icon

Plat učiteľky v materskej škôlke

vzdatto
17. nov 2015

Ahojte mám vyštudovanú sš socialnu akadémiu, ale prácu učitelky v mš som nikdy nerobila kedže som bola dlhšie v zahraničí, momentálne premýšlam zamestnať sa ako učitelka v mš v našom meste, chcem sa spýtať aj vzhľadom k štrajku o vyššie platy, viete mi niekto napísať z čista jasna kolko by som zarábala mesačne v čistom, vš si v budúcnosti neplánujem robiť, a tiež sa chcem spýtať či počtom odpracovaných rokov v mš sa plat zvyšuje a o kolko za rok praxe, alebo ako to funguje, kedže je to štátny rezort prepláca sa stravné, alebo cestovné?dakujem pekne za každý názor... ahojte.

zuzana76
17. nov 2015

@katy2 ano, viem, tiez studujem a nic za to

evittam
17. nov 2015

@zuzana76 No sa zobuďte,dievčence, nielen platy učiteľov sú v Nemecku rozdielne. 😀 😀 😀

vzdatto
autor
17. nov 2015

stále sa nad tým zamýšlam..čiže najprv najsť mš kde by ma vzali, potom rok adaptačného vzdelávania.. ok

a čo ďalej , čo to znamená zbierať kredity? treba ich 30 aby sa mi zvýšil o 6% plat..pani učiteľky aké náročné je zbierať kredity? napr..zbieram kredity na interaktívnu tabulu..to chodím na nejaký kurz, ako dlho trvá asi taký kurz a koľko dostanem zaň kreditov..tieto kurzy na zbieranie kreditov organizuje príslušná obec, alebo kam treba chodiť?

dakujem!

dakujem.

zuzana76
17. nov 2015

@evittam ved ja viem, som zobudena o co ti ide? 😀

alenka2812
17. nov 2015

@vzdatto organizuje ich metodicke zdruzenie,kazdy kurz trva inac,aj pocet kreditov je rozny a trvaju 7 rokov,potom treba znova zbierat.Ale nemusia ti kredity preplatit,takze ako,kde

zuzana76
17. nov 2015

@vzdatto zbieras kredity, platis si cele vzdelavanie, dochadzanie, pripadne ubytovanie, cize podla toho, kam ides atd... ta to moze vyjst aj na 50 - 150 eur, podla toho ako dlho to trva, ci musis cestovat na viac krat, potom musis napisat pracu, alebo urobit nejaku skusku atd... to nie ze len ides na kurz a hned mas plus 30 kreditov, cele kreditove vzdelavanie je zle nastavene, navyse mnohe kolegyne maju problem najst nieco vhodne, casto sa stava, ze su tam stale sa opakujuce seminare, ktore uz absolvovali a nic nove sa neponuka, takze tak, ani z voza ani na voz

zuzana76
17. nov 2015

@evittam sme v teme o skolstve, takze nevidim zmysel sa bavit napr o platoch lekarov, ale je rozdiel, ked je inak ohodnotena praca ucitela na ZS a SS , kde je to podstatne narocnejsie, napr. no a v Nemecku to takto funguje, Nemci sa cudovali, ked sme im opisovali nas system skolstva, ze ako je mzone ze ucitel SS zarobi tolko isto ako ucitel ZS, ale oni sa celkovo cudovali, ze ako dokazeme z nasich 600 eur vyzit , ked ceny v obchodoch su porovnatelne s tymi ich 😀, ze asi dokazeme zazraky.

vzdatto
autor
17. nov 2015

@alenka2812
@zuzana76

aha takže vo všetkom je vždy nejaký háčik..
fú mám z toho zmiešané pocity, ďalšie výdavky navyše.. platia 7 rokov, to sa mi zdá fakt nespravodlivé..ved mladšie už nebudeme..

a ked nazbieram 60 kreditov a mám potrebnú prax idem na atestáciu, atestácia čo obnáša?..skúšky/práca?

neoplatí sa potom radšej vš 1 stupeň?

zuzana76
17. nov 2015

@vzdatto praca, sklusky, ktore nemusis ani urobit, zaloezi podla toho kde, ako, mam kolegynu co sa ucila na atestaciu, ako na statnice, normalna velka skuska, podla mna sa to vôbec neoplati, investujes kopec prachov apotom ti zvysia plat o smiesnych 6 percent

nibiru
17. nov 2015

@vzdatto no u nas v štatnej mš ma 480eur v čistom upratovačka takže učitelka určite viac.

zuzana76
17. nov 2015

@vzdatto ja by som asi tu VS robila

zuzana76
17. nov 2015

@nibiru https://www.minedu.sk/data/att/7163.pdf platove tabulky, su v hrubom

zuzana76
17. nov 2015

@nibiru nevie, tych 480 sa mi zda vela na upratovacku, jedine ak by tam mala nejake osobne priplatky, zacinajuci ucitel ma v 9 triede 589 eur v hrubom

jancamad
17. nov 2015

Ale aj ked budes mat vs 1. Stupentak sa musis dalej vzdelavat ak chces mat vyssi plat. Zbierat kredity a robit skolenia. Takze ti to nic neulahci

katy2
17. nov 2015

@vzdatto ak ta vezmu do ms tak to s platom nebudes mat slavne.... ale fakt, ak je to len trosku mozne, sprav si VS.... bc ta posunie vyssie a mgr este vyssie.... ako bc ides do 9.tr a ako mgr do 10.tr.... ak ta ta MS laka, porozmyslaj.... a inak na VS sa da studovat predprimarne a primarne vzdelavanie spolu, takze by ti to hned otvorilo dvere aj do ZS.... a kolko mas rokov, ked sa smiem spytat....

nibiru
17. nov 2015

@zuzana76 vobec sa v tom nevyznám prepáč viem len že upratovačka priamo v ružinove má tolko teraz im budú zvyšovať pohyblivú čiastku schvalilo im to obecne zatupitelstvo,ona tam ale pracuje už 13 rokov čiže je možné že je to postupným navyšovaním platu rokmi.

vzdatto
autor
17. nov 2015

@katy2
dakujem..tiež sa mi zdá rozumnejšie študovať vš ako ten kreditový systém..
mám pred 40tkou..
možno sa do mš ani nedostanem koli veku a fakticky bez praxe..

vzdatto
autor
17. nov 2015

@zuzana76
môžem sa ešte spýtať, tie platové tabulky, sú tam 3 prílohy, v prvej prílohe su platy najmenšie, v prílohe 2 a 3 su asi rovnaké,
ktoré pre koho platia?
dakujem

zuzana76
17. nov 2015

@nibiru neviem, ani ja neviem povedat kolko zarabaju upratovacky tu, mne sa zda tych 480 v cistom dost vela v porovnani s tym, ze napr ucitel so 16 rocnou praxou na SS ma okolo 600 eur v cistom, kazdopadne, aj oni si zasluzia dostat za svoju pracu adekvatnu vyplatu, co samozrejme by malo byt viac a ohodnotenie ucitela je vysmech.

katy2
17. nov 2015

@vzdatto teba by sa tykala jednotka.... priloha dva su specialne skoly a pod.

zuzana76
17. nov 2015

@vzdatto ta druha platova trieda to su prave tie specialne skoly, napr pre autistov, atd... a myslim, ze to tretie je to iste, sa mi zda

zuzana76
17. nov 2015

@vzdatto presne tak ako @katy2 pise teba a aj mna sa tyka platova trieda 1 , teda ta nizsia

zuzana76
17. nov 2015

@nibiru mozno v BA su celkovo platy vyssie, ja si ani neviem predstavit ako moze vyzit ucitel v BA, ak ma len ten zakladny plat, teda mozno maju nejaku pohyblivu ciastku, nieco ako osobne ohodnotenie, my u nas nemame nic, teda len holy tabulkovy plat

marca12
17. nov 2015

@zuzana76 upratovacka 480€? Velmi sa mylis

zuzana76
17. nov 2015

@marca12 v com sa mylim?

marca12
17. nov 2015

@zuzana76 ohladne platu upratovacky.viem,ake platy maju nase upratovacky a je smutne,ze im ludia zavidia.

zuzana76
17. nov 2015

@marca12 nechapem, kto zavidi? neviem ake platy maju upratovacky, tipujem medzi 300-400 eur maximalne, v porovnani s ucitelmi, ci chces povedat, ze upratovacka ma vyssi plat ako ucitel?

zuzana76
17. nov 2015

@marca12 citala si celu diskusiu?

katy2
17. nov 2015

@marca12 kde @zuzana76 pisala, ze zavidi plat upratovacke? aj podla mna je ta suma 480 eur v cistom premrstena....

zuzana76
17. nov 2015

@katy2
@marca12 okrem iného sumu 480 napisala @nibiru, ja si myslim, ze kazdy by mal byt ohodnoteny adekvatne, to znamena aj upratovacka by mala mat slusny zárobok, ale praca ucitela je urcite na vyssej odbornej urovni, cize si myslim, ze nejaky platovy rozdiel by tam mal byt, mne nejde do hlavy, ze by upratovacka zarabala tolko isto ako ucitel, tot vsjo