Počet pohovorov na získanie pracovného miesta
Koľko pohovorov ste absolvovali, kým ste si našli pracovné miesto? Už dlho reagujem na ponuky, zatiaľ som reagovala asi na 90 pracovných miest, z čoho vyšlo 8 pohovorov, budúci týždeň ma ešte 2 čakajú, ale šiestimi som neprešla a už celkom strácam nádej. Ako ste sa pripravovali? Čím ste ohúrili zamestnávateľov? Mali ste pripravené nejaké top vychytávkové odpovede? Ja som sa pripravovala celé dni, mám napozerané obrovské množstvo videí na akú otázku čo a ako odpovedať, čomu sa vyhnúť, čo spomenúť, na čo sa zamerať, čo preskočiť, no napriek tomu vždy ten istý feedback. Iný uchádzač bol lepší fit na danú pozíciu.
Jasné, stane sa dva, tri krát.ale 6x za sebou??? to mi príde veľmi zvláštne. Niečo robím zle no neviem čo. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, tak poraďte, ako ste to riešili, či ste boli niekde na preškolení, koučovaní, či ste si platili nejaké kurzy na hľadanie práce. Chcela by som prestať robiť tie chyby, ktoré očividne robím, mať možnosť sa zamestnať. Ďakujem
@viestta to s tou relokaciou ste tu viacere nepochopili, ale nevadi. Ja nechcem, aby mi zamestnavatel nieco platil alebo ma presunul s mojim miestom. Ja chcem mat v CV nadnarodnu firmu, ktora existuje aj v Kanade, lebo ked tam pridem a tam budem ziadat o pracu, budem mat lepsie vyhliadky, ak budem mat v CV napriklad Amazon a tam pridem na pohovor do Amazonu tiez. Moje miesto sa nemusi presunut a boh chran, aby mi nieco zamestnavatel platil. Ide o to, mat adekvatnu pracovnu skusenost v CV. Ak sa zamestnam v domacej firme, je to akoby som nikdy ani nepracovala. Ak sa zamestnam v korporate, tak ked tam pridem na pohovor do toho isteho korporatu, zavolaju mojmu predchadzajucemu manazerovi a ja spravim vsetko pre to, aby bol s mojou pracou spokojny na to, aby mu povedal "robila u nas na oddeleni, vsetky veci vzdy nacas, plnila si projekty, nikdy nepresvihla deadliny, ked bolo treba, pomohla, so systemi robit vie, bude aj u teba dobre robit).
Jasne ze ty si to ale zasa na zaklade nicoho- lebo som nepovedala nic, len to, ze sa chceme stahovat, vyhodnotila, ze chcem zamestnavatela obabrat. To nie je moj styl, nikdy som nikoho obabrat nechcela a nesnazila sa. Vsetko robim poctivo. Nepletme si pojmy s dojmami
@viestta aaaa este btw, vela ludi v korporatoch fluktuuje, potvrdila mi to HR s ktorou som predvcera volala, ze u nich sa presuvaju zamestnanci interne medzi oddeleniami. Mam viacero kamaratov, co pracuju/pracovali v korporatoch a nie je nic nezvycajne, ze clovek po roku odide alebo ze cez agenturu daju cloveku kontrakt na dobu urcitu na rok. Takze nechcem nikoho obabrat, len mi je jasne, ze ludia sa presuvaju a pred tym, nez sa presuniem do zahranicia, chcem mat relevantnu pracovnu skusenost a tam sa tiez budem uchadzat o miesto v nadnarodke, lebo domace firmy su vyberave, kym este nemas ich pracovne skusenosti. A ja osobne nevidim rozdiel makat za pasom vo Wollswagene rok, robit hamburgre v mekaci rok alebo nahadzovat cisla do tabulky v Amazone rok. Je to podobna pracovna skusenost, kde nepotrebujes ziadnu extra predchadzajucu prax ani ziadne ohurujuce vedomosti. Ludia, ktori sa uchadzaju o tieto prace chcu mat pracovne skusenosti a relevantny job v CVcku. Ale ja by som velmi rada vo firme ostala, ci tu ci tam. Preto si hladam take firmy, ktore maju zakladne aj tam. Aby som tam mohla pokracovat v tom, co tu pripadne zacnem. Netusim co je na tom zle, nemoralne alebo akekolvek. Jednoducho rozmyslam, aj co bude o rok, o dva, o tri. Neviem, co by malo byt na tom zle
@viestta no vidis, nemam dostatocnu kapacitu na tukanie do klavesnice.
@elementissa podla mna ides na to zle.Ale to je len moj pohlad dala si si do hlavy, ze to musi byt korporat, aby si mala v Kanade dvere otvorene.Ja by som hladala pracu v akejkolvek firme a mozno bude zaujimavejsia ci lepsie platena ako korporat.
A mozno Vam Kanada ani nevyjde necitala som vsetko...len si z ineho prispevku pamatam, ze planujes odchod.peniaze potrebujes hladaj aj ine ponuky.Skoda tej psychologie co by som za to dala mat ju vystudovanu🙂a hlavne parovu ved ludia maju a coraz viac budu mat psychicke a rodinne problemy
@elementissa mna vacsinou vzali hned vsade, cize vacsinou som si mohla vyberat. A ked som chcela zmenit pracu uuuplne inym smerom, tak som bola na troch pohovoroch - personalny konzultant, sestra na zubnej klinike a asistentka/tlmocnicka. Celkovo som v tom case poslala cca 10 ziadosti. Vzali ma aj na kliniku a aj za tu asistentku. Vzala som tu asistentku. Prijali ma hned este na pohovore, vraj po precitani mojho CV a motivacneho uz inu ani nehladali. 🤣
@luccija ano chapem tvoj pohlad, ale predstav so situaciu ako HR. Hlasia sa ti na poziciu 7 migranti. Arab, Ind, Francuz, Slovak, Bielorus, Singapurec a Egyptan. Si HR a ked sa na to povies, ani nevies, kde je Slovensko. (Slovinsko, Juhoslavia, vychodny blok, patri to pod Rusko??? :D vselijake vtipne situacie sa stavaju). Vsetci z nich robili iba v domacich firmach. Nemaju ziadnu medzinarodnu skusenost. Zavolas toho, co sa ti najviac pozdava. Alebo maju 3 skusenosti v medzinarodnej firme. Mozu byt zaujimavejsi. Alebo tam mas jedneho, ktory pracoval pre tu istu firmu ako si posiela zivotopis k tebe. Ale v inej krajine, dakej na konci sveta, ze nevie co to je. Ale ma tam kontakt na svojho manazera, napise super motivacny list, spoji sa s nim cez Linked-In... A toto som si nevymyslela. Kupila som si kurz na hladanie prace v CA pre migrantov. Vedome chcem svoje sance zvysovat, nielen cakat, ci motyka vystreli. Preto sa snazim uplne najviac, ako to ide. Mozno prehnane... Ale je to pre mna velmi dolezite. Kazdy by isiel za tym, co povazuje pre seba za dolezite... Kazdy mame ine motivacie
@17alexis a ako si postupovala pri pisani motovacneho listu? Mala si nejaku sablonu?
Ja som byvala kedysi s jednou babou, tak ta mala aj 3.4x pohovor do týždna, neprestajne jej telefony zvonili a nikdy sa nezamestnala, my sme po biede sme si nejake prace hladali na pohovor raz za mesiac až sme sa zamestnali a ona stale nikde.Tak neviem kde bola chyba...Mas jazyky, vystudovanu VŠ ak som to dobre pochopila, teraz je kvantum moznosti ako sa zamestnat s angličtionou, 75 % inzeratov je o anglictine, jasne , niekde chcu skusenosti bla bla ale vacsinou to na jazyku stoji. Zameraj sa aj na ine ako na korporaty, podla mna do banky by ta vzali hned, tu mam pred ocami inzerat HR asistentka recepčna na Poštova , si z BA či odkial? Neviem, keby som mala tvoje CV pred očami poslem ho aspon na 100 miest, určite sa ti ozvu, akurat, že si fixovana na ten korporat, stara ešte nie si, tak neviem, kde je chyba, to by niekto kto tam pracuje mohol povedať, že akych ludi beru Alebo neni tu nejaka baba co robi tie pohovory, nech ti skontroluje CV a porozpravajte sa cez skype, to by bolo najlepšie ...nejaky feedback mne tiez vsade hovoria, že som najlepsi pracovnik akeho kedy mali a viac sa neozvu, vychvauju ma do nebies, a potom nejakeho lenivca zoberu, takze ja si na rozdiel od teba z toho nič nerobim a idem si zas dalej to svoje
Recruitera nechceš robiť, stáť na druhej strane barikády?
@elementissa ak vies jazyky preco nevyskusas pracu v dopravnych firmach spedicie ...spanielcina je ziadana
@karolinakr sranda, inak presne na tuto ponuku som aj reagovala, ale nezavolali ma. No, asi mam rovnaky problem ako tvoja spolubyvajuca. Ano, uz som sa tu dohodla s kariernou poradkynou, poslem jej CV a prejdeme si to vsetko spolu. To je uplne najrozumnejsie, co mozem spravit. Dakujem za reakciu 🙂
@luccija popravde, ani mi to nenapadlo, kedze v tomto odvetvi nemam absolutne ziadnu skusenost. Urcite je vela toho, co by som mohla skusit, nepochybujem o tom, no zamerala som sa na zaciatok tym smerom, kde viem "o co kraci", chapes... Tam si pod opisom pracovnej ponuky viem aspon nieco predstavit
@elementissa ja mam taku inu otazku, ohladom tej Kanady. Vy tam chcete ist a ma aspon manzel nejake ponuky? Alebo tam chcete ist a cakate, ze si potom tam nieco najdete? Lebo toto mne pripada ako naivna predstava.
@dskjhfdlkdjhl tak ten pracovny trh je tam nastaveny inak ako v Europe nedavaju len tak ponuky cudzincom. Drviva vacsina pride a hlada si pracu tam. Ide aj o legislativu, musis ako zamestnavatel dokazat, ze v celej CA nie je jediny clovek, co by sa ti na tu poziciu hodil, tak mozes zobrat niekoho zvonku a platis za to dost vysoku dan. Pred par rokmi to este tak fungovalo, ale teraz su tie regulacie uz ine. Poziadas o pobyt a ked ta zoberu a prides tam, zacnes si hladat pracu
@elementissa Prepac, ale ked hovoris, ze chces pracovat v korporate v krotom si este nikdy nepracovala...tak nemozes vediet o "o co kraci". A to sa ti snazim cely cas naznacit.
@elementissa sla som stylom - co na srdci, to na jazyku. Doslova 🤣🤣 Chceli ho v cudzom jazyku. O tej firme som nemala tusenia, co su zac, ani ich web mi nenaslo. A tak som napisala, ze nakolko o nich nic neviem, nemozem im napisat, ze pracovat u nich je moj sen, ale reagujem na poziciu, lebo...co sa tyka jazyka, nepouzivala som ho 12 rokov, takze urcite nebudem ani zdaleka perfektna, ale pracujem na jeho opraseni a planujem sa aj dalej vzdelavat. Na pohovor prisla so sefom jeho kamoska lebo sef jazyk nevie, tam som bola uprimna, ze neviem, ci moj jazyk nebude ako Dankova slovencina. 🤣🤣 Tak sme si pokecali v nemcine, uznala, ze viem dost dobre a hned sme sa bavili o termine nastupu. A medavno mi len ta kamoska vravela, ze ked im prelozila moj zivotopis a motivacny, tak sa s nikym dalsim nechceli stretnut a to som po nastupe do prace nasla v mailoch cv jednej baby, ktora bola zjavne ina kapacita, ale vraj ju uz ani neoslovili.
@elementissa ja tak trochu viem, ako to tam funguje. Prave preto sa pytam, lebo ak aspon Tvoj manzel nema nejake super vzdelanie, schopnosti, tak v Kanade nebude o neho zaujem.
@elementissa Co to znamena zobrat ta v Kanade na pobyt. Na zaklade coho ta len tak zoberu na pobyt. Mozes byt prosim konkretnejsia o com hovoris? Tiez by ma to velmi zaujimalo.
Tak ja som mala v živote len zopár pohovorov,po skole asi 3, na tom treťom ma vzali až na druhý pokus a potom som sa tam u chytila natoľko že nasledovný zamestnávateľ pýtal mňa aby som u nich pracovala 😂 a po MD/RD som v práci hneď na prvý pokus po dvoch kolách pohovoru. Kde som sa podľa môjho názoru totálne zhovadila, ale vzali ma 🤷♀️ stačilo rozprávať k veci, úprimne a dokonca som ani nezatajila že mám dve deti.
Veľmi rýchlo zistia, kde v tvojom CV kecáš, ľudia si tak prifarbujú životopisy a keď im dá človek konkrétnu otázku tak nevedia kde je sever.
@number19 jasne, netusim, ako to chodi v korporate, ale mam vedomosti a prax v sfere tej danej prace. Princip ostava, napr. vo financnictve su principy nemenne a meni sa iba skala a dopad... O logistike neviem absolutne nicovate nic.
@dskjhfdlkdjhl ma schopnosti ktore su ziadane aj ocenitelne
@elementissa tak to je fajn, len mi potom nie je jasne, ze preco mate take financne problemy, ze tak zufalo hladas pracu. Proste ja napr. viem, ze keby som nejaku dobu aj pracu nemala, tak u nas sa nic hrozne nedeje. A teda by som nemusela krcovite posobit na pohovoroch, lebo toto bude asi Tvoj problem.
@number19 prosim neodbocujme od temy, naozaj nemam zaujem robit prednasku o emigracii. Ak ta to zaujima, chod na stranku www.canada.ca a tam najdes vsetky informacie k emigracnym programom, bodovemu principu, ziadostiam o PR.
Nemam to naozaj chut riesit v tejto teme, je to moj sukromny zivot a nema to absolutne nic spolocne s otazkou, ktoru som polozila. Dakujem
@elementissa Proste, nechap ma zle, ale ja si myslim, ze ak mate problemy na Slovensku, tak velmi podobne mozete mat aj v Kanade. Ono to nie je take, ze tam bude vsetko lepsie ako tu. V Kanade sme chvilu zili, takze nepisem tak, ze by som si to tam nevedela predstavit.
@elementissa OK. Totalne beriem.
@dskjhfdlkdjhl nemusis vsetkemu rozumiet a nemusim ti vsetko povedat. Moje sukromie nema s touto temou nic spolocne. Dakujem
@elementissa jasne, nemusim, len upozornujem na to, ze aka je realita😉 Mne osobne to moze byt uplne jedno.
@dskjhfdlkdjhl a ani nepredpokladame, ze tam bude vsetko lepsie, ale mame svoje dovody, aby sme odisli. Sukromne. Nepatri to do temy a myslim, ze ich nie som potrebna vytahovat

@elementissa ahoj to som opäť ja. Kukám ze ty máš aj španielčinu, k nám hľadajú niekoho aj so spanielcinou, inak je to taká pozícia ako som to písala k tým francúzskym. Ak by si mala záujem, môžeš mi napísať správu.