Pomožte mi sa nakopnúť, neúspešne hľadám prácu
Ahojte, akosi sa mi vsetko ruca. Nic mi nefunguje , vztahy, zabava,priatelia praca. Vsetko lezi v mrtvom bode. Najvacsi problem je najst si pracu. Uz 5 mesiacov po navrate zo zahranicia som doma a snazim si najst pracu. Vobec Sa mi nedari. Zivotopis som zavesila na mnohe stranky, vzdy sa mi ozyvaju z poistovnictva. Viem aj to je praca ale ja niesom typ cloveka co dokaze vnucovat poistky ludom. To by som mala syndrom vyhotenia do tyzdna!!! Som z toho fakt sklamana psychicky uz aj fyzicky unavena. Mam pocit akoby som
Sa nevedela pohnut z miesta. Mam vysoku Technicku skolu, no ak pridem na pohovor v odbore, prve co povedia: nemate prax! Ziadnu vytuzenu pracu nemam, teda konkretne nie. Viem len ze chcem chodit do prace kde budem spokojna a kde mozem ukazat kym som, co dokazem. Na tych portaloch kde sa hlada praca je vsetko dost obmedzene. Prosim poradte ak ste nieco podobne zazili, Ako ste sa odrazili, rsp. Dajaku dobru stranku s hladanim prace alebo aj vedticu ktora vas nasmerovala 😂 ja uz fakt vyskusam vselico. Lebo doma mi scvokne, potrebujem sa posunut. Dakujem
@natali8581 Ved jasne. Uz aj ja polavujem v narokoch. Len som z toho uz psychicky unavena. Zacitam mam pocit menejcennosti a prestavam si verit. A to som bola clovek otvoreny vsetkemu verila som si , pracovala aj popri vs. a teraz mam pocit ze nezvladnem robit ani banalnu pracu. Na kazdom pohovore ma skosia. Podkopnu sebavedomie alebo zas idem na pohovor kde robia postky a tam su premotivovani ludia co zapredaju aj dusu aby nanutili ludom poistenie. A na toto ja nemam 😢
@sima789 veru,aj ja som dosť poľavila,čo sa týkalo finančneho ohodnotenia...ale hlavu hore,ono to príde...😊 Možno nebudeš hneď pracovať v práci,ktorá ťa bude baviť,ale naberies skúsenosti a môžeš si hľadať popri Tom aj inú prácu 😋
Verim ze doma sa ides scvoknut. Prave preto byt tebou vezmem prvu pracu co pride aby si aspon nieco robila, aby si nestratila pracovne navyky, nevysla z tempa, chapes 🙂 lepsie nejaka praca ako ziadna. A popri tom hladaj, posielaj zivotopisy, niekedy ich musis poslat aj sto aby sa ti aspon dvaja ozvali (vlastna skusenost). A klud e posielaj aj tam kde nesplnas podmienky co sa tyka praxe - niekedy musia aj zamestnavatelia povolit z podmienok ktore daju (tiez vlastna skusenost). Pred materskou som v praci okrem ineho aj vyberala uchadzacov na pracovne pohovory a urcite v tom zivotopise vyzera lepsie akakolvek praca ako 5 mesiacov ziadna. A tiez si skus este raz pozriet zivotopis a skontrolovat ho podla nejakeho odporucaneho vzoru na internete. Divila by si sa kolko ludi neprejde vyberovym procesom len preto lebo zivotopis vyzera ako by ho pisalo negramotne dieta...CV je to prve co ta u zamestnavatela reprezentuje, treba si dat na nom zalezat. Skus, uvidis, mozno pomoze. Drzim palce 🙂
@sima789 Držím palce. Tiež by dom nečakala že to bude takto ťažké. VS, jazyk, mladá baba. Neuveriteľné.
@sima789 a co si robila v zahranici? To s Tvojim zameranim nema nic spolocne? Lebo predsa ak ma, tak je to prax a ak aj nema, tak zase nelezala si doma na gauci, neda sa povedat, ze si po skole nic nerobila. Asi sa nevies "predat". Ak si bola v zahranici, tak zrejme si jazykovo lepsie vybavena ako pred odchodom. V kazdom pripade, zacni nieco robit-ci uz nejaku brigadu, alebo rucne prace, proste aby si len necakala.
mozno by bolo na mieste zmenit aj myslenie, nepripustaj si, ze sa ti nic nedari, lebo na co myslis, to si privolavas 🙂
@natali8581 Dakujem pekne za povzbudenie. Asi to tak aj urobim.😉
@sima789 máš VS technickú,vieš aktívne jazyk,si mladá,slobodná bezdetná (to len hádam)..neverím,že si nedokážeš nájsť prácu..nemôžeš iba vyplniť formuláre na stránkach s pracovnými ponukami,treba aktívne oslovovať všetky firmy v mailoch,v tom smere o ktorý máš záujem..nie každá firma má ponuky na profesii,to neznamená,že im nemôžeš poslať žiadosť..životopis,CV a žiadosti si znova pozri a uprav,aby to bolo zaujímavejšie,no neklam..lebo to sa odzrkadlí na osobnom pohovore
@veronice Myslim si, ze lepsie vyzera 5 mesiacov pracovna pauza v zivotopise ako 5 mesicov v debilnej robote. Zatial to nie je tak dlha doba, idealne je to obdobie uvadzat na konci CV ako Doplnujuce inoformacie a napisat Kurz XY a/alebo dobrovolnicka cinnost v XYZ.
@sima789 Rychlo si sprav cez internet nejaky kurz (marketing, francuzstina pre zaciatocnikov, graficky program...) a pomahaj niekde ako dobrovolnik (nejake obcianske zdruzenie, utulok, Cerveny kriz...).
@veronice Ak bude mat clovek s VS uchadzajuci sa o post hodny jeho schopnosti v CV uvedenu pracu, kde sa urcite nic nenaucil, tak to o nom vytvara nepriaznivy obraz - ze bol/je zufaly (ked robil hocico) a ze bud bude demotivovany clen tymu alebo ze fakt kvoli prachom akceptuje aj zle (pre neho nevyhodne) podmienky. A ak ho aj prijmu, budu mu naozaj len minimim platit.
@sima789 Praca ta nemusi hned na zaciatku bavit, ale nesmie byt velmi hlboko pod tvoju uroven. Ibaze by si fakt kvoli peniazom musela ist robit cokolvek (zatial nepises, ze by si mala financne problemy). Skus call centra/zakaznicky servis/infolinky/vybavovanie reklamacii/nahadzovanie dokumentov. Tam treba jazyky, vediet pracovat s udajmi, je jedno, aku mas skolu, ale spravidla nejaku VS vyzaduju (aj tak ta zaskolia). "Cista" praca, ale po case monotonna, ako medzikrok po navrate zo zaranicia fajn.
@dskjhfdlkdjhl Ved to priznam sa ze zo zaciatku som cakala ci mi daco z Neba nespadne. No cakanie ma nebavi uz tak som zacala posielat zivotopisy. Ale zatial bieda. Ale co uz skusam dalej. 😉 v zahranici som robila v sklade. Takze prax nic😓
hm v takej KII v Žiline by ťa zobrali hneď...
máš doplnkové ped. štúdium? skús si to spraviť a otvoria sa ti aj možnosti učenia na strednej škole...možno to nie je to pravé orechové, ale dá sa aj to ...nerobíš na zmeny, robíš len po - pi atď.
@elzena2 ziadna praca nie je debilna ;) pre mna ako personalistu to skor ukazuje ze clovek sa neboji akejkolvek roboty a snazi sa pracovat aj ked nie v obore. Prave takyto ludia su potom (zo skusenosti) najviiac vdacni za ponuknutu prilezitost. Skor ma odradili na pohovoroch ludia co mi na taketo pauzy v zivotopise povedali "viete, cakal som na prilezitost". V praci budes tiez cakat ze sa nejaky problem za teba vyriesi alebo vyvinies aktivitu a posnazis sa ho aj ked pomalymi krokmi ale vyriesit sam? Bez akcie nie je reakcia... to uz radsej matku s troma detmi po rodicovskej prijmem... da sa na to ozaj pozriet z viacerych pohladov. A opakujem ze ziadna praca nie je debilna.
@elzena2 jojo chapem 🙂 ale vies, kopec ludi som mala na pohovoroch s titulmi co mali v CV takuto pracu a vacsinou to bolo preto ze sa im zrusilo pracovne miesto a oni museli zivit rodinu tak vzali co prve prislo...alebo absolventi ktori chceli pracovat a osamostatnit sa od rodicov tak zobrali uplne odveci pracu ale popritom si hladali nieco i e v odbore. Alebo prave matky po materskej ktore ked povedali ze maju deti tak ich hned odpisali... takze toto som ja az tak moc neriesila pri vybere uchadzacov ze tam ma nieco odveci...
@veronice Presne pises to, co som tvrdila "Prave takyto ludia su potom (zo skusenosti) najviiac vdacni za ponuknutu prilezitost." a tak mi povedz, zo skusenosti, ako si takychto zamestnancov vazi firma? No nemusi nijako, toto su prave ti, ktori doplacaju na to, ze su vdacni aj za mimimum a tym padom sa posuvaju nahor platovo minimalne a malokedy dostanu ponuku na rozvoj/skolenie/povysenie. Cize skodia sami sebe (z dlhodobeho hladiska). Preto radim autorke, aby (ak nemusi kvoli financiam) brala pracu, ktorej je hodna (hoci aj za cenu, ze ju nebude dlhodobo bavit).
A myslim,ze sa zhodneme na tom, ze ma byt v tomto medziobdobi aktivna. Pre mna je to prave ta dobrovolnicka cinnost.
@elzena2 Máš pravdu. Švagor sedel doma aj rok, kým našiel takú prácu ako chcel. Ja som sa tomu čudovala, ja som typ, že nebudem bez roboty a myslím, že mi to uškodilo. Jemu sa to vyplatilo, aj švagriná tak robila.
@sima789 V inej diskusii pises, ze mas 27 rokov. Vysoku si teda skonicla okolo 23-24 rokov, co si robila odvtedy? Co si robila v zahranici? Z niecoho si zit musela, cize v niecom asi prax mas.
A inak sa mi nechce verit, ze v Presove alebo Kosiciach nenajdes pracu - na zaciatok hocico a postupne hladat lepsie a vypracovat sa. Podla mna vzdy lepsie robit aspon nieco ako sediet doma a zozierat sa - to ta nenakopne ani ti to nepomoze.
Po dalsie na zivotopise si aj treba dat zalezat a nie vyplnit policka na profesii a takto to posielat zamestnavatelom.
@saslavka73 Treba vzdy zvazit, ci si clovek moze dovolit zostat doma financne, psychicky (ci sa z neho bez prace nestane znudeny hundros) a ci si je isty, ze zamestnavatel toho typu, aky hlada, bude o neho stat aj o rok a aj s pauzou v zivotopise. Preto je dobre byt v niecom expert (specialne znalosti z oblasti) - predpokladam, ze tvoj svagor mal asi ziadane povolanie.
Ako myslis, ze ti to uskodilo? Tak, ako som pisala, ze uz sa teraz nevies karierne vysvihnut (ze ta zamestnavatel nedocenuje)?
@elzena2 nasa firma si ich vazila tak ze ked sme videli ze poctivo pracuje a nie su s nim problemy tak isli platovo vyssie a ked sa uvolnila veducovska pozicia tak bola v prvom rade ponuknuta prave im. Ale verim ze toto zial nefunguje vo vsetkych firmach...
Ale ako vravis, hlavne byt aktivny a aj to dobrovolnictvo je dobry napad 🙂
@elzena2 Nie pre nich je robota nutné zlo. Chcú robiť len po pia max do 16 tej, soboty nedeľa určite nie a moc sa nenarobiť. Švagriná je šikovná, ale ona tiež nechce, chce byť doma. Im to tak vyhovuje. Hľadali kým nenašli. 🙂
Ženy nemáte záujem o prácu na doma?? Na začiatok to nie je zle ... Keď si šikovná môžeš pekne zarobiť...

@sima789 viem presne o čom hovoríš...tiež som sa vrátila zo zahraničia a bola doma...7 mesiacov 😯ale priznám sa,že prácu som si aktívne hľadala až po 5 mesiacoch...myslela som ,ake to bude easy..ale vooobec..tiež mám vysokú školu ..ale nechcela som robiť na zmeny a chcela som robiť od pondelka do piatku..takže momentálne za prácou dochádzam 25 km za minimálnu mzdu 😒😒😒 a pokračujem v hľadaní..každý predsa musí niekde začať...