icon

Podpísanie pracovnej zmluvy a PN na druhý deň

16. aug 2022

A následne na druhý deň PN . Dá sa to ?keď nechcem nastúpiť do tej práce

Strana
z2
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
klarissa25
16. aug 2022

Tak toto je už level milión...ano da sa to...ale keď do nej nechceš nastúpiť....🤦‍♀️

anjelicek26
16. aug 2022

Tak da, ale co je toto za pristup...mne je tych zamestnavatelov s takymito zamestnancami ako tu obcas citam fakt luto 🙄

doriiis
16. aug 2022

Zamestnanec roka👍...len zaberas miesto niekomu,kto by o tu pracu mal mozno skutocny zaujem.

doriiis
16. aug 2022

Na mieste tvojho zamestnavatela by som ta v momente ukoncenia PN vyrazila

klarissa25
16. aug 2022

Som odoslala nedopisane, keď do nej nechceš nastúpiť nemáš do nej nastupovať ale hľadať si inú prácu...ľudia chcú pracovať a ty takto budeš miesto zaberať..

panelacikova
16. aug 2022

odpoviem na otázku, dá sa to. ja som tak nastúpila do súčasnej práce, pretože zmluva od 1., ale 28. predtým som dostala covid. čiže som šla vlastne hneď od prvého dňa na PN.
ale ak ide u teba o špekuláciu, načo je to dobré? veď keď nechceš nastúpiť, tak tam nenastupuj, máš predsa skúšobnú dobu. ak si myslíš, že si prd odrobila a tým, že budeš 1 deň pracovať, dostaneš nejakú dávku PN, tak si na omyle 🙂

niikoletka
16. aug 2022

Dá sa to ale ak budeš mat skúšobnú dobu tak ta zrejme vyhodia 🙂 aspoň ja by som ta určite

h2
16. aug 2022

Rozum sa mi zastavil hneď dvakrát. Prvýkrát nad tým, že niekto podpíše zmluvu do práce, kam nechce nastúpiť a druhýkrát, že si myslíš, že môžeš ísť na PN len tak, kedy to tebe vyhovuje.

anjelicek26
16. aug 2022

Ono nieco je ine neplanovane ochoriet a nieco si naplanovat, ze "dam sa vypisat PN" od dna xy... ze toto vobec lekari take nieco podporuju.

zalka
16. aug 2022

Ano dá sa to,
ale nespoliehala by som sa, že PN dostanem zaplatenú, lebo zamestnávateľ môže stornovať prihlášku do SP kedže zamestnanec ani nenastúpil do zamestnania.
Mne to doporučili rovno zo SP, vystornovať prihlášku dohodára, ktorý ani nenastúpil a ani deň neodpracoval.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
klarissa25
16. aug 2022

@mamula20 načo výpoveď? Však ešte zmluvu nepodpisala 😂

panelacikova
16. aug 2022

@klarissa25 to nemáš v úvodnom príspevku napísané, že zmluvu nepodpísala.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mogaa
16. aug 2022

no veľa tým neporiešiš....zmluvu ti ukončia, PN nebude z toho príjmu.....

klarissa25
16. aug 2022

@panelacikova to máš pravdu...ale tak keďže o tom ešte len uvažuje, asi, tak jedine ze by včera dala výpoveď a dnes chce ísť na pn...alebo dnes podpísala coz je ešte ale malo hodín..

panelacikova
16. aug 2022

@klarissa25 mne toto pripadá ako čistá špekulácia s vidinou dávky PN. autorka sa v tomto prípade ale prepočítala, pretože aj na PN dávku musí mať čosi odpracované. nestačí byť len kdesi registrovaná 1 deň. no veď nech to vyskúša, nič za to nedá 😀

zdenkatv3
16. aug 2022

Nemyslim, ze sa najde zamestnavatel, ktory by take nieco toleroval. Ani to nie je normalne podla mna.

zalka
16. aug 2022

@panelacikova nie nemusí mať na PN nič odpracované, aby PN dostala... je to možné dnes podpíšem zmluvu s nástupom zajtra do práce a zajtra pôjdem na PN, tak zamestnávateľ má v podstate 2 možnosti.
1) akceptuje PP kt. zamestnanec podpísal, a zaplatí den PN a ukončí s ním PP v skúšobnej dobe a od 2 dna jej PN bude platiť SP
2) neakceptuje PP kt. zamestnanec podpísal, vystornuje ho lebo nenastúpil do práce a vystornuje ho aj v SP, a tým pádom bude neplatená PN.

Je to len na tom ako sa rozhodne zamestnávateľ, resp. čo mu poradia na pobočke. Ja som stornovala dohodu, kt. trvala 2 mesiace a bol tam nulový príjem, lebo mladý sa ani neunúval nastúpiť a ani prísť ukončiť aby to bolo v zmysle zákona. Takže na SP mi poradili vystornovať ju k dátumu vzniku. Tak som tak spravila.

tosomja
16. aug 2022

Pokiaľ viem dobre, tak počas skúšobnej doby môže ukončiť zamestnávateľ aj zamestnanec PP bez udania dôvodu a dokonca aj počas trvania PN. Alebo sa niečo zmenilo?

rebellefleur
16. aug 2022

Preboha..fakt sa mi rozum zastavuje nad niektorými ľuďmi..

panelacikova
16. aug 2022

@zalka takto. vyveď ma z omylu. nemám na mysli to, že prvých 10 dní jej to nepreplatí zamestnávateľ (ak si ju nechajú), ale mám na mysli to, že ak plánuje ťahať dlhodobo s vidinou nejakého "príjmu", zaplatí jej to sociálna poisťovňa?

zalka
16. aug 2022

@tosomja máš dobré znalosti. v skúšobnej dobe sa dá ukončiť PP aj počas PN. obojstranne.

zalka
16. aug 2022

@panelacikova áno zaplatí.

panelacikova
16. aug 2022

@zalka fíha, ja som bola presvedčená, že je potrebné niečo odpracovať. totiž mne sa stala taká vec, že som mala PN rok. po roku bola neplatená, samozrejme. ešte 2 mesiace trvala bez "koruny". potom som odpracovala 2 týždne a zase PN 🙄 ale už ani zďaleka som nedostala takú výšku, ako predtým, ale asi len 1/4 cca. a to som mala predtým odpracované roky a na tú "novú" PN dva týždne. tak ma zaráža, že po 1 dni by dostal PN. OK, tak budem múdrejšia.
mne to tiež zamestnávateľ normálne zaplatil, ale ja som mala seriózne covid a potom som nastúpila a robím tam dodnes. čiže nešlo o špekuláciu. takže ideálne pre zamestnávateľa v jej prípade by bolo proste buď ukončiť zmluvu. čo znamená stornovať PP? ak už 1 deň odpracuješ, dá sa niečo stornovať alebo len ukončiť?

panelacikova
16. aug 2022

@zalka aby som upravila pôvodný príspevok, tak aj tá moja "nová" PN trvala cca 3 týždne. prvých 10 dní zamestnávateľ, potom prišiel výpočet od SP a tam bola už omnoho menšia denná dávka, než bola dávka pri tej ročnej PN

zalka
16. aug 2022

@panelacikova no tak prvých 10 dní platil zamestnávateľ, zvyšné 4 platila SP .
A ked si mala dlhodobú PN, tak je dosť možné, že si rok predtým nemala odpracovaných 90 dní a tak ti SP vyplatila PN rátanú z minimálneho VZ, a zamestnávateľ platí vždy zo skutočného základu. Preto si mohla dostať málo.

panelacikova
16. aug 2022

@zalka upresním to úplne. koncom júna (cca 24) roku 2020 som šla na PN. trvala do cca 6.8.2021 (tam som mala platený necelý rok, lebo ešte v úvode roku 2020 som marodovala asi 2 týždne). inak, ak nerátam choroby, tak som v roku 2020 odpracovala od cca 15.1. do cca 24.6. normálne. potom šla tá PN cca 24.6.2020-6.8.2021 (vrátane neplatenej, či ako to nazvať). potom som nastúpila, pracovala som dlhšie, teraz som si to uvedomila, len som čerpala dovolenku od 6.8. do 31.8. a v práci som bola od 1.9. do 15.9. a potom zase PN. no a tam mi už dodatočne prišlo zo SP podstatne nižší ten VZ. akože, teraz neriešim, či mi niečo dobre alebo nedobre vypočítali, len na margo autorky uvažujem, že ak ona napríklad nemá v minulom roku odpracované nič a možno ani v tomto (čisto teoreticky), či jej má z čoho vlastne tá SP platiť tú PN? toto mi nie je jasné.

zalka
16. aug 2022

@panelacikova SP jej zaplatí z minima, alebo z predošlého roka, ak tam mala zadávateľka nejaké zamestnanie kt. trvalo viac ako 90 dní.
No ked si šla na PN v roku 2021 tak sa ti PN rátala z príjmov roku 2019, mohol byť vyšší ako si mala v roku 2020. Alebo ti ju prerátali zle, aj to sa stáva.

Strana
z2