokoch čo budú sa môžu všetci len modliť, aby to dosplacali.. aby tie hypotéky za 10 rokov nevyzerali ako spotrebaky 🙂 my platíme vodu elektriku poistku, nič sme nezdedili, všetko sme kúpili a prerobili, z 26k domu je dom za 180k, keď bude zle, ho predáme a môžme par rokov niekde prokrastinovat, dobre už bolo, vďakabohu financie riešiť ozaj nemusím, vždy mi totiž ostane na chleba

elementissa
23. okt 2022

Mňa celkom prekvapuje, že niekto sa spýta, či má MUŽ menej ako 1000€... Autorka ty žiješ kde? V 15.storoci? Občiansky a volebné právo máš, či tie ti v tvojom imaginárnom svete ešte tiež neudelili? Prečo by mal akože muž zarábať viac ako žena? Sú povolania, kde sa zarába minimálne, povolania, kde sa zarába priemerne a povolania, kde sa zarába nadpriemerne. A každý robí to, na čo má vlohy, talent a intelekt. Keď to niekto dotiahol na kuchtika v obecnej skolskej jedálni, zarába toľko ako kuchtik v školskej jedálni. Bez ohľadu na pohlavie. Ak to niekto dotiahol na vývojára pre Teslu alebo vysoký manažment celosvetového korporátu, tak zarába primerane tomu, bez ohľadu na pohlavie. Áno, zarábať pod 1000€ je tragédia. Ľudia tu potom trú biedu. Ale to nie je o tom, či muž či žena. Aby sa priemerná 3 clenna rodina mala aspoň slušne, nie dobre, nie luxusne, iba slušne a mohla viesť civilizovaný život, ten zárobok je potrebný aspoň 3,5k v čistom. Ale to tu veľa ludi nemá. Preto to tu tak vyzerá. Ľudia tu žijú z ruky do huby a predbiehajú sa v tom, kto vyzije z väčšieho 💩

nepic
23. okt 2022

Veľa mužov a chlapov tak zarába,napr aj taký vodič autobusu,učiteľ, skladník,ale aj taký vodič sanitky a veľa ďalších. Ešte že tu máme tú emancipáciu a v pohode môže žena zarobiť 3tis keď muž zarobí málo.