icon

Plat učiteľky v materskej škôlke

vzdatto
17. nov 2015

Ahojte mám vyštudovanú sš socialnu akadémiu, ale prácu učitelky v mš som nikdy nerobila kedže som bola dlhšie v zahraničí, momentálne premýšlam zamestnať sa ako učitelka v mš v našom meste, chcem sa spýtať aj vzhľadom k štrajku o vyššie platy, viete mi niekto napísať z čista jasna kolko by som zarábala mesačne v čistom, vš si v budúcnosti neplánujem robiť, a tiež sa chcem spýtať či počtom odpracovaných rokov v mš sa plat zvyšuje a o kolko za rok praxe, alebo ako to funguje, kedže je to štátny rezort prepláca sa stravné, alebo cestovné?dakujem pekne za každý názor... ahojte.

Strana
z7
zuzana76
21. mar 2016

@petkavka preco by mal niekto iny vacsi respekt ako ucitel? automaticky odsudzujes vsetkych ucitelov a dalsie testovania su hlupost, dalsi stres pre deti, uz teraz je to len monitor, take testovanie, onake testovanie

tortelinka
21. mar 2016

@petkavka totálne skreslená predstava..prečo by mali mať rešpekt? a ako sa dá objektívne odmerať kvalita učiteľa?

vienala
9. aug 2016

Dievčatá, ktoré sa v tom vyznáte, chcela by som vás požiadať o radu. Od januára 2017 by som mohla učiť v MŠ. Mám vystudovanú VŠ ekonomickú, som Ing. s 15 rokov praxe. Nikdy som neučila - je to moj sen, od septembra by som začala študovať 2-ročné pomatur. kvalifikačné štúdium pre učiteľstvo pre MŠ. Chcela by som vedieť, aký plat by som mohla očakávať. Podľa tabuliek to asi bude 7. platová tarifa, čiže 475,50. Dobre si myslím, že roky mojej ekonomickej praxe sa nezapočítavajú a takisto ani to, že mám VŠ? Prípadne, možem očakávať nejaké osobitné príplatky napr. za smennosť, alebo až po skončení štúdia? Ak to tak bude, tak je to neporovnateľne menej, ako som bola zvyknutá, ale zasa prioritou sú teraz moje 3 detičky.
Ešte by som sa chcela spýtať na pracovnú dobu, nakoľko naša MŠ je otvorená od 6,45 do 16,30. Ďakujem.

geegee
9. aug 2016

@vienala učiteľky pracujú cca 5,30 hod priamej práce s deťmi, potom vykonávajú ostatnú prácu - podľa nariadenia zamestnávateľa na pracovisku určený počet hodín - niekde aj tých klasických 8, alebo doma. Mzda - nekvalifikovaného učiteľa je biedna. Do započítanej praxe sa rátajú roky na MD, max. tuším 5, alebo 6 rokov. Príplatky podľa solventnosti zriaďovateľa. 7. trieda je od 09/2016 525€+6% príplatok začínajúceho učiteľa, keďže ťa musia zaradiť aj ako nekvalifikovanú do adaptačného vzdelávania.

vienala
9. aug 2016

@geegee, ďakujem za odpoveď. V rekcii na tvoj príspevok ma napadlo, že by som mala ohodnotenie začínajúceho učiteľa s 5, resp. 6 rokmi praxe - rozumiem tomu dobre? Po adaptačnom vzdelávaní alebo po ukončení pomaturitného štúdia by som sa mohla dostať aj do vyššej platovej triedy? Taktiež by ma zaujímalo, či by som cez prázdniny bola zamestnaná alebo nie, nakoľko v našej MŠ je počas prázdnin vyučovanie len 2 týždne.
Ďakujem.

geegee
10. aug 2016

@vienala áno, hneď ako nastúpiš by sa ti malo rátať max. 5-6 rokov - podľa toho, ako dlho si bola na materskej+rodičovskej dovolenke. K platu ti prirátajú ešte 6%, po ukončení adaptačného sa staneš samostatným nekvalifikovaným učiteľom s príslušným plat. ohodnotením. Po nadobudnutí vzdelania sa zasa mení platové zaradenie. Asi pred rokom sa obmedzilo prijímanie učiteľov na 10 mesiacov, takže by si mala byť zamestnaná aj počas prázdnin a čerpať dovolenku.

papricka33
10. aug 2016

@geegee
@vienala zapocitava sa LEN prax v odbore. Ziadna, ani VS s pg zameranim.

vienala
10. aug 2016

@geegee @papricka33 ďakujem vám za odpovede.

sarianna
12. sep 2017

@geegee pekny den, pls, vedeli by ste este poradit ? posledna aktivita bola pred rokom, tak neviem ci este fungujete na koniku. vdaka

katarinka289
15. sep 2017

Po roku sa veci asi zmenili,lebo plat zacinajucej aj nekvalifikovanej ucitelky sa rata podla tabulky,kde sa do praxe rataju vsetkynodrobene roky v akejkolvek sfere.Nastupujem teraz od 1.10 , v utorok idem za mzdovou a takto mi to bolo vysvetlene.Mam priniest doterajsi zapocet a podla toho bude vyratany plat

tulipka
25. apr 2018

@katarinka289 Ahoj,neviem ci sem esteparametre chodis,ale ak mozes,pls porad;) Pises ze si zacala pracovat v MS a zaujima ma ci sa teda zaratava MD/RD ako prax,pripadne ten zapocet z inych prac.pozicii.V skolke som nikdy nerobila..a takisto ma zaujima ako je to s tou prac.dobou ak je praca na plny uvazok.Menite si smeny?(skolka otvorena od skoreho rana do piatej napr.)je to na celych 8,5hod?dakujem 🙂

katarinka289
25. apr 2018

@tulipka ahoj ano pocita sa vsetko.Aj praca v inom obore aj materska dovolenka. Skolka je otvorena od 6:30, ale to pride len jedna.Ostatne na 7:30 (menime sa) z rannej odchadzam o 12:30, malokedy o 113tej.Poobedna je od 10:30 - 11:00 do 16:00 - 6:30. Mame rozpis . denne som v praci 5-6 hodin

tulipka
25. apr 2018

@katarinka289 dakujem ti🙂 mas to super,zial ja som zistila ze v jasliach,teda sukromnych,to maju inak..praca na celych 8hod vkuse,co je pri tych malickych asi fakt vycerpavajuce.a plat ani nehovorim.Mozem este otazk?si v statnej skolke v BA?

katarinka289
25. apr 2018

@tulipka nie.Som v statnej v obci v Malackom okrese

tulipka
25. apr 2018

@katarinka289 aha,vdaka za info.Tak ja musim zvazit ine podmienky..kazdopadne ti zelam nech sa ti dari a praca ta bavi🙂

vienala
27. apr 2018

@katarinka289 mozem sa ta spytat, ci moze nyt ucitelkav skolke aj nekvalifikovana, ktora by si len robila 2 rocne studium predskolskej pedagogiky?

eliska13
27. apr 2018

@vienala u nás bola, lebo nemal kto robiť.Statna škôlka v obci

vienala
27. apr 2018

@eliska13 tak to je inak, ako u nas. U nas je na tieto miesta poradovnik.

katarinka289
27. apr 2018

@vienala ano moze.Ja pracujem a koncim az teraz v maji skolu

eliska13
27. apr 2018

@katarinka289 kde si robíš školu v Modre?

katarinka289
27. apr 2018

@eliska13 v Trnave

hubka51
27. apr 2018

@katarinka289 ahoj prosím ta tebe sa rátala materska dovolenka do praxe?Je to niekde napísané že sa to ráta? Lebo ja robím 2,5r v MŠ ale začínala som s 0praxou a to som bola 2,5r na rodičovskej.Dakujem

katarinka289
27. apr 2018

@hubka51 myslim, ze sa tam rata len ten cas na materskej. Rodicovsky uz nie. Ja som zacala pracovat v MS az ako 38 rocna, tak odpracovane uz som mala, aj ked v administrative, alebo szco, no vsetko ratali

tanya26
21. mar 2019
sekanoval1
Autor odpoveď zmazal
Strana
z7