icon

Počet pohovorov na získanie pracovného miesta

elementissa
27. máj 2021

Koľko pohovorov ste absolvovali, kým ste si našli pracovné miesto? Už dlho reagujem na ponuky, zatiaľ som reagovala asi na 90 pracovných miest, z čoho vyšlo 8 pohovorov, budúci týždeň ma ešte 2 čakajú, ale šiestimi som neprešla a už celkom strácam nádej. Ako ste sa pripravovali? Čím ste ohúrili zamestnávateľov? Mali ste pripravené nejaké top vychytávkové odpovede? Ja som sa pripravovala celé dni, mám napozerané obrovské množstvo videí na akú otázku čo a ako odpovedať, čomu sa vyhnúť, čo spomenúť, na čo sa zamerať, čo preskočiť, no napriek tomu vždy ten istý feedback. Iný uchádzač bol lepší fit na danú pozíciu.
Jasné, stane sa dva, tri krát.ale 6x za sebou??? to mi príde veľmi zvláštne. Niečo robím zle no neviem čo. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, tak poraďte, ako ste to riešili, či ste boli niekde na preškolení, koučovaní, či ste si platili nejaké kurzy na hľadanie práce. Chcela by som prestať robiť tie chyby, ktoré očividne robím, mať možnosť sa zamestnať. Ďakujem

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa znovu-mne sa nemusis spovedat, ja som uz pochopila, ze to rozoberat nechces, nemusis mi to pisat viackrat, ja rozumiem😉

elementissa
autor
28. máj 2021

@17alexis tak si spravila perfektny dojem 🙂 🙂 to je super, verim, ze si tam teda aj ty spokojna 🙂 prvy dojem spravis len raz, preto je velmi dolezity 🙂

elementissa
autor
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl prepac, reagovala son na prispevky odspodu, ako som scrollovala hore

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa v pohode.

17alexis
28. máj 2021

@elementissa ano, som velmi spokojna. 😊 Toto je naj praca aku som kedy mala.

luccija
28. máj 2021

@elementissa ja neviem snad nebudem neprijemna, ale ty vsetko krcovito chces studujes, preluskavas chces byt najlepsia z najlepsich 100% pripravena.V Canade bude big problem, ze mas male dieta a podla mna si to naivne predstavujes.
To, ze v Canade nebudu vediet kde je Slovensko je jedno nie?ved si pisala, ze by volali managerovi a ten by dal recenzie.Strasne si si okliestila tvoju pracu a hladanie.Do korporatu chcu ist stovky ludi preto sa Ti mozno nedari.A co, ked nevies nic o doprave?vies jazyk a vytazovala by si auta je to slusne platena praca a potrebna vsade na svete.Ved vsade sa treba zaucit.Neviem prides mi strasne nalinajkovana perfekcionistka nic v zlom

makova333
28. máj 2021

@luccija presne tak, uz som to tu pisala, chyba prirodzena flexibilita. A ta je v zivote v zahranici velmi, velmi potrebna.

rmm
Autor odpoveď zmazal
number19
28. máj 2021

@rmm Prepac, ale pracujes v korporate? Ja cely moj zivot a dovolim sa ohradit voci: "Korporácie nechcú dobrosrdečných a úprimných ľudí, ale usmievavé „hyeny“, ktoré za tie prachy vezmú aj sobotňajší nadčas napríklad." HYENY???
Absolutne tymto degradujes istu dovolim si tvrdit dost uspesnu skupinu ludi.

stanzi
28. máj 2021

@elementissa Prešla som si celú diskusiu, a pokúsim sa ti napísať pár postrehov a rád z mojej strany:
1. Písala si, že sa zameriavaš na korporáty v BA a reagovala si aspoň na 90 inzerátov, z toho mi vychádza, že do jednej firmy si musela poslať aspoň X (možno XY?) odpovedí na rôzne pozície (ak som to zle pochopila, ospravedlňujem sa). Myslím si, že je to veľa, a pôsobí to dojmom, že ťa žiadna z tých pozícií alebo oblasti reálne nezaujíma, len skúšaš. Radšej osloviť viac rôznych firiem, a prihlásiť sa na menej pozícií v rámci nich.
2. S bodom 1 súvisí aj tento bod, a už ti to tu viaceré písali - príliš sa obmedzuješ na medzinárodné firmy kvôli tej Kanade. V BA je možností naozaj veľa, skúsila by som na tvojom mieste pre začiatok aj menšie, kľudne aj slovenské firmy. Ak získaš viac skúseností, bude vyššia šanca, že ta prijmú aj do veľkých firiem (a pokojne aj na inú ako monkey job pozíciu, keďže už budeš mať na čom stavať). Ono beztak ani v Kanade zo žiadnych monkey job-skúseností na zadok nepadnú, i keď budeš mať v CV známu firmu...
3. Píšeš, že už máš skúsenosti z finančného sektora, skúsila by som teda na tvojom mieste prihlásiť sa aj na relevantné pozície (podobné tomu, čo si už robila), ktoré nie sú úplne entry-level. Treba si trochu viac veriť 😉 Čo sa týka entry level/monkey jobs, tak tam sú naozaj preferovaní absolventni, ktorí sú mladí, prispôsobiví, bez skúsenosti - tým pádom je vyššia šanca, že na danom mieste zostanú (aby nabrali dostatočné prvé pracovné skúsenosti)...

@rmm Mám X kamarátov pracujúcich v korporátoch, nikto z nich nie je usmievavá 'hyena' (vedia si povedať svoj názor a aj tak robia) a väčšina v sobotu nerobí 🙂V korporáte strašne závisí od konkrétnej oblasti alebo oddelenia, rozdiely vedia byť naozaj veľké...

rmm
Autor odpoveď zmazal
number19
28. máj 2021

@rmm Prepac, v tvojich komentaroch som sa nenasla. A ziadnu pointu v tvojich komentaroch nevystihujes. Nekoresponduju totiz s realitou.
A uz vobec to nesedi na Velku stvorku.

Este raz pracujes v korporate?
Lebo inac primitivne posudzujes nieco o com nemas ani minimalnu sajnu. 🙂

rmm
Autor odpoveď zmazal
dadis
29. máj 2021

@elementissa Ahoj, citala som len prvu stranu. Ani ja by som ta nezobrala na poziciu za 1000 eur tu v BA. Podla mna si posielas CV-cka na zle pozicie. Tam potrebuju ludi bez praxe, nech tam ten clovek vydrzi aspon 3 roky. S tvojim CV a zapalom, ta hned do 3 minut odpisu, ze si nepersperktivna, ze sa na tejto pozicii neuspokojis a budes hladat inde. Urcite si teda hladaj odbornejsiu pracu a s platom dvojnasobnym.

marzuz89
29. máj 2021

@elementissa aha, dakujem za vysvetlenie tych 90 reagovanych inzeratov. No ked je to takto, ze si vyberas konretne korporaty, znamena to, ze si poslala do 1 firmy kludne 10, 20, alebo aj 30 reakcii? Ked pises ze maju oni sami desiatky zverejnenych volnych pracovnych miest. Tak na toto tiez by som si dala pozor.

Velmi, prevelmi zle posobi, ak posles do 1 firmy niekolko (desiatok) reakcii, este jednu dve tri je ok, s tym ze do mailu napis, ze sa na osobnom stretnuti rada porozpravas aj o inych relevantnych pracovnych poziciach. Nie bezhlavo naklikat 90 odpovedi pre zopar firiem. Tam uz na vstupe posobi velmi negativne, ide z toho citit, ze sa nezameriavas na nic konkretne, ale reagujes na "vsetko" rad radom. Moze z toho ist zufalstvo najst pracu za kazdu cenu.

Necitala som dalej diskusiu, je tu toho velmi vela, alenco mi nesedi vobec - mas vystudovanu psychologiu, ovladas na spickovej urovni 2 svetove jazyky plus samozrejme SJ, hovoris o sebe ako o lektorke (coho? Ucis jazyky, alebo v com lektorka? Suvis s psychlologiou?)

A ty posielas 90 zivotopisov na oblast financnictva, poistovnictva.. Kde sama pises, ze nevies produkt predat, ale naucis sa.

Velmi mi chyba u teba nejaka konzistencia, nejaka logika.. Preco si nehladas pracu v tom, v com mas skusenosti resp kvalifikaciu? Ako pohovorujucu by ma toto zaujimalo ako prve 🙂

lilitela
29. máj 2021

@elementissa Moc kecas., 🙂 Presne jak ja. (NEmyslim ze vymyslas, ale presne, ze povies ludsky co a ako, a to sa faaaakt nenosi, alebo aspon ja som nenarazila na taky pohovor). Ja som mala raz taky pohovor, uz neviem kolky v poradi, ze na otazku povedzte nam o sebe nieco, o vasich skusenostiach, som to uz odverklikovala, ani som si to neuvedomila, HR sa usmiala so slovami, ze ale ste nam to pekne porozpravali, na co mne doslo, ze som bola ako nauceny papagaj, este som sa na jej reackiu dobre zacervenala, zakoktala, lebo uz som fakt nevedela co povedat. a predstav si, zobrali ma. 🙂 Podla mna je to statistika, ako ked hadzes kockou, vsak niekto hodi aj 4x po sebe 6 a niekto hadze dokola cisla od 1-5 aj 100x, kym konecne hodi tu 6.

elementissa
autor
29. máj 2021

@marzuz89 ahoj, ano, vybrala som si jednu firmu, kde sa chcem zamestnat, korporat zamerany na poistenie/zaistenie.
Nakolko som predtym robila vo financnych sluzbach, mam skusenosti napriec trhom a rozumiem principom jednotlivych odvetvi. Kedze je to spolocnost, ktora sa zameriava na konkretnu sferu, inzerovane ponuky su velmi podobne a tie juniorske pozicie su vsetky na jedno kopyto napriec celou firmou. Preto som reagovala na tolko ponuk v jednej spolocnosti, lebo predtym som pracovala s 5 financnymi sektormi, pricom tato firma sa zameriava na 2 z nich. Na ziadnej z nich ale netreba ani predavat produkt ani nahanat novych zakaznikov, lebo spracuvas data v pc. Na tychto poziciach vela ludi fluktuuje a stale su nejake otvorene. Napriklad som mala telefonat z danej firmy s pani z HR, s tym, ze vidi, ze mam nahodenych vela ponuk a rada by mi pomohla vyprofilovat sa na jedno oddelenie, kedze som jej na rovinu povedala, ze nemam uplne uzucky zaber, moje predchadzajuce skusenosti mi dali vseobecny prehlad a nechcela som sa sustredit iba na jedno oddelenie, aby som si nezavrela dvere na nejake ine, mozno takto ti to je jasnejsie. A tych otvorenych pozicii bolo mrte, ale vsetky su si velmi podobne. Nie je to ziadny obrovsky rozptyl zaujmu.

A okrem toho som ucila jayky. Nema to ziadny suvis s mojim studijnym odborom. Popravde som od neho ocakavala nieco uplne ine ako som zo skoly dostala, velmi ma to sklamalo a nechcem v nom pracovat, nevidim tam pre seba potencial

elementissa
autor
29. máj 2021

@dadis myslis, ze naozaj by mohol byt problem toto, ze uz mam "prilis vela" pracovnych skusenosti na tie zakladne pozicie? Mozno na tom naozaj nieco bude, ale nemala som odvahu mierit vyssie, nakolko nemam ziadnu korporatnu skusenost a zatial mi nikto nepovedal, ako sa pozeraju na ludi, ktori priachadzaju do korporatov po xy rokoch skusenosti. Je pravda, ze v pracovnom cykle som uz 7 rokov, vyse 3 roky vo financiach, ale naozaj som si posielala ziadosti na pozicie, ktore su pre absolventov strednych skol bez ziadnej predchadzajucej skusenosti a iba zakladnej znalosti problematiky. No pozerala som sa na to tak, ze v medzinarodnej firme som novacik- takze mega respekt, neprestrelit svoje schopnosti, radsej sa zamestnat na najnizsej moznej pozicii, naucit sa v tom prostredi pracovat, zapadnut a potom, ak uvazia, ze si to zasluzim, posunut sa kusok vyssie. Vsade som vzdy zacinala uplne od nuly a kedze toto je pre mna nove prostredie, tak opat som chcela zacat od nuly a postupne sa vypracovat. Naucit sa co sa da o tom odbore, naucit sa robit svoju pracu naozaj dobre, zodpovedne, byt prinosom na tej nizkej pozicii (aspon pokial sa to bude dat) a az potom, az ked si to naozaj odrobim a zasluzim, ist na vyssiu poziciu. Mozno je to v sucasnej dobe nespravny sposob myslenia a som malo priebojna, ale moje myslenie je velmi silno fixovane na zasluhovy princip, takze ja nechcem ani o kustik viac, ako si naozaj zasluzim, v mojich vlastnych ociach by som klesla na ludskej hodnote, ak by som sa niekam dostala nezasluzene, alebo mala nejake vyhody, ci protekciu alebo cokolvek...co by nebolo ziskane mojou vlastnou zasluhou a poctivou pracou.

dadis
29. máj 2021

@elementissa Urcite by som sa na tvojom mieste nepodcenovala. Korporat je taka ista praca ako kazda ina. Nemaj pred tym zbytocny respekt. Skus si tie cv posielat uvazenejsie a radsej na pozicie, kde nie na 100% plnis poziadavky, ale su blizke tvojim predchadzajucim skusenostiam. Ja som vzdy isla do novej prace, iba ak znamenala pre mna karierny alebo financny posun. Bola som na tom pohovore potom uveritelna, ze je ta praca pre mna zaujimava..

elementissa
autor
29. máj 2021

@dadis dakujem velmi pekne za radu, skusim teda pohladat aj take pozicie 🙂

luccija
29. máj 2021

@elementissa chyba Ti drzost, byt trocha suverenna strasne sa podcenujes.Mne uz len ten opis evokuje, ze by si tam robila aj zadarmo a aj podradnu pracu skratka viac si ver.Vies kolko ludi robi to, co nikdy nerobili?ale len preto, ze si veria a presvedca na pohovore, ze su dobri

beronsche
31. máj 2021

@elementissa myslim si, ze ziaden personalita nevezme na poziciu pre maturanta, cloveka s xy skusenostami, ak ma inu moznost. ak sa na take pozicie hlasis, je dost mozne, ze ta nevnimaju ako zodpovedneho cloveka, ktory sa chce ucit, ale skor ako loozera, ktory nema na viac..
neuchadzaj sa o miesta, kde splnas vsetko a este mas aj cosi navyse, ale o take, kde ti cosi chyba, ale mas na com stavit.
a ver si , ze to zvladnes, jedine tak ti budu verit aj oni!

sandri
31. máj 2021

Zalezi aku pracu a za akych podmienok hladas. Ja som v BA a veruze som pracu hladala rok. Lenze ja som pracu mala, zmenit som ju chcela kvoli novemu sefovi, s ktorym som nevychadzala a nebola som ochotna ist do horsieho. Takze niektore ponuky som odmietla, niektore pohovory som ukoncila uz v polovici, lebo mi bolo jasne, ze o pracu v danej spolocnosti nemam zaujem. Ale napokon som nasla, co som hladala - mam rovnake benefity ako v predoslej praci a lepsi plat 🙂 na druhu stranu, stretla som sa aj s mnohymi odmietnutiami - najcastejsie na tu poziciu prijali bezdetneho muza (ja som si matersku uvadzala v CV). Najneprijemnejsie otazky (a neprpfesionalne) boli: preco mame zobrat prave vas, ked tu mame 4 bezdetnych uchadzacov (ano, presne takto to formuloval generalny riaditel velkej firmy v poslednom kole pohovoru a cuduj sa svete, prijali bezdetneho chlapa) a potom otazka: naco si uvadzate do CV certifikat, ked v danej oblasti nemate prax (no lebo dalsie vzdelavanie pocas materskej im asi nic nehovorilo). Takze za mna rada - odpovedaj len na otazky, nic navyse nehovor a rozhodne nebud uprimna, to sa neceni 🤣

karolinakr
31. máj 2021

A hlavne nezabudnite ženy, že najvacsi giganti na trhy ako povedal sef agentury, ktora zhana a vybera kandidatov, nemenoval o ktorych ide, ale ponukaju zene s rovnakym vzdelanim praxou o tretinu nizsi plat ako chlapovi.Tak to mali nakazane. A vzhladom na to, ze zijeme na Slovensku tomu aj verim.Vy ste tu sikovne baby ambiciozne a mozno ani neviete, ze kolega pri vedlajsom stole, kt.zobrali po vas ma o 500€ viac a napln prace mate rovnaju a mozno vas ako zenu ukoluju este navyše.Takze na pohovoroch sa nepodcenovat
Ja som inak raz toto hovorila a 2 sa do mna pustili, ze neexistuje a chlapi a zeny su rovnako cenene.Ano su vo Svedsku, Norsku Finsku a Dansku, tu nie..

number19
31. máj 2021

@karolinakr Presne, a ani tou Skandinaviou som si nie uplne ista.

karolinakr
31. máj 2021

@number19 tam sa hovori, ze zeny maju rovnake prava a zastupenie vo vlade ako chlapi uz dlhe roky.A myslis, ze tam nie, ci poznas niekoho, kto tam zije?

number19
31. máj 2021

@karolinakr V Holandsku som mala kolegyna zo Skandinavie. Bojuju velmi, ale stale to nie je platovo rovnako na urovni muzov, aj ked sa veeelmi priblizuju. Aspon podla mojich info.

karolinakr
31. máj 2021

@number19 to je ten rozdiel medzi nami a nimi, ze aspon bojuju.Tu sa objavi sprava v novinach, par chlapov si v prispevku vyleje žlč a ide sa ďalej

beronsche
31. máj 2021

@sandri presne tak.. este co sa tyka nevhodnych otazok, paci sa mi, ako vsade pocujes, ze take otazku NESMU davat. No, ved ano, nesmu, ale ak daju a ja odmietnem odpovedat, bude taky chrapun vobec zohladnovat moju odbornost?
Ja som sa na jednom pohovore po materskej s potencionalnym sefom bavila hadam 5min o tom, ze ako si viem poriesit pripadne choroby deti..
Dalsi sa ma pytal, ci si myslim, ze som schopna sa rychlo ucit, kedze uz nie som najmladsia.. Ale zrejme viem byt presvedciva, lebo obaja ti tupci mi pracu ponukli..

karolinakr
31. máj 2021

@number19 vies, ja si teraz hladam pracu.Zenske roboty zacinaju pri 550€, muzske pri 1200€ a to jedno, ze niekto sedi v kancli a druhy robi v sklade.Proste chlapske roboty treba zaplatit, kdezto zene napriklad predavacke v Terne, ktora ma v sobotu 16hod šichtu ponuknu 650€ hrubeho a povazuje sa to za ok.