icon

Podnikanie z domu - príprava a doručenie raňajok

lucka713
14. aug 2025

Chcela by som sa spýtať, mám živnosť a chcela by som začať s prípravou raňajok a ich následným doručením. Avšak tieto raňajky by som chcela pripravovať z vlastnej nehnuteľnosti-bytu. Neviete mi poradiť či niečo také hygiena schvaľuje a čo konkrétne by som k tomu potrebovala?

Strana
z3
aerdna1973
24. sep 2025
@katulienkax

Nic v zlom, ale si myslim ze na Slovensku sa ranajky neujmu. Bud ide clovek do hotela a tam to ma v cene alebo do apartmanu s tym, ze ranajky si spravim sama. Doma si robim ranajky sama a deti len pobabru, to sa moc neoplati. Oplali sa to mozno vo velkom meste, ktore je turisticky atraktivne, niekde na namesti, kde sa premelie vela ludi. Staci pozerat relaciu Na Noze na Markize a uvidite ako je tazke prevadzkovat taku restiku vobec a vacsina z nich dobre ze neskrachuje

@katulienkax toto neplati generalne, staci ked si “podchyti” male spolocnosti, pripadne banky, ja som si s kolegynami nikdy ranajky nenosila do prace, doma vypila v rychlosti len ☕️, tesili sme sa na dovoz ranajkoveho menu, ktore sme si objednali vzdy do spravy predchadzajuci den. Popri porade sme ranajkovali, bol to cas straveny aj efektivne aj timovo. Takze neodsudzovat, ale podporovat, v sucasnosti su to skvele vymozenosti, akurat nase statne organy zaspali dobu a viac ako podporu hadzu polena pod nohy. Co sa hygieny tyka, tak tieto zeny podnikaju vlastnym menom, ziadna anonymita, dokonca sami robili rozvoz, pre nich je reputacia a strata dovery autimaticky aj stratou klientely. Oni vsadzaju na dobre meno, pocuvaju kritiku a sami si pytaju spatnu vazbu aby sa mohli posuvat.

drianaa
24. sep 2025

Neviem ti poradiť, ale ja by som tvoje služby využívala. Teda pokiaľ by tam bol rozumný pomer cena/kvalita. Ja napríklad milujem hotelové raňajky, kde si naložíš podľa chute, máš toho na vyber a nemusíš to ráno chystať. Máme raketové dieťa, to si nikdy nevychutnám v reštaurácii tak v “kľude” ako doma, kde si môže robiť čo chce a nemusím ho tak sledovať, kým by som si ich vychutnala. A kľudne by som prijala aj objednávania raňajok do práce, asi by som to využila oveľa viacej, než objednávanie obedov. Ale to som ja, netvrdím, že je okolo mňa veľa ľudí ako som ja. Len posielam podporu 🙂

Strana
z3