icon

Plat v tejto dobe

12. mar 2023

Ahojte. Zaujima ma váš nazor, Myslite si ze je v poriadku pracovať v tejto dobe za 500e? Napr od 8-17 + cesta 30min ..totizto sem-tam si pozriem profesiu, a ako vidím väčšina platov sa pohybuje tak v rozmedzi od 500-600 v cistom a nejak mi nejde do hlavy pri takychto cenach, dostat takto plat na účet 🤔 ja len tak, tema na odreagovanie, nieje to ziadne podrypavanie ani nic. 👍

malinovka333
13. mar 2023

@tilly nie nechcela bolo to tebe.
@tiezjedna a preco by napr taka upratovacka v takej firme ako opisujes nemohla mat viac ako minimalku?zato ze nema vzdelanie?niekto si ani nevie predstavit ze ak chcete mat ciste priestory tat to musi niekto aj udrzovat a starat sa o to.to nie len tak ze upratovacka nic nerobi.poznam firmy kde je upratane a kde nie je upratane.lebo bez upratovacky by asi aj kazda firma nezaobisla.nato netreba zabudat presne ako tu uz bolo spomenut hlavne koli komu su tam tie upratovacky

malinovka333
13. mar 2023

@maranta_leuconeura to ze kazdy moze robit upratovacku s tym.suhlasim.ale to ze nie kazda aj vie upratovat to je uz zasa druha vec.a ver mi ze viem.o com pisem.takze ani upratovat nie je az take jednoduche

tiezjedna
13. mar 2023

@malinovka333 vážiť si prácu upratovačky a hodnotiť ju rovnako ako prácu kolegu, ktorý na jej plat zarába svojimi oveľa dôležitejšími schopnosťami, sú dve rozdielne veci.

maranta_leuconeura
13. mar 2023

@malinovka333 lenze odflaknut pracu a nevediet urobit pracu su dve odlisne veci. Stojim si za tym, ze vacsina ludi sa je schopna naucit ako povysavat ci zotriet stol

malinovka333
13. mar 2023

@maranta_leuconeura nie nesuhlasim.

malinovka333
13. mar 2023

@tiezjedna nikto nikoho nijako nehodnoti ani neporovnava

emjee
13. mar 2023

@liljana to sa lahsie povie ako urobi - ja som si vypytala. Najprv v praci, kde som bola skoro 15 rokov, pobrali nam vsetky priplatky, takze som isla dolu o 200 eur mesacne a aby mi dorovnali zaklad, musela by som zobrat dalsie ulohy (pritom uz som tahala ciastocne za kolegu, ktory odisiel a nedostali sme za neho ziadnu nahradu). Tak som im zakyvala.
Teraz chodim po pohovoroch, pytam si adekvatne (+- tolko, co som mala v povodnej praci) a ... uz 4. mesiac ☹ Mam VS v zahranici, IT odbor, 16 rokov praxe, niekolko cudzich jazykov, vodicak, a uz druhy tyzden cakam na "schvalenie platu riaditelom, lebo u nas mame platove triedy a vasa poziadavka je mimo".

zuzana76
13. mar 2023

@malinovka333 prosim ta, uved skolu, kde chodia po tretej hodine domov, hned sa tam hlasim

malinovka333
13. mar 2023

@zuzana76 nie po tretej ale pred tretou

tiezjedna
13. mar 2023

@malinovka333 ohodnotenie bolo myslene finančné

zuzana76
13. mar 2023

@malinovka333 ale ved odchadzat domov pred tretou je uplne v poradku, ak pracujes od 7:00 tak je to skoro osemhodinovy pracovny cas, ako v inych zamestnaniach

zuzana76
13. mar 2023

@malinovka333 ucitelia si adekvatne zaplateni vzhladom nato kolko denne odrobia.nepoznam.ucitelov ktori odrobia denne 8- 8,5h hlavne u nas a aj prvy stupen.ked ucitelia idu po 3 alebo 4h domov. Tak ist po stvrtej hodine domov, akoze 16:00 je hadam uplne normalne a po stvrtej vyucovacej hodine sa hadam uz domov nikde nechodi, uz na vsetkych skolach je pevna pracovna doba

marylin84
13. mar 2023

@doda3103 ja tu nejdem hľadať vinníka, len sa mi to zdalo na predavačku viac, ako som čakala

malinovka333
13. mar 2023

@zuzana76 ach jaj skoda reci

zuzana76
13. mar 2023

@malinovka333 ty sa nepresne vyjadrujes, skoda reci

malinovka333
13. mar 2023

@zuzana76 ty nepresne chapes,

jaruska6
13. mar 2023

@zmrzlinka2021 Ale je ,osobná skúsenosť.

zuzana76
13. mar 2023

@malinovka333 "ucitelia idu po 3 alebo 4h domov" citujem ta, idu po troch alebo 4 hodinach domov? kde? pridu o 7:30 a o 10:30 idu domov?

marylin84
13. mar 2023

500 € je mizerne malo, ale realita je taká, najmä na východe Slovenska, ze mnoho ľudí, aj šikovných, pracuje za tak nízku mzdu a si to vážia, lebo vidia vo svojom okolí ľudí, ktorí su bez práce. Vidim tu dotahovacky o učiteľoch atď... K učiteľom len tolko, moja mama bola učiteľkou matematiky a fyziky celý život, a je to nedocenené, nikto nevidi, kolko pisomiek musela opravovať vo volnom čase, kolko zodpovednosti a prípravy si ta práca vyzaduje, vidíte len to ze maju "prázdniny" v lete a ze nerobia nočné a sviatky... ALE ziadny učiteľ nemá možnosť výberu dovolenky hocikedy cez rok, resp.musi si to potom nadrobit a to nie je dovolenka, ucitelov si treba vážiť, vychovávajú a formujú naše deti, dopriala by som im aspoň dvojnásobne mzdy oproti tym súčasným..., ano nestoja za pásom, nepracujú fyzicky, ale oni neštudovali preto, aby ma makali rukami, ich práca je najmä psychická ... Každý by si mal skúsiť pracovať v koži iného, nie súdiť bez poznania veci.

riyadh
13. mar 2023

@zmrzlinka2021 pozorne citaj, zachranarske zlozky maju vsetki vysluhove okrem zdravotnikov. Pytam sa ci zdravotnici nepatria medzi zachranarske zlozky? Patria tak preco nemaju vysluhovy dochodok..

marylin84
13. mar 2023

@riyadh dôvod moze byt ten, ze zdravotnici nie su v statnej sluzbe, nie su v služobnom pomere, nemaju hodnosti atď

banderaska29
13. mar 2023

ja sa vyjadrím objektívne.

čast platu má isť na nevyhnutné náklady, časť na investíciu, na čas pre seba a na šetrenie.

neviem, aku mas vystudovanu skolu, v ktorom meste žíješ, neviem čomu si sa v minulosti venovala (prepáč nemam teraz uplne čas čitat všetko čo sa písalo ak si to spomenula tak to dočítam ked k tomu príde 🙂 )ale plat celkovo je v závislosti od odbornosti, skusenosti... je smutne, že povolania ako zdravotník, učiteľ su totalne poddymenzovane, je mi z toho popravde zle.

uvedená suma je žalostne málo. zhodnot svoje poznatky, svoju odbornost. a podľa toho si žiadaj plat. ty najlepšie vieš, ako odborne sposobila si.

zabka1000
14. mar 2023

Niektoré tu rozprávajú,že čo to za inzeráty pozeráš,keď hovoríš o takejto sume.Ja som z okresu,kde je veľmi nízka nezamestnanost,napriek tomu,keď som pozerala pozície na administratívne práce,referentky,niekedy aj účtovníčky,asistentky,tak maximum bolo 900-950 v hrubom a to je treba často dochádzať aj 20-30 km.Uz som povedala,že keď budem mať väčšie deti,tak pôjdem tiez radšej niekam do obchodu alebo do výroby na smeny a platovo to bude lepšie a budem mať čistú hlavu po odchode domov

zoeeoz
14. mar 2023

@nepic necitala som celu diskusiu ale ked citam, ze ti co si vedia zarobit maju mat aj extra dane tak mi hlava stoji..vsetci co si vedia zarobit maju mat extra dane, platia milionarsku dan, od statu ak je nieco na deti nikdy nic nedostanu, lebo to tak stat vyhodnotil, ze oni maju...akoze wtf? Preco ten kto je sikovnejsi a viac sa snazi ma viac platit? Sak kto zaraba malo nech zacne od seba a nie cakat, kedy na nho budu platit ini

breznica
14. mar 2023

@andreakotesova aj v školstve. Moja mama má po 45 rokoch praxe plat niečo cez 600eur v čistom ako ekonómka v škole

petuskaa1
14. mar 2023

@tatramatka mimochodom ucitelia su jul a august bez zmluvy,tie maju len od septembra po jun a iste ze im ju od septembra predlzia nemaju

aaadkaaa
14. mar 2023

@petuskaa1 toto je nastastie uz par rokov zrusene....zmluvy maju do 31.8.

petuskaa1
14. mar 2023

@aaadkaaa tak to sa velmi mylis nie nieje to zrusene

aaadkaaa
14. mar 2023

@petuskaa1 nepoznam jedinu ucitelku, ktora by tak mala zmluvu a to ich poznam desiatky...ja som tiez mala zmluvu do 31.8. Ty si ucitelka? Mas zmluvu do 30.6.?

tatramatka
14. mar 2023

@petuskaa1 ak je to tak ako pises, potom 1.julovy a posledny augustovy tyzden robia pre dobro statu? Bez zmluvy, zadarmo??