icon

Poradíte ako postupovať v praci - som na PN a chcú nech dám výpoveď

viktoria12
21. nov 2018

Ahojte v skratke pracujem na zmluvu . Len som bola PN od júla . Problémy chrbtica a teraz ruka . Dnes som bola odniesť do práce o on že som ešte stále na PN ešte 7 dní viac už nechcem ani za svet. A šéf mi povedal že mám mu podpísať výpoveď dohodou že ju mám dať ja lebo on už na moje miesto prijal inú. A nech nečakám odstupné a mám byť ohľaduplna a datsama výpoveď lebo on už nemá pre mňa miesto. Lenže ako to je keď dám ja výpoveď asi ma nezoberú na úrad práce. Inú prácu zatiaľ nemam

Strana
z3
vroni
26. nov 2018

@evittam, mne tiez, ja by som sa musela samoudat 😀 😀 😀
Chapem zamestnavatela, ktory uvidi zamestnanca poletovat kdesi po vianocnych trhoch ci behat s furikom na vlastnej stavbe. Ale chodit “kontrolovat“ zamestnanca, ktory uz je mesiace pn by mne osobne za tu stratu casu nestalo. Chapem ho, ze ho situacia zerie, ale toto je naivne.

evittam
26. nov 2018

@vroni Tak to uz hadam nie je nasa starosť ako kto travi svoj čas a ci ho bavi sledovat vlastnych zamestnancov. Ludia sú rôzni.

vroni
26. nov 2018

@evittam, nepochybne. Ludia maju niekedy divne problemy a riesia ich este divnejsimi sposobmi.

pavucikvet
3. dec 2018

@viktoria12 ak mas rehabky,tak je to ospravedlnena nepritomnost. Dolozis spravu a vybavene. Dalsia vec. Ak ti da vypoved, tak moze jedine z nadbytocnosti a to s odstupnym. Ak s tym nesuhlasis, tak hned do papierov s vypovedou napis, ze nesuhlasis s vypovedou a trvas na tom, aby ta nadalej riadne zamestnavali. to ze si PN a on si nasiel nahradu, neznamena, ze teba ma vyhodit. Po tvojom navrate ma zmluvu s osobou, ktora ta zastupuje ukoncit. Do 2 mesiacoch po doruceni vypovede treba podat na sud zalobu na neplatnost vypovede. Budes uspesna. Zrejme sa dohodnete aj na vyssom odstupnom ak tam uz nastupit nebudes chciet.

kikushaa
17. máj 2022

🤣🤣🤣 ako pisu, nic mu nepodpisuj, pekne krasne pockaj kym ta prepusti, patri ti aj odstupne v tom pripade. Kludne mu povedz ze jedna protizakonne a ci mu mas poslat kontrolu z inspektoratu, hned sklapne 🤐. Oni velmi radi skusaju, ale nedaj sa, haj svoje prava!

vroni
17. máj 2022

@kikushaa, myslíš, že to za tie takmer štyri roky ešte stále nevyriešila? 😉

kikushaa
17. máj 2022

@vroni 🤣🤣🤣🤭 tak dufam ze zakladatelka je spoko niekde inde👍🤣 ha som si nevsimla datum, neviem preco mi to tu vyskocilo 😁

Strana
z3